Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Τι θέλει ο Μικροδάχτυλος
Καταπληκτική η ερμηνεία του ηθοποιού  και με όλο αυτό που παρουσιάζει εξωτερικά αλλά και κάτω απ' το τραπέζι  μου είναι εξαιρετικά αντιπαθής.
Πιστεύω όμως ότι είναι η πιο κοντινή φιγούρα στον συγγραφέα ,  όχι ως προς την προσωπικότητα αλλά ως προς τη συγγραφική πλοκή του έργου. Ο  παράγοντας 'Χ"  στο GoT    δηλ. με άλλα λόγια είναι ο "απεσταλμένος" του Μάρτιν  για τις πλοκές και δολοπλοκίες στο Westeros (άσχετα με την επανεμφάνιση των "Άλλων" ,  κ.α. ) .
Επειδή είναι "ταπεινής" καταγωγής  σε έναν "μεσαιωνικό"  χώρο και χρόνο κι έχει ταπεινωθεί  έχει κόπλεξ κατωτερότητας,  αλλά έχει τα φόντα να είναι κυρίαρχη μορφή , όχι ως προς πολεμικές τέχνες και σωματική δύναμη,  προσπαθεί  να επιβληθεί  με τα μέσα που μπορεί  και τα καταφέρνει στον υπερθετικό βαθμό.
Νομίζω ότι και να αποκτούσε το δικαίωμα ( μόνο στα όνειρα του και αν ,.. )  για το θρόνο ,  δε θα καθόταν ποτέ.  Είναι "γεννημένος" να εξουσιάζει απ' το παρασκήνιο.
Πολλά εχουν ειπωθεί  για τους σεναριογράφους της τηλεοπτικής σειράς  (και από μένα φυσικά)  ,  αλλά κατά τη γνώμη μου  (ας το πω ελαφρολαΐκά)  η πο μεγάλη "κοτσάνα"  που έχουν κάνει ,  είναι αυτή με το Μικροδάχτυλο.  Πιο αγαθιάρικη (με την κακή έννοια)  κίνηση να  "παραδώσει "  τη  Σάνσα στον  Ράμσεΐ , δεν υπήρχε . Έχουν ακυρώσει τα πάντα  σ' αυτή τη φιγούρα .  Πιστεύω επίσης,  ότι θα προσπαθήσουν να τα "μπαλώσουν" ,  το αποτέλεσμα όμως ...
Στα δε βιβλία υπάρχει εντελώς διαφορετικό αλλά συναρπαστικό σκηνικό * ...

* σε κάποιο σημείο των βιλίων  "υποκλίθηκα"  στον Μικροδάχτυλο
A hound will die for you
  but never lie to you
Reply

Messages In This Thread
Απ: Τι θέλει ο Μικροδάχτυλος - by SANDOR CLEGANE - 07-05-2016, 09:22 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)