Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Απ: SPOILERS - Εικασίες για τον 5ο κύκλο
σχετικά με τον Τζον θεωρώ πως ο λόγος που θα του την πέσουν στα αδέρφια του δε θα είναι ίδιος με τα βιβλία, ότι δηλαδή θα θελήσει να κινηθεί εναντίον των Μπόλτον
κατά τη γνώμη μου θα το περιορίσουν στο ότι θέλησε να συνεργαστεί με τους Άγριους
Reply
(25-05-2015, 07:56 PM)Godric link Wrote:σχετικά με τον Τζον θεωρώ πως ο λόγος που θα του την πέσουν στα αδέρφια του δε θα είναι ίδιος με τα βιβλία, ότι δηλαδή θα θελήσει να κινηθεί εναντίον των Μπόλτον
κατά τη γνώμη μου θα το περιορίσουν στο ότι θέλησε να συνεργαστεί με τους Άγριους

Δε βρίσκω λόγο να το αλλάξουν αυτο σε σχέση με τα βιβλία αλλα μπορεί και να έχεις δίκιο. Ίσως οι άγριοι να ειναι ο λόγος και το άλλο η σταγόνα που θα ξεχυλίσει το ποτηρι... Θα φανεί!
Reply
(25-05-2015, 04:17 PM)Σιέρα link Wrote:Ο Άλλισερ έμεινε πιστός στον Αίρυς μέχρι το τέλος και πολέμησε γενναία. Ο Τάηγουην του έδωσε να επιλέξει ανάμεσα στην κρεμάλα και την φρουρά οπότε πήγε φρουρά αλλά έχει λόγο να μισεί Σταρκ και Λάννιστερ.Στο πρώτο βιβλίο μισεί εξίσου Τύριον και Τζον κυρίως λόγω της καταγωγής τους.

Μπας και ο Τζον μάθει  για την Σάνσα από την Μπριεν?

Επίσης, μάλλον μόνο εγώ το νομίζω, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Τζέιμυ θα πάει στον Βορρά.

όσο για το Ροζ γράμμα, θεωρώ ότι το έγραψε ο Ραμσυ και μπορεί να μην το δούμε καθόλου.

Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τις προβλέψεις αυτές. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν σχολιάζουμε τα περί τηλεοπτικής μεταφοράς ότι τώρα που οι σεναριογράφοι βρίσκονται τόσο κοντά στο τέλος, δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για τυχαίες αναφορές σε κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Γι αυτό και πιστεύω ότι τελικά η Sansa θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το Jon. Αλλιώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να αναφερθεί ο Ramsay στο πρόσωπο του Jon, και βέβαια η κάμερα δεν εστίασε τυχαία στην αντίδραση της Sansa τη στιγμή αυτή. Η Sansa αναπολεί το Jon και στο τέταρτο βιβλίο γιατί πιστεύει ότι είναι ο μόνος αδελφός που έχει τώρα πια.

Επίσης, κι εγώ έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο Jaime θα πάει κάποια στιγμή στο Βορρά, ειδικά μάλιστα αν λάβουμε υπόψη την απερίφραστη δήλωση του Roose στο πέμπτο επεισόδιο ότι οι Lannister δεν έχουν στείλει ποτέ το στρατό τους τόσο βόρεια, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν και ο Littlefinger πρότεινε στη Cersei να στείλει στρατό να πολεμήσει τους Bolton με επικεφαλής το Jaime.

Βασικά νομίζω ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να αμφιβάλλουμε ότι η Stoneheart έχει "κοπεί". Και νομίζω ότι προσπαθούν να ενσωματώσουν το στοιχείο της εκδίκησης στην ιστορία του Jaime με την Ellaria και τις Sand Snakes. Έτσι θα γίνει και με τη Brienne, η οποία θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην επιθυμία της να σκοτώσει το Stannis ώστε να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του Renly και στον όρκο της να προστατέψει τη Sansa. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να βρεθεί σε ένα δίλημμα παρόμοιο με την κατάσταση της στα βιβλία...
"Most have been forgotten. Most deserve to be forgotten. The heroes will always be remembered. The best. The best and the worst. And a few who were a bit of both. Like him."
Reply
Ωραία ανάλυση, karmarmi. Συμφωνώ κι εγώ σ' αυτά που λες για τη Σάνσα και τον Τζον.

