Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς] - Επεισόδιο 7ο - The Gift
Καταλαβαίνω τι εννοείς μ' αυτά που λες και γιατί αντέδρασες έτσι μολονότι δεν έκανα κανένα κακό με το να πω με τι απ' όλα όσα είπες συμφωνώ. Όσο για τον αντίλογο, γενικά δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να αναμασά μέχρι εξαντλήσεως πράγματα που έχει ξαναπεί και γι' αυτό το αποφεύγω. Έχω μιλήσει για το θέμα της Σάνσα πχ, που θα μπορούσαν να τη δείξουν όλο κι όλο δύο φορές για να ξέρουμε πού βρίσκεται και τέλος. Είχαν υλικό για να δουλέψουν και χωρίς τη Σάνσα. Αφαίρεσαν πάρα πολλά προκειμένου να βάλουν μια ιστορία από το Ντορν που είναι άλλου επιπέδου εντελώς και δεν ταιριάζει ούτε με το ύφος ούτε με την ποιότητα της σειράς. Τουλάχιστον με την ποιότητα που είχε κάποτε. Όσο για τον Τζέιμι και το τι κάνει στις Παραποτάμιες Περιοχές, διαφωνώ κάθετα με το ότι πελαγοδρομεί. Είναι από τις λίγες ιστορίες αυτή τη στιγμή που θα μου θύμιζε κάπως γιατί λάτρεψα αυτή τη σειρά όταν την ξεκίνησα. Δείχνει τις οξύνοιά του, την αλλαγή του, την αλλαγή της ηθικής του, το ότι δεν είναι τελικά το χαζοχαρούμενο που πήγε στο Ντορν, το χαζοχαρούμενο που ήταν πριν γνωρίσει την Μπριέν. Και όσα γίνονται εκεί στα βιβλία είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ για μένα.

Για τη σκηνή του Ντορν ειλικρινά δεν έχω να πω τίποτα. Σέβομαι το ότι άρεσε το θέαμα σε πολλούς και πιστεύω ότι αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που έβαλαν τη σκηνή. Το να προσπαθήσω να της δώσω βάθος που δεν της αξίζει, το θεωρώ χάσιμο χρόνου το λιγότερο. Θα μπορούσα να θεωρήσω ότι πάνε να μας δείξουν χαρακτήρες, αν πραγματικά μας έδειχναν. Εκτός κι αν ήθελαν να μας δείξουν ότι το ένα φίδι είναι ανασφαλής μέχρι αηδίας και δηλητηριάζει τους άντρες για να της πουν ότι είναι όμορφη. Δεν νομίζω. Ο διάλογος ήταν φρικτός, νόημα δεν έβγαινε, και με λίγα λόγια θεωρώ ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου με τέτοιες σκηνές.

Επίσης, μπορώ να καταλάβω ότι επιλέγουν χαρακτήρες που θα παίξουν κάποιο ρόλο αργότερα στην υπόθεση και αφαιρούν άλλους που δεν θα παίξουν ρόλο, αλλά ειλικρινά, για ποιο λόγο θα έπρεπε να είμαι σίγουρη ότι το κάνουν αυτό σε όλες τις περιπτώσεις όταν έχουμε αυτό το φρικτό Ντορν και την καρικατούρα του Τζέιμι και των φιδιών, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε Αριάν για παράδειγμα; Αφού επιλέγουν να φτιάξουν σενάρια και να χρησιμοποιήσουν χαρακτήρες για λόγους που δεν είναι άμεσα συνυφασμένοι με την εξέλιξη της ιστορίας, τότε μπορώ κι εγώ να τους κρίνω για τα πεπραγμένα τους και να προτείνω ποια ιστορία θα μου άρεσε περισσότερο να δω γιατί τουλάχιστον θα είχε κάποιο νόημα.

Νομίζω όμως ότι σχεδόν όλα αυτά τα έχω ξαναπεί. Με άλλα ίσως λόγια, αλλά, ναι, το νόημα ήταν ίδιο.  Smile
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply

Messages In This Thread
Απ: [Σπόιλερς] - Επεισόδιο 7ο - The Gift - by nirne - 27-05-2015, 10:29 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 25 Guest(s)