[Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - Printable Version +- Game Of Thrones - Greek Community (https://agameofthrones.gr) +-- Forum: Game of Thrones [HBO] (https://agameofthrones.gr/forum-4.html) +--- Forum: Τηλεοπτική Μεταφορά (https://agameofthrones.gr/forum-16.html) +--- Thread: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? (/thread-644.html) |
[Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - karmarmi - 29-05-2015 Καθώς ο πέμπτος κύκλος φτάνει πια στο τέλος του, είναι καλό νομίζω να κρατήσουμε στη σκέψη μας κάποια στοιχεία αναφορικά με το τηλεοπτικό σενάριο, όπως αυτό υλοποιήθηκε για να δρομολογήσει γεγονότα για τα οποία ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε από τα τελευταία βιβλία που έχει εκδώσει ο Martin. Η απουσία νέου συγγραφικού υλικού σίγουρα αποτέλεσε ένα απο τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν αυτή τη σεζόν οι σεναριογράφοι της σειράς, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν οι παραγωγοί επιμένουν να υποστηρίζουν πως η τηλεοπτική μεταφορά του κειμένου του Martin θα ολοκληρωθεί σε επτά κύκλους. Για το λόγο αυτό προέβησαν σε μια σειρά από επιλογές. Χαρακτηριστικές ανάμεσα τους ήταν η μέθοδος της αναπροσαρμογής και ανταλλαγής στοιχείων από την πορεία πολλών ηρώων στα βιβλία μεταξύ τους (π.χ. Sansa Stark - Jeyne Poole), η επινόηση ολότελα καινούριων ιστοριών για να κρατήσουν κάποιους άλλους χαρακτήρες στις οθόνες μας (π.χ. το ταξίδι του Jaime στο Dorne αντί για τα Riverlands), καθώς και η διασκευή της πλοκής όπως τη γνωρίσαμε στα βιβλία, με στόχο τη σύμπτηξη καίριων σημείων (π.χ. The Wall και King's Landing) ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος των D&D στο θέμα της χρονικής διάρκειας προβολής των κύκλων συνολικά εν γένει. Ταυτόχρονα όμως πραγματοποίησαν και πολλές συνομιλίες με το Martin, συνεπώς είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ανέκδοτο υλικό του συγγραφέα για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τους χαρακτήρες και τη σημασία τους στην κατάληξη της ιστορίας. Ποιές ήταν όμως οι πληροφορίες που θεώρησαν χρήσιμο να αξιοποιήσουν τελικά? Αυτά τα σημεία αποτέλεσαν αφορμή για συζητήσεις σε αγγλόφωνα sites στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά, αναφέρω το παρακάτω νήμα: http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/128708-spoilers-all-what-do-you-think-season-5-has-spoiled-for-book-readers/. Παρακάτω παρατίθενται κάποια απο αυτά, που με την ενσωμάτωσή τους ή μη στη σειρά μέχρι τώρα, τελικά οι D&D μας προσφέρουν προκαταβολικά γνώση για την εξέλιξη της ιστορίας στα βιβλία.
Ποιά είναι η δική σας εκτίμηση για αυτές τις προβλέψεις? Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε τίποτα από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλί - K. - 29-05-2015 Φίλε μου μπράβο!!! Πολύ ωραίες διαπιστώσεις. Θα τις διβάσω ακόμη καλύτερα πιο μετά ώστε να κάνω τις δικές μου παρατηρήσεις!!! Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε τίποτα από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβ - karmarmi - 30-05-2015 Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν είμαι πεπεισμένη για τη βασιμότητα κάποιων προβλέψεων, και είμαι της άποψης ότι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πλοκής στα βιβλία είναι δύσκολο να γίνουν με βάση μεμονωμένες τηλεοπτικές επιλογές, ωστόσο σίγουρα οι αλλαγές αυτές από την πλευρά των παραγωγών κάποιο στόχο εξυπηρετούν σε αρκετά ζητήματα. Απ: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε τίποτα από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας σ - K. - 30-05-2015 (30-05-2015, 08:41 AM)karmarmi link Wrote:Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν είμαι πεπεισμένη για τη