Poll: Από που κρατάει η σκούφια του Βάρυς? (έχετε μέχρι και 3 επιλογές)
You do not have permission to vote in this poll.
Είναι απλά ένα ορφανό από το Έσσος, με μεγάλες ικανότητες και μεγαλύτερες φιλοδοξίες.
0%
0 0%
Είναι ο αδερφός της Σέρρα
0%
0 0%
Είναι απόγονος των Μπλάκφάϊαρ
0%
0 0%
Είναι απόγονος του Αίριον Ταργκάρυεν
0%
0 0%
Είναι απόγονος των Μπλάκφάϊαρ και του Αίριον Ταργκάρυεν
0%
0 0%
Άλλο
0%
0 0%
Total 0 vote(s) 0%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιοί είναι οι γονείς του Βάρυς?
#1
Quote:[size=1em]Ο Σερ Μπάρισταν μου είπε κάποτε ότι η σήψη στην ηγεμονία του Βασιλιά Αίρυς ξεκίνησε με τον Βάρυς.[/size]
[size=1em] Ο Στάννις Μπαράθηον στον Ντέιβος Σήγουορθ.[/size]


[size=1em]Η θεωρία:[/size]

[size=1em]Ο Βάρυς είναι στην πραγματικότητα απόγονος των Μπλάκφάϊρ ή/και του Αίριον Ταργκάρυεν.[/size]

[size=1em]Οι ενδείξεις:[/size]

[size=1em]Ο οίκος Μπλάκφάϊρ διεκδίκησε αρκετές φορές τον ΣΘ.[/size]
[size=1em]Στα βιβλία πολλές φορές γίνεται αναφορά στο κατόρθωμα του Σερ Μπάρισταν, ο οποίος έσφαξε τον τελευταίο του Οίκου, τον Μαίλυς. Όλες σχεδόν οι αναφορές της μονομαχίας περιγράφουν τον Μαίλυς ως τον τελευταίο Μπλάκφάϊρ. Εξαίρεση αποτελεί ο διάλογος Ιλλύριο-Τύριον.[/size]

Quote:[size=1em]Όταν ο Μαίλυς ο Τερατώδης πέθανε στα Στεπστόουνς ήταν το τέλος της αρσενικής γενιάς του Οίκου [/size]Μπλάκφάϊρ.

[Image: tumblr_ne6c129hhI1u2n5cyo1_1280.png]

Συνεπώς υπήρχε μια γυναίκα απόγονος των
Μπλάκφάϊρ, η οποία ήταν ζωντανή εκείνη την περίοδο αλλά για ευνόητους λόγους δεν διεκδίκησε τον ΣΘ.

[size=1em]Όσο για τον Αίρον, γνωρίζουμε ότι απέκτησε ένα γιό με την σύζυγο και ξαδέρφη του, Νταινόρα Ταργκάρυεν, τον Μαίγκορ.[/size]

[size=1em]Όταν ορίστηκε συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί ποιός θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς, το 233, ο Μαίγκορ απορρίφθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι θα είχε κληρονομήσει τον δόλιο χαρακτήρα του πατέρα του και τελικά το στέμμα δόθηκε στον θείο του, Αίγκον. [/size]

[Image: AEGON_V.jpg]

[size=1em]Επίσης ο Μάρτιν είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της εξορίας του στο Έσσος, είναι πιθανόν ο Αίρον να απέκτησε παιδιά.[/size]

[size=1em]Όπως φαίνεται δεν αποκλείεται στο Έσσος να υπάρχουν απόγονοι/συγγενείς των Ταργκάρυεν που να τρέφουν μίσος για την γενιά του Αίγκον IV.[/size]

[size=1em]Aς μην ξεχνάμε πως όταν ήταν μικρός ο Αίγκον ήρθε αντιμέτωπος με τους [/size]Μπλάκφάϊρ και είχε άσχημη σχέση με τον Αίρον.

Γιατί όμως ο Βάρυς να είναι απόγονος του Αίρον ή/και των Μπλάκφάϊρ?

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τον Βάρυς.

