Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaime Lannister-Προβληματισμοί
[member=1762]arya[/member]

Εξαιρετικό θέμα!
Όντως αναρωτιέται κανείς γιατί ο μοναδικός κακός που σταδιακά γίνεται καλός σπρώχνει τον Μπραν κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει η Σέρσει ή ακόμα και να τον διατάξει να το κάνει.

Αν και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με την [member=194]nirne[/member] και τον [member=2032]SANDOR CLEGANE[/member] έχω μια πιο πεζή εξήγηση:

Στο αρχικό σχέδιο του Μάρτιν ο Τζέιμυ ήταν ο αρχικακός. Δεν υπήρχε καμμία ιδιαίτερη αναφορά σε Τάηγουν, Σέρσει ακόμα και Φρέι.

Πιθανότατα ο Τζέιμυ του 1ου βιβλίου να είναι πιο κοντά στον αρχικό Τζέιμυ. Ακόμα και εαν θεωρήσουμε ότι ο φόνος του Μπραν ήταν κάτι αναγκαίο ώστε να σωθεί η οικογένεια του και ένδειξη της παρορμητικής φύσης του Τζέιμυ και ταυτόχρονα στοιχείο ειρωνείας- ο Μπραν εξιδανίκευε όπως η Σάνσα τους ιππότες και τον όρκο τους- για μένα πιο προβληματικό είναι το ότι ο Τζέιμυ όταν αντιμετώπισε τον Νεντ δεν μοναμάχησε μαζί του ούτε με την φρουρά του αλλά απλά έφυγε και διέταξε τους άντρες του να τους σφάξουν.

Στο 3ο βιβλίο όμως ο Τζέιμυ είναι απόλυτα ειλικρινής όταν λέει στον ξάδερφο του πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να μονομαχήσει με τους διώκτες τους ακόμα και εαν αυτό σημαίνει τον θάνατο του.

Είναι λίγο αντιφατικά τα στοιχεία της συμπεριφοράς του και σε πολλά σημεία ανυτοαναιρείται.
Νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με την καθυστερημένη απόφαση του Μάρτιν να τον κάνει "καλό" όσο και με το γεγονός ότι ο Μάρτιν θέλει σκοτεινούς χαρακτήρες στην πλοκή, όσο πιο σκοτεινούς τόσο το καλύτερο.

Από όλα όσα συμβαίνουν στα βιβλία, η πράξη του Τζέιμυ είναι η πιο συγκλονιστική και αξέχαστη, ούτε ο ΚΓ ούτε η πατροκτονία την ξεπερνάει σε ένταση και αντίκτυπο (στον αναγνώστη).

Νομίζω ότι με βάση όσα έχει δηλώσει ο Μάρτιν δεν έχει συνειδητοποιήσει το πόσο φοβερή θεωρείται αυτή η πράξη από το κοινό.
Quote:Ένα από τα θέματα που ήθελα να ερευνήσω με τον Τζέιμυ, και με τόσους άλλους χαρακτήρες, είναι η εξιλέωση. Είναι εφικτή? Ο Γούντυ Άλλεν είναι κάποιος που θα έπρεπε να θαυμάζουμε ή να απεχθανόμαστε? Η κοινωνία μας είναι γεμάτη ανθρώπους που έχουν πέσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και τί κάνουμε  με αυτούς? Πόσες καλές πράξεις ισοφαρίζουν μια κακή? Θέλω να υπάρχει η πιθανότητα για εξιλέωση για εμάς, επειδή όλοι κάνουμε φρικτά πράγματα. Πρέπει να είμαστε ικανοί να συγχωρέσουμε. Επειδή εαν δεν υπάρχει η πιθανότητα της εξιλέωσης ποιά είναι η απάντηση τότε?

Λέτε ο Μπραν να συγχωρέσει τον Τζέιμυ? (Εγώ νομίζω ναι)
[color=rgb(155, 155, 155)]  [/color]
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply

Messages In This Thread
Απ: Jaime Lannister-Προβληματισμοί - by Σιέρα - 12-07-2017, 12:02 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)