Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ωραία και γελοία ονόματα
[member=157]Σιέρα[/member] ,  κι εμένα μου αρέσει το  Αλυσάννη.  Κάποια στιγμή  φέτος το καλοκαίρι στα τελειώματα της "επανάληψης" των βιβλίων,  σκεφτόμουν ελαφρά τα γυναικεία ονόματα του Μάρτιν. Είδα ότι σχετικά ήταν αρκετά  και "παρατηρώντας" το  Αλυσάννη,  σκεφτόμουν το τόσο ωραίο όνομα πώς δεν το πήρε κάποιος απ΄το φόρουμ    και να μην πω την ίδια μέρα , τσουπ  το  "Αλυσάνη Ταργκάριεν" (νομίζω η συνφορμίτισσα  δεν είχε nickname μέχρι τότε) !
Τώρα το "Νταρλέσσα"  πραγματικά δεν το θυμάμαι, ίσως επειδή δεν παίζει ρόλο στην ιστορία (ίσως είναι στην προϊστορία, που δεν την γνωρίζω) κι ίσως εσείς οι γυναίκες να δίνετε μεγαλύτερη σημασία στα ονόματα (έτσι κι αλλιώς εγώ δε θυμάμαι εύκολα τα ονόματα - αν είμαστε σε μια παρέα κι είστε λίγα παραπάνω άτομα από δυο, εγώ θα ξεχάσω τα ονόματα αμέσως μετά την παρουσίαση ! )

Τα αγαπημένα μου ονόματα είναι σχεδόν όλα τα ονόματα των Ταργκ,  των Γκρέιτζοϊ    και σχετικά έχω γράψει λίγο παλιότερα στο "περί ανέμων..." για την ποικιλία, την τεράστια,  των ονομάτων του Μάρτιν,  τον πονοκέφαλο που θα πρέπει να έχει-είχε  για να σκεφτεί  και το πόσο τρελαίνομαι για τα ονόματα του Τόλκιεν. Εκεί πραγματικά  κάθε όνομα κι αριστούργημα...
A hound will die for you
  but never lie to you
Reply

Messages In This Thread
Απ: Ωραία και γελοία ονόματα - by SANDOR CLEGANE - 01-09-2015, 09:24 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)