Ο ίδιος είχε πει τα παρακάτω για τα παιδικά του χρόνια:
Quote:[size=1em]Ήμουν ένα ορφανό αγόρι, μαθητευόμενος σε ένα περιοδεύων θίασο. Το αφεντικό μας είχε ένα μικρό σκάφος και σαλπάραμε την στενή θάλασσα, δίνοντας παραστάσεις σε όλες τις Ελεύθερες Πόλεις και κάποιες φορές στο Κινγκς Λάντινγκ και στην Ολντάουν. Μια μέρα στη Μυρ, ένας άντρας ήρθε στην παράσταση.  Όταν τελείωσε η παράσταση έκανε μια προσφορά για μένα τόσο δελεαστική, που το αφεντικό μου δεν μπόρεσε να αρνηθεί. Είχα τρομοκρατηθεί. Φοβόμουνα ότι ο άντρας θα με χρησιμοποιούσε όπως είχε ακούσει πως χρησιμοποιούν οι άντρες τα μικρά αγόρια, η αλήθεια ήταν  ότι το μόνο που ήθελε από εμένα ήταν ο ανδρισμός μου. Μου έδωσε να πιω ένα φίλτρο που με έκανε ανίκανο να κινηθώ ή να μιλήσω αλλά δεν ήμουν αναίσθητος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι με έκοψε σύρριζα ενώ έψελνε. Τον είδα να καίει τον ανδρισμό μου. Οι φλόγες έγιναν μπλε και άκουσα μια φωνή να απαντάει στο κάλεσμα του, αν και δεν κατάλαβα τι έλεγε. Όταν τελείωσε ο θίασος είχε σαλπάρει και ο άντρας με έδιωξε. Όταν τον ρώτησα τί να κάνω μου είπε ότι υπέθετε ότι θα πεθάνω. Για να τον εκνευρίσω, αποφάσισα να ζήσω. Ζητιάνεψα, έκλεψα και πούλησα ότι είχε απομείνει από το κορμί μου. Γρήγορα έγινα ένας καλός κλε΄φτης στη Μυρ και όταν μεγάλωσα έμαθα ότι τα περιεχόμενα της αλληλογραφίας κάποιου είχαν περισσότερη αξία από τα περιεχόμενα της τσέπης του.[/size]

[size=1em]Στην συνέχεια ο Ιλλύριο λέει στον Τύριον το πως γνώρισε τον Βάρυς.[/size]

Quote:[size=1em]Στην Μυρ ήταν ένας πρίγκηπας των κλεφτών ώσπου ένας αντίπαλος τον κάρφωσε. Στο Πέντος η προφορά του τον έκανε να ξεχωρίζει και μόλις αποκαλύφθηκε ότι ήταν ευνούχος τον έδειραν. Γιατί με επέλεξε να τον φυλάω δεν θα μάθω ποτέ, αλλά καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Ο  Βάρυς κατασκόπευε υποδεέστερους κλέφτες και έπαιρνε τα κλοπιμαία τους. Εγώ προσέφερα την βοήθεια μου στα θύματα τους, υποσχόμενος έναντι αμοιβής να επιστρέψω τα κλεμμένα. [/size]
[Image: 300px-Pojypojy_young_Illyrio_%26_Varys.jpg]

Τόσο ο Ιλλύριο όσο και ο Βάρυς έγιναν πλούσιοι δημοφιλείς. Ενώ ο Ιλλύριο κατάφερε να παντρευτεί την κόρη του Πρίγκηπα του Πέντος, ο Βάρυς προσκλήθηκε από τον Αίρυς στην αυλή του, επειδή ο βασιλιάς είχε ανάγκη από ένα έμπιστο άνθρωπο.

[Image: latest?cb=20140220135934]


Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο  Βάρυς ασκούσε μεγάλη επιρροή στον Αίρυς χωρίς απαραίτητα να στηρίζει τον Ραίγκαρ ή τον Τάηγουην.


Κατάφερε όμως να μην εξοριστεί όταν ήρθε ο Ρόμπερτ και παρέμεινε στο πόστο του.


Γιατί όμως να είναι τόσο ξεχωριστός?


Ορφανά που έχουν ταλέντα δεν είναι κάτι σπάνιο.


