Ψηφοφορία

Αυτό που λέει ο τίτλος, απολογισμός της σειράς

Η σειρά ήταν καλή αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη
Η σειρά ήταν τέλεια, άψογη, δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη
Περιμένω τα βιβλία για να σχηματίσω σχετική άποψη
Άλλο τα βιβλία άλλο η σειρά
Η σειρά ξέφυγε από το νόημα των βιβλίων, επικράτησε το παιχνίδι έναντι του τραγουδιού
Άλλο

Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ GAME OF THRONES/ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ 2011-2019 ΣΠΟΙΛΕΡΑΠΟΒΙΒΛΙΑ  (Αναγνώστηκε 457 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Σιέρα

  • Άρχοντας
  • *******
  • Μηνύματα: 1249
  • Karma: 87
  • Χορεύοντας στο Χάρρενχαλ
    • Προφίλ
Αρχές δεκαετίας του 1990 ο ΤΖΡΡΜ είχε μια ιδέα. Μια ιστορία σε ένα δάσος που ξεκινάει το καλοκαίρι ενώ χιονίζει και κάποιοι τύποι ανακαλύπτουν κουταβάκια.

(άσχετο αλλά πόσο όμορφος ήταν εδώ ο Ρομπ)
Από εκεί, ο συγγραφέας που είχε ήδη μια σταθερή πορεία στον χώρο της γραφής, ξεκίνησε να γράφει μια ιστορία που συνδύαζε πολιτική ίντριγκα και στοιχεία φαντασίας.
Το πρώτο βιβλίο εκδόθηκε το 1996 και σόκαρε το αναγνωστικό κοινό όταν στο τέλος εκτελέστηκε ο Νεντ Σταρκ, ο οποίος σε μια ιστορία με πολλούς κεντρικούς χαρακτήρες ήταν ο πιο κεντρικός και ο πιο αγαπητόςΤο ευρύ κοινό είχε να δει τον πρωταγωνιστή να πεθαίνει από την εποχή του ΨυχώΤο 1998 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο και το 1999-2000 το τρίτο, το οποίο χωρίστηκε σε δύο τόμους και έγιναν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Ο κόσμος του Γουέστερος επεκτάθηκε, προστέθηκαν άρχοντες,


αρχόντισσεςβασιλιάδεςκαι μαγεία, πολύ μαγείαΤο 4ο βιβλίο εκδόθηκε το 2005, ο κόσμος επεκτάθηκε ακόμα πιο πολύ ενώ η πλοκή κύλισε σε πιο αργούς ρυθμούς. Το 2011 εκδόθηκε το 5ο βιβλίο, όπου είναι το πρελούδιο για αρκετές μάχες που θα δούμε στο 6ο, το οποίο ακόμα να εκδοθεί.

Η σύζηγος του Μάρτιν είπε ότι μερικές φορές ο άντρας της πήγαινε σε βιβλιοπωλεία και δεν ενδιαφερόταν κανείς ενώ άλλες φορές γινόντουσαν ουρές.
Η σειρά μεταφέρθηκε στην τηλεόραση από το ΗΒΟ, και οι παραγωγοί κατάφεραν να πείσουν για την δημιουργία μιας σειράς φαντασίας.
Μέχρι τότε το ΗΒΟ ήταν γνωστό για σοκαριστικές κοινωνικές σειρές όπως το Σεξ αντ δε Σίτυ και τους Σοπράνος ενώ είχε δοκιμάσει με επιτυχία την παραγωγή ιστορικών σειρών, όπως η Ρώμη.
Η σειρά βιβλίων του Μάρτιν ήταν ένα ρίσκο.
Ο Τζάκσον κατάφερε να μεταφέρει στον κινηματογράφο τα βιβλία του Τόλκιν, κάτι που θεωρείτο ακατόρθωτο και είχε ήδη γίνει με λίγη ανταπόκριση.
Ένα άλλο ζήτημα ήταν το γεγονός ότι τα βιβλία του Μάρτιν ούτε είχαν ολοκληρωθεί και είχαν τουλάχιστον δέκα κεντρικούς χαρακτήρες.

Θα τα κατάφερναν οι παραγωγοί να δημιουργήσουν ένα πιστό, τηλεοπτικό αντίγραφο των βιβλίων με περίπλοκους χαρακτήρες, περίτεχνα σκηνικά, ενδιαφέροντες διαλόγους, εντυπωσιακά εφέ και πλοκή που συναρπάζει?

Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε και ακολούθησαν άλλοι, με κάθε κύκλο η σειρά αποκτούσε περισσότερους φαν, ο Μάρτιν γινόταν όλο και πιο γνωστός και οι επικριτές του εν τέλει είχαν δίκιο. Η σειρά ολοκληρώθηκε πριν από τα βιβλία. Για να γίνει αυτό, κόπηκαν χαρακτήρες, πλοκές ενώ ολοκληρα κεφάλαια συμπτήχθηκαν.
Το τέλος φάνηκε τόσο απότομο, ώστε ορισμένοι θέλουν να γυριστεί ξανά ενώ εικάζεταί ότι ορισμένοι ηθοποιοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του χαρακτήρα τους.
Σκοπός αυτού του θέματος είναι η συζήτηση για όλους τους κύκλους και επιτρέπονται τα σπόιλερ από τα βιβλία.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον απολογισμό για την σειρά που παρακολουθούσαμε σχεδόν για μια δεκαετία.

He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.