Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Η επανάσταση του Robert.
Quote:
\"phoenix\":1hh3n8ee Wrote:Δεν αμφιβάλω γι αυτό αλλά πιστεύω ότι υπήρχε κι ένα δεύτερο παρασκήνιο ανεξαρτήτως Rhaegar. Είναι φανερό πως η διακυβέρνηση του Aerys ήταν σχεδόν τυραννική και σε συνδυασμό με την απουσία δράκων είναι αναμενόμενο να συνασπιστούν και να επαναστατήσουν οι μεγάλοι οίκοι. Νομίζω ότι αυτό σχεδίαζαν και ο Rhaegar όντας λογικός και όχι ημίτρελος σαν τον πατέρα του το προέβλεψε και ήθελα να κατευνάσει τους άρχοντες καθαιρώντας τον πατέρα του αλλά με κανένα τρόπο δε νομίζω πως σχεδίαζε επανάσταση ala Robert ούτε 2ο εμφύλιο ala Blackfyre, κάτι πιο έμμεσο και ειρηνικό.
Ο Rhaegar –όπως το βλέπω εγώ ήταν τρελός, αν και ίσως όχι Αερυς τρελός αλλά τρελός, παρολαυτα αυτό που λες έχει ενδιαφέρον, ποιοι είχαν το άλλο σχέδιο να καταρρίψουν τον Αερυς?

Μετά τα περιστατικά κατά το Defiance of Duskendale 276, βλέπουμε την εναντίωση ενός οίκου απέναντι στους Τargaryen και μάλιστα τη φυλάκιση του ίδιου του βασιλιά. Από αυτό βγάζουμε 2 συμπεράσματα. Πρώτον οι Targaryen δεν αποτελούν το φόβητρο που αποτελούσαν παλαιότερα και δεύτερον υπάρχουν κάποιοι που είναι έτοιμοι να τους αντισταθούν. Βάσει αυτού και σκεπτόμενη λογικά πως κάθε οίκος που το έχουν στερηθεί προνόμια θα ήθελε να τα ανακτήσει, έχω την εντύπωση πως η ανατροπή των Targaryen ήταν θέμα χρόνου. Όπως με τον Τρωικό πόλεμο, όπου υπήρχε η διάθεση για επεκτατισμό αλλά δεν κατόρθωναν όλοι οι Έλληνες/Αχαιοί να ενωθούν μ\' ένα κοινό σκοπό. Η \"Ελένη\" υπήρξε απλά η αφορμή που τους ένωσε αλλά δεν ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια ούτε πέθαναν για μια γυναίκα.
Αυτό που ενισχύει την απόψή μου είναι το γεγονός ότι οι Targaryens είχαν πολλοί λίγους συμμάχους κατά την επανάσταση κάτι που δηλώνει πόσο λίγοι πιστοί υπηκόοι τους είχαν απομείνει.
I will hear you say it! She was Elia of Dorne.

Messages In This Thread
Η επανάσταση του Robert. - by nirne - 09-04-2013, 09:50 AM
Η επανάσταση του Robert. - by nirne - 09-04-2013, 10:46 AM
Η επανάσταση του Robert. - by nirne - 09-04-2013, 11:24 AM
Η επανάσταση του Robert. - by nirne - 09-04-2013, 11:34 AM
Η επανάσταση του Robert. - by nirne - 09-04-2013, 11:43 AM
Η επανάσταση του Robert. - by phoenix - 16-04-2013, 10:29 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 20 Guest(s)