Βαλυριανή Αυτοκρατορία
Η μεγαλύτερη αυτοκρατορία που έχει υπάρξει στον φανταστικό κόσμο του George R.R. Martin.
Οι Βαλυριανοί (ή, Βαλύριανς), ήταν ένας φιλήσυχος λαός που αποτελούταν κυρίως από βοσκούς. Μέχρι που κάποτε, βρήκαν κοντά στις 14 φωτιές (ένα δαχτυλίδι από ηφαίστεια κοντά στην Βαλύρια), δράκους, τους οποίους κατάφεραν να δαμάσουν χρησιμοποιώντας μαγεία, μετατρέποντας τους σε φονικές μηχανές, και επεκτείνοντας την Αυτοκρατορία τους, Βόρεια μέχρι τις Ελεύθερες Πόλεις, και ανατολικά μέχρι το νησί Dragonstone.
Στην προσπάθεια να επεκταθούν, οι Βαλυριανοί αντιμετώπισαν και κατατρόπωσαν πολλούς εχθρούς. Η μεγαλύτερη νίκη τους, ήταν κατά του Πρίγκιπα Γκάριν, ο οποίος οδήγησε περίπου 250.000 άνδρες στον θάνατο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επιζήσαντες από τους ηττημένους, οδηγούμενοι από μια πολεμίστρια εν ονόματι Νυμέρια, κατευθύνθηκαν μέσω θαλάσσης προς το Γουέστερος, και αποβιβάστηκαν στο Ντορν, όπου η Νυμέρια παντρεύτηκε τον Βασιλιά Μορς Μαρτέλλ, και δημιούργησαν τον Οίκο Νύμερος Μαρτέλλ.
Οι Βαλυριανοί αποτελούνταν από 40 διαφορετικούς Οίκους, ονομαζόμενοι Δρακοαφέντες. Τα μοναδικά ονόματα που διασώζονται από τους 40 Οίκους, είναι ο Οίκος Βελάρυον και ο Οίκος Ταργκάρυεν. Και οι 2 Οίκοι όμως ήταν αρκετά μικροί και ασήμαντοι μπροστά στους υπόλοιπους.
Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για τους Βαλυριανούς, η Νταένυς η \"προφήτης\", κόρη του Αρχηγού του Οίκου, Άεναρ Ταργκάρυεν, είδε σε ένα όραμα της, ότι περίμενε ένα πολύ άδοξο τέλος την τρομερή Αυτοκρατορία της Βαλύρια. Λόγο αυτού του οράματος, τα μέλη του Οίκου (μαζί με τους 5 δράκους τους) έφυγαν και εγκαταστάθηκαν στο νησί Dragonstone, δίπλα από το Westeros.
12 χρόνια μετά, έγινε η καταστροφή της Βαλύρια, που προήλθε μάλλον από φυσικά φαινόμενα, προκαλώντας τον αφανισμό αυτής της μεγάλης Αυτοκρατορίας.
Ο Οίκος Ταργκάρυεν όμως, είχε επιζήσει. Και αν και, στο μέλλον η πίστη τους άλλαξε, από τους Αρχαίους Βαλυριανούς Θεούς, προς την πίστη των 7, παρόλα αυτά κράτησαν ένα έθιμο. Την αιμομιξία. Αδερφός με αδερφή, παντρεύονταν μεταξύ τους, ώστε να διατηρήσουν το Βαλυριανό αίμα \"αμόλυντο\".
Έτσι λοιπόν η Νταένυς η προφήτης παντρεύτηκε τον αδερφό της Γκάεμον, γεννώντας τους Άεγκον και Ελεάνα, οι οποίοι με την σειρά τους παντρεύτηκαν και έφεραν στον κόσμο τον Μάεγκαρ και τον Αέρυς. Ο Αέρυς, αναγκάστηκε να παντρευτεί μια γυναίκα αγνώστου ταυτότητας, και μαζί της έκανε 3 παιδιά, τον Άελιξ, τον Μπάελον, και τον Ντάεμον. Μιας και πάλι είχαμε 3 γιούς, για 2η φορά αναγκάστηκε ένας εκ των 3 (Ντάεμον) να παντρευτεί μια άγνωστη γυναίκα, με την οποία και γέννησε τον Αέριον. Ο Αέριον σαν μοναχοπαίδι αναγκάστηκε για άλλη μια φορά να παντρευτεί άτομο εκτός Οικογενείας, αλλά αυτήν την φορά, βρήκε μια γυναίκα με αίμα της Αρχαίας Βαλύριας, την Βελένα Βελάρυον.
Αυτός ο γάμος, αν και φαινομενικά αδιάφορος, ήταν το γεγονός που θα άλλαζε μια για πάντα το Γουέστερος. Και αυτό γιατί, ο Αέριον Ταργκάρυεν και η Βελένα Βελάρυον, απόκτησαν 1 γιο, και 2 κόρες. Τον Άεγκον, και τις αδερφές - συζύγους του, Βισένυα και Ραένυς.
1. Άεγκον ο 1ος (Ο Κατακτητής)
Ο Άεγκον λοιπόν, τόλμησε να κάνει αυτό που δεν είχε κάνει κανένας άλλος. Να πάρει το Βαλυριανό Σπαθί του \"Blackfyre\", να καβαλήσει τον Μπαλήριον τον Μαύρο Τρόμο, τον μεγαλύτερο δράκο που είχε δει ποτέ του Γούεστερος (όταν πέταγε πάνω από μια πόλη, η πόλη βυθιζόταν στο σκοτάδι, κάτω από την σκιά του) και σε βοήθεια με τις 2 αδερφές του, να κατακτήσει και να ενώσει τα 6 από τα 7 Βασίλεια του Γουέστερος. Για αυτό, και έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο Άεγκον ο Κατακτητής !
Μάχη με μάχη, νίκη με νίκη, ο Άεγκον κατάφερε να κατακτήσει τα 6 Βασίλεια, εκτός από το Ντορν, το οποίο απέτυχε να νικήσει, και αργότερα αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την αυτονομία του. Ο τρόμος που προκάλεσε, ήταν αρκετός για να κάνει τον τελευταίο Βασιλιά του Βορρά, Τόρρεν Στάρκ (ο Βασιλιάς που γονάτισε) να κλίνει το γόνυ, μπροστά στους δράκους.
Αφού λοιπόν κατάφερε να ενώσει και να κατακτήσει τα Βασίλεια, έχτισε την πόλη του King\'s Landing (παίρνοντας την ονομασία από τον Βασιλιά, που προσγειώθηκε εκεί) καθώς και το Κόκκινο Οχυρό. Επίσης, με την βοήθεια του δράκου του, έλιωσε τα σπαθιά των ηττημένων εχθρών του, και δημιούργησε τον Σιδηρούν Θρόνο.
Τέλος ,δημιούργησε τους 4 Wardens (North, House Stark - East, House Arryn -West,House Lannister- South,Tyrell) καθώς και την θέση \"Χέρι του Βασιλιά\" όπου και όρισε τον μπάσταρδο αδερφό του, Όρυς.
Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση, για να αναφέρουμε ότι ο Όρυς, ήταν ο ιδρυτής του Οίκου των Μπαράθηον. Αφού έσφαξε τον τελευταίο Βασιλιά των Καταιγίδων, Άργκιλακ τον Αλαζώνα (του Οίκου Ντούρεντον), παντρέυτηκε την κόρη του, Αργκέλλα, υιοθέτησε το έμβλημα του (ελάφι σε κίτρινο φόντο) καθώς και τα λόγια του (Δική μας είναι η Οργή - Ours is the Fury) και ίδρυσε τον Οίκο Μπαράθηον.
