Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? - Printable Version +- Game Of Thrones - Greek Community (https://agameofthrones.gr) +-- Forum: Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου [Asoiaf] (https://agameofthrones.gr/forum-5.html) +--- Forum: ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] (https://agameofthrones.gr/forum-32.html) +--- Thread: Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? (/thread-704.html) Pages:
1
2
|
Απ: Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? - SANDOR CLEGANE - 28-07-2015 Quote: Σαρέλλα = Αλλέραςμόνο απ' τον αναγραμματισμό ή υπάρχουν περισσότερα στοιχεία εκτός από το ότι η Σαρέλλα είνα κάπου αλλού κι ως κόρη του Όμπεριν ξέρει να χειρίζεται όπλα; Ο Αλλέρας έχει ένα χρόνο ως δόκιμος-μαθητευόμενος ΄μέιστερ στην Ακρόπολη και στο τέλος (του 4ου βιβλ.) φαίνεται και με Μέιστερ Μάργουιν αλλά και με απρόσωπο (νέος Τζάκεν) . Η Σφίγγα (η ίδια) είναι ο γρίφος. Οκ, Αλλέρας-Σαρέλλα τι μπορεί να φαντάζεστε ότι θα προεσφέρει τόσο σημαντικό στην ιστορία μας; Να σκοτώσει δράκο; Να δαμάσει δράκο; κάτι άλλο; Απ: Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? - nirne - 28-07-2015 Για την Σαλλέρα/Αλλέρας Πέρα από τον αναγραμματισμό, που είναι σημαντικό στοιχείο, νομίζω κάπου μας λέει ότι η Σαρέλλα είναι έγχρωμη ή ότι η μάνα της ήταν. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, σε κάποιο σημείο, συζητώντας οι Ντορνιανοί για την Σαρέλλα, λένε "Άσ' την στην Όλνταουν να παίζει τα παιχνιδάκια της" ή κάτι τέτοιο. Έπειτα, από την περιγραφή του Αλλέρας, συνειδητοποιούμε ότι είναι τόσο όμορφος που θα μπορούσε να είναι κορίτσι. Και κάπου αναφέρεται ότι ο πατέρας του είναι ευγενής. Αν υπάρχουν και άλλα στοιχεία, δεν ξέρω. Ίσως μας βοηθήσει κάποιος που το έχει ψάξει καλύτερα. Όσο για το τι μπορεί να προσφέρει στην ιστορία, δεν μπορώ να φανταστώ προσωπικά. Ίσως βοηθήσει τον Σαμ; Ιδέα δεν έχω. Απ: Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? - SANDOR CLEGANE - 28-07-2015 Quote: Ίσως βοηθήσει τον Σαμ; Ιδέα δεν έχω, Quote: Η Σφίγγα (η ίδια) είναι ο γρίφος Αυτό το είπε ο Μέιστερ-Αίμον, είχε προόραση (για σφίγγα - Αλλέρας ή σφίγγα-Μηρήν ) ; ή ήξερε κάτι από θρύλους ή γραπτά; Το γρίφο τον είπε κι άλλος ένας δε θυμάμαι ποιος. Ανέφερα τον Αλλέρας-Σαρέλλα ότι ήταν ένα χρόνο στην Ακρόπολη και για να τονίσω το "ένα χρόνο" δηλ . δεν αποκαλύφθηκε (ότι ήταν κορίτσι) ; ή καλύφθηκε εσκεμμένα; Απ: Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? - nirne - 28-07-2015 Πιστεύω ότι δεν αποκαλύφθηκε ότι είναι κορίτσι. Υποθέτω ότι η Σαρέλλα προσέχει ώστε να μην αποκαλυφθεί το φύλο της. Αλλά νομίζω ότι δεν έχουμε και περισσότερα στοιχεία ακόμη για να κρίνουμε ποιο είναι το "παιχνίδι" της κι αν εμπλέκονται και άλλοι σ' αυτό. Απ: Απ: Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? - Alyssane - 28-07-2015 (28-07-2015, 10:15 AM)SANDOR CLEGANE link Wrote:Είναι κι άλλα στοιχεία.Quote: Σαρέλλα = Αλλέραςμόνο απ' τον αναγραμματισμό ή υπάρχουν περισσότερα στοιχεία εκτός από το ότι η Σαρέλλα είνα κάπου αλλού κι ως κόρη του Όμπεριν ξέρει να χειρίζεται όπλα; Η Νυμέρια μας πληροφορεί ότι η Σαρέλλα λατρεύει το Όλνταουν. Όταν ο Ντόραν συλαμβάνει τα αμμόφιδα, λέει ότι η Σαρέλλα είναι εκτός της σφαίρας δικαιοδοσίας του. Δεν είναι στο Ντορν. Πού είναι; Ο Αλλέρας έχει Ντορνιανό πατέρα και μητέρα από τα Νησιά του Θέρους. Το ίδιο και η Σαρέλλα. Αν είναι αλήθεια η θεωρία, τότε η φράση του Αλλέρας "και δεν είμαι γιος ευγενή, σ' το έχω πει αυτό" διαβάζεται ως και δεν είμαι γιος ευγενή. "Ασ' την στο... παιχνίδι της''-Ντόραν Μαρτέλ. Απ: Ποιος δεν είναι αυτός που είναι? - SANDOR CLEGANE - 28-07-2015 Quote: "Ασ' την στο... παιχνίδι της''-Ντόραν ΜαρτέλΠόσα κρύβει ο Ντόραν;!! Θα 'θελα να 'ναι στο μυαλό του (όπως και Βάρυς) ! |