Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
εχει ο Μαρτιν κυριους χαρακτηρες τελικα?
Eχουν πεθανει αρκετοι χαρακτηρες που θα μπορουσες να πεις πως ισως ηταν ο κυριος χαρακτηρας στα βιβλια με πρωτο και καλυτερο τον Νεντ επισης πολλοι λενε πως δεν υπαρχουν κυριοι χαρακτηρες στην σειρα ειναι ομως ετσι? Ισως τελικα ο αγιος Βασιλης μας να εχει 7 κυριους χαρακτηρες που δεν εχουμε προσεξει.
Eβλεπα την πρωτη σεζον παλι την σκηνη με τον Τζειμι και τον πατερα του ο οποιος του ειπε πως το μονο που παραμενει στο τελος ειναι το οικογενειακο ονομα και οχι ο ιδιος η τα αδερφια του που αργα η γρηγορα θα πεθανουν οπως και ο ιδιος φυσικα.
Σκεφτηκα λοιπον μηπως οι 7 κυριοι ¨χαρακτηρες¨ ειναι οι επτα οικοι? οι ανθρωποι δηλαδη οι χαρακτηρες που αγαπαμε αλλα ακομη κανενας οικος δεν εξαφανιστηκε ολοκληρος. Σκεφτηκα λοιπον πως ισως στο τελος εφοσον δεν εχουμε κανενα POV απο Ταιρελ ισως εξαφανιστει ο δικος τους οικος απο προσωπου γης εφοσον οπως και να το κανουμε δεν εχουμε δεθει σχεδον καθολου με κανεναν τους σε συγκριση με τους POV χαρακτηρες
A boy knelt; a knight rose. The Young Lion, not the Kingslayer. But that was long ago, and the boy was dead.
Reply
Μπορείς να βρεις τους βασικούς χαρακτήρες του Μάρτιν! Αν κοιτάξεις όμως κάθε βιβλίο ξεχωριστά θα είναι διαφορετικοί! Νομίζω παρόλα αυτά πως υπάρχουν ορισμένοι Κύριοι χαρακτήρες! Η Νταινέρυς είναι μια από αυτούς. Και ο Τζον είναι ένας άλλος. Η ιστορία βασίζεται σε αυτά τα άτομα για να συνεχίσει. Για τον ίδιο λόγο και ο Τζέιμι είναι βασικός χαρακτήρας με δευτερεύοντες την Κάτλυν και την Μπριέν. Και ο Τύριον με δευτερεύον τον Τζόρα. Ακόμα και η Σέρσεϊ με δευτερεύοντες χαρακτήρες την αυλή του Κινγκς Λάντινγκ. Αυτοί είναι οι πέντε που μπορείς να πεις πως και τα πέντε βιβλία στηρίζονται. Τώρα, θα μπορούσες να βάλεις και τον Μπαίλις και την Άρυα καθώς έχουν τις δικές τους ιστορίες αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο σημαντικοί.

Έτσι το έχω εγώ στο μυαλό μου. Πέντε ήρωες και όλοι οι άλλοι γύρο τους,
Dragons old and young, true and false, bright and dark. And you. A small man with a big shadow, snarling in the midst of it all.
Reply
Εξαρτάται που βάζει κανείς το \"κατώφλι σημαντικότητας\"!

πχ δεν ανέφερες τον Στανις που σίγουρα είναι σημαντικός.
Ή η Άρυα που είπες κατ εμέ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη συνέχεια, όπως και ο Μπράν, Ρηκ, Σαμ, ο Μικροδάχτυλος, ακόμα και ο Ρίκον!
Μάλλον είναι αρκετά υποκειμενική η ερώτηση... γιατί εγώ τουσ σημαντικούς κατ εμέ τους βγάζω πάρα πολλούς Tongue
Reply
Νομίζω πως η λέξη \"σημαντικοί\" είναι λάθος. Υπάρχουν χαρακτήρες που αν χάνονταν στο πέμπτο βιβλίο η ιστορία τους θα έχανε το νόημά της. Η Νταινέρυς είναι μια από αυτούς, και ο Τζον και ο Τζέιμι, και ο Τύριον και η Σέρσεϊ και ο Μπραν (τον ξέχασα). Δηλαδή αν πέθαινε η Ντάνυ στο \"Χορό\" γιατί να παρακολουθούσαμε μετά την ιστορία στο Μηρήν και γενικά στον κόλπο των δουλεμπόρων;

Από εκεί και πέρα όμως αν θέλουμε να διαλέξουμε τους σημαντικούς παίκτες/χαρακτήρες συμφωνώ μαζί σου. Είναι τελείως υποκειμενικό καθώς η JS θα σκότωνε την Νταινέρυς στο λεπτό και θα έκανε τον Στάννις βασιλιά και εγώ θα άφηνα τον Τζον νεκρό και θα έκανα την Νταινέρυς και τον Βάρυς βασίλισσα και χέρι αντίστοιχα!!!
Dragons old and young, true and false, bright and dark. And you. A small man with a big shadow, snarling in the midst of it all.
Reply
Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κύριοι χαρακτήρες η Dany, ο Jon και ο Tyrion αλλά με τον Martin δεν μπορεις να είσαι ποτέ σίγουρος.
The North Remembers
Reply
Αν κάποιος θέλει να ορίσει τους κύριους χαρακτήρες, τότε πρέπει να βρει ποιο είναι το κύριο storyline...Kαι το κύριο storyline κατά την άποψη μου είναι ο επερχόμενος πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και Άλλων...
Άρα κύριοι χαρακτήρες είναι εκείνοι οι χαρακτήρες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο....