Η νέα Αυτοκρατορία
Η νέα αυτοκρατορία λοιπόν που δημιούργησε ο Άεγκον ο Κατακτητής, έμελλε να μείνει στα χέρια των Ταργκάρυεν, για τα επόμενα 283 χρόνια. Πάμε όμως να δούμε με την σειρά, όλα τα γεγονότα που μεσολάβησαν μέχρι τότε.
2. Αένυς ο 1ος
Ο Άεγκον απέκτησε 2 γιους, έναν με κάθε γυναίκα του. Μετά τον θάνατο του, Βασιλιάς έγινε ο μεγαλύτερος γιος, Αένυς ο 1ος (γιος της Ραένυς). Ήταν όμως αρκετά αδύναμος, και η Βασιλεία του κράτησε μόλις για 5 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια όμως, η \"Πίστη\" (των 7) εντόπισε την αδυναμία του, και την χρησιμοποίησε προς όφελος της, για να μεγαλώσει την δύναμη της.
3. Μάεγκορ ο 1ος (ο Σκληρός)
Υπολόγισε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Για άγνωστο λόγο, μετά τον Θάνατο του Αένυς, στον θρόνο δεν ανέβηκε ο γιος του (Τζαυχέρυς ο 1ος) αλλά ο αδερφός του (γιος της Βισένυα) Μάεγκορ ο 1ος.
Ένα πραγματικό θηρίο, μεγαλύτερος σε όγκο και από τον πατέρα του, ήταν τρομερός πολεμιστής. Το 1ο και σημαντικότερο πράγμα που έκανε κατά την διάρκεια της Βασιλείας του, ήταν η εξόντωση των ταγμάτων της Πίστης. Συγκεκριμένα, έδινε 1 χρυσό δράκο (νόμισμα) για κάθε δέρμα κεφαλιού ενός \"Γιού του Πολεμιστή\" (τάγμα πολεμιστών της Πίστης), καθώς και 1 ασημένιο ελάφι (πάλι νόμισμα) για κάθε δέρμα κεφαλιού ενός \"Σπουργιτιού\"(τάγμα φτωχών που ακολουθούσαν την Πίστη).
Για αυτό και έμεινε στην ιστορία ως Μάεγκορ ο Σκληρός. Κατά την Βασιλεία του, συνήθιζε να σκοτώνει τις γυναίκες του, γιατί αποτύγχαναν να του κάνουν αρσενικό διάδοχο.
Μετά τον Θάνατο του Μάεγκορ, από άγνωστα αίτια (αν και κάποιοι λένε ότι σκοτώθηκε από τον ίδιο τον Σιδηρούν Θρόνο) την Βασιλεία την πήρε ο ανηψιός του, Τζαεχέρυς, γνωστός και ως Τζαεχέρυς ο συμφιλιωτής, ή ως \"ο γέρος Βασιλιάς\". Ο Τζαεχέρυς έκατσε στον θρόνο για 55 χρόνια !
4. Τζαεχέρυς ο 1ος (ο Συμφιλιωτής)
Ο Τζαεχέρυς κατά την Βασιλεία του, έληξε τον πόλεμο με την πίστη, προσφέροντας αμνηστία σε όσους παραδίνονταν, με την προϋπόθεση ότι θα διαλύονταν τα τάγματα της πίστης (όπως και έγινε) καθώς και ότι την πίστη θα την υπερασπιζόταν από εκεί και εμπρός ο Θρόνος. Επίσης, αφαίρεσε το δικαίωμα της πίστης, να κάνει δίκες για εγκλήματα.
Στα χρόνια Βασιλείας του Τζαεχέρυς και της γυναίκας του Αλυσέιν, το Βασίλειο έζησε ειρηνικούς καιρούς. Η Αλυσέιν έπεισε την Τζαεχέρυς να καταργήσει το έθιμο της Πρώτης Νύχτας (Αυτό το έθιμο, ήθελε τον Βασιλιά ή τον Άρχοντα, να μπορεί να κοιμηθεί με οποιαδήποτε νύφη, την 1η νύχτα του γάμου της). Επίσης, μιας και λάτρευε τα ταξίδια, μια φορά κατευθύνθηκε Βόρεια προς το Τείχος, όπου και έχτισε το κάστρο της Βαθιάς Λίμνης (deep lake). Τα χρήματα της κατασκευής τα έβαλε η Βασίλισσα, και τους άνδρες για να το κατασκευάσουν, ο Βασιλιάς.
Μετά τον θάνατο του, τον θρόνο πήρε ο εγγονός του (δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον γιο/κόρη του) Βισέρυς ο 1ος.
5. Βισέρυς ο 1ος
Ο Βισέρυς ήταν πλαδαρός και καλοφαγάς. Παρόλα αυτά, η Βασιλεία του ήταν καλή και ειρηνική. Απέκτησε από τον 1ο του γάμο 2 γιους και 1 κόρη. Επειδή όμως οι γιοί πέθαναν νωρίς, αποφάσισε να τον διαδεχθεί στον θρόνο η κόρη του, Ραένυρα Ταργκάρυεν. Στην πορεία βέβαια παντρεύτηκε ξανά, και έκανε κι άλλους γιους, αλλά στην διαθήκη του παρέμεινε η Ραένυρα ως Βασίλισσα.
6. Άεγκον ο 2ος
Μετά τον θάνατο του όμως, ο Άρχοντας Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς, Κρίστον Κόουλ, δεν σεβάστηκε την επιθυμία του, και έχρισε για Βασιλιά τον γιο του, Άεγκον τον 2ο. Αυτό, οδήγησε σε έναν εμφύλιο, που ονομάστηκε \"Ο Χορός των Δράκων\".
Αυτό προκάλεσε τον διχασμό ολόκληρου του Βασιλείου, που διάλεξε μια από τις 2 πλευρές. Ακόμα και η Βασιλική Φρουρά χωρίστηκε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αδέρφια Άρρυκ και Έρρικ, που σκοτώθηκαν μεταξύ τους.
Ταργκάρυενς πολέμησαν Ταργκάρυενς, δράκοι πολέμησαν δράκους. Αυτό απέφερε μόνο καταστροφή στον Οίκο, και οδήγησε στον θάνατο των περισσότερων δράκων, αλλά και των 3 γιων της Ραένυρα (από την 1ο της γάμο), στην μάχη.
Η Ραένυρα καταδικάστηκε σε θάνατο από τον αδερφό της, ο οποίος και έβαλε τον δράκο του να την φάει ζωντανή, μπροστά στα μάτια του μικρότερου γιου της, Άεγκον του 3ου.
Ο εμφύλιος τέλειωσε το 131 AL (After Landing) με τον θάνατο του Άεγκον του 2ου, και την άνοδο του Ανηψιού του, Άεγκον του 3ου, στην εξουσία.
7. Άεγκον ο 3ος (ο Όλεθρος των Δράκων)
Ο Άεγκον ντυνόταν πάντα στα μαύρα, ήταν χλωμός, και δεν χαμογελούσε ποτέ, εξαιτίας της φρίκης που έζησε, βλέποντας έναν δράκο να κατασπαράζει την μητέρα του. Εξαιτίας αυτού, έτρεμε στην μετέπειτα ζωή του, τους δράκους, οδηγώντας τους, άθελα του, στον αφανισμό ! Ο Τελευταίος ζωντανός δράκος πέθανε κατά την διάρκεια της Βασιλείας του, και για αυτό ονομάστηκε o \"όλεθρος των δράκων (dragonbane)\", παρόλο των μετέπειτα προσπαθειών του να βρει αυγά δράκων. Σε μια δεδομένη στιγμή, είχε ταυτόχρονα 9 μάγους στην θάλασσα, από άκρη σε άκρη, να προσπαθούν να εκκολάψουν κάποια αυγά. Ο Άεγκον είχε 3 κόρες και 2 γιούς, τον Ντάερον τον 1ο (συχνά τον αποκαλούσαν και Νεαρό Δράκο) και Μπάελορ τον 1ο, που αργότερα πήρε το προσωνύμιο Μπάελορ ο Ευσεβής. Μετά τον θάνατο του, στον θρόνο ανέβηκε ο πρωτότοκος γιος του, Ντάερον.
