Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - Printable Version +- Game Of Thrones - Greek Community (https://agameofthrones.gr) +-- Forum: Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου [Asoiaf] (https://agameofthrones.gr/forum-5.html) +--- Forum: ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] (https://agameofthrones.gr/forum-32.html) +--- Thread: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; (/thread-685.html) |
Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - SANDOR CLEGANE - 14-07-2015 Quote: Παράθεση από: Dragonlord στις 10-07-2015, 01:12:51χωρίς σχόλια (είχα έγράψει αλλά τα έσβησα , οπότε το αφήνω ως έγγραφη σιωπή - φίλε Dragonland , αρχικά πάγωσα , στη συνέχεια ήθελα να γράψω το "τι ήθελε να πει ο ποιητής" και στη συνέχεια είπα το καλύτερο είναι η σιωπή. Μετά ήρθαν τα υπόλοιπα σχόλια που με κάλυψαν. ) Τη διευκρίνιση σου στη συνέχεια τη δέχομαι, γιατί κάπως έτσι την αποκωδικοποίησα κι εγώ, αλλά το πρώτο θα το χαρακτήριζα ... όσο για: Quote: Γενικότερα η αληθινή ζωή είναι πολύ πιο ευφάνταστη από την φαντασία. όντως αυτό συμβαίνει κι όταν συμβαίνει λες ότι αν το έβλεπες σε ταινία ή διαβ. σε βιβλίο ή σε μια ζωγραφιά , θα έλεγες ότι είναι υπερβολικό ακόμα και για επιστ. υπερφαντασίας! και επειδή σίγουρα είχες αγαθές προθέσεις κολλάει όπως την πάτησα εγώ παραπάνω κι έγραψα : Quote: Βλέπεις λοιπόν ότι από αγαθές προθέσεις (πες το κι επιπόλαιες ή βιαστικές ενέργειες) ξεκινάνε "θέματα" ; !! (μην πω "αγάπη" και παρεξηγηθώ : ) Με συμπάθεια, Sandor Clegane Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - SANDOR CLEGANE - 14-07-2015 Καλώς ή κακώς δεν κάνω τροποποίηση το προηγουμενο μνμ μου και συνεχίζω για: Quote: όσο για: με κάτι που είδα εντελώς τυχαία δευτερόλεπτα πριν και σας το παρουσιάζω (ζητώ συγνώμη που δεν αφορά καθόλου το συγκεκριμένο τόπικ, αλλά ήρθε ως βοήθεια απ' το "σύμπαν" για να δικαιολογήσω τα παραπάνω ) : https://www.youtube.com/watch?v=I-kv_Oo4qfo&feature=youtu.be Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - phoenix - 15-07-2015 Αρχικά να πω, πως δεν πιστεύω ότι ο Ραίγκαρ σχεδίαζε να ανατρέψει τον Αίρυς. Το σχολιάζω αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου συνδέεται με το ερώτημα του θέματος. Ο Ραίγκαρ είχε μόνο μία σοβαρή ανησυχία και δεν ήταν η ανατροπή του Αίρυς, ούτε ο ΠτΠ/ΑΑ με την έννοια της ναρκισσιστής εμμονής στην σημασία του προσώπου του. Ήταν ο πρώτος που μέσα από τις προφητείες και τους οιωνούς είδε τη σοβαρή επερχόμενη απειλή των Άλλων και επιχείρησε να προετοιμαστεί ενάντια σε αυτή. Η μεσιακή φιγούρα του ΠτΠ δεν είναι απλά ο τίτλος που φέρει το άτομο, αλλά ο σκοπός που θα επιτελέσει, άρα προφανώς και γνώριζε το ρόλο της ύπαρξης του ΠτΠ. Βλέποντας λοιπόν το χιόνια να πέφτουν και να παγώνει ο ποταμός