Θυμάμαι πως διαβάζοντας τις σκέψεις του Νεντ όταν βρισκόταν φυλακισμένος στα Μαύρα Κελια μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο Νεντ έβγαζε μια θλίψη, μια μετάνοια για το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να συζητήσει με τον Τζον [και να του εξηγήσει ποιος πραγματικά είναι].
Επίσης, έψαξα να βρω και τη σκηνή του αποχωρισμού μεταξύ Νεντ και Τζον που έδειξε η σειρά
https://www.youtube.com/watch?v=yq720AWkvlY
αλλά διαπίστωσα πως η σκηνή αυτή δεν συμβαίνει στα βιβλία και παραξενεύτηκα. Νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η εκδοχή της σειράς αποτελεί μια βελτίωση, βρίσκω κάπως περίεργο το γεγονός ότι ο Νεντ δεν αποχαιρετά τον “γιο” του.
Ακόμη, έχω την αίσθηση πως το γεγονός ότι ο Τζον θέλησε να καταταγεί στην Νυχτερινή Φρουρά βόλεψε όσο δεν πάει τον Νεντ, μιας και όταν το άτομο γίνεται μέλος της ΝΦ απαρνιέται τους τίτλους του, τα κληρονομικά του δικαιώματα, και γενικά δεν εμπλέκεται στις υποθέσεις του Βασιλείου.
Προσωπικά δεν θεωρώ τόσο απλό ο Νεντ να αποκάλυπτε στον Τζον την ταυτότητά του, τουλάχιστον όχι πριν εντασσόταν στην ΝΦ. Η αντίδραση του Τζον στη είδηση της πραγματικής του καταγωγής είναι εντελώς αβέβαιη, και θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει και στον θάνατό του. Ο Νεντ, άλλωστε, δεν είπε ποτέ σε κανέναν για τον Τζον.
Ένα ενδιαφέρον κομμάτι του R+L=J είναι το ερώτημα αν ο Τζον είναι νόμιμο τέκνο του Ραίγκαρ και της Λυάννα, δηλαδή αν έχει προηγηθεί γάμος μεταξύ των δύο προαναφερθέντων, με συνέπεια ο Τζον να είναι διάδοχος του θρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση παραμένει ένας μπάσταρδος.
Edit:
Συμφωνώ και επαυξάνω.
EDIT2: [member=2032]SANDOR CLEGANE[/member]
Προσπάθησα να το φτιάξω αλλά δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Μάλλον θα πρέπει να αναγκαστικά να μπει στο youtube κάποιος για να το δει.
Quote:Στη σκέψη τού Τζον ο Νεντ ένιωσε ντροπή και μια θλίψη τόσο βαθιά, που ήταν αδύνατον να εκφραστεί με λόγια. Μακάρι να ξανάβλεπε το αγόρι, μακάρι να είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ...
Επίσης, έψαξα να βρω και τη σκηνή του αποχωρισμού μεταξύ Νεντ και Τζον που έδειξε η σειρά
https://www.youtube.com/watch?v=yq720AWkvlY
αλλά διαπίστωσα πως η σκηνή αυτή δεν συμβαίνει στα βιβλία και παραξενεύτηκα. Νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η εκδοχή της σειράς αποτελεί μια βελτίωση, βρίσκω κάπως περίεργο το γεγονός ότι ο Νεντ δεν αποχαιρετά τον “γιο” του.
Ακόμη, έχω την αίσθηση πως το γεγονός ότι ο Τζον θέλησε να καταταγεί στην Νυχτερινή Φρουρά βόλεψε όσο δεν πάει τον Νεντ, μιας και όταν το άτομο γίνεται μέλος της ΝΦ απαρνιέται τους τίτλους του, τα κληρονομικά του δικαιώματα, και γενικά δεν εμπλέκεται στις υποθέσεις του Βασιλείου.
Προσωπικά δεν θεωρώ τόσο απλό ο Νεντ να αποκάλυπτε στον Τζον την ταυτότητά του, τουλάχιστον όχι πριν εντασσόταν στην ΝΦ. Η αντίδραση του Τζον στη είδηση της πραγματικής του καταγωγής είναι εντελώς αβέβαιη, και θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει και στον θάνατό του. Ο Νεντ, άλλωστε, δεν είπε ποτέ σε κανέναν για τον Τζον.
Quote:Της είχε πάρει ένα δεκαπενθήμερο να επιστρατεύσει το κουράγιο της, αλλά τελικά ένα βράδυ, ενώ ήταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, η Κάτλυν τον ρώτησε χωρίς περιστροφές ζητώντας από το σύζυγό της την αλήθεια.
Ήταν η μοναδική φορά σε όλα τα χρόνια που πέρασαν μαζί που ο Νεντ την έκανε να τρομάξει. «Μη με ξαναρωτήσεις ποτέ για τον Τζον» της είπε με φωνή που έκοβε σαν παγοκρύσταλλος. «Είναι αίμα μου, μόνο αυτό σου χρειάζεται να ξέρεις. Και τώρα θέλω να μάθω πού το άκουσες αυτό το όνομα, αρχόντισσά μου.» Είχε ορκιστεί να τον υπακούει, κι έτσι, του είπε. Κι από εκείνη την ημέρα οι ψίθυροι είχαν σταματήσει και το όνομα της Ασάρα Ντέυν δεν ξανακούστηκε πια στο Γουίντερφελ.
Όποια κι αν ήταν η μάνα του Τζον, ο Νεντ πρέπει στ' αλήθεια να την αγαπούσε με πάθος, αφού ό,τι κι αν έλεγε η Κάτλυν ο Νεντ δεν πειθόταν να στείλει μακριά το παιδί.
Ένα ενδιαφέρον κομμάτι του R+L=J είναι το ερώτημα αν ο Τζον είναι νόμιμο τέκνο του Ραίγκαρ και της Λυάννα, δηλαδή αν έχει προηγηθεί γάμος μεταξύ των δύο προαναφερθέντων, με συνέπεια ο Τζον να είναι διάδοχος του θρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση παραμένει ένας μπάσταρδος.
Edit:
(29-06-2016, 10:51 AM)SANDOR CLEGANE link Wrote: Πιστεύω όλα αυτά "έπνιγαν" το Νεντ. Kαι μενω σ' αυτό το ρήμα "έπνιγαν" που πιστεύω τα περικλείει όλα και εκφράζω την αμέριστη συμπάθειά μου για όλα αυτά στον Νεντ , άσχετα με τον υπόλοιπο χαρακτήρα και έργα του ή αλλιώς συν αυτό.
Συμφωνώ και επαυξάνω.
EDIT2: [member=2032]SANDOR CLEGANE[/member]
Προσπάθησα να το φτιάξω αλλά δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Μάλλον θα πρέπει να αναγκαστικά να μπει στο youtube κάποιος για να το δει.
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”