8. Νταέριον ο 1ος (ο Νεαρός Δράκος)
Ο Ντάερον, ο 8ος Ταργκάρυεν που κάθισε στον Σιδηρούν Θρόνο, ήταν γεννημένος πολεμιστής. Χαρισματικός, με ωραία σωματοδομή, και καλές πολεμικές τεχνικές, έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο πρόγονος του, Άεγκον ο Κατακτητής (που φορούσε και το στέμμα του). Να κατακτήσει το Ντορν.
Μιας και ένιωθε ότι ήταν δουλειά που είχε μείνει στην μέση, ο Άεγκον προσπάθησε, και κατάφερε (με ευκολία κι όλας) να κατακτήσει το Ντορν. Δυστυχώς όμως, η κατάκτηση του δεν κράτησε πολύ. Μια έξυπνη παγίδα ήταν αρκετή, για να σκοτώσει τον \"Επόπτη\", Άρχοντα Τυρέλλ, που είχε αφήσει ο Ντάερον να κυβερνήσει το Ντορν. Ο Θάνατος του επέφερε μια μεγάλη επανάσταση, που \"ακύρωσε\" την όλη κατάκτηση του Ντορν, μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Ο Ντάερον έχασε 40 χιλιάδες άνδρες προσπαθώντας να κρατήσει το Ντορν, και εν τέλη, έχασε και την ζωή του, σε ηληκία 18 ετών. Δεδομένου του ότι δεν είχε προλάβει να αφήσει απόγονους (αν και παντρεμένος) ο θρόνος πέρασε στον αδερφό του, Μπάελορ τον Ευσεβή.
9. Μπάελορ ο 1ος (ο Ευσεβής)
Ο Μπάελορ ο αγαπητός, ήταν ο 1ος Βασιλιάς που ήταν παράλληλα και Σέπτον. Κατά την Βασιλεία του, έχτισε το Μεγάλο Σέπτ του Μπάελορ (από τον οποίο και πήρε το όνομα του), και έκανε το Κινγκς Λάντινγκ το κέντρο της πίστης στο Γουέστερος. Ο Μπάελορ ήταν με διαφορά, ο πιο αγαπητός Βασιλιάς του Γουέστερος. Λάτρευε τα πλήθη, και τα πλήθη των λάτρευαν.
Η πρώτη κίνηση που έκανε, μόλις ανέβηκε στην εξουσία, ήταν να περπατήσει ξυπόλυτος (!) μέχρι το Ντορν, για να σφραγίσει την ειρήνη. Λέγετε μάλιστα ότι έσωσε και την ζωή του ανηψιού του Άεμον του Δρακοϊππότη, μπαίνοντας σε έναν λάκκο με οχιές, οι οποίες των τσίμπησαν πολλές φορές, αλλά το δηλητήριο τους δεν τον πείραξε, λόγο της πίστης του στους 7. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και μια απλή μεταφορά, εννοώντας το Ντορν σαν τον λάκκο, και τους Ντορνισμεν σαν οχιές.
Αργότερα, πάντρεψε την μικρή του αδερφή, Νταυνέρυς, με τον Πρίγκιπα του Ντορν, σφραγίζοντας μια και καλή την συμφωνία.
Λόγο του ότι πέρναγε τις περισσότερες ώρες του στην προσευχή, το Βασίλειο κυβερνούσε το Χέρι του Βασιλιά, ο θείος του Βισέρυς (αδερφός του Άεγκον του 3ου), ο οποίος και έγινε ο 10ος Βασιλιάς του Σιδηρούν Θρόνου, μετά τον θάνατο του Μπάελορ του Ευσεβή, από υπερβολική νηστεία (αν και μερικοί λένε ότι δηλητηριάστηκε από τον θείο του).
10. Βισέρυς ο 2ος
Ο Βισέρυς ο 2ος έκατσε μόλις για 1 χρόνο στον Σιδηρούν Θρόνο, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Παρόλα αυτά τον θυμούνται με άσχημο τρόπο, μιας και είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία του Μπάελορ του Ευσεβή. Μετά τον θάνατο του, ο τον θρόνο πήρε ο Γιος του, Άεγκον ο 4ος.
11. Άεγκον ο 4ος (ο Ανάξιος)
O Άεγκον ο Ανάξιος, είναι ο 11ος Ταργκάρυεν που έκατσε στον Σιδηρούν Θρόνο, και θεωρείτε ως ένας από τους χειρότερους Βασιλείς. Απέκτησε αμέτρητα μπάσταρδα, νομιμοποιώντας τα στο νεκροκρέβατο του, μια πράξη που επέφερε την επανάσταση των Μπλακφάιρ, και σχεδόν διάλυσε τα 7 Βασίλεια.
Ο Άεγκον έκατσε στον θρόνο όταν ήταν νέος και όμορφος, αλλά κατέληξε χοντρός και διεφθαρμένος, κάτι που σε πολλούς θυμίζει τον Βασιλιά Ρόμπερτ. Ανάμεσα στα άλλα αμαρτήματα του, πόθησε την γυναίκα του θείου του, Νταένα Ταργκάρυεν, και έκανε μαζί της έναν μπάσταρδο, τον Ντάεμον. Μάλιστα, όταν τον έχρισε ιππότη στην ηλικία των 12 ετών, του έδωσε και το Βαλυριανό Σπαθί του Οίκου, Blackfyre (το οποίο το είχαν από τον Άεγκον τον Κατακτητή), αντί να το δώσει στον διάδοχο του, Ντάερον.
Σαν και τους προκατόχους του, ο Άεγκον ήθελε απελπισμένα να ξανά βρει δράκους. Σε αντίθεση όμως με άλλους, αντί να προσπαθεί να αναστήσει άλλους, ή να εκκολάψει αυτά, αποφάσισε να φτιάξει καινούργιους... από ξύλο και σίδερο... Και με αυτούς, προσπάθησε να κατακτήσει το Ντορν, και φυσικά, απέτυχε.
Στο νεκροκρέβατο του, όπως προαναφέραμε, νομιμοποίησε όλα τα μπάσταρδα του, προκαλώντας 5 γενιές πολέμων, μιας και αυτοί και οι απόγονοι τους, προσπάθησαν να πάρουν τον Σιδηρούν Θρόνο.
Ανάμεσα στα άλλα μπάσταρδά του, τα 4 πιο γνωστά ήταν :
α. Ντάεμον Μπλακφαιρ
β. Άεγκορ Ρίβερς (Bittersteel - παγερό ατσάλι)
γ. Σιέρα Σίστερ
δ. Μπρύντεν Ρίβερς (Bloodraven)
12. Ντάερον ο 2ος
Ο Ντάερον ο 2ος, διαδέχθηκε στον θρόνο τον πατέρα του Άεγκον τον 4ο, μετά τον θάνατο του. Ο μπάσταρδος αδερφός του, Ντάεμον Μπλακφαιρ αμφισβήτησε την κυριαρχία του, κάτι που οδήγησε σε έναν τρομερό εμφύλιο πόλεμο,
Ο Ντάερον περιγράφετε ως ένας ευγενικός και σοβαρός άνδρας. Δεν ήταν πολεμιστής, με καμία έννοια, αλλά ήταν μορφωμένος και λογικός. Το 1ο πράγμα που έκανε, όταν ανέβηκε στον θρόνο, ήταν να παντρέψει την μικρή του αδερφή, Νταυνέρυς, με τον Πρίγκιπα Μάρον Μαρτέλλ, ενώνοντας στην ουσία το Ντορν, με το υπόλοιπο Βασίλειο.
