Αποστολέας Θέμα: Κανόνες του forum  (Αναγνώστηκε 3723 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Durzo

  • Administrator
  • Ευγενής
  • *****
  • Μηνύματα: 788
  • Karma: 109
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Κανόνες του forum
« στις: Ιανουάριος 28, 2013, 10:55:00 πμ »
Κανόνες

Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για κάθε post, thread, ή μήνυμα στο προφίλ, χωρίς καμία εξαίρεση. Παρακαλώ να ελέγχετε τα εισερχόμενα μηνύματα για Προσωπικά Μηνύματα (ΠΜ) καθημερινά μιας και μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας !

1. Με την χρήση του φόρουμ αποδέχομαι τους κανόνες του.
Το φόρουμ είναι ανοιχτό για όλους,δωρεάν. Με την εγγραφή του, το κάθε μέλος αποδέχεται αυτούς τους κανόνες και είναι υποχρεωμένος να τους ακολουθεί.

1.α Αλλαγή κανόνων
Οι κανόνες, μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, χωρίς ειδοποίηση ή/και ειδική ανακοίνωση

1.β Απαγορεύεται το fan fiction.
Το μοναδικό πράγμα που ζήτησε ο George R.R. Martin όταν μας έδωσε την άδεια για να δημιουργήσουμε το site, ήταν να μην υπάρχει καθόλου fan fiction, και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Οποιοδήποτε post/thread που περιέχει fan-fiction θα διαγράφετε άμεσα.Το αν κάποιο post εμπεριέχει fan-fiction ή όχι, είναι στην διακριτική ευχέρεια της Ομάδας Διαχείρισης.

2. Μόνο Ελληνικά
Σε αυτό το forum γράφουμε μόνον Ελληνικά. Παρακαλούμε να περιορίσετε την χρήση κάποιας ξένης γλώσσας μόνο σε σύντομα quotes ή φράσεις (συνήθεις ξένες φράσεις και στην καθομιλουμένη) και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.

2.α. Greeklish
Στο forum απαγορεύονται τα Greeklish. Η τιμωρία για χρήστες που γράφουν με Greeklish είναι 5 πόντους ποινής για κάθε μήνυμα η απάντηση σε Greeklish. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4 μηνύματα ή απαντήσεις με Greeklish επέρχεται αυτόματα αποκλεισμός για 1 βδομάδα.

2.β. Κεφαλαία/μέγεθος/χρώμα
Τα κεφαλαία στην γλώσσα του internet δείχνουν πως κάποιος φωνάζει-τονίζει με έντονο τρόπο αυτό που λέει. Παρακαλούμε να αποφεύγετε την χρήση τους. Αν θέλετε να τονίσετε μια συγκεκριμένη λέξη/πρόταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bold.
Το ίδιο ισχύει και για διαφορετικές γραμματοσειρές/χρώμα στα κείμενα σας. Χρησιμοποιήστε τα default το forum, παρά σε ορισμένες περιπτώσεις που ίσως θέλετε να τονίσετε κάτι.

3. Συμπεριφορά
Παρακαλούμε να συμπεριφέρεστε με σεβασμό και με ευγένεια στους άλλους. Μην ξεχνάτε ότι εδώ μέσα υπάρχουν άτομα διάφορων ηλικιών , με διαφορετικές γνώσεις και “εμπειρία” στον κόσμο του ASOIAF. Γι' αυτό, θα ήταν συνετό να έχετε υπομονή σε περίπτωση που κάποια απορία ή θεωρία του σας φανεί "κουτή" ή "παιδιάστικη".

3.α. Προσωπικές προσβολές δεν επιτρέπονται πουθενά μέσα στο forum ή σε οποιοδήποτε άλλη λειτουργιά του forum (πχ προσωπικά μηνύματα).
Παρακαλούμε να προσέχετε όλα σας τα "πειράγματα" οτιδήποτε έχει να κάνει με την προσωπική ζωή του καθενός, θα τιμωρείται αυστηρά.

2.β. Γραμματική/ορθογραφία
Δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός της γραμματικής/ορθογραφίας ενός άλλου μέλους. Αν η γραμματική/ορθογραφία ενός μέλους δεν είναι κατανοητή, παρακαλούμε να το αναφέρετε χρησιμοποιώντας την "αναφορά", ώστε ένας διαχειριστής του φόρουμ να μπορέσει να τη διορθώσει.


