30-06-2017, 12:30 PM
Από τη δική μου οπτική γωνία, ο Τζέιμι είναι ένας χαρακτήρας για τον οποίο οι απόψεις μου έχουν αλλάξει αρκετές φορές στη διάρκεια της ανάγνωσης/επανάγνωσης των βιβλίων. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχω πειστεί σε καμία περίπτωση ότι η πορεία του συγκεκριμένου χαρακτήρα μέσα στα βιβλία πρόκειται για μια πορεία εξιλέωσης, αν αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Δεν χωράει αμφιβολία, φυσικά, πως ο Τζέιμι έχει αρχίσει εδώ και καιρό να αλλάζει προς το "καλύτερο", αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει αποχωριστεί πλήρως από την προηγούμενη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπιζε τον κόσμο, όπως επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να "διαγράψει" τα όσα "εγκλήματα" διέπραξε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής του.
Νομίζω, ακόμη, πως ο κάπως "αλλαγμένος" Τζέιμι του 4ου βιβλίου θα έκανε πράξη την απειλή του στην πολιορκία του Ρίβερραν και θα εξφενδόνιζε το νεογέννητο του Έντμιουρ αν χρειαζόταν να φτάσει ως εκεί. Η ειρήνη του βασιλιά, άλλωστε, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, που προσπαθεί να επιβάλει στα Ρίβερλαντς είναι ψεύτικη και δε διαφέρει σε τίποτα από την ειρήνη που προσπαθούν να επιβάλουν οι Φρέυ στον Βορρά, καθώς βασίζεται στα σαθρά θεμέλια ενός εγκλήματος.
Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι ο Τζέιμι αλλάζει προς το καλύτερο στη διάρκεια των βιβλίων. Αμφιβάλλω, ωστόσο, πάρα πολύ εάν αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσει κάποιος την πορεία του ως πορεία εξιλέωσης.
Νομίζω, ακόμη, πως ο κάπως "αλλαγμένος" Τζέιμι του 4ου βιβλίου θα έκανε πράξη την απειλή του στην πολιορκία του Ρίβερραν και θα εξφενδόνιζε το νεογέννητο του Έντμιουρ αν χρειαζόταν να φτάσει ως εκεί. Η ειρήνη του βασιλιά, άλλωστε, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, που προσπαθεί να επιβάλει στα Ρίβερλαντς είναι ψεύτικη και δε διαφέρει σε τίποτα από την ειρήνη που προσπαθούν να επιβάλουν οι Φρέυ στον Βορρά, καθώς βασίζεται στα σαθρά θεμέλια ενός εγκλήματος.
Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι ο Τζέιμι αλλάζει προς το καλύτερο στη διάρκεια των βιβλίων. Αμφιβάλλω, ωστόσο, πάρα πολύ εάν αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσει κάποιος την πορεία του ως πορεία εξιλέωσης.
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”