Ο Νταέρον με την γυναίκα του, απέκτησαν 3 γιούς (Μπάελορ, Αέρυς, Ράεγκαλ, Μάεκαρ) και τουλάχιστον 1 κόρη, την Αέλινορ (που παντρεύτηκε αργότερα τον αδερφό της, Αέρυς). Ο διάδοχος του Ντάερον, Μπάελορ (the BreakSpear) υπηρέτησε σαν χέρι του πατέρα του, και κανονικά θα τον διαδεχόταν στον θρόνο, αν δεν πέθαινε από το χέρι του αδερφού του Μάεκαρ (η ιστορία του περιγράφετε στα βιβλία Hedge Knight, του George R.R. Martin). Ο Μπάελορ ήταν και ο κύριος λόγος που ο πατέρας του κατάφερε να αντιμετωπίσει την επανάσταση των Μπλακφαιρ, δηλαδή του νόθου αδερφού του Ντάεμον. Αλλά ας κάνουμε μια παρένθεση, για να αναφερθούμε σε αυτήν την επανάσταση....
Daemon Blackfyre - Brynden Rivers - Aegor Rivers
The Blackfyre Rebellion (τα 3 μπάσταρδα του Άεγκον του Ανάξιου)
O Ντάεμον, θεωρούταν ο \"υπέρτατος\" πολεμιστής. Ήταν ψηλός, πολύ δυνατός, με μυώδεις χέρια, και εμφανείς κοιλιακούς. Είχε πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά των Ταργκάρυεν (βαθιά μωβ μάτια, και λευκό-χρυσά μαλλιά). Τόσο \"απάνθρωπα\" όμορφος, και εκπαιδευμένος σε κάθε πιθανό όπλο, πολλοί των θεωρούσαν ως την προσωποποίηση του Πολεμιστή (του Θεού). Σε πολλά πορτρέτα, θύμιζε πάρα πολύ τον πρόγονο του, Άεγκον τον Κατακτητή.
Αν και νομιμοποιήθηκε από τον πατέρα του, περίμενε κάποιον καιρό μετά τον θάνατο του, για να ξεκινήσει την επανάσταση του, ωθούμενος από πολλούς, μεταξύ άλλων και του αδερφού του Άεγκορ Ρίβερς. Μιας και υπήρχαν φήμες ότι ο Ντάερον δεν ήταν πραγματικός γιος του Άεγκον του 4ου (αλλά μπάσταρδος του Άεμον του Δρακοιππότη) πολλοί θεωρούσαν τον Ντάεμον ως νόμιμο Βασιλιά, μιας και ήταν και από τις 2 πλευρές, Ταργκάρυεν, και επίσης ήταν \"καλύτερος άνδρας, και καλύτερος πολεμιστής\". Η αιτία ήταν αυτή. Η αφορμή όμως, για την επανάσταση, ήταν ότι ο Ντάερον πάντρεψε την αδερφή του, Νταενέρυς, με τον Πρίγκιπα του Ντορν.
Λέγετε ότι ο Ντάεμον την αγαπούσε, και αυτή το ίδιο, οπότε όταν ο Ντάερον του αρνήθηκε το χέρι της, ξεκίνησε επανάσταση.
Πήρε το όνομα του σπαθιού του, Μπλακφαιρ, σαν όνομα του Οίκου του, και τα αντίστροφα χρώματα των Ταργκάρυεν, σαν έμβλημα του (μαύρος δράκος σε κόκκινο φόντο). Σύμφωνα με τον Έστας Ωσγκρει, μάζεψε με το μέρος του όλους τους μεγάλους ιππότες του Βασιλείου.
Η μεγάλη και τελική μάχη, έγινε στην περιοχή \"κόκκινο γρασίδι\". Ο Άεγκον πολέμησε σαν να ήταν ο ίδιος ο Πολεμιστής, και νίκησε τον Γκουέιν Κορμπρει, της Βασιλικής Φρουράς, σε προσωπική μονομαχία. Μετά όμως, αντί να επιτεθεί στις κύριες δυνάμεις του Πρίγκιπα Μάεκαρ, υπερασπίστηκε τον πληγωμένο Κόρμπρει, και τον μετέφερε μακριά από την μάχη.
Παράλληλα, ο 3ος μπάσταρδος, Μπρύντεν Ρίβερς (The bloodraven) βρήκε μια τοποθεσία, όπου αυτός και οι ακόλουθοι του, έριξαν βέλη με μεγάλη ευκολία εκεί που βρισκόταν ο Ντάεμον, σκοτώνοντας αυτόν, και τους δύο δίδυμους δωδεκάχρονους γιους του, Άεμον και Άεγκον.
Τότε ο Άεγκορ Ρίβερς, κυνήγησε τον Μπρύντεν Ρίβερς (είχαν μεγάλη κόντρα, γιατί εκτός του ότι υποστίρηζαν 2 διαφορετικές πλευρές, αγαπούσαν και την ίδια γυναίκα, την μπάσταρδη αδερφή τους, Σιέρα Σίστερ), και κατάφερε να του βγάλει το ένα μάτι. Επίσης ανέκτησε το βαλυριανό σπαθί του αδερφού του, \"Blackfyre\", και έφυγε με τους υπόλοιπους γιους του Ντάεμον για το Έσσος, όπου και δημιούργησε τον μεγαλύτερο στρατό μισθοφόρων, τον Χρυσό Λόχο, ο οποίος και κάνει αναφορά στο μότο του, λέγοντας \"Beneath the gold, the bitter steel.\". Στο νεκροκρέβατο του, διέταξε τους διαδόχους του, να βράσουν το κρανίο του (ώστε να ξεκολλήσει η σάρκα) και να το βουτήξουν σε χρυσό, ώστε να το κουβαλήσουν όταν με το καλό, στο μέλλον, ανακτήσουν τον Σιδηρούν Θρόνο. Το παράδειγμα του ακολούθησαν και οι διάδοχοι του.
Τέλος, ο Άεγκον Ρίβερς, μετά το τέλος της επανάστασης, και τον θάνατο του Βασιλιά αδερφού του, υπηρέτησε σαν χέρι του Βασιλιά Αέρυς του 1ου (του ανηψιού του). Όταν ο γιος του Ντάεμον Μπλαφαιρ, εν ονόματι Ντάεμον ο 2ος, ξεκίνησε την 2η επανάσταση των Μπλακφαιρ, ο Μπλαντρειβεν ήταν και πάλι εκεί να τον αντιμετωπίσει. Αργότερα, φυλακίστηκε για άγνωστη αιτία (κατά την Βασιλεία του Μάεκαρ του 1ου) και αργότερα στάλθηκε συνοδεία του Μάεστερ Άεμον, στο Τείχος, όπου και έγινε Άρχοντας Διοικητής. Θεωρείτε πλέον νεκρός, αν και υπάρχει μια θεωρία που τον θέλει να είναι ο \"three eyed crow\", η κουρούνα με τα 3 μάτια που βρήκε ο Μπράντον Στάρκ, πέρα από το Τείχος.