Ο Μπρον είναι ένας απλός υπήκοος και κατάφερε να γίνει άρχοντας.
Μπάσταρδοι κατάφεραν να γίνουν ιππότες της ΒΦ.


Τα ταλέντα του Βάρυς δεν του προσδίδουν κάτι ξεχωριστό, απλά έτυχε να βρεθεί στον θίασο και να εκπαιδευτεί ως ηθοποιός.


Για ποιόν λόγο ο άντρας επέλεξε τον Βάρυ για να τον ευνουχίσει?


Η ζωή στο Έσσος είναι φτηνή, στην Άσταπορ μπορεί κανείς να βρει σκλάβους κάθε ηλικίας και σε τιμές λογικές.
Όμως αυτός πήγε στο Μυρ και έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα αγόρι, με σκοπό να ολοκληρώσει ένα τελετουργικό.


Τί ιδιαίτερο είχε ο Βάρυς?


Η Μελισάνδρε αρκετές φορές έχει αναφέρει ότι το βασιλικό αίμα έχει δύναμη. Ακόμα και απλοί συγγενείς βασιλέων, όπως ο Τζέντρυ ή η Άσα έχουν θεωρηθεί ότι έχουν βασιλικό αίμα.
[Image: there-is-power-in-a-kings-blood-ole.jpg]

Ίσως ο Βάρυς να επιλέχθηκε από τον άντρα επειδή ήταν απόγονος των Ταργκάρυεν, έστω και μακρινός.






Ίσως ήταν αυτή η αντιμετώπιση του από τον άντρα, που τον έκανε να μισήσει όχι μόνο την μαγεία αλλά και τους Ταργκάρυεν συγκεκριμένα.




Όταν δολοφόνησε τον Κήβαν, του δήλωσε απλά πως όλα αυτά τα κάνει για τα παιδιά. Σίγουρα δεν αναφέρεται στα παιδιά του Αίρυς, καθώς όχι μόνο εξέθεσε τον Βισέρυς στην ανέχεια και τους Ντοθράκι αλλά σκόπευε να θυσιάσει την Νταινέρυς προς όφελος του Αίγκον.





[size=1em]Ίσως όμως να αναφερόταν στα παιδιά του Νταίμον Μπλάκφάϊρ, που ηττήθηκαν από τους Ταργκάρυεν και στους απογόνους τους.[/size]

[Image: 539a65_d28e3efba4c549b8a8fd277c1d344d62....00_jpg_srz]
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply
#2
Καταρχάς, προτού επεκταθώ στο θέμα του θρεντ, θα ήθελα να δώσω τις θερμές ευχαριστίες μου στη [member=157]Σιέρα[/member]  για αυτή την προσπάθεια να κρατηθεί το φόρουμ ζωντανό/ενεργό.

Επί του θέματος, τώρα, η αλήθεια είναι πως υπάρχει πράγματι ένα μυστήριο γύρω από την καταγωγή (και κατά συνέπεια την ταυτότητα) του Βάρυς. Το περιστατικό με τον ευνουχισμό του Βάρυς είναι ιδιαίτερα περίεργο και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως στοιχείο μιας Blackfyre/Brighflame καταγωγής, αν λάβουμε υπόψιν τα όσα λέει η Μελισάντρα. Το γεγονός ότι ξυρίζει τα μαλλιά του κατά παρόμοιο τρόπο με εκείνον του Εγκ ίσως να αποτελεί ένα στοιχείο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο ίδιο πράγμα θα μπορούσε συμβάλλει και η κίνηση του Μάρτιν να τονίσει ό,τι η γενιά των Μπλάκφαϊρ έχει εκλείψει από την αρσενική γενιά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιβίωσης των Μπλάκφαϊρ μέσω γυναικείων απογόνων. Γενικότερα, πάντως, γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για το γενεαλογικό δέντρο των Μπλάκφαϊρ.