4. Δημιουργία Posts/ thread
Πριν δημιουργήσετε οποιοδήποτε post παρακαλούμε διαβάστε τους Κανονισμούς του Forum. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τους κανονισμούς παρακαλούμε επικοινωνήστε με έναν υπεύθυνο moderator.

Πρωτόκολλο δημιουργίας posts
- Αποφύγετε την δημιουργία thread με θέμα ίδιο με ήδη υπάρχον thread. Κάντε "αναζήτηση" για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει ήδη thread με θέμα ίδιο με αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.
- Αποφύγετε την δημιουργία πολλαπλών posts. Μπορείτε σε ένα post να κάνετε περισσότερα του ενός "αποσπάσματα" από posts άλλων παικτών (προκειμένου να απαντήσετε ή να σχολιάσετε πολλούς μαζί) καθώς και να χρησιμοποιήσετε την "επεξεργασία" για να διορθώσετε ένα post σας αντί να φτιάξετε καινούριο.
- Παρακαλούμε ξαναδιαβάστε το post που έχετε δημιουργήσει για την αποφυγή λαθών. Το post σας θα διαβαστεί από πολλά μέλη και θα πρέπει να είναι κατανοητό.
- Όταν κάνετε "απόσπασμα" κάποιο άλλο post, χρησιμοποιείστε μόνον το τμήμα του post στο οποίο θέλετε να απαντήσετε ή να σχολιάσετε. Δεν χρειάζεται να βάλετε ολόκληρο το post. Κατ' αυτόν τον τρόπο γίνεται και οικονομία χώρου και τα άλλα μέλη  μπορούν να διαβάσουν το δικό σας post πιο εύκολα.
- Για την αποφυγή επανάληψης των ίδιων επιχειρημάτων παρακαλούμε διαβάστε ολόκληρο το thread πριν απαντήσετε.
- Παρακαλούμε επιλέξτε κατάλληλο τίτλο πριν την δημιουργία ενός thread. Παρακαλούμε αποφύγετε την χρήση ημιτελών ή "προκλητικών προσοχής" τίτλων διότι θεωρούνται ανεπιθύμητοι. Γενικοί τίτλοι όπως "Ερώτηση", "Βοήθεια", "lol" θα πρέπει να αποφεύγονται.

4.α. Posts εκτός θέματος
Παρακαλούμε απαντήστε ή σχολιάστε απαντήσεις άλλων αναφερόμενοι στο θέμα του συγκεκριμένου thread. Αν δεν δώσετε μια λογική και τεκμηριωμένη απάντηση, καλύτερα να μην απαντήσετε καθόλου.

4.β. Εισαγωγή Εικόνων
Επιτρέπεται η εισαγωγή εικόνων χωρίς κανένα επιπρόσθετο σχόλιο εφόσον ταιριάζουν με το θέμα του thread.


4.γ. Διαφημιστικά Μηνύματα
Απαγορεύεται η χρήση του forum για να διαφημίσετε κάποιον ιστότοπο (site) ή να διαφημιστείτε. Παράβαση του κανονισμού θα οδηγεί σε μόνιμο αποκλεισμό.

4.δ. Ιστότοποι (sites)
Οι χρήστες με την δημοσίευση (post) ενός ιστότοπου (site) είναι υπεύθυνοι ότι ο ιστότοπος αυτός είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς του forum. Δημοσίευση ιστοτόπων που περιέχουν ακατάλληλο και ακραίο περιεχόμενο θα τιμωρείται.


4.ε. Δημιουργία/Εισαγωγή νέου thread στην αντίστοιχη περιοχή του forum
Παρακαλούμε πριν δημιουργήστε ένα νέο thread σιγουρευτείτε ότι το έχετε αναρτήσει στην σωστή περιοχή του forum, ώστε να μην χρειαστεί οι διαχειριστές να το μετακινήσουν αργότερα. Επίσης σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε σωστά τους κανονισμούς που υπάρχουν σε κάποιες υποκατηγορίες του forum. Παρακαλούμε να τους διαβάστε πριν κάνετε ανάρτηση του thread.

