15-03-2013, 07:41 PM
Quote:Πολύ ενδιαφέρων θεωρία, θα φέρει παράξενη τροπή στα γεγονότα...Η μετάφραση είναι δική μου, δεν ξέρω πως είναι στα ελληνικά, στα αγγλικά είναι
Αν και
\"Σιέρα\":71yqbjk6 Wrote:Ο λόγος που πιστεύω ότι ο Aegon είναι απάτη, είναι η επιβίωση των παιδιών του Aerys.
Quote:
Ο Illyrio δεν είπε πως ο Χρυσός Λόχος υπέγραψε ένα συμβόλαιο με αίμα? Ο Tyrion το πήρε στην κυριολεξία αλλά νομίζω πως ήταν μεταφορά.
σε αυτά τα σημεία δεν σε κατάλαβα
Some contracts are writ in ink, and some in blood. I say no more.
Aυτό λέει ο Ιllyrio στον Tyrion, ο οποίος πήρε τα λόγια στην κυριολεξια αλλά υπάρχει και η μεταφορική σημασία. Ο Χρυσός Λόχος αποτελείται από τους απογόνους των υποστηρικτών των Blackfyre οι οποίοι εξορίστηκαν μετά την επανάσταση. Θέλουν να γυρίσουν πίσω, όταν ο Tyrion τονίζει πως ο Χρυσός Λόχος πολέμησε εναντίον των Targaryen και ποιό λόγο έχουν να υποστηρίξουν την Daenerys, ο Ιllyrio λέει ότι μαύρος ή κόκκινος, ο δράκος είναι δράκος. Συνεπως το συμβόλαιο που υπογράφτηκε με αίμα μπορεί να ήταν αναφορά στο αίμα που χύθηκε για να αποκτήσουν οι Blackfyre τον θρόνο κατά την διάρκεια της επανάστασης. Άλλωστε θέλουν να γυρίσουν πίσω και να επανακτήσουν όλα όσα έχασαν. Για αυτό τον λόγο έχουν και τα κρανία των αρχηγών τους.
Όσο αφορά τα παιδιά του Aerys, είναι κάπως μπερδεμένα τα πράγματα. Η Dany είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Με το που πέθανε ο ser Willem, έτρεχε σαν την κυνηγημένη με τον αδερφό της, χρειάστηκε να ξεπουλήσουν ότι είχαν και δεν είχαν, όπως το στέμμα της μητέρας τους και στο τέλος ο Viserys πούλησε την ίδια την αδερφή του. Η Dany δεν είχε ποτέ σωστή εκπαίδευση, δάσκαλος, ιερέας, προστάτης ήταν ο αδερφός της. Εαν ο Varys νοιαζόταν τόσο για τους Targaryen, θα φρόντιζε κάπως και για αυτούς. Αντιθέτως, ο ρόλος που έχουν τα παιδιά του Aerys στο σχέδιο του Varys είναι συμπληρωματικός, υπάρχουν για να ενισχύσουν τον Aegon. Μπορεί να αμφισβητηθεί ο Aegon αλλά είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν τα παιδιά του Aerys.
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.