Game Of Thrones - Greek Community
Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - Printable Version

+- Game Of Thrones - Greek Community (https://agameofthrones.gr)
+-- Forum: Γενική Συζήτηση (https://agameofthrones.gr/forum-6.html)
+--- Forum: Γενική Συζήτηση (https://agameofthrones.gr/forum-41.html)
+--- Thread: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones (/thread-627.html)

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - SANDOR CLEGANE - 03-07-2015

Τώρα έτυχε να δω το βιντεάκι που ανέβασε η Venier στο τόπικ "Τραγούδια που ταιριάζουν στους χαρακτήρες ",  κι είπα  " ώπα, να χαλαρώσουμε " και το μυαλό μου καγτευθείαν πήγε και κόλλησε στην Μισσάντεϊ  και μετά είδα το σχόλιο  ότι ήταν αφιερωμένο σ' αυτήν ,  οπότε οι απόψεις μας σ' αυτό συμπίπτουν.
Αλλά, συνεχίζοντας τον συνειρμό των σκέψεων  παρακολουθώντας το βιντεάκι, μου ήρθε η φλασιά νο: SGdds001-850-007  η οποία λέει το εξής:
Φαντάσου στον κόσμο του Μάρτιν  να υπήρχε κι ένα μέρος που θα παρέπεμπε στην Ελλάδα και Έλληνες !  Το ενδιαφέρον θα ήταν σε overload !  Σίγουρα θα πήγαινε κάποια στιγμή κι εκεί ο Τύριον... 
... σε καμιά ταβέρνα ...
... ο Λίττλφίνγκερ να είχε ένα παράρτημα εκεί, με κοπέλες να χορεύουν συρτάκι , ο άρχοντας Ταϊρέλ με σταφύλια στα μαλλιά  κι ο Θόρος του Μυρ  σε μια αναβαθμισμένη ανατολίτικη γωνιά με ναργιλέ ...  (φτάνει, φτάνει,  θα εκτεθώ .... )

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - SANDOR CLEGANE - 03-07-2015

Παρ. 3-7  Συγχαρητήρια στην Εθνική Μπάσκετ κάτω των 19  που νίκησε την αντίστοιχη της Ισπανίας  και παίζουμε αύριο με ΗΠΑ για πρόκριση στον τελικό.

ΥΓ: Όσοι είστε Κρήτη σπεύδετε στο Ηράκλειο

Απ: Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - Venier - 03-07-2015

(03-07-2015, 11:16 AM)SANDOR CLEGANE link Wrote:Αλλά, συνεχίζοντας τον συνειρμό των σκέψεων  παρακολουθώντας το βιντεάκι, μου ήρθε η φλασιά νο: SGdds001-850-007  η οποία λέει το εξής:
Φαντάσου στον κόσμο του Μάρτιν  να υπήρχε κι ένα μέρος που θα παρέπεμπε στην Ελλάδα και Έλληνες !
Μα υπάρχει, οι ελεύθερες  πόλεις του Έσσος παραπέμπουν στα Ελληνιστικά Βασίλεια.

Απ: Απ: Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - K. - 04-07-2015

(03-07-2015, 11:25 PM)Venier link Wrote:[quote author=SANDOR CLEGANE link=topic=10470.msg16517#msg16517 date=1435922192]

Αλλά, συνεχίζοντας τον συνειρμό των σκέψεων  παρακολουθώντας το βιντεάκι, μου ήρθε η φλασιά νο: SGdds001-850-007  η οποία λέει το εξής:
Φαντάσου στον κόσμο του Μάρτιν  να υπήρχε κι ένα μέρος που θα παρέπεμπε στην Ελλάδα και Έλληνες !
Μα υπάρχει, οι ελεύθερες  πόλεις του Έσσος παραπέμπουν στα Ελληνιστικά Βασίλεια.
[/quote]

Γενικά ο πόλεμος για τα 7 βασίλεια θυμίζει τις διαμάχες, τις συμμαχίες, ακόμη και τις προδοσίες των επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου... ίσως ποτέ ο Martin να μην έχει κοιτάξει αυτό το κομμάτι της Ιστορίας, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν κάποιοι, ασφαλείς θα τολμούσα να πω, παραλληλισμοί...

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - Venier - 04-07-2015

Δε θα έλεγα ότι θυμίζει κατ'αποκλειστικότητα τα μετά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μάλλον είναι ένα ακόμη δείγμα του ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα ίδια γινόντουσαν και στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τα ίδια με τους Τυδώρ και και τους Φράγκους... να 'χαμε να λέγαμε Tongue

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - SANDOR CLEGANE - 09-07-2015

Ψάχνοντας για εικόνες στο Google (και μπορώ να ψάχνω για πολλή ώρα μέχρι να μου κάνει κάτι "κλικ" )  βρήκα εύκολα κάτι απ' αυτό που θα ήθελα να στείλω. Να στείλω σε όλους εμάς , κάτι σαν μήνυμα, ειδικά αυτές τις πρωτόγνωρες ημέρες ,  αλλά και γενικότερα  γιατί είναι μήνυμα διαχρονικό :

[Image: WIN.jpg]

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - nirne - 09-07-2015

Τι ωραίο, Sandor! Σ' ευχαριστούμε που μας ανεβάζεις το ηθικό! Νομίζω το έχουμε όλοι ανάγκη στις μέρες που διανύουμε!
(hug)

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - SANDOR CLEGANE - 10-07-2015

Εδώ στο Βορρά έχουμε μια γεύση από  "Ευρώπη" !!

https://www.youtube.com/watch?v=1x-hi_gHsqs

και τι  " rain " !! 

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - SANDOR CLEGANE - 10-07-2015

Ας πούμε-ευχηθούμε ότι είναι η τελευταία δυσάρεστη είδηση  που ακούσαμε και θα ακούσουμε, έστω στα επόμενα 24ωρα :
έφυγε απ' τη ζωή ένας μεγάλος ηθοποιός ο  Ομάρ Σαρίφ .
Αν έπαιζε (σε νεώτερη ηλικία) στο GoT θα μπορούσε να ήταν κάποιος Μαρτέλ

[Image: omar-sarif.jpg]

[Image: fhd965DZV_Omar_Sharif_025@022824.jpg]

Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones - nirne - 10-07-2015

[member=2032]SANDOR CLEGANE[/member] , έχεις απόλυτο δίκιο! Θα μπορούσε άνετα να είναι Μαρτέλ!

Καλό ταξίδι, Ομάρ!