Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dawn,Lightbringer και οι προφητείες
Να λοιπον τι πιστεύω εγώ,

1. Dawn = Lightbringer, επειδή :

α) Στην ουσία είναι συνώνυμες λέξεις, το νόημα είναι το ίδιο

β) Dawn χρώμα = pale white όπως αναφέρει η αγγλική έκδοση ή διαφορετικά, ωχρό λευκό
Lightbringer χρώμα = αν και χαρακτηρίζεται ως Red Sword of Heroes/Κόκκινο σπαθί των Ηρώων, δε νομίζω ότι η αναφορά είναι για το χρώμα αλλά για τη θυσία που απαιτεί η δημιουργία του, red=κόκκινο=αίμα=θυσία.
Αντίθετα κατά την διήγηση της ιστορίας από τον Salladhor Saan στον Davos για το πως κατασκευάστηκε το σπαθί, αναφέρει, Βιβλίο 2ο, κεφ. 10, Davos “it glowed white-hot”/”έβγαζε μια λευκή-άσπρη λάμψη’’ (sorry για τη μετάφραση είναι δική μου μιας και έχω την αγγλική έκδοση μαζί μου). Στις υψηλές θερμοκρασίες η φλόγα από κόκκινη μετατρέπεται σε λευκή.

γ) Dawn = forged from the heart of a fallen star/κατασκευάστηκε από την καρδιά ενός μετεωρίτη («πεφταστέρι»)
Lightbringer = AA thrust the smoking sword through her living heart/o AA έμπηξε το φλεγόμενο σπαθί στην καρδιά της (Nissa Nissa)(η μετάφραση είναι δική μου ξανά),
Καρδιά ενός αστεριού που πέφτει=καρδιά ενός ατόμου που πεθαίνει

Για τους παραπάνω λόγους, συν ότι η Dawn, αντίθετα με τα υπόλοιπα σπαθιά δεν κληροδοτείται αλλά μόνο «ο άξιος» μπορεί να την έχει πιστεύω πως είναι ένα ιδιαίτερο σπαθί και συγκεκριμένα ο Lightbringer.

Τέλος , θα θυμίσω ένα μέρος από το διάλογο στον Πύργο της Χαράς :
“....He unsheathed Dawn and held it with both hands. The blade was pale as milkglass, alive with light.” / Τράβηξε την Dawn και την κράτησε με τα δύο χέρια. Η λεπίδα ήταν ωχρή σαν γάλα, ζωντανή με φως.
Βλέπουμε πως η λεπίδα στα χέρια του «άξιου» παίρνει ζωή και εκπέμπει θερμότητα όπως θα έπρεπε να κάνει και ο Lightbringer σύμφωνα με την περιγραφή του Maester Aemon, αλλά ο τίτλος του Sword of the Morning είναι κατά τη γνώμη μου κάτι σαν ο φύλακας του σπαθιού (αναλογία αντίστοιχη με την Κυρά της Λίμνης και τον Aρθούρο) έως έρθει ο πραγματικός ΑΑ και η λεπίδα «μεταμορφωθεί» πλήρως.

Για τους παραπάνω λόγους καταλήγω στο δεύτερο συμπέρασμα,

2. AA=Prince who was promised/ ο Πρίγκιπας που είχε προφητευτεί = Dayne+Targaryen, επειδή,

α) Dawn=Lightbringer (σύμφωνα με τα παραπάνω)
Lightbringer=σπαθί του ΑΑ, άρα
Lightbringer=σπαθί του PWWP (συντομία για τον πρίγκιπα που είχε προφητευτεί), άρα
ΑΑ=PWWP

β) H προφητεία για τον PWWP έλεγε πως θα κατάγεται από τον οίκο των Tαργκάρυεν, άρα
Ο ΑΑ θα κατάγεται από τον οίκο των Tαργκάρυεν αλλά,
Το σπαθί του ΑΑ άρα και του PWWP ανήκει στον οίκο των Dayne, άρα
Ο ΑΑ/PWWP πρέπει να προέρχεται και από τους δύο οίκους

Περιμένω σχόλια....

Kαι πάλι συγνώμη για την ατυχή μετάφραση, έγινε γρήγορα και χωρίς τα βιβλία, ελπίζω να μην μπέρδεψα κανένα
I will hear you say it! She was Elia of Dorne.

Messages In This Thread
Dawn,Lightbringer και οι προφητείες - by phoenix - 07-03-2013, 10:35 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)