05-06-2014, 04:38 PM
(05-06-2014, 04:22 PM)Godric link Wrote: Δεν έχω διαβάσει ακόμα τα βιβλία, όμως άλλες φορές (ηθελημένα και άλλες παρά τη θέλησή μου) έχω φάει spoilers με το κουτάλι
Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: Από την εικόνα που μας έβγαλε ο Ομπέρυν αλλά και από αυτά που διαβάζω εδώ, την κουλτούρα και τους κατοίκους του Ντορν ο Μάρτιν τα εμπνεύστηκε από αραβικούς λαούς/αραβικό πολιτισμό;
Δε νομίζω ότι εμπνεύστηκε την κουλτούρα από τους Άραβες, δεδομένου ότι οι άνθρωποι στο Ντορν είναι πολύ προοδευτικοί πάνω στο θέμα του σεξ και πολύ τολμηροί στο ντύσιμό τους - αντίθετα από το υπόλοιπο Γουέστερος που φαίνεται ότι κυριαρχεί ο πουριτανισμός - ενώ οι Άραβες ως μουσουλμάνοι είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί πάνω σ' αυτά τα ζητήματα. Ο Μάρτιν ανέφερε την Μαυριτανική Ισπανία (αν δεν κάνω λάθος) όταν τον ρώτησαν τι χρώμα είναι το δέρμα των ανθρώπων στο Ντορν, επειδή υπήρξε μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα. Ο συγγραφέας απάντησε ότι φαντάστηκε (και περιέγραψε στο βιβλίο) ένα λαό με μεσογειακά χαρακτηριστικά, όπως περίπου ήταν οι άνθρωποι στην Ισπανία επί Μαυριτανών.