Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ο λόγος που Αίρυς και Ραίλλα είχανε πρόβλημα τεκνοποίησης
#1
Το ιατρικό μου μυαλό είχε επιφοίτηση και έχω μια πιθανη επιστημονική εξηγηση για τις πολλές αποβολές, νεκρές γεννήσεις και γενικά μη επιβίωση των παιδιών της Ραιλλα και του Αιρυς μετά τον Ραιγκαρ.

Ασυμβατότητα παράγοντα Ρέζους.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rh_disease

Με απλά λόγια, όχι ιατρική αργκό: Η Ραιλλα ητανε Ρεζους αρνητικό. Ο Αιρυς θετικό. Ή κάτι αντιστοιχο Βαλυριανό τελωσπαντων. Τα παιδια θα ητανε θετικό ή αρνητικό.

Μια Ρ- μητέρα, εαν η πρωτη της εγκυμοσυνη ειναι παιδιου Ρ+, κατα τη διαρκεια της γεννας που αιμα μητερας και μωρου συμβαινει να ερθουν σε επαφη, αναπτυσσει αντισώματα αντι-Ρ+. Το πρωτο μωρο δεν επηρεαζεται ομως, διοτι τα αντισωματα δεν προλαβαινουν να περασουν στο αιμα του. Ολα ομως τα επομενα Ρ+ μωρα ειναι στην ουσια καταδικασμενα, με το ανοσοποιητικο συστημα της μανας να αντιδρα άμεσα, από τη μήτρα, εναντιων του αίματός τους. Καποια αποβαλλονται, καποια γεννιουνται νεκρα, άλλα δεν εχουνε δυνατό αιμα να ζησουνε πολύ. Μονο τα Ρεζους αρνητικά μωρά δεν έχουνε κανένα πρόβλημα, αλλά η πιθανοτητα για Ρ- ειναι πολύ μικρότερη απο Ρ+, λογω των περιπλοκων γονιδιων Ρεζους.

Ναι ναι, παιζει και αιμομιξια γενικως. Γενικά αστα να πανε γονίδια και αίμα.

Στις μέρες μας, στις Ρεζους αρνητικές μητέρες με πατέρες θετικους χορηγουν απλά μια ειδική ανοσοκατασταλτικη ουσία και όλα καλά και άγια. Στο Γουεστερος όμως...
Promise me, Ned...
Reply


Messages In This Thread
Ο λόγος που Αίρυς και Ραίλλα είχανε πρόβλημα τεκνοποίησης - by arwyn - 26-07-2015, 07:37 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 7 Guest(s)