Ας επιστρέψουμε όμως πίσω στον Σιδηρούν Θρόνο, και στον 13ο Βασιλειά, Αέρυς ο 1ος (γιος του Ντάερον του 2ου)
13. Αέρυς ο 1ος
O Αέρυς ο 1ος, διαδέχθηκε τον πατέρα του Ντάερον τον 2ο, αφού πέθανε από την μεγάλη Ανοιξιάτικη Αρρώστια.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Αέρυς ήταν βιβλιοφάγος. Λίγα όμως είναι αυτά που γνωρίζουμε για τον χαρακτήρα, αλλά και την βασιλεία του. Γνωρίζουμε πως έκανε χέρι του Βασιλιά τον Θείο του, Άεγκον Ρίβερς, και τον άφησε να διοικεί, όσο αυτός ήταν κλεισμένος στο δωμάτιο του, διαβάζοντας βιβλία. O Άεγκον ο 5ος μάλιστα, όταν ήταν ακόμα μικρός, θυμάται τον Θείο του Αέρυς, να διαβάζει για μια προφητεία που μίλαγε για την επιστροφή των δράκων. Επειδή δεν άφησε απογόνους, στον θρόνο μετά τον θάνατο του τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Μάεκαρ.
14. Μάεκαρ ο 1ος
Ο Μάεκαρ διαδέχθηκε τον αδερφό του στον Σιδηρούν Θρόνο. Ήταν γερός σαν ταύρος, και ικανότατος πολεμιστής, και διοικητής. Το 208 AL, πήγε να παρακολουθήσει ένα Τουρνουά στο Άςφορντ, το οποίο θα αποδεικνυόταν καταστροφικό, για αυτόν και τους 2 γιους του. (Σκοτώθηκαν μεταξύ τους, σκότωσαν τον ξάδερφό τους και διάδοχο του θρόνου, και διάφορα άλλα. Την συγκεκριμένη ιστορία μπορούμε να την διαβάσουμε στο \"The Hedge Knight\" του George R.R. Martin).
ο Μάεκαρ διοίκησε το Βασίλειο μέχρι και το 233 AL, όπου και πέθανε σε μια μάχη από έναν άγνωστο επαναστάτη (προφανώς σε μια από τις επόμενες επαναστάσεις των Μπλακφαιρ).Ανάμεσα στις άλλες πράξεις του, ήταν και φυλάκιση του θείου του, Bloodraven. Μετά τον θάνατο του, τον διαδέχθηκε ο γιος του, Άεγκον ο 5ος.
15. Άεγκον ο 5ος (ο Απίθανος)
Ο Άεγκον έγινε Βασιλιάς, αφού το συμβούλιο προσπέρασε αρκετούς άλλους πιθανούς διεκδικητές, και αφού ο μεγαλύτερος αδερφός του, Άεμον, απέρριψε την θέση. Για αυτό και ονομάστηκε Άεγκον ο Απίθανος.
Στα νιάτα του, υπηρέτησε σαν ιπποκόμος του Σερ Ντάνκαν του ψηλού, με το ψευδώνυμο Έγκ (την ιστορία τους μπορείτε να διαβάσετε στο Dunk & Egg του George R.R. Martin). Κατά την βασιλεία του, εξόρισε τον σκληρό και σαδιστικό αδερφό του, Αέριον, ένα τρομερό παράδειγμα για την τρέλα που κυρίευε κατά καιρούς τους Ταργκάρυεν. Ο Αέριον πέταξε όταν ήταν μικρός την γάτα του Άεγκον σε ένα πηγάδι, και ένα βράδυ μάλιστα τον απείλησε ότι θα του έκοβε τα γεννητικά όργανα, ώστε να τον κάνει γυναίκα και να τον παντρευτεί. Ακολούθησαν και άλλες τρέλες, που οδήγησαν στην εξορία του, στο Λυς, όπου και υπηρέτησε στους Δευτερότοκους. Είναι πιθανών να άφησε και παιδιά πίσω του. Ο Αέριον πέθανε το 232 AL, πίνοντας υγρή φωτιά, θεωρώντας ότι θα τον μετατρέψει σε δράκο.
Ο Άεγκον λοιπόν, αν και ήταν έξυπνος και λογικός σαν νεαρός, εξακολούθησε να είναι νεαρός... Παρότι μεγάλωσε ηλικιακά, στο μυαλό έμεινε παιδί. Μάλιστα ο αδερφός του Άεμον, ανακαλεί να το λέει, πριν φύγει για το Τείχος, το εξής : \"Χρειάζεται να είσαι άντρας για να πολεμήσεις. Ένας Άεγκον, όχι ένας Έγκ. Σκότωσε το αγόρι μέσα σου, και άσε τον άνδρα να αναδυθεί\". Σαν τιμητική συνοδεία για τον αδερφό του, ο Άεγκον άδειασε τα μπουντρούμια του Κινγκ\'ς Λαντιγκ, στέλνοντας τους όλους στο Τείχος, ανάμεσα σε άλλους, και τον Bloodraven. Κατά την Βασιλεία του, όρισε τον παλιό του φίλο Ντάνκαν τον Ψηλό, σαν Άρχοντα Διοικητή της Βασιλικής Φρουράς.
Επίσης, φρόντισε τον γάμο μεταξύ του εγγονού του, Πρίγκιπα Αέρυς, και της αδερφής του Πριγκίπισσα Ραέλλα (την αδερφή του Αέρυς. Να μην μπερδευτεί με την αδερφή του Άεγκον, Ραέλλε !)αφού άκουσε μια προφητεία μιας μάγισσας των δασών, ότι ο Πρίγκιπας που υποσχέθηκαν, θα γεννιόταν από την γραμμή τους.
Κατά την Βασιλεία του, τέλειωσε και οριστικά τους πολέμους με τους Μπλακφαιρ, μιας και βρήκε τους τελευταίους από αυτούς στο Γουέστερος, και τους εξολόθρευσε. Ο Άεγκον, μαζί με τον μικρό του γιο Πρίγκιπα Ντάνκαν τον μικρό, καθώς και τον Άρχοντα Διοικητή της Φρουράς του, και φίλο του, Ντάνκαν τον Ψηλό, πέθαναν στην τραγωδία του Σάμερχολ, όπου κάηκε ζωντανός, προσπαθώντας να εκκολάψει κάποια αυγά δράκων.
Παρένθεση : Μάεστερ Άεμον Ταργκάρυεν
Ο Άεμον Ταργκάρυεν, είναι αδερφός του Άεγκον του 5ου και του Τζαεχέρυς του 2ου. Κανονικά δικαιούταν τον θρόνο, αλλά έκανε στην άκρη για να τον πάρει ο Τζαεχέρυς. Έγινε Μάεστερ, και πήγε στο Τείχος. Πέθανε σε τόσο μεγάλη ηλικία (102 ετών) που ο υπόλοιπος κόσμος, είχε ξεχάσει ποιος ήταν, και από που κράταγε το αίμα του. Ο Άεμον υποστηρίζει και βοηθάει τον Τζον Σνόου στην πορεία του στο Τείχος. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, εξελίσσεται στην ιστορία του Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου, και δεν τα αναφέρω εδώ, για τυχών σπόιλερς.
16. Τζαεχέρυς ο 2ος
Ο Τζαεχέρυς ο 2ος, έγινε Βασιλιάς μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του Άεγκον. Σύμφωνα με μη-διασταυρωμένες πληροφορίες, ήταν χλωμός, και έδειχνε άρρωστος συνέχεια. Παρόλα αυτά περιγράφετε σαν έξυπνος και ευγενικός άνδρας, που πέθανε μικρός.
Αν και, όπως και τα αδέρφια του, παντρεύτηκε από αγάπη, διέταξε τα παιδιά του (Αέρυς και Ραέλλα) να παντρευτούν μεταξύ τους, μιας και πίστευε (μαζί με τον πατέρα του, Άεγκον) ότι από την γενιά τους, θα γεννηθεί ο Πρίγκιπας που είχε υποσχεθεί.
Μετά από 3 χρόνια Βασιλείας, πέθανε, αφήνοντας στον Θρόνο τον τελευταίο Ταργκάρυεν Βασιλειά. Τον γιο του, Αέρυς.