μέχρι και στην πρωτεύουσα - έχει σημασία η αναφορά πιστεύω και δεν είναι τυχαία - ο Ραίγκαρ φεύγει. Προφανώς για εμένα και σε συνάρτηση με τα παραπάνω, όπως τα περιέγραψα, η φυγή του αφορά αυτό και μόνο αυτό, πληροφορίες /βοήθεια/γνώση αναφορικά με την προφητεία, τους Άλλους και τον τρόπο να νικηθούν. Απ: Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - arwyn - 15-07-2015 (15-07-2015, 06:34 AM)phoenix link Wrote: Αρχικά να πω, πως δεν πιστεύω ότι ο Ραίγκαρ σχεδίαζε να ανατρέψει τον Αίρυς. Το σχολιάζω αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου συνδέεται με το ερώτημα του θέματος. Συμφωνω απολύτως με τα υπογραμμισμένα και με την εξήγησή τους. Ωστόσο πιστεύω οτι ο Ραιγκαρ ηθελε να ριξει και τον πατερα του, διοτι καλυτερα καποιος με λογικά μυαλα να ητανε στην εξουσια εν καιρω χειμωνα. Αν την αφηνε στον Αιρυς, αυτός απλά θα πυρπολούσε όλο το Γουεστερος για να το ζεστάνει... Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - nirne - 15-07-2015 (15-07-2015, 06:34 AM)phoenix link Wrote: Αρχικά να πω, πως δεν πιστεύω ότι ο Ραίγκαρ σχεδίαζε να ανατρέψει τον Αίρυς. Το σχολιάζω αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου συνδέεται με το ερώτημα του θέματος. Πραγματικά, αν διαβάσει κανείς το απόσπασμα από το World που μιλάει για την αναχώρηση του Ραίγκαρ από το Κινγκς Λάντινγκ/Ντράγκονστοουν, θα παρατηρήσει ότι οι συγγραφείς επέλεξαν να συνδέσουν τα δύο γεγονότα (χειμώνας-αναχώρηση) αναφέροντάς τα το ένα έπειτα από το άλλο: Quote:Η Απατηλή Άνοιξη διήρκεσε λιγότερο από δύο γυρίσματα του φεγγαριού. Θεωρώ λοιπόν ότι η θεωρία να ξεκίνησε ο Ραίγκαρ για κάτι που να έχει σχέση με την προφητεία δεν είναι καθόλου απίθανη. Όμως, τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Κανείς πέρα από τα αρχαία κείμενα δεν μπορούσε να του δώσει απαντήσεις ή βοήθεια σ' αυτό που έψαχνε. Εκτός κι αν σκοπός του ήταν πραγματικά να πάει να βρει την Λυάννα για να κάνουν μαζί το τρίτο παιδί/κεφάλι του δράκου. Τι άλλο θα μπορούσε να βρει εκεί που κατευθυνόταν που θα μπορούσε να τον βοηθήσει στον σκοπό του; Θα ήθελα πραγματικά να μάθω πώς το σκέφτεσαι εσύ. (15-07-2015, 07:03 AM)arwyn link Wrote: ... Αιρυς, αυτός απλά θα πυρπολούσε όλο το Γουεστερος για να το ζεστάνει... Arwyn, μ' έκανες και γέλασα μ' αυτό! Δεν βρίσκεσαι μακριά από την αλήθεια! Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - arwyn - 16-07-2015 Έχει πλακώσει Χειμώνας βαρύς. Οι Άλλοι ξυπνάνε. Ποιοι στο Γουέστερος έχουνε αρχεία και προφορικές παραδόσεις για τους Άλλους; Ποιοι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν-προειδοποιηθούν για την κάθοδο των Άλλων; Σε αυτούς πήγαινε ο Ραίγκαρ. Ίσως και να έφτανε μέχρι το Τείχος και τον θείο του τον Αίμον, να τα πούνε τετ-α-τετ σοβαρά. Η Λυάννα ήρθε ως απρόσμενη