26-08-2016, 05:12 PM
[member=2032]SANDOR CLEGANE[/member]
Σχετικά με το β' σκέλος του 5ου ζητήματος, νομίζω το παρακάτω απόσπασμα προσφέρει τροφή για ενδιαφέρουσα συζήτηση:
"Τον είχαν βρει" είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί ο Μάρτιν στις σκέψεις του Νεντ. Κατά συνέπεια, προκύπτει πως ο Χάουλαντ Ρηντ δεν ήταν το μοναδικό άτομο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον Πύργο της Χαράς. Το ποιοι ήταν αυτοί που "τον είχαν βρει" παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα, επομένως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις δικές του υποθέσεις για την ταυτότητά τους. Ίσως θα μπορούσε να υπήρχε κάποιος μέιστερ εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ρηντ δεν ήταν ο μοναδικός μάρτυρας των όσων συνέβησαν μετά τον θάνατο των Βασιλικών Φρουρών.
Αν δεν κάνω λάθος, ο Whent είναι ο Βασιλικός Φρουρός που απουσιάζει από την τηλεοπτική σειρά και όχι ο Gerold.
Σχετικά με το β' σκέλος του 5ου ζητήματος, νομίζω το παρακάτω απόσπασμα προσφέρει τροφή για ενδιαφέρουσα συζήτηση:
Quote: Μερικές φορές σαν ν' άκουγε ακόμη τη φωνή της. Υποσχέσου μου, είχε φωνάξει μέσα σ' ένα δωμάτιο που μύριζε αίμα και ρόδα. Υποσχέσου μου, Νεντ. Ο πυρετός τής είχε κλέψει όλη της τη δύναμη και η φωνή της έβγαινε σαν ψίθυρος, όταν όμως εκείνος της έδωσε το λόγο του, ο φόβος είχε χαθεί από τα μάτια της. Ο Νεντ θυμήθηκε πως του είχε χαμογελάσει τότε, πως τα δάχτυλά της είχαν σφίξει τα δικά του, καθώς παραδινόταν στο θάνατο, θυμήθηκε τα ροδοπέταλα που σκορπίστηκαν απ' την παλάμη της, νεκρά και μαυρισμένα. Τον είχαν βρει να την κρατά στην αγκαλιά του, άλαλος από τη θλίψη.
"Τον είχαν βρει" είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί ο Μάρτιν στις σκέψεις του Νεντ. Κατά συνέπεια, προκύπτει πως ο Χάουλαντ Ρηντ δεν ήταν το μοναδικό άτομο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον Πύργο της Χαράς. Το ποιοι ήταν αυτοί που "τον είχαν βρει" παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα, επομένως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις δικές του υποθέσεις για την ταυτότητά τους. Ίσως θα μπορούσε να υπήρχε κάποιος μέιστερ εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ρηντ δεν ήταν ο μοναδικός μάρτυρας των όσων συνέβησαν μετά τον θάνατο των Βασιλικών Φρουρών.
Αν δεν κάνω λάθος, ο Whent είναι ο Βασιλικός Φρουρός που απουσιάζει από την τηλεοπτική σειρά και όχι ο Gerold.
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”