4.στ. Αποφυγή επαναδημιουργίας thread
Παρακαλούμε αποφύγετε την ανάρτηση thread με θέμα που έχει δημιουργηθεί και στο παρελθόν και υπάρχει ήδη στο forum. Κάντε "αναζήτηση" για να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει ήδη thread με θέμα ίδιο με αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.

4.ζ. Αναφορά threads/posts
Όλα τα μέλη έχουν το δικαίωμα αναφοράς threads/posts που έχουν αναρτηθεί από άλλα μέλη. Το προνόμιο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν και εφ' όσον τα threads/posts που αναφέρετε είναι ενάντια στους κανονισμούς του forum. Θα πρέπει να η αναφορά τους να συνοδεύεται από το ανάλογο επεξηγηματικό σχόλιο. Αφού το προωθήσετε, θα ελεγχθεί από κάποιον Διαχειριστή.

5. Προκλητικό Περιεχόμενο
Οτιδήποτε είναι ακραίο, οτιδήποτε εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις, οτιδήποτε είναι πορνογραφικό, οτιδήποτε έχει περιεχόμενο απαγορευμένο από τον νόμο, οτιδήποτε είναι απαράδεκτο-αηδιαστικό-προκλητικό απαγορεύεται στο forum είτε γίνει απευθείας με post είτε αναφερθεί με link. Ρατσιστικά ή εθνικιστικά σχόλια είναι επίσης απαγορευμένα ακόμα και σαν αστεϊσμοι. Η αναφορά σε φαρμακευτικές ουσίες επιτρέπεται, αλλά σχόλια που αναφέρονται στην χρήση απαγορευμένων ουσιών καθώς και στην διακίνησή τους απαγορεύονται αυστηρά. Παρακαλούμε σημειώστε ότι φράσεις ή λέξεις όπως "Γ****σαι" δεν είναι επιτρεπτές. Είναι απολύτως κατανοητή η σημασία τους και για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η χρήση τους.

6. Προσωπικά Δεδομένα
Παρακαλούμε μην αναφέρετε Προσωπικά Δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με άλλα μέλη δίχως την προέγκρισή τους, καθώς είναι ενάντια στους Νόμους περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημειώστε ότι εδώ αναφερόμαστε στην εισαγωγή φωτογραφιών μελών καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με οικογενειακό, μαθητικό και εργασιακό περιβάλλον κλπ.

6.α. Προσωπικά μηνύματα
Απαγορεύεται ρητά η ανάρτηση προσωπικών μηνυμάτων και άλλων ιδιωτικών συζητήσεων  (Skype,Facebook κ.λπ.) στο φόρουμ.

6.β. Πνευματικά Δικαιώματα
Μην χρησιμοποιείτε υλικό που είναι κατοχυρωμένο με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά ο διαμερισμός (ή η αίτηση για διαμερισμό) τέτοιου υλικού.


7. Διαχείριση Forum
Οι Διαχειριστές Forum (mods) είναι εθελοντές που επιλέγονται από τους admin. Αυτοί διαχωρίζονται σε 2 κατηγορίες:


Διαχειριστές Forum (Moderator): Έχουν δικαιώματα μόνο σε όσους τομείς του forum τους έχουν ανατεθεί και πουθενά αλλού. Θα διαχειριστούν τον τομέα τους δίκαια και θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση τους κάνετε. Επίσης έχουν την δυνατότητα επιβολής ποινών σύμφωνα με τους κανόνες του forum.

Υπεύθυνος Διαχειριστών Forum (Super Moderator): Είναι ο ανώτερος των Διαχειριστών Forum και τους επιβλέπει. Είναι εκείνος στον οποίο μπορείτε να αναφερθείτε αν κάποιος από τους Διαχειριστές δεν μπορεί να λύσει οποιαδήποτε απορία σας. Επίσης έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί οποιονδήποτε τομέα του forum και να επιβάλει ποινές σύμφωνα με την κρίση του .

7.α. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την Διαχείριση του Forum ή κάποιας υποκατηγορίας του, παρακαλούμε μην δημιουργείτε θέμα στο forum. Απευθυνθείτε σε κάποιον Διαχειριστή Forum για το πρόβλημα που σας προέκυψε και θα κάνει ότι μπορεί για να σας εξυπηρετήσει και να σας το λύσει. Δημιουργία κάποιου thread/post σχετικά με προβλημά σας στο forum μόνο αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει και δεν θα βοηθήσει στην επίλυσή του.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα θέμα ευχαριστώντας την Διαχείριση, παρακαλούμε συμβουλευτείτε έναν Διαχειριστή Forum πρώτα.

