Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Η "ιδιομορφία" του κόσμου του Μάρτιν
Η δικιά μου ένσταση ως προς τον κόσμο του Μάρτιν (έχω γράψει στο περίπου σε παλιότερα ποστ μου)  είναι ως προς την γεωγραφική έκταση του πεδίου της ιστορίας του    π.χ. Τείχος (Όλο πάγος * και πανύψηλο,  με 500 χλμ μήκος περίπου,  κι ανάμεσα του "σήμερα" 3 φυλάκια. Δηλ. για να πας απ' το Ανατολικό Παρατ. στον Πύργο της Σκιάς  έπρεπε να περπατήσεις σα να πήγαινες Θεσ/νικη-Αθήνα,  Γουίντερφελ-Τείχος σα να διασχίζεις όλη τη Γερμανία Νότο-Βορρά!
  Τείχος-Ντορν: περίπου Λισσαβώνα-Κασπία.
Η έκταση δε με "τρελαίνει" (βέβαια επειδή το Γουέστερος μοιάζει με Μ.Βρετανία, στα δικά μου μάτια το παραλλήλιζα και συνέκρινα με το μέγεθος της) αλλά η σχέση  έκτασης και πληθυσμού. Τόσο λίγοι άνθρωποι !
Έδιναν μάχες στις παραποτάμιες περιοχές και όλοι κατέληγαν στο  γνωστό πανδοχείο!
Κατέβαινε  η στρατιά του Ρομπ  και κόλλησε μόνο στους Διδύμους (συμφωνώ μεν αλλά διαφωνώ στο "μόνο" ).  Δηλ. αν ήταν ο Έβρος ποταμός (της Ελλάδας όχι της Ισπανίας που είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος) θα τον περνούσαν σα να μην υπήρχε;! (Δείτε και συγκρίνετε το Γουέστερος-Ελλάδα  κατ’ επέκταση Έβρος – λογικό να μην φαίνεται) Βάσει γεωγραφίας λοιπόν και της τεράστιας έκτασης του Γουέστερος θα πρέπει να  υπήρχαν-υπάρχουν αμέτρητοι «μεσαίοι» ποταμοί και άπειροι μικροτεροι. Και ξαναρωτάω μόνο εκεί κόλλησε ο Ρομπ; Κι ο Μ.Αλέξανδρος κόλλησε στον Ινδό, αλλά είχε ακριβώς απέναντί του χιλιάδες στρ. παρατεταγμένους.
Αυτή είναι η μεγάλη μου ένσταση:  πολύ μεγάλη έκταση - αναλογικά  ελάχιστος πληθυσμός (θα έπρεπε τα άγρια θηρία να έκαναν πάρτι  με τόσο χώρο που είχαν),  ενώ τα Ironlands μια σταλιά κι είχαν πληθυσμό ικανό για κατακτήσεις,  το δε Γουίντερφελ  είχε μια χούφτα να υπερασπιστεί τον εαυτό του  το οποίο δέσποζε σε μια έκταση πολύ μεγαλύτερης των Βαλκανίων!
Οκ, είναι η ιδιομορφία του κόσμου του Μάρτιν  κι έτσι θα τη δεχτώ  (θέλετε να βρω αντίστοιχα στον ΤόλκιενWink
Με το θέμα  είναι σχετικά και τα μαγικά * κ.α.  που τα θεωρούμε δεδομένα  αλλά ποιος δεν παραξενεύτηκε με τα κοράκια-κούριερ;!!
΄Ηθελα επίσης πάντα να αναφερθώ, εδώ καθαρά ως ιδιομορφία κι όχι ως ένσταση,  για τις εποχές του Μάρτιν (αλλά θα πάρει πολύ κι έτσι δεν …  αργότερα ίσως , αλλά ίσως και να καλυφθώ από σας) πχ 10 χρόνια καλοκαίρι (εδώ θα ήθελα τη γνώμη  των  «φαντασιο-φυσικών», στο πώς το εξηγούν) κλπ  ή πότε καταλάβαιναν ότι περνούσε ένας χρόνος,  βάσει μετρήματος ημερών (σιγά μην κάτσει ο απλός, ο αγράμματος κ.α.  να μετράνε τις μέρες)  , φεγγαριών; Όλοι τους ξέρουν την ηλικία τους  αλλά πώς ξέρουν ότι είναι κάποιων χρονών  όταν δεν υπάρχει σταθερός κύκλος;!  (οκ, ιδιομορφία του … )

Ελπίζω να μην κούρασα, αλλά να έδωσα «τροφή»

ΥΓ: οι σφαίρες-χάρτες που δείχνω είναι με επιφύλαξη,  αλλά το μήκος Τείχους είναι περίπου 500 χμ,  οπότε μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση

τροπ/ση 8-8-17  λόγω ότι χάθηκαν οι εικόνες:

[Image: Mz6nXc6uTPO0CkJ8_dF6Gw.png]

Την άλλη δεν τη θυμάμαι. 
Ίσως και στα παρακατω να χάθηκαν εικόνες

Attached Files Thumbnail(s)

A hound will die for you
  but never lie to you
Reply

Messages In This Thread
Απ: Η "ιδιομορφία" του κόσμου του Μάρτιν - by SANDOR CLEGANE - 24-06-2015, 08:22 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)