Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις  (Αναγνώστηκε 8993 φορές)

Αποσυνδεδεμένος silvester

• Έμπορος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 09:29:59 πμ »
κυκλοφορεί σε ebook?

Αποσυνδεδεμένος Αλυσάννη Ταργκάρυεν

• Στρατηγός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Good Queen Alysanne
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 02:16:31 μμ »
κυκλοφορεί σε ebook?
Απ' όσο ξέρω όχι.
She was his most trusted counsellor and his right hand

Αποσυνδεδεμένος silvester

• Έμπορος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 11:16:27 μμ »
ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος Laiono

• Ιππότης
  • Φύλο: Άντρας
  • Ruler Of Thundera
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 22, 2016, 01:58:38 μμ »
Έχοντας πλέον ολοκληρώσει την ανάγνωση (που πέρασε δυο φάσεις), έχω να πω ότι σίγουρα θα χρειαστεί πέρασμα ξανά και ξανά.

Το βρήκα εξαιρετικά έξυπνο ο τρόπος που δόθηκε στο αναγνωστικό κοινό, ως ιστορία δηλαδή που γράφεται από έναν meister κι όχι μελέτημα του κόσμου από κάποιον καλά διαβασμένο στον κόσμο της Φωτιάς και του Πάγου. Αυτό μου έκανε αρνητική εντύπωση στα αντίστιχα βιβλία του κόσμου της Μέσης Γης, του Tolkien.

Τώρα, όπως και στα βιβλία του GoT, έτσι και εδώ, βρήκα εκατοντάδες αντιστιχίες σε λογοτεχνικά και ιστορικά δάνεια από τους συγγραφείς. Μεγάλο τρανταχτό παράδειγμα ο ΝΤαίρον και η κατάκτηση του Ντορν που καταγράφηκε σε βιβλίο από τον ίδιο και θυμίζει φυσικά τον Ιούλιο Καίσαρα (επίσης χωρίς γόνο) και τα φοβερά De Bello Gallico και την κατάκτηση της Γαλατίας.

Ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος, λειτουργεί όμως άψογα σαν ένας μεγεθυντικός φακός που σου φανερώνει λεπτομέρειες και σου ξεδυαλίνει ζητήματα.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα!!!
I am the God of tits and wine - Tyrion Lannister

Αποσυνδεδεμένος Dragonlord

• Στρατιώτης
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 10, 2017, 06:59:07 μμ »
Εν αναμονή των Ανέμων του Χειμώνα και της 7ης σαιζόν, πήρα την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου το Σάββατο. Δεν το έχω ακόμη ολοκληρώσει, είμαι σίγουρος ότι θα το έχω τελειώσει πριν το Πάσχα, από τις πρώτες σελίδες όμως αποδεικνύεται εξαιρετικό στον στόχο του, δηλαδή να παράσχει μία ολοκληρωμένη εικόνα του κόσμου του Μάρτιν. Έχω δε την υποψία ότι δίνει τροφή για ενδιαφέρουσες εικασίες, καθώς μερικά χωρία έχω την υποψία ότι προοικονομούν γεγονότα των βιβλίων.
Spoiler for Hiden:
Έχει ενδιαφέρον λ.χ. το απόλυτο σκοτάδι του κόσμου του Westeros για τους Faceless Men. Γνωρίζουν ότι είναι μία ομάδα δολοφόνων και τίποτα παραπέρα, ενώ είναι προφανές ότι και μόνο η εμφάνιση του σιδερένιου νομίσματος προξενεί δέος σε οποιονδήποτε από το Braavos. Αυτό πρακτικώς σημαίνει ότι, εφόσον στην Ακρόπολη δεν έχουν ιδέα, στην υπόλοιπη ήπειρο μόνον τρεις άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω: ο Βάρυς, ο Μικροδάκτυλος και η Άρυα. Από αυτούς μόνο η Άρυα γνωρίζει στα σίγουρα και ο Βάρυς λείπει στον Essos για δουλειές. Δεν τον βλέπω καλά τον Μικροδάκτυλο.

Αποσυνδεδεμένος OlgaMarkatou

• Έμπορος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 22, 2018, 06:39:47 μμ »
Το βιβλιο το διάβασα πριν κανέναν χρόνο στα αγγλικά και μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ!! Ρίχνει φως σε κομμάτια που ως τώρα ήταν (τουλάχιστον για μένα) λίγο ασαφή ή μπερδεμένα. Χάρηκα δεόντος τις αναφορές για την ιστορία των μεγάλων Οίκων, την μυθολογία του Έσσος, την έλευση των Πρώτων Ανθρώπων και μπορώ πλέον να πω με σιγουρία πως κάτι μου βρωμάει με τους Άνταλς. Πριν λίγο καιρο το παρήγγειλα και στα ελληνικά από τον Ιανό και όταν ανακοινωθεί (αν ανακοινωθεί) το 6ο βιβλίο, θέλω να τα διαβάσω όλα από την αρχή, ξεκινώντας από τον Κόσμο.
Olga Markatou, First of her Name, Bouboulina of the Narrow Sea, Queen of the Tomatoes and Protector of Palaio Psychiko