7.β. Απαγορεύονται οι συζητήσεις σχετικά με αποκλεισμούς στο forum, ενέργειες Διαχειριστών Forum, καθώς επίσης και με τιμωρίες που έχουν επιβληθεί . Αν έχετε κάποιο παράπονο σχετικά με αποκλεισμούς/τιμωρίες απευθυνθείτε με προσωπικό μήνυμα σε έναν από τους Admin (Tywin Lannister - nofear), ή στείλτε τους ένα mail (info@westeros.gr)


7.γ. Οι Διαχειριστές του Forum έχουν μια πολύ δύσκολη δουλειά να εκτελέσουν: Θα πρέπει να κρατήσουν καθημερινά το forum σε μια ισορροπία και θα πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά και με ψυχραιμία σε οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο που μπορεί να τους γίνει. Θα σας παρακαλούσαμε να είστε ψύχραιμοι, υπομονετικοί και ευγενικοί όταν μιλάτε μαζί τους.Επίσης κάθε φορά που προειδοποιούν ή επιβάλλουν ποινή σε κάποιο άτομο δεν χρειάζεται να τους δίνουμε (-). Αυτό θα τους βοηθήσει στο έργο τους και θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός πιο ευχάριστου forum.

8. Επιβολή Ποινών
Παράβαση Κανονισμών του Forum θα οδηγήσει αρχικά σε προειδοποίηση (warning)  είτε αυτή θα είναι απλή παρατήρηση είτε πόντοι και κατόπιν εξακολούθησης σε επιβολή ποινής (infraction). Με την πάροδο του χρόνου οι πόντοι θα αφαιρούνται .

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στην περίπτωση που έχετε αποκλειστεί, σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στο forum με κανέναν άλλο τρόπο. Η δημιουργία ενός επιπλέον λογαριασμού, η χρήση πιθανώς υπάρχοντος ήδη άλλου λογαριασμού με διαφορετικά usernames καθώς και ή δημιουργία threads/posts από έναν άλλο χρήστη για λογαριασμό σας επίσης τιμωρείται.

8.α. Οι Διαχειριστές Forum έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα δώσουν κατευθείαν warning points ή θα κάνουν απλώς μια παρατήρηση.

8.β. Ο Υπεύθυνος Διαχειριστών και οι Admin έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν κατευθείαν ποινή αν κρίνουν ότι είναι απαραίτητη. 


8.γ. Η επιβολή των ποινών θα γίνεται μετά από συζήτηση μεταξύ των Admin και των Moderator.   

8.δ. Οι Διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, να διαγράψουν και να κλειδώσουν ένα θέμα. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις οδηγίες τους. Συζητήσεις σχετικά με την συμπεριφορά τους θα τιμωρούνται. Οποιοδήποτε παράπονο ή κριτική σχετικά με την Διαχείριση του Forum θα γίνεται μόνο δια μέσω του προσωπικών μηνυμάτων με μήνυμα στον Υπεύθυνο των Διαχειριστών Forum (Super Moderator) ή απευθυνθείτε με προσωπικό μήνυμα σε έναν από τους Admin (Tywin Lannister - nofear), ή στείλτε τους ένα mail (info@westeros.gr)

Δημιουργία θεμάτων που έχουν ως σκοπό την διαμάχη με την Ομάδα Διαχείρισης του Forum θα τιμωρείται και θα οδηγεί σε διαγραφή τους.

Επειδή είμαστε άνθρωποι και είναι λογικό να ξεφεύγουμε που και που οι διαχειριστές προφανώς δεν θα επιβάλλουν ποινές με το παραμικρό . Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως προσπαθούμε οι διαχειριστική ομάδα να πλαισιώνεται από άτομα αξιόλογα και αντικειμενικά για αυτό μην είστε αυστηροί μαζί τους καθώς προσπαθούν να ελέγχουν το forum και να κρατούν ευγενείς τις συζητήσεις.   
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 06, 2015, 09:29:16 πμ από Tywin Lannister »
Owner & Administrator