Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Spoilers] Δηλητηρίασε ο Όμπερυν τον Τάιγουιν;
(17-08-2014, 10:05 PM)Aerion Targaryen link Wrote:Μα πως γίνεται ο Όμπερυν να δηλητηρίασε τον Τάιγουιν αφού είδαμε ξεκάθαρα να τον σκοτώνει ο Τύριον;

Μάλλον έγινε μια παρανόηση εδώ. Η θεωρία δεν υποστηρίζει ότι ο Όμπερυν σκότωσε τον Τάιγουιν δηλητηριάζοντάς τον, αλλά ότι πρόλαβε και του έδωσε δηλητήριο. Γνωρίζουμε άλλωστε κι από την περίπτωση του Βουνού ότι πολλά δηλητήρια δρουν αργά και βασανιστικά και το Αίμα της Χήρας, το δηλητήριο που υποτίθεται ότι δόθηκε στον Τάιγουιν, δε σκοτώνει ακαριαία. Όπως λέει και το σχετικό απόσπασμα, εμποδίζει τη διαφυγή των σωματικών "απόβλητων" με συνέπεια ο άνθρωπος σιγά σιγά να δηλητηριάζεται επειδή αυτά παραμένουν μέσα του.

Quote:Από την άλλη και να τον είχε δηλητηριάσει πιο πριν γιατί να κάνει ο Μάρτιν όλο αυτό το ''foreshadowing'' για κάτι που δεν έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην ιστορία;

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω και είναι όντως ένα αναπάντητο ερώτημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντεπιχείρημα στη θεωρία. Ωστόσο, το πτώμα του Τάιγουιν, παρ' όλες τις φροντίδες, είχε αναθυμιάσεις, βρομούσε αφύσικα και έβγαζε άσπρα δυσώδη υγρά. Αυτή η κατάσταση δε δικαιολογείται "επιστημονικά", οπότε θα πρέπει να εξηγηθεί με κάποιον τρόπο γιατί ο Μάρτιν αποκλείεται να παρουσίασε ένα τέτοιο πτώμα ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου χωρίς να έχει κάποιο σκοπό. Από κει και πέρα, το αν ο Τάιγουιν είχε δηλητηριαστεί όσο ήταν εν ζωή από τον Όμπερυν, τον Βάρυς ή αν έκανε κάτι στο πτώμα ο Κουάιμπερν για κάποιο λόγο, είναι συζητήσιμο.

Quote:Μου φαίνεται πως μερικές φορές το παρακάνετε με τις θεωρίες Tongue.

Ίσως. Η θεωρία βέβαια δεν είναι "δική μας", κυκλοφορεί ευρέως, και προσωπικά δε μου φαίνεται και τόσο "τρελή" όσο άλλες.  Smile
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply

Messages In This Thread
Απ: Απ: [Spoilers] Δηλητηρίασε ο Όμπερυν τον Τάιγουιν; - by nirne - 18-08-2014, 10:23 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)