\"You tell him this, m’lord. You tell him he’s bound on marching the wrong way. It’s north he should be taking his swords. North, not south.\"
(Η Osha μιλώντας στον Bran, σχετικά με οτι ο Robb κατευθύνεται νότια με το στρατό του...)
Unbowed, Unbent, Unbroken
Reply
ναι το τραγουδι της φωτις και του παγου
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.
Reply
Quote:Μπορείς να βρεις τους βασικούς χαρακτήρες του Μάρτιν! Αν κοιτάξεις όμως κάθε βιβλίο ξεχωριστά θα είναι διαφορετικοί! Νομίζω παρόλα αυτά πως υπάρχουν ορισμένοι Κύριοι χαρακτήρες! Η Νταινέρυς είναι μια από αυτούς. Και ο Τζον είναι ένας άλλος. Η ιστορία βασίζεται σε αυτά τα άτομα για να συνεχίσει. Για τον ίδιο λόγο και ο Τζέιμι είναι βασικός χαρακτήρας με δευτερεύοντες την Κάτλυν και την Μπριέν. Και ο Τύριον με δευτερεύον τον Τζόρα. Ακόμα και η Σέρσεϊ με δευτερεύοντες χαρακτήρες την αυλή του Κινγκς Λάντινγκ. Αυτοί είναι οι πέντε που μπορείς να πεις πως και τα πέντε βιβλία στηρίζονται. Τώρα, θα μπορούσες να βάλεις και τον Μπαίλις και την Άρυα καθώς έχουν τις δικές τους ιστορίες αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο σημαντικοί.

Έτσι το έχω εγώ στο μυαλό μου. Πέντε ήρωες και όλοι οι άλλοι γύρο τους,
Θα συμφωνήσω εδώ. Με τους πέντε βασικούς χαρακτήρες, και θα προσθέσω και τον Νεντ. Στο πρώτο βιβλίο αυτός κατεύθυνε την ιστορία. Και στα επόμενα βιβλία ψάχνουμε να βρούμε κάποιον που να του μοιάζει.

Quote:Αν κάποιος θέλει να ορίσει τους κύριους χαρακτήρες, τότε πρέπει να βρει ποιο είναι το κύριο storyline...Kαι το κύριο storyline κατά την άποψη μου είναι ο επερχόμενος πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και Άλλων...
Άρα κύριοι χαρακτήρες είναι εκείνοι οι χαρακτήρες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο....

\"You tell him this, m’lord. You tell him he’s bound on marching the wrong way. It’s north he should be taking his swords. North, not south.\"
(Η Osha μιλώντας στον Bran, σχετικά με οτι ο Robb κατευθύνεται νότια με το στρατό του...)
Ένας σημαντικός αριθμός των χαρακτήρων, θα εμφανιστούν όλοι μαζί σ\' αυτή τη μάχη.
Φανταστείτε pov, Daenerys, Jon, Tyrion, Jaime, Arya, Bran, Theon, όλοι μαζί στο ίδιο μέρος να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και όχι σα χωριστές ιστορίες, σε μια πελώρια, μεγαλειώδη μάχη. Πορώνομαι μόνο που το σκέφτομαι Big Grin
"Who are you, child?"
"No one."
Reply
Quote:Ένας σημαντικός αριθμός των χαρακτήρων, θα εμφανιστούν όλοι μαζί σ\' αυτή τη μάχη.
Φανταστείτε pov, Daenerys, Jon, Tyrion, Jaime, Arya, Bran, Theon, όλοι μαζί στο ίδιο μέρος να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και όχι σα χωριστές ιστορίες, σε μια πελώρια, μεγαλειώδη μάχη. Πορώνομαι μόνο που το σκέφτομαι Big Grin

Daenerys, Bran & Jon και εγώ το βλέπω να παίζουν βασικό ρόλο.... για τους υπόλοιπους δεν ξέρω...

Quote:Τώρα, θα μπορούσες να βάλεις και τον Μπαίλις και την Άρυα καθώς έχουν τις δικές τους ιστορίες αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο σημαντικοί.

Έχω μια προαίσθηση οτι η Arya θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο τέλος, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ που....
Unbowed, Unbent, Unbroken
Reply
Κ εγώ συμφωνώ για την Άρυα...

Δεν μπορεί να έχει περάσει ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ,
να την στέλνει απέναντι,
να τη βλέπουμε να δουλεύει, να ωριμάζει, να εκπεδεύεται...

Και όλα αυτά ουσιαστικά να τα βλέπουμε χωρίς κανένα μα κανένα λόγο για την ιστορία..

100% κάτι καλό μας ετοιμάζει η μικρή!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)