βασιμότητα κάποιων προβλέψεων, και είμαι της άποψης ότι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πλοκής στα βιβλία είναι δύσκολο να γίνουν με βάση μεμονωμένες τηλεοπτικές επιλογές, ωστόσο σίγουρα οι αλλαγές αυτές από την πλευρά των παραγωγών κάποιο στόχο εξυπηρετούν σε αρκετά ζητήματα. Ουπς... sorry!!! Και φυσικά δεν μπορούμε να σπεκουλάρουμε με βάση τηλοπτικές σκηνές, αλλά σε βρίσκω σωστή. πχ. ο Μικροδάχτυλος κι ο Ευνούχος (σε ένα απόλυτο καθρέφτισμα της κανονικής μας ζωής) θα πετύχουν στο σχέδιό τους, κινόντας τα νήματα στο παρασκήνιο. Ίσως, όπως αυτοί που κινούν τα νήματα σήμερα χωρίς στρατούς και με άλλου είδους όπλα, έτσι κι ο Μικροδάχτυλος, να μην χρειαστεί να βρει στρατό 8) Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - jons spearwife - 30-05-2015 [color=gold][size=14pt][font=comic sans ms] Θα ακυρωθεί ο γάμος της Sansa με τον Tyrion? Πιστεύω ότι ο γάμος θα ακυρωθεί καθώς θα αναφέρουν ότι δεν τον consummated. Η σημασία του γάμου της Sansa με το Ramsay. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει κάτι με αυτό, απλώς πιστεύω ότι 1.δεν είχαν καιρό να επινοήσουν και άλλον χαρακτήρα και πρέπει να μαζέψουν την σειρά γιατί έχει μόνο άλλες δυο σεζόν αλλά και 2. Ότι θέλει να κάνει καλύτερη ταύτιση μεταξύ Sansa και Theon. Το σχέδιο του LF θα ευοδωθεί. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς… Η επιβίωση του Sweetrobin. Α ναι συμφωνώ. Πιστεύω ότι ο SRobin και η Shireen είναι δυο χαρακτήρες που θα επιζήσουν μόνο και μόνο επειδή όλοι πιστεύουν ότι θα πεθάνουν. Ο Sandor θα επιστρέψει σύντομα. Ω ναι αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει και μια θεωρεία που λέει ότι εκείνος θα είναι που θα (spoiler από το DWTD) [color=gold][size=14pt][font=comic sans ms]Ο ρόλος της Val. Γενικά αυτό που πιστεύω είναι ότι η Val χρειάζεται στην σειρά μετά το Ides of Marsh. Υπάρχει μια θεωρεία ότι οι Val & o Tormund είναι οι μεσάζοντες των Old Gods στον Jon. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτή την φάση η Val θα είναι χρήσιμη στο να *μεταφέρει* την ζωή πίσω στον Τζον αλλά και αργότερα για να γίνει η γυναίκα του. That said, πιστεύω ότι η Val μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στο επόμενο (όγδοο) επεισόδιο. Η σημασία της Arianne και του Aegon. Πιστεύω ότι στην σειρά είτε ο Trystane θα είναι ο Aegon(μπορεί να δώσουν έμφαση στα μελαχρινά χαρακτηρίστηκα του ώστε να μας βάλουν στο σκεπτικό ότι δεν έχουν όλοι οι Targaryen ασημοξανθα μαλλιά και μωβ ή αποχρώσεις του μωβ μάτια) είτε η Arianne είναι μακριά σε ταξίδι… Η τύχη της Shireen. Δεν θα έλεγα ότι η Selyse αγαπήσει την Shireen πχ δες στο 5ο όταν πάει να την χαϊδέψει και φιλήσει, επιμελώς δεν ακούμπησε καθόλου το αριστερό μέρος του πρόσωπου της αν και δεν θα κολλήσει ακόμα και αν το κάνει. Anyway, πιστεύω ότι μπορεί η Shireen να θυσιαστεί από την Mel ώστε να ξυπνήσουν οι δράκοι από την πέτρα (βλέπει στον ύπνο της ότι θα την φάει ένας δρακός). Πάντως εγώ πιστεύω ότι παρόλο που θα βρεθεί σε κίνδυνο δεν θα πεθάνει και θα ζήσει, καθώς εκείνη είναι ο πετρωμένος δράκος που θα ξυπνήσει. O Jaime και η Brienne θα καταφέρουν να επιβιώσουν & Η προφητεία της Cersei. Για την Brienne είμαι σίγουρη αλλά για τον Jaime όχι και τόσο. Όπως είχε πει «We will leave this world together, as we once came into it». Πιστεύω ότι ο Jaime είναι ο valoquar και ίσως η younger more beautiful Queen είναι η Brienne (αν και η προσωπική μου θεωρεία είναι ότι είναι ηVal). Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - arwyn - 23-05-2016 Μετά το 5ο επεισοδιο του 6ου κυκλου, εχουμε ηδη νεα στοιχεια απο τη σειρά που δεν τα ειχαν δώσει τα βιβλία. Ακολουθούν σποιλερς από το 6x05. - - - - - - - 1. Μαθαμε πώς προέκυψε το "χόντορ" και συμφωνα με τους D&D ειναι εξολοκληρου κάτι που τους το ειπε ο Μαρτιν. 