(02-09-2016, 11:12 AM)Σιέρα link Wrote: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Σε μια απόλυτα δυσλειτουργική οικογένεια ο Έουρον είναι ταυτόχρονα χαρισματικός και επικίνδυνος. Ο μοναδικός λόγος που τα αδέρφια του δεν τον σκότωσαν ήταν το κοινό τους αίμα. Τώρα για το τί μπορεί να τον ταρακούνησε, στην σειρά
Συμφωνώ σε αυτό, θα μπορούσε (υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η παραπάνω θεωρία ισχύει) να βίωσε κάποια τραυματική εμπειρία στα οράματά του.
(02-09-2016, 11:12 AM)Σιέρα link Wrote: Υπάρχει μια θεωρία για τον Έουρον και τον Τζον, εγώ δεν την πολυπιστεύω αλλά αξίζει να αναφερθεί.
Ενδιαφέρουσα σκέψη, άσχετα από το αν την πιστεύει κάποιος ή όχι. Επίσης, δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν
(02-09-2016, 11:12 AM)Σιέρα link Wrote:
Συμφωνώ σε αυτό, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον, αν και για να είμαι ειλικρινής “ανυπομονώ” περισσότερο για να δω το πόσο “ψηλά” θα φτάσει ο Έουρον προτού επέλθει η πτώση του.
(02-09-2016, 11:12 AM)Σιέρα link Wrote: Ο Ρόντρικ Χάρλοου (μακράν από τους πιο καλογραμμένους δεύτερους χαρακτήρες στην σειρά) αμφισβητεί το ταξίδι του Έουρον στην Βαλύρια.
Ο Reader, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι από τις μεγάλες συμπάθειές μου στα βιβλία, όταν αμφισβητεί την παρουσία του Έουρον στην Βαλύρια προκαλεί μια ιδιαίτερα περίεργη (κατ' εμέ) αντίδραση από πλευράς του Κορακομάτη. Είναι από τις ελάχιστες στιγμές στα βιβλία που ο Έουρον χάνει αυτή την υπερβολική άνεση που έχει όταν απευθύνεται σε άλλους.
Quote:Ένα χαμόγελο τρεμόπαιξε στα γαλάζια χείλη του Έουρον. «Εγώ είμαι η καταιγίδα, άρχοντά μου. Η πρώτη καταιγίδα και η τελευταία. Έχω πάρει τη Σιωπή σε μεγαλύτερα ταξίδια απ' αυτό και με περισσότερους κινδύνους. Ξέχασες; Διέσχισα τη Θάλασσα της Αιθάλης και είδα τη Βαλύρια.»
Όλοι οι άντρες στο δωμάτιο ήξεραν ότι ο Όλεθρος κυριαρχούσε ακόμα στη Βαλύρια. Η ίδια η θάλασσα έβραζε και άχνιζε, και η χώρα ήταν γεμάτη δαίμονες. Λεγόταν ότι ακόμα κι αν κάποιος αντίκριζε έστω τα απόκρημνα βουνά της Βαλύρια να υψώνονται από τη θάλασσα, θα βίωνε σύντομα ένα βασανιστικό θάνατο, αλλά ο Κορακομάτης είχε πάει και είχε επιστρέψει.
«Πήγες όντως;» ρώτησε ο Αναγνώστης, πολύ απαλά.
Το γαλάζιο χαμόγελο του Έουρον εξαφανίστηκε. «Αναγνώστη» είπε στην ησυχία «θα σε συμβούλευα να κρατήσεις τη μύτη σου στα βιβλία σου.»
Ο Βικτάριον μπορούσε να νιώσει την ανησυχία γύρω του.
Πιθανόν, ο λόγος για τον οποίο ο Έουρον ενοχλείται τόσο πολύ όταν ο Ρόντρικ αμφισβητεί το ταξίδι του Έουρον στην Βαλύρια να οφείλεται στο γεγονός ότι η αμφισβήτηση αυτή “χαλάει” κατά κάποιο τρόπο την εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Έουρον γύρω από το πρόσωπό του ως “το άτομο που πήγε στη Βαλύρια και κατάφερε να γυρίσει πίσω”. Τουλάχιστον αυτή είναι η εξήγηση που μου έρχεται στον νου.
Προσωπικά, πάντως, πριν ο Μάρτιν διαβάσει το κεφάλαιο του Αίρον από το 6ο βιβλίο, δεν πίστευα πως ο Έουρον έχει πράγματι καταφέρει να πατήσει το πόδι του στη Βαλύρια. Δεν είμαι τόσο σίγουρος γι' αυτό ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις. Πολύ μυστήριο γύρω από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”