17. Αέρυς ο 2ος (Ο τρελός Βασιλιάς - The mad King)
O Αέρυς ο 2ος, γνωστός και ως \"ο Τρελός Αέρυς\", \"ο Τρελός Βασιλιάς\", και ο \"Βασιλιάς - ψώρα\" ήταν ο 17ος, και τελευταίος Ταργκάρυεν, που έκατσε στον Σιδηρούν Θρόνο.
ο Αέρυς ήταν πολλά υποσχόμενος στα νιάτα του, φέρνοντας ευημερία και ασφάλεια στα 7 Βασίλεια, αλλά αργότερα ανέπτυξε Σχιζοφρένεια, που οδήγησε σε ένα γεγονός εν ονόματι \"Η αψήφηση του Ντασκεντειλ (Defiance of Duskendale)\".
O Άρχοντας Ντένυς Ντάρκλιν είχε αρκετές απαιτήσεις, για μείωση φόρων και κατασκευή νέας πόλης για τον Οίκο του, κάτι το οποίο ο Αέρυς αρνήθηκε, και επέφερε την αδιαφορία του Άρχοντα Ντένυς, ο οποίος δεν πλήρωσε φόρους. Ο Αέρυς, μιας και ήδη είχε αρχίσει να απομακρύνετε από το Χέρι του, Τάιγουιν Λάννιστερ (Πολλοί λένε, γιατί τον ζήλευε, μιας και ο Τάιγουν θύμιζε περισσότερο Βασιλιάς, παρά ο Αέρυς. Άλλοι λένε ότι οφείλετε στον έρωτα του Αέρυς, προς την γυναίκα του Τάιγουιν, Τζοάννα.), αποφάσισε να πάει μόνος του στο Ντασκεντειλ, με συνοδεία την Βασιλική Φρουρά, για να συλλάβει και να εκτελέσει τον Ντάρκλιν. Αντ\'αυτού, ο Νταρκλιν τον φυλάκισε. Αμέσως ο Τάγουιν οδήγησε μια τεράστια δύναμη ανδρών, έξω από τα τείχη του Ντάρκλιν, αλλά δεν μπορούσε να κάνει καμία κίνηση, μιας και ο Νταρκλιν είχε διαμηνύσει ότι σε οποιαδήποτε υποψία επιθετικής κίνησης, θα έσφαζε τον Βασιλιά.
Η κατάσταση λύθηκε όταν ο Σερ Μπάρισταν Σέλμυ, εισέβαλε στο Ντασκεντειλ κρυφά, και ελευθέρωσε τον Βασιλιά. Αμέσως ο Ντάρκλιν άνοιξε τις πύλες του και παρακάλεσε για έλεος, αλλά αποκεφαλίστηκε, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του.
Από τότε διακόπηκε και κάθε σχέση μεταξύ του Βασιλιά, και του Χεριού του, μιας και ο Αέρυς πίστευε ότι ο Τάιγουιν τον άφησε στα μπουντρούμια για να σαπίσει. Από τότε, ο Αέρυς δεν ήταν ποτέ ξανά ίδιος. Η παράνοια και η σκληρότητα του, ήταν πλέον εκτός ελέγχου.
Έτρωγε λίγο, γιατί φοβόταν τον δηλητηριασμό. Επίσης, μιας και είχε κοπεί πολλές φορές στον Σιδηρούν Θρόνο, ανέπτυξε μια φοβία προς τις λεπίδες, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε λεπίδα εν παρουσία του, πλην των σπαθιών της Βασιλικής φρουράς. Τα νύχια του μεγάλωσαν σχεδόν μισό μέτρο, και τα μαλλιά του και το μούσι του συνέχισαν να μεγαλώνουν, απεριποίητα.
Την ίδια χρονιά με το γεγονός του Ντάσκεντειλ, ο Τάιγουιν διοργάνωσε ένα Τουρνουά προς τιμήν του Βασιλιά, όπου και πρότεινε τον γάμο της κόρης του, Σέρσει, με τον Πρίγκιπα Ράεγκαρ Ταργκάρυεν. ο Αέρυς όμως, φοβούμενος την αυξανόμενη δύναμη του Τάγουιν, απέρριψε την πρόταση, προσβάλλοντας τον. Ο Τάιγουιν όμως δεν το ξέχασε αυτό...
Δυο χρόνια μετά, ο Αέρυς πάντρεψε τον γιο του Ράεγκαρ, με την Έλια Μαρτέλλ. Αργότερα, διάλεξε τον διάδοχο του Τάιγουιν, Τζέιμυ Λάννιστερ, σαν το μικρότερο μέλος που έχει μπει ποτέ στην Βασιλική Φρουρά, στερώντας από τον Άρχοντα Τάιγουιν, τον πρωτότοκο (και μόνο ικανό σωματικά) διάδοχο του. Τότε ο Τάιγουιν βρήκε μια δικαιολογία για να παραιτηθεί από χέρι του Βασιλιά, και επέστρεψε στο Κάστερλυ Ροκ.
Η μοναδική φορά που ξανά βγήκε από το Κόκκινο Οχυρό ο Βασιλιάς (μετά το Ντάσκεντειλ), ήταν για να παρευρεθεί στο Τουρνουά του Χάρενχαλ, το 281AL, και αυτό ύστερα από προτροπή του Βάρυς, που του είπε ότι ο γιος του, Ράεγκαρ, σκόπευε να χρησιμοποιήσει το Τουρνουά σαν πρόφαση για να βρει ιππότες, οι οποίοι θα τον υποστηρίξουν σε πιθανή εξέγερση εναντίον του πατέρα του.
Ράεγκαρ Ταργκάρυεν
Ο Ράεγκαρ Ταργκάρυεν, ήταν ο πρωτότοκος γιος του Τρελού Βασιλιά, και Πρίγκιπας του Ντραγκονστόουν. Ο Ράεγκαρ ήταν ιδιαίτερα ευφυής, και τέλειος σε ότι και αν αποφάσιζε να έκανε. Θεωρούταν ως ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός, και πολεμιστής. Ήταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, μιας και γεννήθηκε στην καταστροφή του Σάμμερχαλ, και θεωρούσε ότι γεννήθηκε μέσα σε θλίψη.
Οι περισσότεροι θυμούνται τον Ράεγκαρ με σεβασμό, ακόμα και ο Νεντ Σταρκ. Ο Ράεγκαρ ήταν ψηλός, με εξωπραγματική ομορφιά, και καλογυμνασμένο σώμα. Αν και όταν ήταν μικρός σε ηλικία του άρεσε απλά να διαβάσει, φαίνεται ότι βρήκε ένα κείμενο που του άλλαξε την ζωή, και αποφάσισε να γίνει πολεμιστής. Πιο συγκεκριμένα, είπε \"Απαιτώ ένα σπαθί και μια πανοπλία. Από ότι φαίνεται, πρέπει να γίνω ιππότης\". Από τα γραφόμενα, καταλαβαίνουμε ότι ο Ράεγκαρ θεωρούσε ότι ήταν ο Πρίγκιπας-που-υποσχέθηκαν, σύμφωνα με την προφητεία που ήθελε τον εκλεκτό να κατάγεται από την γραμμή του Αέρυς και της Ραέλλα. Αργότερα βέβαια, είχε πειστεί πως ο εκλεκτός ήταν ο γιος του, Άεγκον.
Αν και ο Ράεγκαρ ήταν ιδιαίτερα κλειστός και εσωστρεφής, ήταν πολύ αγαπητός από τον κόσμο. Συγκεκριμένα, η Σέρσει ανακαλεί ότι, ο κόσμος μια φορά είχε φωνάξει τουλάχιστον το διπλάσιο για τον πατέρα της, Τάιγουιν, σε σχέση με τον Βασιλιά, αλλά ούτε καν το μισό σε σχέση με τον Πρίγκιπα Ράεγκαρ.
