Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Spoilers] Δηλητηρίασε ο Όμπερυν τον Τάιγουιν;
....
Το επόμενο απόσπασμα που ακολουθεί είναι ο διάλογος μεταξύ του Τύριον και του Όμπερυν που αναφέρθηκε προηγουμένως, με την προσθήκη κάποιων σημειώσεων. Προτού γίνει αυτό όμως πρέπει να αναφερθούν κάποια ιστορικά στοιχεία. Ο Βισέρυς II ήταν ο δέκατος βασιλιάς Ταργκάρυεν που κάθισε στον Σιδερένιο Θρόνο. Ήταν ο αδεφός του Αίγκον III, γιος των Ραινύρα και Νταίμον Ταργκάρυεν, και πατέρας του Βασιλιά Αίγκον IV, του Αίμον Δρακοϊππότη, και της Βασίλισσας Ναίρυς Ταργκάρυεν.
Ο Βισέρυς υπηρέτησε ως Χέρι του Βασιλιά των ανιψιών του και είχε καθοριστική συμβολή στην διοίκηση του βασιλείου ενώ ο Νταίρον βρισκόταν σε πόλεμο στο Ντορν και ο Μπαίλορ προσευχόταν. Φημολογείται, μάλιστα, ότι ο Βισέρυς δηλητηρίασε τον χτίστη που ο Μπαίλορ όρισε Υψηλό Σέπτον για να γλυτώσει το βασίλειο από τη ντροπή. Ο Βισέρυς έγινε βασιλιάς μετά τον θάνατο του Μπαίλορ I Ταργκάρυεν, αλλά δεν είναι αγαπητός στον λαό καθώς λέγεται ότι δηλητηρίασε τον Μπαίλορ για να πάρει τον θρόνο αλλά δεν έκανε τίποτα όταν κάθισε σε αυτόν. Ο Βισέρυς βασίλεψε για ένα μόνο χρόνο, αλλά στο πόστο του Χεριού, είχε κυβερνήσει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Ο Βισέρυς κυβέρνησε το βασίλειο ως Χέρι την εποχή αδύναμων βασιλιάδων. Αυτό ακριβώς που έκανε και ο Τάιγουιν δηλαδή στο παρελθόν. Αρά στον διάλογο, όταν μιλούσαν για τον Βισέρυς, ο Όμπερυν και ο Τύριον αναφέρονταν στον Τάιγουιν.

