Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Θεωρία για ψαγμένους: Προέβλεψε ο Αέρυς την γέννηση του Τζον ;
#1
Η παρακάτω θεωρία αναλύετε παίρνοντας κάποια γεγονότα και θεωρίες, σαν δεδομένα (όπως τον Τζον να είναι Ταργκάρυεν).


Γνωρίζουμε ότι κάποιοι Ταργκάρυενς έχουν προφητικά δράκο-όνειρα, και ότι σε κάποιες περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) οι δράκοι στα όνειρα αυτά είναι ή μεταφορικοί ή συμβολικοί, όχι κυριολεκτικοί. Είναι πολύ πιθανόν αυτός που βλέπει το όνειρο, να αντιληφθεί τον συμβολισμό, και να τον αυτό-προσωποποιήσει.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια συνομιλία μεταξύ του Ντάερον και του Σερ Ντάνκαν, στο "Μυστηριώδης Ιππότης"

Quote:-"Τα όνειρα μου δεν είναι σαν τα δικά σου, Σερ Ντάνκαν. Τα δικά μου είναι αληθινά. Με τρομάζουν. Και εσύ με τρομάζεις. Βλέπεις, ονειρεύτηκα εσένα και έναν νεκρό δράκο. Ένα τρομερό θηρίο, τεράστιο, με φτερά τόσο μεγάλα που μπορούσαν να καλύψουν αυτό το λιβάδι. Είχε πέσει απάνω σου, αλλά εσύ ήσουν ζωντανός, και ο δράκος νεκρός."
-"Εγώ τον σκότωσα;"
-"Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά ήσουν εκεί, και εκεί ήταν και ο δράκος. Ήμασταν κάποτε οι αφέντες των δράκων, εμείς οι Ταργκάρυεν. Τώρα έχουν εκλείψει όλοι, αλλά εμείς παραμένουμε. Δεν με απασχολεί αν θα πεθάνω σήμερα. Μόνο οι Θεοί ξέρουν γιατί, αλλά εγώ όχι. Οπότε, αν μπορείς, κάνε μου μια χάρη, και φρόντισε να είναι ο αδερφός μου ο Αέριον αυτός που θα σκοτώσεις."

Ο Ντάερον λέει "δεν με νοιάζει αν θα πεθάνω σήμερα"  που σημαίνει ότι αναγνωρίζει πως ο δράκος μπορεί να είναι ένας Ταργκάρυεν, ακόμα και ο ίδιος.

Ας πάμε όμως λίγα χρόνια μπροστά, και πιο συγκεκριμένα στον Τρελό Βασιλιά. Όπως γνωρίζουμε, πίστευε πως αν κατάστρεφε την πόλη, θα αναγεννιόταν σαν δράκος, σαν πραγματικός δράκος. Φυσικά και αυτό αποδεικνύει ότι ήταν τρελός, αλλά το θέμα είναι, τι τον έκανε να το πιστεύει αυτό; Που βρήκε αυτήν την ιδέα, αυτήν την έμπνευση; Η "αρχή" από την οποία εμπνεύστηκε, είναι αρκετά απλή. Κατέστρεψε την πόλη πρώτα, και ένας δράκος θα αναγεννηθεί.

Τι αν ο Αέρυς είχε ενα προφητικό δράκο-όνειρο για έναν δράκο που αναγεννήθηκε από τα ερείπια μιας πόλης, και το αυτό-προσωποποίησε ; Τι αν σε αντίθεση με την μεταφορική προσέγγιση του Ντάερον, ο Αέρυς αποφάσισε να ερμηνεύσει το όνειρο κυριολεκτικά και, δεδομένης της εμμονής του με τους δράκους και την αγνότητα του αίματος, πίστεψε πως το όνειρο ήταν μια αναφορά για τον ίδιο ; Αυτό του δίνει και την έμπνευση, αλλά και το κίνητρο για την απόπειρα της καταστροφής του Κιγκς Λαντιγκ, αν πίστευε πως θα γίνει, ή πως θα έπρεπε να γίνει, έτσι ώστε να αναγεννηθεί σαν δράκος.

Προφανώς και ο Αέρυς δεν αναγεννήθηκε σαν δράκος, ούτε και η πόλη τυλίχθηκε στις φλόγες, αλλά υπέστει σοβαρές ζημιές από λεηλασίες, και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ήταν ιδιαίτερα τεράστιες. Στο θέμα μας τώρα. Γνωρίζουμε ότι η γέννηση του Τζον συνέπεσε με την καταστροφή του Κιγκς Λάντιγκ. Τι λοιπόν αν, ο Αέρυς είχε όντως ένα προφητικό δράκο-όνειρο, αλλά αντί για φωτιά, και για τον εαυτό του, ήταν η άλωση της πόλης, και η γέννηση του Τζον που επακολούθησε ; Η Γέννηση του Τζον εξάλλου ταιριάζει ήδη σε μια ακόμα προφητεία, στο "2 Βασιλείς για να ξυπνήσουν τον δράκο'. Ο Αέρυς πέθανε, μετά ο Άεγκον πέθανε, και ύστερα ο Τζον γεννήθηκε.

Προφανώς με αυτήν την θεωρία, πρέπει να δεις τα αποτελέσματα και να μελετήσεις ανάποδα αυτά που συνέβησαν. Είναι η ίδια λογική που ακολουθούμε για να εξηγήσουμε πως ο Ραίγκαρ ήταν ο δράκος που γεννήθηκε στο Σάμμερχολ, και ότι ίσως Αίγκον ο 5ος (ή ο Ντάνκαν ο μικρός) πέθαναν προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν την προφητεία που μπορεί να μην είχαν καν εξηγήσει σωστά. Επίσης έχουμε και άλλες περιπτώσεις στα "Ντανκ & Εγκ" όπου άλλες προφητείες που ερμηνεύτηκαν λανθασμένα: Ο Νταίμον ο 2ος νομίζει ότι θα γεννηθεί ένας πραγματικός δράκος στα Γουάιτχολς, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο Εγκ που ενηλικιώνεται. Ο Ντάερον αναγνωρίζει ότι το προφητικό δράκο-όνειρο του είναι μεταφορικό, αλλά ποτέ δεν φαντάζεται ότι απευθυνθείτε στον Μπάελορ.

Αν ο Αέρυς ενεργεί βασισμένος πάνω σε κάτι που έχει σχέση με δράκους, δεν έχει λογική να ενεργεί βάση σε κάτι που είδε σε ένα όνειρο; Και δεδομένου ότι παρόμοια όνειρα στο παρελθόν είχαν εκπληρωθεί, και αυτό δεν εκπληρώθηκε, δεν έχει λογική να έκανε λάθος, και ο όραμα να πραγματοποιήθηκε με κάποιον άλλον τρόπο ;
Reply
#2
Διαβαζεις το asoiaf.westeros.org ή μηπως εισαι η Apple Martini? Γιατί είναι ακριβώς τα ίδια http://asoiaf.westeros.org/index.php/top...ons-birth/
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)