Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιος Είναι Ο Διάδοχος Του Σιδερένιου Θρόνου;!
Δεν θέλω να μπω σε καμία διαμάχη κι αν φανταστώ τον εαυτό μου ως κάτοικο και υπήκοο του Westeros θα ήθελα τον πιο άξιο του Οίκου μου  κι αν ήμουν Πρωτευουσιάνος ή θα αναπολούσα τις καλύτερες ημέρες (αλήθεια πότε ήταν  και μάλιστα στη σύντομη ζωή μου; ) ή αυτόν που εκτιμώ. Απ' ότι καταλαβαίνω ο Τόμεν δεν πολυφαίνεται  αλλά μάλλον ευημερούμε λόγω των Ταΐρέλ. Το πιο πιθανό είναι εκεί που θα παρασυρθώ  ακολουθώντας φήμες  ή κάποιον νικητή  ή προσωρινά  αυτόν που κερδίζει ( άποψή μου ως μέσος westerianos ).
  Τωρα μια ερώτηση:  Αν ο βασιλιάς Ρόμπερτ ζούσε  κι επίσης ζούσε ένα απ' τα παιδιά του Ραίγκαρ,  θα συζητούσαμε ποιος δικαιούται να κάτσει στο θρόνο ; Προφανώς όχι, (φυσικά θα υπάρχει και η αντίπαλη μερίδα υποστηρικτών - όπως θα λέγαμε σήμερα που έχουμε δημοκρατία φιλοβασιλικών ή νοσταλγών της χούντας  και... και ... ) και  άρα αν δεν υπάρξει θέμα με τον Τόμεν, αυτός είναι προσωρινά βασιλιάς. Αν υπάρξει, τότε ο Στάνις.  Αλλά μιλάμε άδικα.  Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές και τους νόμους  πάλι όταν υπάρχει δύναμη εξουσίας (με πολλούς τρόπους). 
  Πιστεύω ότι η βασιλέια του Τόμεν παραπαίει, λόγω Σέρσεi, 
  η Ντάνυ Θα είναι μόνο αν καταφέρει κι έρθει στο westeros και νικήσει (εκτός αν το westeros διαλυθεί - είναι "ρημαδιό" κι έρθει ως σωτήρας),
ο Στάνις δεν έχει χρήματα αλλά ούτε και πολύ στρατό (ήδη έχει προασπαθήσει να πολιορκήσει το kings landings, άρα δεν ξέρουμε αν του έχει μείνει κάποιος - μάλλον πολλοί κάποιοι - που τον συμπαθούν  και στην καλυτερη περίπτωση  αν νικήσει τους άλλους * ή τους Bolton κι ίσως παντρευτεί τη Σάνσα ( η άλλη "σουτ" )  γίνει βασιλιάς του Βορρά. Άντε ίσως και των ironlands (δεν το βλεπω).
* Αν νικήσει τους άλλους, φυσικά θα έχει πετύχει έναν τεράστιο άθλο  και του αξίζουν τα πάντα στο westeros , αλλά αμφιβάλλω αν θα του αναγνωριστεί απ' τα ανέγγιχτα (από Άλλους) παρά μόνο με φήμες  μέρη του νότου και πρωτεύουσας.

Ο Τζον (του εύχομαι ό,τι το καλύτερο, μακάρι και στο μεγαλύτερο αξίωμα) αν είναι σώος, απ' τη δική του τη μεριά δεν βλέπω να υπάρχει θέληση για πέρα απ' το τείχος  και τα κοσμοϊστορικά που μπορεί να του αλλάξουν τη γνώμη  τα γνωρίζει μόνο ο Μάρτιν...

Για τον Αίγκον, είτε αληθινός είτε ψεύτικος,  εξαρτάται απ' τις μάχες ή καλύτερα την τελική μάχη ( άσε που μπορεί και να σκοτωθεί  why not?  τι έργο βλέπουμε διαβάζουμε; ) εξαρτάται απ ' τις συγκυρίες.

Ανακεφαλαιώνοντας ή γενικεύοντας, θα έλεγα ,  ότι αυτός που έχει τη δύναμη  δεν θα κάτσει  να ασχοληθεί  ποιος είναι δικαιωματικά βασιλιάς ή όχι,  μπορεί να στηριχτεί με πρόφαση σ' αυτό που τον βολεύει  αλλά θα πάρει  τον θρόνο με κάθε τρόπο  ( μόλις τώρα μου ήρθε στο μυαλό  ο τύπος του "με κάθε τρόπο",  ποιος άλλο ο Μικροδάχτυλος - παιδιά συγχωρεστε με,  οι fan του, αλλά δεν τον πάω  με τίποτα !! )
A hound will die for you
  but never lie to you
Reply

Messages In This Thread
Απ: Ποιος Είναι Ο Διάδοχος Του Σιδερένιου Θρόνου;! - by SANDOR CLEGANE - 31-05-2015, 08:36 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)