Quote:"Μια φορά είχα την καλή τύχη να δω ένα αντίγραφο από τους Βίους των Τεσσάρων Βασιλέων," έλεγε ο Πρίγκιπας Όμπερυν στον άρχοντα σύζυγό της. "Ήταν καταπληκτικό να παρακολουθείς τη διαπαιδαγώγηση, αλλά ο Κηθ ήταν πολύ ευγενικός στα μισά που έλεγε για τον Βασιλιά Βισέρυς."
Ξέρω ότι ο Τάιγουιν είναι ο πραγματικός βασιλιάς. Και έχει ένα θέμα για το οποίο πρέπει να λογοδοτήσει.
Quote:[glow=red,2,300]Ο Τύριον του έριξε ένα αυστηρό βλέμμα.[/glow] "Πολύ ευγενικός; Παράβλεψε ξεδιάντροπα τον Βισέρυς κατά την αποψή μου. Θα έπρεπε να ήταν οι Βίοι των Πέντε Βασιλέων."
Ναι, καταλαβαίνω σε ποιον αναφέρεσαι. Ο Τάιγουιν είναι ο πραγματικός βασιλιάς και αξίζει να μετράται σαν βασιλιάς.
Quote:Ο πρίγκιπας γέλασε. "Ο Βισέρυς μόλις και μετά βίας βασίλεψε για ένα δεκαπενθήμερο."
Η βασιλεία του Τάιγουιν θα είναι πολύ μικρότερη. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Quote:"Βασίλεψε περισσότερο από έναν χρόνο." είπε ο Τύριον.
Ο Τάιγουιν θα "τελειώσει" τους επαναστάτες μέσα σε ένα χρόνο.
Quote:Ο Όμπερυν ανασήκωσε τους ώμους. "Ένας χρόνος ή ένα δεκαπενθήμερο, τι σημασία έχει; Δηλητηρίασε τον ίδιο του τον ανιψιό για να κατακτήσει το θρόνο κι όταν τον πήρε, δεν έκανε τίποτα απολύτως."
Ο Τάιγουιν θα πεθάνει σύντομα χωρίς να κάνει τίποτα.
Quote:"Ο Μπαίλορ πέθανε από την πείνα με τη νηστεία," είπε ο Τύριον. "Ο θείος του τον υπηρέτησε πιστά ως Χέρι, όπως είχε υπηρετήσει τον Νεαρό Δράκο πριν απ' αυτόν. Ο Βισέρυς μπορεί να βασίλεψε ένα χρόνο μα διοίκησε δεκαπέντε, ενώ ο Νταίρον πολεμούσε και ο Μπαίλορ προσευχόταν." 
Ο Τάιγουιν βασίλεψε, και θα συνεχίσει να βασιλεύει ότι και να κάνεις.
Quote: Στραβομουτσούνιασε. "Κι αν πραγματικά απομάκρυνε τον ανιψιό του, μπορείς να τον κατηγορήσεις; Κάποιος έπρεπε να σώσει το βασίλειο από τις τρέλες του Μπαίλορ.
Εάν είναι να κάνεις κάτι, σκότωσε τον Τζόφρυ.
Quote:Η Σάνσα ήταν σοκαρισμένη. "Μα ο Μπαίλορ ο Ευσεβής ήταν σπουδαίος βασιλιάς. Βάδισε την Οδό των Οστών ξιπόλυτος για να κάνει ειρήνη με το Ντορν και να σώσει τον Δρακοϊππότη από το λάκκο των φιδιών. Οι έχιδνες αρνήθηκαν να του επιτεθούν επειδή αυτός ήταν τόσο αγνός και άγιος."
Ο Πρίγκιπας Όμπερυν χαμογέλασε. "Αν ήσουν έχιδνα, αρχόντισσά μου, θα ήθελες να δαγκώσεις ένα άσαρκο στυλιάρι σαν τον Μπαίλορ τον Ευσεβή; [glow=red,2,300]Εγώ θα προτιμούσα να κρατήσω τα δόντια μου για κάποιον πιο ζουμερό..."[/glow]
Δεν θέλω τον αδύναμο βασιλιά. Έχω στο μυαλό μου κάποιον άλλο, πιο νόστιμο.
Quote:"Ο πρίγκιπάς μου αστειεύεται μαζί σου, Αρχόντισσα Σάνσα," είπε η Ελλάρια Σαντ. "Οι σέπτον και οι τραγουδιστές αρέσκονται να λένε ότι τα φίδια δεν δάγκωσαν τον Μπαίλορ, αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Δαγκώθηκε πενήντα φορές και θα έπρεπε να έχει πεθάνει απ΄αυτό."
"Αν είχε πεθάνει, ο Βισέρυς θα βασίλευε για δώδεκα χρόνια," είπε ο Τύριον, "και τα Επτά Βασιλεια θα είχαν έναν καλύτερο βασιλιά. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Μπαίλορ είχε σαλέψει από όλο εκείνο το δηλητήριο."
Μην σε μπερδεύει η επιθυμία σου για εκδίκηση. Ο Τζόφρυ είναι ο αληθινός κίνδυνος. Εάν τον σκοτώσεις θα κάνω ότι μπορώ για να σε βοηθήσω στην απονομή δικαιοσύνης.
Quote:"Ναι," είπε ο Πρίγκιπας Όμπερυν, "αλλά δεν έχω δει φίδια στο Κόκκινο Φρούριό σας. Άρα, πώς θα κανονίσεις τον Τζόφρυ;"
Αν θέλεις τόσο πολύ να ξεφορτωθείς τον Τζόφρυ, έπρεπε να είχες αρχίσει κάτι ήδη. Εγώ δεν θα σε βοηθήσω καθόλου.
Quote:"Προτιμώ να μην τον κανονίσω."
Βλάκα.

Quote:"Έχεις χάσει τα λογικά σου;" είπε ο πατέρας του.
"Όχι, τα βρήκα. Απαιτώ δίκη με μονομαχία!"
Η γλυκιά του η αδερφή δεν μπορούσε να είναι πιο ευχαριστημένη. "Έχει αυτό το δικαίωμα, άρχοντές μου," υπενθύμισε στους δικαστές. "Αφήστε τους θεούς να τον δικάσουν. Ο Σερ Γκρέγκορ Κλέγκεϊν θα είναι ο πρόμαχος του Τζόφρυ. Επέστρεψε στην πόλη προχθές τη νύχτα για να θέσει το σπαθί του στην υπηρεσία μου."
[glow=red,2,300]Το πρόσωπο του Άρχοντα Τάιγουιν ήταν τόσο σκοτεινό που για μισό καρδιοχτύπι ο Τύριον αναρωτήθηκε αν είχε πιει κι αυτός από το δηλητηριασμένο κρασί.[/glow] Χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι, πολύ οργισμένος για να μιλήσει.

Το παραπάνω απόσπασμα είναι και το είδος της προοικονομίας στην οποία αρέσκεται ο Μάρτιν.

Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την θεωρία.
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια θεωρεία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα (προσωπικά δεν την υποστηρίζω), η οποία μπορεί να περιέχει κάποια κενά, αλλά δεν μπορεί παρόλα αυτά να απορριφθεί εντελώς.

ΥΣ1: Η μετάφραση των σημειώσεων από τα αγγλικά είναι δική μου, οπότε ζητώ την κατανόησή σας για τυχόν λάθη. Ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβετε έστω και κάποια από τα στοιχεία της θεωρίας.
ΥΣ2. Το ποστ δε θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς την καθοριστική βοήθεια της Nirne, η οποία ανέλαβε τη μετάφραση όλων των παραθέσεων από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Πηγές: http://asoiaf.westeros.org/index.php/top...win-vol-2/
http://asoiaf.westeros.org/index.php/top...ned-tywin/
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”
Reply

Messages In This Thread
Απ: Δηλητηρίασε ο Όμπερυν τον Τάιγουιν; - by odykal - 16-08-2014, 02:28 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 15 Guest(s)