Quote:[color=rgb(51, 51, 51)]Η ερώτηση ειναι λοιπόν η εξής. Ταιριάζει με τον χαρακτήρα του Τζειμι ή πράξη του να σπρώξει τον Μπραν(ενα μικρό παιδί) στο κενό; Γιατί ο Μαρτιν δεν έβαλε την Σερσει να το κάνει; [/color][color=rgb(51, 51, 51)]Ο χαρακτήρας του Τζειμι έτσι όπως έχει ξεδιπλωθεί σε ολα τα βιβλία και η πράξη του αυτή δεν κολάνε, είναι πολυ αντιφατικά πραγματα μεταξύ τους.[/color][color=rgb(51, 51, 51)]
Θα συμφωνήσω και εγώ με κάποιους από τους προηγούμενους συμφορουμίτες...
Από συγγραφικής απόψεως ο Μάρτιν φαίνεται πως είχε σκοπό να εξελίξει το χαρακτήρα του Jamie...άλλωστε αν κάτι του αναγνωρίζω παρόλο που δεν τον έχω σε συμπάθεια είναι ότι πραγματικά ξέρει να φτιάχνει αυτό που λέμε ξεχωριστούς χαρακτήρες με πολύ προσωπικότητα, δεν είναι άχρωμοι και νομίζω πως ένα από τα συστατικά της επιτυχίας του GOT είναι η ίντριγκα που προκαλούν οι πράξεις των χαρακτήρων στους αναγνώστες...μία τέτοια προσωπικότητα κυριολεκτικά γεννημένη να ιντριγκάρει είναι για μένα ο Jamie.
Τη στιγμή που ρίχνει τον Μπραν από το παράθυρο ο αναγνώστης δεν διχάζεται, ούτε ξέρει τον Jamie και το ιπποτικό του παρελθόν, αλλά αυτομάτως τον βάζει με τους "κακούς", τους "μοχθηρούς". Ο διχασμός έρχεται αργότερα όταν ο Μάρτιν πια αρχίζει να τον εξελίσσει από αυτό το στάδιο.
Δεν θεωρώ "καλό" τον Jamie, απλώς λίγο καλύτερο από αυτό που ήταν, ίσως επειδή αισθάνεται πιο ευάλωτος ο ίδιος με την αναπηρία του χεριού του. Θα ήθελα να κάνει την απόλυτη ανατροπή για να οδηγήσει κάπου και αυτή η εξέλιξη, αλλά ο Μάρτιν είναι ανατρεπτικός, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί αυτό που διαβάζουμε στον jamie να είναι ευαισθησία και κάποιο απωθημένο, παρά ειλικρινής καλοσύνη και μετάνοια, άρα θα δούμε. Είμαι επιφυλακτική.
[/color]