17-06-2014, 07:42 AM
(16-06-2014, 04:58 PM)sunspear link Wrote:My dear boys and girls...
επειδή σας διάβασα όλους πολύ προσεκτικά, και ενώ θεωρώ ότι όλες οι παρατηρήσεις σας έχουν λογική βάση, επίτρέψτε μου μια-δύο παρατηρήσεις σε γενικό επίπεδο:
1) Προσπαθήστε να παρακολουθείτε την σειρά σαν να είστε υποψιασμένοι τηλεθεατές. Δηλαδή, σαν να έχετε παρακολουθήσει αρκετές φορές όλα τα επεισόδια, να γνωρίζετε και να θυμάστε τι έχει συμβεί κάθε στιγμή στη σειρά, και να έχετε διαβάσει όλα τα spoiler-free σχόλια που πιθανόν να σας έχουν βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση...
2) Budget, budget, budget... H κατώτερη των προσδοκιών (όλων μας!) σκηνή με τα ''ζόμπι'', οφείλεται στο ότι προφανώς δεν υπήρχαν αρκετά ''λεφτά'' για να γυρίσουν την σκηνή με κανονικούς ηθοποιούς, και όχι CGI... Αν η σειρά είχε, λ.χ., το διπλάσιο budget, τότε νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας είχε αφήσει όλους μας με το στόμα ανοιχτό!!! Ο θάνατος του Jojen, και η μη εμφάνιση της Lady Stoneheart σε αυτό τον κύκλο, πιθανότατα είναι επίσης θέμα προυπολογισμού...
3) Τα βιβλία είναι σημαντικά διαφορετικό μέσο από την τηλεόραση... Το adaptation του οποιοδήποτε βιβλίου σε ταινία ή σειρά είναι μια υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη... Ο οποιοσδήποτε παραγωγός θα είχε γίνει αποδέκτης παραπόνω, όχι μόνο οι DD...
Αυτά τα γράφω γιατί , όπως έχω ξαναπεί, ανήκω στην μειοψηφία των αναγνωστών των βιβλίων που ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ την σειρά, με τις όποιες αδυναμίες της!!! Θα ήθελα λοιπόν, σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, αυτή η μειοψηφία να είναι η πλειοψηφία... Εννοείται ότι σε πρακτικό επίπεδο αυτό δεν γίνεται, αφού το κριτήριο του καθενός είναι προσωπική (και απόλυτα σεβαστή από τους υπολοίπους!) υπόθεση...
Ορίστε και +ένα κάρμα μόνο και μόνο για αυτό! ;D
Το επεισόδιο μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ. Είχε τρομερές εξελίξεις σε πολλά μέτωπα και όλες οι σκηνές ήταν σημαντικότατες.
Τώρα για όσους θα ήθελαν διάφορα ακόμη...
* Η Τύσα αφού δεν αναφέρθηκε τόσο καιρό, σοβαρά κάποιος περίμενε να τη θυμότανε όλοι τώρα στο τέλος του 4ου κύκλου..; Δεν ήταν λίγο προφανές ότι αποφάσισαν να παραλείψουν αυτή την ιστορία; Και εγώ θα την ήθελα αλλά αν βάζαν όλα όσα ήθελαν όλοι, θα ήταν "Καλημέρα Θρόνε" του Φώσκολου.
* Η Βαλ μπορεί ΑΝΕΤΑ να μπει στον επόμενο κύκλο στην ιστορία. Ειλικρινά, θα ήταν σωστό να βάλουν έναν νέο (ασήμαντο στον νέο θεατή) χαρακτήρα στο φινάλε..; Θα την ξεχνούσαν πιο γρήγορα και απο τον Πίτα... (τον καημένο :< )
* Για το Βουνό και εγώ θα ήθελα να τον ακούω να ουρλιάζει για ώρες... Τηλεοπτικά όμως ήθελαν να μας δείξουν την Τρέλα της Σέρσει και του Κουάιμπερν. Θέλω να πιστεύω ότι στον επόμενο κύκλο θα τον ακούσουμε απο μακρυά να... μεταμορφώνεται!
* Για τη LS και εγώ θα την ήθελα έστω για 1 σκηνή, όμως με κάλυψε ο Graves όταν είπε ότι δε μπορείς να φέρεις μια τόσο μεγάλη ηθοποιό για να παίξει απλά μια ζόμπι σκηνή στον κύκλο... (βασικά μπορείς, αλλά λογικά κοστίζει ). Τώρα αν δε τη βάλουν και στην επόμενη σαιζόν, εκεί θα χαλαστώ!
Και λογικά δεν αναφέρω και διάφορες ακόμα "παραγγελιές" του κόσμου .
Για μενα το θέμα είναι ότι όσα μπήκαν με ευχαρίστησαν και οι αλλαγές σε σχέση με τα βιβλία δεν μου κακοφάνηκαν. Ακόμα και οι σκελετοί ήταν καλοφτιαγμένοι και οι fireballs δε με χάλασαν (το σκάσιμο τους στην είσοδο της σπηλιάς, όλα τα λεφτά).
Το βρήκα καλύτερο ακόμα και από το 9ο αυτού του κύκλου.