Κι εγώ δεν πιστεύω ότι πρόκειται να περιλάβουν το Ροζ Γράμμα στη σειρά, όχι γιατί το θεωρώ λεπτομέρεια, αλλά γιατί κόπηκαν όλα τα συμφραζόμενα, το πλαίσιο γύρω του. Η υπόθεση έγινε πολύ πιο απλή, οπότε πιθανότατα θα δοθεί πιο απλοϊκή ώθηση στο δράμα.

Για τον Τζέιμι δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα η Σέρσεϊ/ο βασιλιάς να τον στείλει στο Βορρά με το στρατό των Λάννιστερ ή τον βασιλικό στρατό. Και σίγουρα θα ήθελα να δω τον Τζέιμι στο Βορρά κατά το end game!
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
(26-05-2015, 09:53 AM)nirne link Wrote:Ωραία ανάλυση, karmarmi. Συμφωνώ κι εγώ σ' αυτά που λες για τη Σάνσα και τον Τζον.

Κι εγώ δεν πιστεύω ότι πρόκειται να περιλάβουν το Ροζ Γράμμα στη σειρά, όχι γιατί το θεωρώ λεπτομέρεια, αλλά γιατί κόπηκαν όλα τα συμφραζόμενα, το πλαίσιο γύρω του. Η υπόθεση έγινε πολύ πιο απλή, οπότε πιθανότατα θα δοθεί πιο απλοϊκή ώθηση στο δράμα.

Για τον Τζέιμι δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα η Σέρσεϊ/ο βασιλιάς να τον στείλει στο Βορρά με το στρατό των Λάννιστερ ή τον βασιλικό στρατό. Και σίγουρα θα ήθελα να δω τον Τζέιμι στο Βορρά κατά το end game!

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι αγαπημένες θεωρίες που ήθελα να υλοποιηθούν κάποια στιγμή με βάση τα βιβλία. Τουλάχιστον με χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον αρκετές ενδείξεις προς την κατεύθυνση αυτή στη σειρά.

Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που με ανησυχεί είναι ο Stannis. Στα βιβλία είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι η νίκη του κατά των Bolton θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο οι τηλεοπτικές εξελίξεις με κάνουν να πιστεύω ότι μια ήττα του Ramsay δε σημαίνει απόλυτα και προσωπική νίκη του Stannis. Θα χρειαστεί να θυσιάσει πολλά ο Stannis, αλλά ελπίζω ότι στο τέλος θα λάβει τα εύσημα για την όποια επιτυχία του στο θέμα αυτό. Οπωσδήποτε όμως είναι dead man walking τώρα πια.

Όσον αφορά το ροζ γράμμα, έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι όντως το έχει γράψει ο Ramsay. Και για να παραθέσω μια θεωρία που κυκλοφορεί τελευταία πολυ: http://filmschoolrejects.com/features/ga...ign=buffer
"Most have been forgotten. Most deserve to be forgotten. The heroes will always be remembered. The best. The best and the worst. And a few who were a bit of both. Like him."
Reply
Ουάου, ελπίζω πως ο Ράμσεϊ δεν θα πιάσει στα χέρια του το παιδί! Δεν θέλω να δω τέτοια σκηνή, μα το Θεό! Και πιστεύω ότι ό, τι και να της κάνει, δεν θα το δείξουν. Μπορεί οι D&D να ακούν τα σχολιανά τους κάθε δευτέρα, αλλά το να δείξουν να βασανίζεται ένα παιδάκι είναι too much ακόμη και γι' αυτούς.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν είχα σκεφτεί καθόλου αυτήν την πιθανότητα. Μα καθόλου. Είχα πειστεί ή ήθελα να πειστώ ότι το Ροζ Γράμμα μάλλον δεν το έγραψε ο Ράμσεϊ γιατί στο κεφάλαιο του Θήον από τους Ανέμους του Χειμώνα έχω την εντύπωση πως δεν φαίνεται να είναι αλήθεια κάποια από αυτά που λέει μέσα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με, γιατί έχω μήνες που το διάβασα και μπορεί να μην θυμάμαι καλά. Αλλά αν όντως το έγραψε αυτός....