εξέλιξη. Και έκανε χαλάστρα. Θέλω το Winds of Winter ΤΩΡΑ. ;( Απ: Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - phoenix - 21-07-2015 (15-07-2015, 03:09 PM)nirne link Wrote: Θεωρώ λοιπόν ότι η θεωρία να ξεκίνησε ο Ραίγκαρ για κάτι που να έχει σχέση με την προφητεία δεν είναι καθόλου απίθανη. Όμως, τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Κανείς πέρα από τα αρχαία κείμενα δεν μπορούσε να του δώσει απαντήσεις ή βοήθεια σ' αυτό που έψαχνε. Εκτός κι αν σκοπός του ήταν πραγματικά να πάει να βρει την Λυάννα για να κάνουν μαζί το τρίτο παιδί/κεφάλι του δράκου. Τι άλλο θα μπορούσε να βρει εκεί που κατευθυνόταν που θα μπορούσε να τον βοηθήσει στον σκοπό του; Θα ήθελα πραγματικά να μάθω πώς το σκέφτεσαι εσύ. Έχω μια μικρή θεωρία που ίσως να εξηγεί το που πήγαινε ο Ραίγκαρ. Πιστεύω πως ο Ιππότης του Γελαστού Δέντρου ήταν ο Χόουλαντ Ρηντ και πως ο Ραίγκαρ το είχε ανακαλύψει, όταν τον έστειλε ο Αίρυς να βρει ποιος ήταν ο Μυστηριώδης Ιππότης. Ξέροντας ποια θα ήταν η κατάληξη, ο Ραίγκαρ δεν το αποκάλυψε στον Αίρυς και από τότε ξεκίνησε μια "σχέση" φιλίας μεταξύ των δύο. Ο Χόουλαντ είχε περάσει αρκετό καιρό στο Νησί των Προσώπων και ίσως είχε αποκτήσει γνώσεις που πλέον είχαν ξεχαστεί στο Γουέστερος. Θεωρώ λοιπόν, πως για εκεί κατευθυνόταν ο Ραίγκαρ, με παραίνεση του Χόουλαντ. Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - nirne - 21-07-2015 Ευχαριστώ για την απάντηση, [member=191]phoenix[/member] Ενδιαφέρον είναι αυτό. Το Νησί των Προσώπων βρίσκεται πραγματικά κοντά στο Χάρρενχαλ. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό (φιλία Ρηντ-Ραίγκαρ, Νησί των Προσώπων-πληροφορίες για ΠτΠ) και δεν φαίνεται απίθανο. Να ρωτήσω και κάτι λιγάκι άσχετο που μου ήρθε τώρα στο μυαλό και μου διαφεύγει η απάντηση. Ίσως γνωρίζει όποιος συχνάζει στο αγγλικό φόρουμ και διαβάζει τις θεωρίες. Πολλοί θεωρούν ότι ο Ραίγκαρ και η Λυάννα παντρεύτηκαν σ' ένα νησί εκεί κοντά στο Χάρρενχαλ όπου είναι γεμάτο γουέιργουντ δέντρα. Πρόκειται για το Νησί των Προσώπων; Απ: Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - phoenix - 21-07-2015 (21-07-2015, 10:47 AM)nirne link Wrote: Να ρωτήσω και κάτι λιγάκι άσχετο που μου ήρθε τώρα στο μυαλό και μου διαφεύγει η απάντηση. Ίσως γνωρίζει όποιος συχνάζει στο αγγλικό φόρουμ και διαβάζει τις θεωρίες. Πολλοί θεωρούν ότι ο Ραίγκαρ και η Λυάννα παντρεύτηκαν σ' ένα νησί εκεί κοντά στο Χάρρενχαλ όπου είναι γεμάτο γουέιργουντ δέντρα. Πρόκειται για το Νησί των Προσώπων; Ναι, πρόκειται για το ίδιο νησί. Σχετικό link http://wiki.westeros.gr/index.php?title=%CE%9D%CE%B7%CF%83%CE%AF_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%8E%CF%80%CF%89%CE%BD Απ: Γιατί έφυγε ο Rhaegar; - nirne - 21-07-2015 Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση, Phoenix! |