Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Others-τι θέλουν πραγματικά;
Πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία! Με χαροποιεί πραγματικά το γεγονός ότι μπορούμε να συζητήσουμε όλες τις πιθανές εκδοχές πολλών άλυτων μυστηρίων αναφορικά με το ρόλο και τη δράση των Others, την καταγωγή των Stark, και γενικά πόσα από αυτά που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της προφορικής παράδοσης στο Boρρά για την Εποχή των Ηρώων όντως αληθεύουν.

Στοιχεία με τα οποία συμφωνώ:
-ο συμβολικός ρόλος της καταγωγής του Jon ( A Son-g of Ice and Fire  Wink)
-ο προορισμός του Jon στην ιστορία. Ο Azor Ahai ήταν το πρόσωπο που ανέλαβε την ευθύνη να ηγηθεί της μάχης της ανθρωποτητας για επιβίωση, κι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα μέσα που είχε στη διάθεση του (για παράδειγμα, οι δράκοι της Daenerys ή το φλογισμένο σπαθί), αλλά κυρίως με το γεγονός ότι κατανοόυσε πως είχαν τελικά τα πράγματα και ήταν αποφασισμένος να κάνει τις ανάλογες θυσίες για το συνολικό καλό. Δε νομίζω ότι μια εκεχειρία ή ένας συμβιβασμός βρίσκονται ακριβώς εκτός αυτού του πλαισίου.

Δεν είμαι σίγουρη αν συμφωνώ:
-με τη σημασία των εικονικών φράσεων, όπως "Winter is Coming." Κι αυτό γιατί ο Ned όντως λέει στην Arya:

Quote:"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives."

-επίσης, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι ο Azor Ahai και ο Πρίγκηπας της Προφητείας είναι εχθροί. Νομίζω ότι πρόκειται για διαφορετικούς τίτλους του αυτού προσώπου.

-με την απειλή νότια του Τείχους. Κυρίως γιατί η Μεγάλη Νύχτα συνέβη, αναδρομικά με αφετηρία το χρονικό πλαίσιο που ορίζουν τα βιβλία, 10.000 χρόνια πριν την ανακάλυψη των δράκων από τους Βαλυριανούς, ενώ η παντοδυναμία της Βαλυρίας ανάγεται σε χρονικό σημείο μεταγενέστερο - νομίζω, στα 5.000 χρόνια.
-πάντως, οι δράκοι είχαν εκλείψει για 100 και βάλε χρόνια πριν να λάβει χώρα το θαύμα της Daenerys στην πυρά, οπότε αυτό ίσως να είναι μια ένδειξη ότι κάτι άλλο συνέβη και ενεργοποιήθηκαν οι Others, από τη στιγμή που στο πρώτο βιβλίο έχουμε την εισαγωγή αυτών και στο τέλος την ανα-γέννηση των δράκων. Οπότε η φωτιά και ο πάγος μπορούν δηλαδή να συνυπάρξουν. Γενικά, νομίζω ότι το όλο θέμα έχει να κάνει περισσότερο με τις εποχές στη Westeros, και ποιος ξέρει, ίσως αυτή η ταυτόχρονη επαναφορά δράκων και Others να σημαίνει κάτι το κοσμοϊστορικό για το σύμπαν του Martin...   
"Most have been forgotten. Most deserve to be forgotten. The heroes will always be remembered. The best. The best and the worst. And a few who were a bit of both. Like him."
Reply

Messages In This Thread
Απ: The Others-τι θέλουν πραγματικά; - by karmarmi - 02-06-2015, 09:12 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)