Εν αναμονή των Ανέμων του Χειμώνα και της 7ης σαιζόν, πήρα την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου το Σάββατο. Δεν το έχω ακόμη ολοκληρώσει, είμαι σίγουρος ότι θα το έχω τελειώσει πριν το Πάσχα, από τις πρώτες σελίδες
όμως αποδεικνύεται εξαιρετικό στον στόχο του, δηλαδή να παράσχει μία ολοκληρωμένη εικόνα του κόσμου του Μάρτιν. Έχω δε την υποψία ότι δίνει τροφή για ενδιαφέρουσες εικασίες, καθώς μερικά χωρία έχω την υποψία ότι προοικονομούν γεγονότα των βιβλίων.
Show Content
SpoilerΈχει ενδιαφέρον λ.χ. το απόλυτο σκοτάδι του κόσμου του Westeros για τους Faceless Men. Γνωρίζουν ότι είναι μία ομάδα δολοφόνων και τίποτα παραπέρα, ενώ είναι προφανές ότι και μόνο η εμφάνιση του σιδερένιου νομίσματος προξενεί δέος σε οποιονδήποτε από το Braavos. Αυτό πρακτικώς σημαίνει ότι, εφόσον στην Ακρόπολη δεν έχουν ιδέα, στην υπόλοιπη ήπειρο μόνον τρεις άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω: ο Βάρυς, ο Μικροδάκτυλος και η Άρυα. Από αυτούς μόνο η Άρυα γνωρίζει στα σίγουρα και ο Βάρυς λείπει στον Essos για δουλειές. Δεν τον βλέπω καλά τον Μικροδάκτυλο.