Στα παραπάνω στοιχεία να συμπληρώσω ακόμη το εξής απόσπασμα που προέρχεται από έναν διάλογο ανάμεσα στον Τύριον και τον Μοκόρρο στο 5ο βιβλίο:

Quote:«Κάποιος μου είπε ότι η νύχτα είναι σκοτεινή και πλημμυρισμένη τρόμο. Τι βλέπεις σ' αυτές τις φλόγες;»
«Δράκους» είπε ο Μοκόρρο στην Κοινή Γλώσσα του Γουέστερος. Τη μιλούσε καλά, με ελάχιστη προφορά. Χωρίς αμφιβολία αυτός ήταν ο λόγος που ο υψηλός ιερέας τον είχε διαλέξει για να μεταφέρει την πίστη του Ρ'λορ στην Νταινέρυς Ταργκάρυεν. «Δράκους παλιούς και νέους, αληθινούς και ψεύτικους, του φωτός και του σκότους. Και σένα. Ένας μικρός άντρας με μεγάλη σκιά, που γρυλίζει στη μέση όλων αυτών.»

Το επιτονισμένο μέρος του κειμένου αποδίδεται στο πρωτότυπο ως “Dragons old and young, true and false, bright and dark”. Ίσως η αναφορά του Μοκόρρο σε δράκους “του φωτός και του σκότος” να αποτελεί μια αναφορά σε κάποιον απόγονο είτε του Αίριον είτε των Μπλάκφαϊρ, ο οποίος απόγονος θα μπορούσε να είναι ο Βάρυς.

Προσωπικά, αν και τηρώ στάση ουδετερότητας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, οφείλω να ομολογήσω πως προς το παρόν κλίνω υπέρ της άποψης ότι ο Βάρυς έχει είτε αίμα Brightflame είτε Blackfyre.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί πως έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες σχετικά με το τρίγωνο ανάμεσα στον Βάρυς, τον Ιλλύριο και τη Σέρρα (δεύτερη γυναίκα του Ιλλύριο) και τη σύνδεση που πιθανόν να υπάρχει ανάμεσα στα παραπάνω άτομα.

Τέλος, σχετικά με το απόσπασμα στο οποίο ο Βάρυς αναφέρεται “στα παιδιά” κατά τη δολοφονία του Κήβαν, θεωρώ κάπως δύσκολο να καταλάβει κανείς το πραγματικό περιεχόμενο της λέξης. Όπως το βλέπω εγώ, τουλάχιστον, θα μπορούσε να εννοεί είτε τα παιδιά/προγόνους των Μπλάκφαϊρ που αδίκως (πάντα από την οπτική γωνία των Μπλάκφαίρ) εξαιρέθηκαν από την διαδοχή του θρόνου, είτε να αναφέρεται γενικότερα στα παιδιά του Γουέστερος, σε μια προσπάθεια να μην υποστούν και εκείνα όσα εκείνος βίωσε στην παιδική του ηλικία.
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”
Reply
#3
[member=2820]odykal[/member]


Σε ευχαριστώ! Smile




Το απόσπασμα που παρέθεσες είναι αρκετά σημαντικό.


Στο αγγλικό κείμενο ο Αίριον αναφέρεται ως Brightflame.


Νομίζω ότι αναφέρεσαι στην θεωρία που θέλει την Σέρρα να είναι αδερφή του Βάρυς και μητέρα του Αίγκον.


Το μόνο θέμα που έχω με τον Βάρυς να θέλει να υπερασπιστεί τα παιδιά του Γουέστερος είναι ότι οι πράξεις του δείχνουν άλλες προθέσεις. Τόσο ο Ραίγκαρ όσο και οι Νεντ Σταρκ, Τάηγουην και Κήβαν Λάννιστερ προσπαθούσαν να επιδιώξουν μια αποτελεσματική και επoικοδομητική διακυβέρνηση.


Η στάση του Βάρυς ήταν που τους εμπόδιζε άμεσα ή έμμεσα, καθώς επιδιώκει να στεφθεί βασιλιάς ο Αίγκον.


[Image: 32b40558ad132b1543c9b99e77e4c4df6326876c_hq.jpg]
Ας μην ξεχνάμε και τον αινιγματικό γρίφο του Βάρυς στον Τύριον αναφορικά με την δύναμη.
Ίσως έμμεσα να ήθελε να αποκαλύψει στον Τύριον ότι σκόπευε να εξασφαλίσει την παλινόρθωση των Μπλακφάιρ κάνοντας τον κόσμο να νομίζει ότι ο Αίγκον είναι στην πραγματικότητα γιός του Ραίγκαρ.


