29-04-2014, 07:26 AM
(29-04-2014, 06:42 AM)atropos link Wrote: .. όσο cool και μυστηριώδης χαρακτήρας και αν είναι ο κρυοχέρης.Επειδή το έχω ξαναδιαβάσει το όνομα εδώ στο φόρουμ και δεν έχω καταλάβει ακριβώς... Ποιος είναι ο Κρυοχέρης;
Αυτό που έχω παρατηρήσει όσο καιρό είμαι στη παρέα του φόρουμ είναι ότι πολλοί παραπονιούνται για διαφορές μεταξύ των βιβλίων και της ιστορίας που αφηγείται η σειρά. Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σχεδόν με όλες τις ταινίες που βασίζονται σε βιβλία. Δεν θεωρώ ότι είναι λάθος και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως φάουλ η εκτροπή από το βιβλίο. Ο δημιουργός των ταινιών, ως δημιουργός, έχει κάθε δικαίωμα να ερμηνεύει και να παρουσιάζει την ιστορία με τον τρόπο που θεωρεί ότι εξυπηρετεί την πλοκή, την συντήρηση του ενδιαφέροντος και την αισθητική γενικότερα του έργου του. Άλλωστε δεν εξιστορούνται πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για φανταστική ιστορία. Θέλω να πω ότι αν βάζαμε πέντε διαφορετικούς σκηνοθέτες να κάνουν ταινία αυτό το βιβλίο, θα προέκυπταν πέντε διαφορετικές ιστορίες.
Θα συμβούλευα λοιπόν τους γνώστες των βιβλίων να προσπαθήσουν να "αφεθούν" στην αφήγηση της σειράς και να την απολαύσουν και να την κρίνουν ως ένα έργο διαφορετικό και ανεξάρτητο (ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά αξίζει η προσπάθεια). Πάνω σε αυτό χαίρομαι με την τοποθέτηση του προηγούμενου συνφορουμίτη που βρίσκει ένα νέο ενδιαφέρον στην ιστορία της σειράς, παρόλο που έχει διαβάσει τα βιβλία.
Επίσης αυτό που συμβαίνει είναι το εξής:
Όταν αυτοί που έχουν διαβάσει τα βιβλία σχολιάζουν τις αλλαγές, χωρίς να το θέλουν, σποϊλάρουν. Δηλαδή τώρα που διάβασα ότι αυτό με τον Μπραν δεν συμβαίνει στο βιβλίο ή ότι ο Λοκ δεν πάει στο Τείχος, στην ουσία μου αποκαλύπτεται ότι ο Μπραν θα τη βγάλει καθαρή από το αρχηγείο του Κραστερ (εκτός αν αποφάσισαν να τον σκοτώσουν πιο γρήγορα στη σειρά, αλλά δεν νομίζω να αλλάξουν τόσο πολύ την ιστορία του βιβλίου πια).
Για αυτό προτείνω στους διαχειριστές να δημιουργήσουν ένα topic ή thread στο οποίο να μπορούν ελεύθερα οι χρήστες που έχουν διαβάσει τα βιβλία να σχολιάζουν ελεύθερα τις διαφορές των βιβλίων με τη σειρά και να βγάζουν και το άχτι τους σχετικά με το θέμα, χωρίς να επηρεάζουν τον κόσμο που βλέπει τη σειρά και δεν γνωρίζει την πλοκή των βιβλίων. Έτσι τα τόπικς για τον σχολιασμό των επεισοδίων θα θωρακιστούν από σπόιλερς και θα σχολιάζουμε μόνο τα γεγονότα της σειράς.
Εδώ σημειώνω ότι έχω διαπιστώσει πως οι διαχειριστές του φόρουμ είναι πολύ προσεκτικοί με το θέμα των σπόιλερς. Αυτό που επισημαίνω εδώ είναι σπόιλερς που συμβαίνουν από σπόντα και χωρίς πρόθεση. Θα με καταλάβουν περισσότερο όσοι δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία και τρώγονται για να μάθουν τι θα γίνει μετά, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στην (άχαρη) διαδικασία να ερμηνεύουν (ίσως με λάθος τρόπο) τα σχόλια που μιλάνε για τις διαφορές με το βιβλίο.
Αυτά
Ααα και μην ξεχάσετε να μου πείτε ποιος είναι ο Κρυοχέρης!
Ευχαριστώ
Hold the door!