21-05-2013, 10:44 AM
Quote:\"gregacm\":2h9mhec6 Wrote:Ποσο τυχερος νοιωθω που δεν εχω διαβασει(ακομα) τα βιβλια και μπορω να απολαμβανω τη σειρα χωρις να με απασχολουν οι διαφορες στην μεταφορα τους!Δε θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά η απογοήτευσή σου θα είναι μεγάλη όταν (αν) διαβάσεις τα βιβλία. Το σοκ που παθαίνεις διαβάζοντας την περιγραφή του Μάρτιν στις σκηνές που ανατρέπονται όλα δεν συγκρίνεται με αυτό που παθαίνεις όταν βλέπεις τη σειρά. Εγώ ακόμη προσπαθώ να φανταστώ πώς θα ένιωθα διαβάζοντας την εκτέλεση του Νεντ όπως την παρουσιάζει θολά και έμμεσα στο βιβλίο αν δεν το είχα δει στην σειρά πρώτα. Όσο για τα επεισόδια που έρχονται στον 3ο κύκλο πρώτη φορά διάβασα 4 φορές ένα κεφάλαιο για να πιστέψω τι συνέβει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί τέτοια ένταση στην οθόνη και αυτό είναι το μεγαλείο του Μάρτιν. Από την άλλη βέβαια αν έχεις διαβάσει τα βιβλία τη σειρά τη βλέπεις πιο πολύ διεκπαιρεωτικά. Αντίθετα αν έχεις δει τη σειρά, το βιβλίο έχει να σου προσθέσει απίστευτα περισσότερο υλικό, απλά θα στερείται της αγωνίας και των ανατροπών.
Συμφωνώ και εγώ... στο κόκκινο γάμο ειδικά και όταν κόβει ο Βάργκο το χέρι του Βαθιλοκτόνου ... σοκαρίστικα! Το διάβασα ξανά και ξανά
Dragons old and young, true and false, bright and dark. And you. A small man with a big shadow, snarling in the midst of it all.