Ο Ράεγκαρ απέκτησε 2 παιδιά με την γυναίκα του Έλια, την Ραένυς, και τον Άεγκον. Εξαντλήθηκε όμως τόσο πολύ από την γέννα, που οι Μάεστερ τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα μπορούσε να κάνει άλλα παιδιά. Ο Μάεστερ Άεμον, που συχνά συνομιλούσε με το τρισέγγονο του μέσω κορακιών, θυμάται ότι αργότερα στην ζωή του, ο Ράεγκαρ θεωρούσε πως ο γιος του, Άεγκον, ήταν ο εκλεκτός που είχαν υποσχεθεί, καθώς και ότι \"ο δράκος πρέπει να έχει 3 κεφάλια\", οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό.
Αλλά ας επιστρέψουμε στο Τουρνουά του Χάρενχαλ...
281 AL. Το τουρνουά στο Χάρενχαλ
Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον Άρχοντα Γουέντ, προς τιμήν της κόρης του, καθώς και για να δείξει την δύναμη του Οίκου του. Από πολλούς θεωρείτε ως το καλύτερο τουρνουά που έχει διοργανωθεί ποτέ. Ήταν και τότε που ο Τζέιμυ Λάννιστερ έγινε μέλος της Βασιλικής Φρουράς.
Σε αυτό το Τουρνουά λοιπόν, ο Πρίγκιπας Ράεγκαρ έκανε επίδειξη δύναμης. Νίκησε στην σειρά τους, Άρχοντα Γιον Ρόυς, τον Μπράντον Σταρκ (αδερφό του Νεντ), το Σπαθί του Πρωινού, Σερ Άρθουρ Ντευν (για πολλούς, ο καλύτερος πολεμιστής όλων των εποχών του Γουέστερος), και τον ίδιο τον Σερ Μπάρισταν Σέλμυ, κερδίζοντας το Τουρνουά. Αυτή η νίκη του όμως, έμελλε να ήταν τόσο σημαντική, όσο και η άφιξη στο Γουέστερος, από τον Άεγκον τον Κατακτητή.
Γιατί ο Άεγκον ξεκίνησε την δυναστεία των Ταργκάρυεν, και ο Ράεγκαρ την τέλειωσε !
Μετά την επιτυχία του, αντί να αφιερώσει την νίκη του, στην γυναίκα του Έλια Μαρτέλλ, την αφιέρωσε στην αδερφή του Νεντ και του Μπραντον. Την Λυάννα Σταρκ. Χρίζοντας την Βασίλισσα της ομορφιάς και της αγάπης. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν, μιας και η Λυάννα ήταν αρραβωνιασμένη με τον Ρόμπερτ Μπαράθηον.
1 Χρόνο αργότερα, απήγαγε την Λυάννα, για άγνωστους λόγους, επιφέροντας την τρομερή οργή του Ρόμπερτ Μπαράθηον, καθώς και του αδερφού της, Μπράντον Σταρκ.
Ο Μπράντον Σταρκ εμφανίστηκε με συνοδεία στο Κινγκς Λάντινγκ, όπου και απέτησε από τον Ράεγκαρ να \"βγει έξω και να πεθάνει\". Από ότι αποδείχθηκε, ο Ράεγκαρ δεν ήταν εκεί. Ήταν όμως ο πατέρας του, Βασιλιάς Αέρυς, ο οποίος και συνέλαβε τον Μπράντον και την συνοδεία του, και κάλεσε τους Άρχοντες Πατέρες τους, να λογοδοτήσουν για τις πράξεις των γιων τους.
Όταν αυτοί παρουσιάστηκαν μπροστά στον Βασιλιά, ο Αέρυς διέταξε να εκτελεστούν, χωρίς δίκη. Συγκεκριμένα τον Άρχοντα Ρίκαρντ Σταρκ, τον έκαψε ζωντανό με υγρή φωτιά (wildfire) ενώ είχε φυλακισμένο σε μια μηχανή βασανιστηρίων τον Μπράντον, αναγκάζοντας τον να στραγγαλιστεί, προσπαθώντας να ελευθερωθεί για να σώσει τον πατέρα του. Με την παράνοια του ακόμα ανικανοποίητη, διέταξε τον Άρχοντα Τζον Άρρυν, να του στείλει τα κεφάλια των 2 προστατευόμενων του, Ένταρντ Σταρκ, και Ρόμπερτ Μπαράθηον. Ο Άρρυν αρνήθηκε, και οι παράνοια του Αέρυς οδήγησε σε ένα γεγονός, που θα έμενε στην ιστορία σαν τον \"Πόλεμο του Σφετεριστή\" για τους Ταργκάρυεν, και σαν την \"Επανάσταση του Ρόμπερτ\" για αυτούς που πολέμησαν με την άλλη πλευρά.
Οι Οίκοι Άρρυν, Σταρκ, Μπαράθηον και Τούλλυ, πολέμησαν κάτω από το λάβαρο του Ρόμπερτ Μπαράθηον, που είχε Βασιλικό αίμα, από την γιαγιά του, Ραέλλα Ταργκάρυεν, την θεία του Βασιλιά.
Ο Αέρυς κατά τον πόλεμο άλλαξε 4 Χέρια, τον Όουεν Μέρυγουέδερ, Τον Τζον Κόννιγκτον, τον Άρχοντα Καρλτον Τσέλστεντ, και τέλος τον Πυρομάντη Ρόσσαρντ.
Τα χτυπήματα όμως ήταν απανωτά. Στην αρχή έχασαν αμέτρητες μάχες, στην πορεία δεν κατάφεραν να πάρουν το Στορμς Έντ από τον Στάννις Μπαράθηον, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την πολιορκία εναντίων των Τυρέλλ για έναν ολόκληρο χρόνο,και τέλος έχασαν την πιο καθοριστική μάχη, την μάχη της Τρίαινας, όπου ο Ρόμπερτ Μπαράθηον (που πήρε και το προσωνύμιο Δαίμονας της Τρίαινας) σκότωσε τον Πρίγκιπα Ράεγκαρ σε μάχη σώμα με σώμα, με ένα τρομερό χτύπημα στο στήθος από το πολεμικό του σφυρί, σμπαραλιάζοντας το στήθος του Πρίγκιπα, και σκορπώντας τα διαμάντια που το στόλιζαν στην λίμνη.
Ο Αέρυς, αναγκάστηκε και έστειλε την σύζυγο του Βασίλισσα Ραέλλα στο Ντράγκονστουν (το μοναδικό κάστρο που τους είχε απομείνει) η οποία ήταν έγκυος στην Νταυνέρυς, μαζί με τον μικρό Βισέρυς, για να γλυτώσουν την πολιορκία. Κράτησε όμως την σύζυγο του Ράεγκαρ με τα 2 παιδιά του, θεωρώντας ότι θα του χρησίμευαν σαν όμηροι, για να μην αλλάξει πλευρά το Ντορν.
Η απόφαση του αυτή, απέφερε τον βιασμό της Πριγκίπισσας Έλια, και την δολοφονία της (καθώς και των παιδιών της) στα χέρια του Σερ Άμορυ Λορτς, και του Σερ Γκρέγκορ Κλεγκέιν.
Λίγο πριν την άλωση του Κινγκς Λάντινγκ λοιπόν από τον άρχοντα Ένταρντ Σταρκ, 12.000 στρατιώτες έφτασαν κάτω από τις διαταγές του Τάιγουιν Λάννιστερ, δηλώνοντας υπακοή. Ο Άρχοντας Βάρυς πρότεινε στον Βασιλιά να μην αφήσει τους Λάννιστερ να μπουν στην πόλη, αλλά ο Γκραντ Μάεστερ Παισέλ, επέμενε ότι οι Λάννιστερ ήταν άξιοι εμπιστοσύνης. Ο Βασιλιάς Άερυς έκανε το λάθος και εμπιστεύτηκε τον Μάεστερ, αφήνοντας τους Λάννιστερ να μπουν στην πόλη, ξεκινώντας την λεηλασία της, στο όνομα του Ρόμπερτ.