Μήπως όμως αυτό το φοβερό γεγονός που αναφέρει το άρθρο ότι θα συμβεί στο τέλος του κύκλου είναι απλώς το μαχαίρωμα του Τζον;

Τι άλλο θα μπορούσε άλλωστε να προκαλέσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Κόκκινος Γάμος;

Reply
Καλά, σίγουρα πάντα υπάρχει η πιθανότητα οι ηθοποιοιί να υπερβάλλουν για διαφημιστικούς κυρίως λόγους. Εμένα πάντως αυτό με φοβίζει ιδιαίτερα: http://www.independent.co.uk/arts-entert...94273.html

Εντάξει, σίγουρα ο Jon εμπίπτει στην κατηγορία των χαρακτήρων που είναι fan favourites, αλλά πριν πάμε εκεί η σειρά ασχολήθηκε πολύ περισσότερο με το Robb απ' ότι ο Martin στα βιβλία, κι ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι έβαλαν μέσα και μια σκηνή στυγερής δολοφονίας μιας εγκύου για επιπλέον shock value. Ούτως ή άλλως η Jeyne Westerling δεν πεθαινει στα βιβλία. Οπότε αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο βασικός στόχος των D&D είναι να σοκάρουν και τους αναγνώστες.

Αναρωτιέμαι, δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι  η δολοφονία του Jon αλά Καίσαρα, όταν φαίνεται μάλιστα να χειρίζονται τους λόγους πίσω απ' αυτήν αρκετά απλοϊκά, θα είναι από μόνη της τόσο συγκλονιστική στη σειρά?
Reply
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι το ΠΙΟ συγκλονιστικό γεγονός στη σειρά. Πιο συγκλονιστικό από τον Κόκκινο Γάμο κατά τη γνώμη μου γιατί τον Ρομπ μπορεί να τον έδειχνε συχνά αλλά πιστεύω ότι το κοινό έχει ταυτιστεί πολύ περισσότερο με τον Τζον. Μην ξεχνάμε ότι τον βλέπει ήδη και δύο ολόκληρες σεζόν περισσότερο. Τώρα, το ότι η σειρά πραγματεύεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τζον στο Τείχος, δεν θεωρώ ότι αυτό από μόνο του αποτελεί προοικονομία για το θάνατό του στα μάτια των τηλεθεατών που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τζον αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα (και με τους ίδιους ανθρώπους μάλιστα: Θορν/Σλυντ) από την αρχή. Δεν είναι κάτι καινούργιο ή διαφορετικό. Πιστεύω ότι ένας τηλεθεατής που δεν έχει σποϊλεριαστεί θα πάθει σοκ με τον θάνατο αυτό.

Για να είμαι όμως απόλυτα ακριβής σ' αυτό που πιστεύω για το τέλος της σεζόν, δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι το μόνο μεγάλο γεγονός του τελευταίου επεισοδίου.

Αν θέλεις όμως, για να μην συνεχίσουμε να γεμίζουμε το θρεντ με κουτάκια σπόιλερ, μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα στο θρεντ [Σπόιλερς] - Εικασίες για τον 5ο κύκλο, όπου συζητάμε ήδη το θέμα αυτό.
Reply
Σκέψη: πώς θα στέιλει η Σέρσεϊ τον Τζέϊμι εκεί πάνω;! Εδώ την τρώει η μαρμάγκα στο κελί 33... ο γιος τους;! Αυτός σέρνεται στο... άντε να μην πω, της Βασίλισάς του;!

Και φυσικά ο Τζον, όπως και στα βιβλία θα μαχαιρωθεί πισώπλατα, αλλά δεν είναι πολύ προφανές;! Όσο κι αν πουλήσει κι αν ρίξει τους sever;!

Εγώ θέλω κάτι πιο έξυπνο και συναρπαστικό. Όπως την Lady Stoneheart, ή την Μελισάντρα στην φωτιά...

Για να μείνω όμως on topic και για να μιλήσω για το όγδοο επεισόδιο, βλέπω ότι όντως ο πιτσιρικάς της φρουράς, ο Όλλυ μπορεί να παίξει ρόλο... ίσως αυτός καρφώσει τον Άρχοντα Διοικητή
I am the God of tits and wine - Tyrion Lannister
Reply
@karmarmi
H επικοινωνία Σάνσα-Τζον βγάζει νόημα. Όσο για τον Τζέιμυ στον Βορρά, σε συνέχεια αυτού που είπες σχετικά με όσα γνωρίζουν οι παραγωγοί, στον 1ο κύκλο είχαμε αυτή την σκηνή.
https://www.youtube.com/watch?v=-FbdNu2dvuw

Καλόγραμμένη και πολλοί θεωρούν ότι προοικονομεί ότι ο Τζέιμυ θα παέι ΝΦ. Δική μου θεωρία είναι ότι θα είναι ο Άρχοντας Διοικητής αρ 1000.
Πιθανό το βρίσκω, στα επόμενα επεισόδια ο Τζέιμυ να εγκαταλείψει την Σερσει και να πάει στην Μπριέν.
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 54 Guest(s)