2. Μάθαμε την δημιουργία/καταγωγη των White Walkers. Εκπληξη ητανε για μενα. Και αναρωτιεμαι τι σημαινει η καταγωγή τους. Αραγε το οτι οι Σταρκ, οι Βορειοι γενικά, ειναι απογονοι των πρωτων ανθρωπων θα εχει σημασια για το μελλον και τη σχεση τους με τους WW; Για να δουμε.... 8-| Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - Σιέρα - 23-05-2016 Η σειρά φαίνεται να επιβεβαίωσε κάτι που υπήρχε ως υπόνοια στα βιβλία. Ο Μπραν μπορεί να επικοινωνεί μέσω οραμάτων. Στα βιβλία, ο Θήον/Ρηκ πάει να προσευχηθεί στο δάσος και τότε συμβαίνει αυτό Quote:Ένα φύλλο έπεσε από ψηλά, χάϊδεψε το φρύδι του και έπεσε στην λιμνούλα. Επέπλεε στο νερό, κόκκινο, με πέντε δάκτυλα, σαν ματωμένο χέρι. "… Μπραν," το δέντρο μουρμούρισε. Γνωρίζουν. Οι θεοί γνωρίζουν. Είδαν τι έκανα. Και για μια παράξενη στιγμή, φάνηκε ως να ήταν το πρόσωπο του Μπραν χαραγμένο στον χλωμό κορμό του δέντρου, να τον αντικρίζει με μάτια κόκκινα και σοφά και θλιμμένα. Αμέσως μετά οι γυναίκες του Μανς εμφανίζονται και ο Θήον αποφασίζει να τις βοηθήσει να σώσουν την Τζέην. Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - WardenOfTheNorth1 - 23-05-2016 Ο Bran βλέπει όραμα το Winterfell...όταν η Meera τον παίρνει από το δέντρο συνεχίζει να είναι μέσα στο όραμα....Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο δεν έχει σημασία και ότι μπορεί να δει από όπουδίποτε ή ήταν λάθος της σειράς ? Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - atropos - 23-05-2016 Αυτό που όταν δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, ο νους μας πάει κατευθείαν στο "ήταν λάθος της σειράς", μιας σειράς εκατομυρίων 1η στην τηλεθέαση παγκοσμίως με ξεπερνά... |-) Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία? - marialulu - 23-05-2016 Μια θεωρία που διάβασα στο ίντερνετ: προσωπική θεωρία: Ο μάγος (κoράκι με τα τρία μάτια) είναι ο Bran έπειτα από χιλιετίες.Ο μικρός Bran στο μέλλον αναπτύσσει τις ικανότητες του, επιτυγχάνει την αθανασία και μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο.Γνωρίζει τα πάντα...Παρελθόν και μέλλον. Πιθανόν, ο ίδιος, στο μέλλον να τερματίσει τον πόλεμο με τους white wokers για αυτόν το λόγο εξασφαλίζει την ακεραιότητα και εκπαίδευση του νεότερου εαυτού του. Για αυτό και τα παιδιά θυσιάστηκαν για αυτόν, στην προσπάθεια των white wokers να τον δολοφονήσουν. Γνώριζε για το σημάδι, μετά την επαφή του αρχηγού του white woker στο χέρι, και τη στιγμή που ο νεαρότερος εαυτός του θα πέθαινε, τον πήγε στο παρελθόν να εξουσιάσει τον Hodor για να επιβιώσει. Επίσης αν στο μέλλον, η Arya αποκτήσει δυνάμεις, θα είναι έργο του Bran. Αυτός θα είχε προσχεδιάσει τη φυλάκιση του jaqen h'ghar <<ο ιερέας του πολυπρόσωπου Θεού>> ώστε να τον γνωρίσει η Arya (στον 2 κυκλο) και στο μέλλον να εκπαιδευτεί από αυτον. Kαι ακόμα πιο ανατρεπτικό, όλοι οι Θεοί να είναι δημιουργία του Bran από την αρχή του κόσμου, ώστε να έχει δυνατούς συμμάχους στη μάχη που συνέβη στο παρελθόν κατά των White wokers. Γεγονότα που ενισχύουν τη θεωρία μου: 1)Το τρίματο κοράκι δείχνει ιδιαίτερη προσοχή, επιμονή στο Bran και τον προστάτευσε με κόστος τη ζωή του,γιατί όχι μόνο προορίζεται για κάτι μεγάλο, αλλά είναι ο ίδιος και είναι ο μoναδικός που μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο κατά των white wokers 2) κανείς δεν έχει κατονομάσει το τρίματο κοράκι με το πραγματικό του όνομα (ίσως να είναι Bran), 3)το τρίματο κοράκι δεν μπορεί να περπατήσει, είναι καθηλωμένος στις ρίζες του δέντρου.... O μοναδικός και αλήθινός πρωταγωνιστής του Game of Thrones είναι ο Bran και είναι το ίδιο πρόσωπο με το τρίματο κοράκι... Δεν είναι λίγο τραβηγμένη; Τι λέτε εσείς που έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία; |