Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
[member=3008]WardenOfTheNorth1[/member]

+1 από εμένα για τον χαρακτηρισμό κακογραμμένο με επικές σκηνές.

Νομίζω ότι κατάφερες να συνοψίσεις τους τελευταίους κύκλους της σειράς σε μια μόνο πρόταση.

Τώρα για τον ΜΔ, δεν είσαι μόνος.
Προσωπικά μου αρέσει η ερμηνεία του ηθοποιού και δεν παραπονιέμαι αλλά δεν είσαι μόνος.
Ο Μάρτιν έχει εκφράσει ενδοιασμούς για τον ΜΔ στην σειρά, για τον τρόπο που είναι γραμμένος.
Έχεις διαβάσει τον Μεγάλο Γκάτσμπυ?
Ο Μάρτιν βάσισε τον ΜΔ στον ήρωα του βιβλίου. Στα βιβλία ο ΜΔ είναι πανούργος, ραδιούργος και έχει φίλους, παντού ενώ κανείς δεν τον υποψιάζεται.
Στην σειρά όλο εχθρούς κάνει και γκάφες.
Στα βιβλία την Σάνσα σκοπεύει να την δώσει σε ένα όμορφο, ευγενικό και αφελή ιππότη, τον οποίο ελέγχει.
Στην σειρά την έδωσε στον Μπόλτον....
Πολύ άγαρμπος ο τρόπος με τον οποίο επέστρεψε ο ΜΔ στην πλοκή.

Τώρα για τον Μελανίχθυ, εξίσου άγαρμπος ο τρόπος που τον ξαναβάλανε στην πλοκή.

Στα βιβλία, ο θείος Μπρύντεν είχε μείνει στο Ριβερραν και όταν σφαγιάστηκαν και εκείνος έμεινε κλεισμένος στο κάστρο, αρνούμενος να παραδοθεί.

Πόσο πιο πολύ νόημα θα είχε εαν έμεναν πιστοί στην πλοκή των βιβλίων.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το Ρίβερραν το έχουν οι Φρέυ και κάπως ο Μελανίχθυς το κατέλαβε.
Ναι, όντως αντέχει σε πολιορκία, ειδικά που πλησιάζει ο χειμώνας καθώς στο κάστρο υπάρχουν υπεραρκετές προμήθειες.

Ας υποθέσουμε ότι για κάποιο λόγο ο δολοπλόκος Γουόλντερ και οι διψασμένοι για εξουσία γιοί του, άφησαν το πιο πλούσιο, σημαντικό κάστρο στην γειτονιά να πέσει στον εχθρό.

Ας υποθέσουμε ότι ο Μπρύντεν, από κάπου βρήκε άντρες που δέχτηκαν να τον βοηθήσουν.

Δεν αποκλείεται οι 20 καλοί άντρες του Ράμσεϋ να έχουν κουμπάρους στις Παραποτάμιες Περιοχές.

Για φαντάσου πόσο αμφίρροπη θα είναι η μάχη εαν οι 20 άντρες του Ράμσεϋ έρθουν αντιμέτωποι με τους 20 άντρες του Μελανίχθυ?

Για την συγγενοκτονία ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι κάνουν.

Είναι κρίμα που η σειρά δεν είναι συνεπής με την ίδια την σειρά.
Παραθέτω ενδεικτικά αποσπάσματα από προηγούμενα επεισόδια σχετικά με το ταμπού της συγγενοκτονίας.
Ρίκαρντ Καρσταρκ στον Ρομπ Σταρκ
Quote:Σκότωσε με και θα είσαι καταραμένος. Δεν είσαι Βασιλιάς μου!

Ντέιβος στον Στάννις για να τον μεταπείσει από το να σκοτώσει τον ανιψιό του

Quote:Επειδή το αίμα σου κυλάει στις φλέβες του.
[size=78%] [/size]

Εαν η Άσα και ο Θήον σκότωναν τον θείο τους, αυτό θα ήταν λογικό. Για αυτό δεν συνέβη στην σειρά.

[member=190]ksoudis[/member]

Για κάποιο λόγο θέλουν να συντομεύσουν την πλοκή και περνάνε πολύ γρήγορα τα γεγονότα. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τον βιαστικό θάνατο του Μπλαντρέηβεν.
Συμφωνώ απόλυτα για τον Μπραν και τους Σιδερογέννητους. Ήταν λάθος που δεν εμφανίστηκαν πέρσι. Αντί για την φούσκα του Ντορν θα μπορούσαμε να έχουμε δύο ενδιαφέρουσες ιστορίες.

[member=2808]Fixxxer[/member]

Ίσως ο Μπραν να μην τους κουμαντάρει απλά αλλά να γίνει ο ηγέτης τους...

[member=2754]chrmarl[/member]

Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο Μπραν δεν άλλαξε τίποτα, εγώ νομίζω ότι μπορεί να επέμβει.
Η πιο τρελή θεωρία που έχω ακούσει πάντως, είναι ότι ο Μπραν είναι όλοι οι προηγούμενοι Μπραντον, επειδή κάποτε σκέφτηκε ότι η Γριά Παραμάνα έχει στο μυαλό της όλους τους Μπραντον Σταρκ ως ένα χαρακτήρα.

Νομίζω ότι η θεωρία του [member=2820]odykal[/member]  για το όραμα της Μελ είναι σωστή.
Εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η Μελ αποστρέφεται ενστικτωδώς τον Μπραν και τον μέντορα του.
[member=3233]Alysanne Targaryen[/member]

Είναι λογικό ο κόσμος να αντιδράσει πιο έντονα για τον Χόντορ.
Αφού η σειρά επέλεξε να μην αναφερθεί σχεδόν καθόλου στην Λυάννα και τον Ραίγκαρ, οι θεατές θα αδιαφορήσουν για την σημασία τους. Εάν κάποιος δεν δει το όραμα της Ντάνυ με το γαλάζιο ρόδο στον παγωμένο τοίχο, εαν κάποιος δεν ακούσει τον Νεντ και τον Τζέιμυ να μονολογούν για το πόσο χαρισματικός ήταν ο Ραίγκαρ, τότε είναι αναμενόμενο να μην δώσει σημασία στην ταυτότητα των γονιών του Τζον.
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply

Messages In This Thread
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door - by Σιέρα - 24-05-2016, 07:06 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)