03-04-2013, 10:36 AM
Quote:glass candles ?
μου τραβηξες το ενδιαφερον , αν μπορεις αναλυσε το
Αφενός για να μη βγούμε εκτός θέματος και αφετέρου επειδή κ εγώ δεν είμαι σίγουρη τι θελω να πω θα είμαι σύντομη. Ίσως ανοίξει ένα νέο topic για το Citadel.
Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι πως στο Citadel αρνούνται τη μαγεία, τουλάχιστον δημοσίως, αλλά ξέρουμε πως πολλά χρόνια πριν έφεραν Glass Candles από τη Valyria και πιθανότατα τα χρησιμοποιούσαν άρα έκαναν χρήση μαγείας. Επίσης υπάρχει και o κρίκος από valyrian steel στην αλυσίδα τους, που έστω και ελάχιστοι έχουν, όμως και πάλι (βλέπε Lewin) αρνούνται κατηγορηματικά τημ ύπαρξη μαγείας, την ύπαρξη greenseers, wargs, cotf, γιγάντων κλπ.
Έχω μια υπόνοια ότι έκαναν χρήση μαγείας και ίσως κάνουν ακόμα και πως μέσω των glass candles εισέβαλαν στα όνειρα και \"καθοδηγούσαν\" κόσμο. Υποψιάζομαι ότι αυτό έγινε και με τον Rhaegar, δεν ήταν κάτι που διάβασε αλλά ένα όραμα ίσως στον ύπνο του που τον έκανε να ξυπνήσει ένα πρωί και να αποφασίσει να γίνει πολεμιστής. ίσως το τραβάω αλλά σκέφτομαι μήπως ήταν εκείνοι που μέσω οραμάτων καθοδήγησαν και την κόρη του Aenar Τargaryen και έτσι γλύτωσαν την καταστροφή της Valyria.
Bέβαια όλα αυτά είναι σκέψεις, δεν έχω αποδείξεις.
I will hear you say it! She was Elia of Dorne.