Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Spoilers] θεωρίες συνωμοσίας
(24-08-2014, 12:02 AM)silvester link Wrote:"To go north, you must go south. To reach the west, you must go east. To go forward you must go back, and to touch the light you must pass beneath the shadow."
“What is there in Asshai that I will not find in Qarth?"
"Truth"

In Citadel, you may read an explanation that I don't completely agree. The best I like is that truth might be referred to her family story.
North and south = the Wall and Old Town? Does she know about the Others?
West, east = Westeros, Asshai
Forward, back = future, past ?
Touch the light = reach the knowledge
Pass beneath the shadow = get to Asshai, at least in a figured way, like, finding out what's the truth hidden there (Asshai is beyond the shadow)

Κάπου το βρήκα... Λοιπόν εδω έχουμε κάτι που με προβληματίζει. Τι να θέλει άραγε η Ντανυ? εννοώ θέλει όντως τον σιδερένιο θρόνο? η θέλει κάτι αλλο? στην ουσία καθυστερεί με την θέληση της καθώς κρίνει οτι η εκπαίδευση της ως ηγεμόνας δεν ειναι ολοκληρωμένη...
Βλέπουμε οτι σαν προορισμό δεν λέει που θέλει να παει αλλά σαν στάση βλέπει το ασαη, όμως το westeros αποφεύγει έστω κ να το αναφέρει... Επίσης νομίζω οτι ο μαρτιν εχει πει οτι στα βιβλία δεν θα δούμε το ασαη. Μηπως λοιπόν ο τελικός προορισμός να ειναι η βαλιρια?
Θα κοιτάξω να συγκεντρωσω όλες τις προφητειες σε ενα ποστ για να τις έχουμε συγκεντρωμένες (όχι μόνο όσες αφορούν την Ντανυ αλλά όλες).

Ενδιαφέρουσα σκέψη ότι ο προορισμός της Ντάνυ είναι η Βαλύρια, αλλά αυτό που με προβληματίζει και δεν πολυκαταλαβαίνω είναι ο λόγος για τον οποίο θα πάει στη Βαλύρια και το τι θα κάνει εκεί.

Νομίζω ότι έχει προοικονομηθεί το γεγονός ότι η Ντάνυ θα βρεθεί κάποια στιγμή στο Τείχος και θα αντιμετωπίσει τους Άλλους (χωρίς να είναι σίγουρο ότι αυτή είναι ο Azor Ahai-προσωπικά η ψήφος μου πάει στον Τζον):

Quote:"Εκείνη τη νύχτα ονειρεύτηκε ότι ήταν ο Ραίγκαρ στο δρόμο για την Τρίαιανα. Αλλά ήταν καβάλα σε έναν δράκο, όχι ένα άλογο. Όταν είδε το στράτευμα του Σφετεριστή στην απέναντι όχθη του ποταμού, οι αντίπαλοί της ήταν θωρακισμένοι από πάγο, αλλά τους έλουσε με δρακοφωτιά και έλιωσαν αμέσως μετατρέποντας την Τρίαινα σε χείμαρο. Ένα μικρό κομμάτι του εαυτού της γνώριζε ότι ονειρευόταν, αλλά ένα άλλο κομμάτι της ένιωθε αγαλλίαση. Έτσι ήταν γραφτό να συμβεί".

Quote:"Ίσως επίσης επιθυμούσε χίλιους ακόμη στρατιώτες, ίσως ένα δράκο, ή κάλλιστα τρεις". Τζον (Θύελλα από Ατσάλι)

Παρότι η μετάφραση είναι δική μου και δεν είναι η καλύτερη δυνατή, νομίζω οι φράσεις ''θωρακισμένοι από πάγο'' και "ίσως ένα δράκο, ή κάλλιστα τρεις'' είναι ενδεικτικές για το γεγονός ότι η Ντάνυ  κάποια στιγμή θα βρεθεί τελικά στο Τείχος.
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”
Reply

Messages In This Thread
Απ: Απ: [Spoilers] θεωρίες συνωμοσίας - by odykal - 25-08-2014, 01:45 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 13 Guest(s)