Ο Τζον Κόννινγτον σίγουρα πείστηκε ότι το παιδί είναι διάδοχος του Πρίγκηπα.


[Image: 300px-Griff_young_griff.jpg]





He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply
#4
[member=157]Σιέρα[/member]

(19-12-2016, 11:27 AM)Σιέρα link Wrote: Νομίζω ότι αναφέρεσαι στην θεωρία που θέλει την Σέρρα να είναι αδερφή του Βάρυς και μητέρα του Αίγκον.

Πράγματι, σε αυτή τη θεωρία αναφερόμουν, το συγκεκριμένο τρίγωνο ανάμεσα στους Βάρυς-Ιλλύριο-Σέρρα προσφέρεται ιδιαιτέρως για συζητήσεις τέτοιου τύπου εξαιτίας του μυστηρίου που περιβάλλει το παρελθόν του Βάρυς και του Ιλλύριο.

(19-12-2016, 11:27 AM)Σιέρα link Wrote: Το μόνο θέμα που έχω με τον Βάρυς να θέλει να υπερασπιστεί τα παιδιά του Γουέστερος είναι ότι οι πράξεις του δείχνουν άλλες προθέσεις. Τόσο ο Ραίγκαρ όσο και οι Νεντ Σταρκ, Τάηγουην και Κήβαν Λάννιστερ προσπαθούσαν να επιδιώξουν μια αποτελεσματική και επoικοδομητική διακυβέρνηση.

Προφανώς οι πράξεις και τα λεγόμενα του Βάρυς όσον αφορά τα παιδιά του Γουέστερος βρίσκονται σε αντίθεση (αν πάρουμε ως δεδομένο ότι με τη λέξη "παιδιά" ο Βάρυς αναφέρεται στη γενικότερη έννοια και όχι στα παιδιά των Μπλάκφαϊρ συγκεκριμένα), αφού ο στόχος του να εγκαταστήσει τον Αίγκον στον θρόνο μέσω πολέμου είναι δυνατόν να επιτευχθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ισχύει. Δεν θα είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που τα λεγόμενα ενός χαρακτήρα/ανθρώπου αντιφάσκουν με τις πράξεις του.  Tongue

“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”
Reply
#5
-Στο ταξείδι του Ιλλύριο με τον Τύριον για Βολάντις,γίνεται μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.α)ο Ιλλύριο θεωρούσε τον Βυσέρις τρελό και πίστευε πως η αδελφή του δε θα επιβίωνε στους Ντοτθράκι(γενικά τους είχαν ''γραμμένους''  για πολλά χρόνια σε αντίθεση με τον ''Αιγκον'')β)Όλα άλλαξαν,με τους Δράκους,γ)στην ερώτηση του Τύριον,πως τα κατάφερε να κάνει τον Χρυσό Λόχο,να σπάσει το συμβόλαιο με το Μυρ,απαντά πως κάποια συμβόλαια γραφονται με μελάνι,κάποια με ΑΙΜΑ,και δε θέλει να πει τίποτε άλλο.δ)στη συνέχεια ο Τύριον τον ρωτά πως ο Χ.Λ,που πολεμούσε τους Ταργκάρυεν θα υποστηρίξει την Νταινέρυς,κι εκείνος λέει ''μαύρος ή κόκκινος,έναςδράκος είναι πάντα δράκος.ε)''.και η Νταναίρυς θα οδηγήσει τους εξόριστους σπίτι,κατι που δεν μπόρεσαν ο Μπίττερστηλ και οι Μπλάκφαιρ''..Το σχέδιο των Βάρυς-Ιλλύριο,είναι παλιό με τον ''Αίγκον'',τροποποιήθηκε με τους δράκους,και πλέον έχει και βασίλισσα,..αλλα να πιστέψει κανείς πως ένας πρώην κλέφτης κι ένας πρώην μπράβος βάζουν στόχο τον Σ.θ,έχοντας ''χρέη αφοσίωσης'' όπως λέει ο Ιλλύριο,μάλλον για παραμυθάκι απογόνων δείχνει....
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)