Όταν λοιπόν κατάλαβε ότι αυτό ήταν το τέλος, διέταξε τον Σερ Τζέιμυ Λάννιστερ να σκοτώσει τον πατέρα του, και τους πυρομάντεις να βάλουν φωτιά στο Κινγκς Λαντινγκ, σκοτώνοντας σχεδόν μισό εκατομμύριο πληθυσμό (έτσι ώστε ο Ρόμπερτ να έβρισκε στάχτες). Ο Τζέιμυ όμως σκότωσε τον Βασιλιά (για αυτό και ονομάστηκε Βασιλοκτόνος) και έσωσε το Κινγκς Λάντινγκ. Ο Ρόμπερτ Μπαράθηον έφτασε, διεκδίκησε τον Σιδηρούν Θρόνο, και έδωσε τέλος στην Δυναστεία των Ταργκάρυεν.
The Last Dragons
Rhaella - Viserys - Daenerys
Αφού κατέφυγαν στο Ντράγκονστοουν, λίγους μήνες μετά η Ραέλλα γέννησε την Νταυνέρυς, πεθαίνοντας στην γέννα. Τα 2 αδέρφια ήταν οι μοναδικοί επιζών αυτού του μεγάλου Οίκου. Οι τελευταίοι κληρονόμοι της μεγάλης Δυναστείας των Ταργκάρυεν, με αίμα από την Αρχαία Βαλύρια !
Για αρκετά χρόνια περιπλανήθηκαν στο Έσσος, κοιτώντας συνεχώς πίσω από την πλάτη τους, για τυχών δολοφόνους, απεσταλμένους από τον \"Σφετεριστή\", μέχρι που κάποτε βρήκαν καταφύγιο στην βίλα του Ιλλύριο Μοπάτις.
Και κάπου εδώ φίλοι μου, το ταξίδι μας πίσω στον χρόνο τέλειωσε, φτάνοντας στα γεγονότα του Game of Thrones. Στην αρχή του Τραγουδιού, του Πάγου και της Φωτιάς !
Πηγή και πληροφορίες : http://awoiaf.westeros.org/
Τα δικαιώματα των εικόνων ανήκουν σε τρίτους
Η μεγαλύτερη αυτοκρατορία που έχει υπάρξει στον φανταστικό κόσμο του George R.R. Martin.
Οι Βαλυριανοί (ή, Βαλύριανς), ήταν ένας φιλήσυχος λαός που αποτελούταν κυρίως από βοσκούς. Μέχρι που κάποτε, βρήκαν κοντά στις 14 φωτιές (ένα δαχτυλίδι από ηφαίστεια κοντά στην Βαλύρια), δράκους, τους οποίους κατάφεραν να δαμάσουν χρησιμοποιώντας μαγεία, μετατρέποντας τους σε φονικές μηχανές, και επεκτείνοντας την Αυτοκρατορία τους, Βόρεια μέχρι τις Ελεύθερες Πόλεις, και ανατολικά μέχρι το νησί Dragonstone.
Στην προσπάθεια να επεκταθούν, οι Βαλυριανοί αντιμετώπισαν και κατατρόπωσαν πολλούς εχθρούς. Η μεγαλύτερη νίκη τους, ήταν κατά του Πρίγκιπα Γκάριν, ο οποίος οδήγησε περίπου 250.000 άνδρες στον θάνατο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επιζήσαντες από τους ηττημένους, οδηγούμενοι από μια πολεμίστρια εν ονόματι Νυμέρια, κατευθύνθηκαν μέσω θαλάσσης προς το Γουέστερος, και αποβιβάστηκαν στο Ντορν, όπου η Νυμέρια παντρεύτηκε τον Βασιλιά Μορς Μαρτέλλ, και δημιούργησαν τον Οίκο Νύμερος Μαρτέλλ.
Οι Βαλυριανοί αποτελούνταν από 40 διαφορετικούς Οίκους, ονομαζόμενοι Δρακοαφέντες. Τα μοναδικά ονόματα που διασώζονται από τους 40 Οίκους, είναι ο Οίκος Βελάρυον και ο Οίκος Ταργκάρυεν. Και οι 2 Οίκοι όμως ήταν αρκετά μικροί και ασήμαντοι μπροστά στους υπόλοιπους.
Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για τους Βαλυριανούς, η Νταένυς η \"προφήτης\", κόρη του Αρχηγού του Οίκου, Άεναρ Ταργκάρυεν, είδε σε ένα όραμα της, ότι περίμενε ένα πολύ άδοξο τέλος την τρομερή Αυτοκρατορία της Βαλύρια. Λόγο αυτού του οράματος, τα μέλη του Οίκου (μαζί με τους 5 δράκους τους) έφυγαν και εγκαταστάθηκαν στο νησί Dragonstone, δίπλα από το Westeros.
12 χρόνια μετά, έγινε η καταστροφή της Βαλύρια, που προήλθε μάλλον από φυσικά φαινόμενα, προκαλώντας τον αφανισμό αυτής της μεγάλης Αυτοκρατορίας.
Ο Οίκος Ταργκάρυεν όμως, είχε επιζήσει. Και αν και, στο μέλλον η πίστη τους άλλαξε, από τους Αρχαίους Βαλυριανούς Θεούς, προς την πίστη των 7, παρόλα αυτά κράτησαν ένα έθιμο. Την αιμομιξία. Αδερφός με αδερφή, παντρεύονταν μεταξύ τους, ώστε να διατηρήσουν το Βαλυριανό αίμα \"αμόλυντο\".
Έτσι λοιπόν η Νταένυς η προφήτης παντρεύτηκε τον αδερφό της Γκάεμον, γεννώντας τους Άεγκον και Ελεάνα, οι οποίοι με την σειρά τους παντρεύτηκαν και έφεραν στον κόσμο τον Μάεγκαρ και τον Αέρυς. Ο Αέρυς, αναγκάστηκε να παντρευτεί μια γυναίκα αγνώστου ταυτότητας, και μαζί της έκανε 3 παιδιά, τον Άελιξ, τον Μπάελον, και τον Ντάεμον. Μιας και πάλι είχαμε 3 γιούς, για 2η φορά αναγκάστηκε ένας εκ των 3 (Ντάεμον) να παντρευτεί μια άγνωστη γυναίκα, με την οποία και γέννησε τον Αέριον. Ο Αέριον σαν μοναχοπαίδι αναγκάστηκε για άλλη μια φορά να παντρευτεί άτομο εκτός Οικογενείας, αλλά αυτήν την φορά, βρήκε μια γυναίκα με αίμα της Αρχαίας Βαλύριας, την Βελένα Βελάρυον.
Αυτός ο γάμος, αν και φαινομενικά αδιάφορος, ήταν το γεγονός που θα άλλαζε μια για πάντα το Γουέστερος. Και αυτό γιατί, ο Αέριον Ταργκάρυεν και η Βελένα Βελάρυον, απόκτησαν 1 γιο, και 2 κόρες. Τον Άεγκον, και τις αδερφές - συζύγους του, Βισένυα και Ραένυς.
1. Άεγκον ο 1ος (Ο Κατακτητής)
Ο Άεγκον λοιπόν, τόλμησε να κάνει αυτό που δεν είχε κάνει κανένας άλλος. Να πάρει το Βαλυριανό Σπαθί του \"Blackfyre\", να καβαλήσει τον Μπαλήριον τον Μαύρο Τρόμο, τον μεγαλύτερο δράκο που είχε δει ποτέ του Γούεστερος (όταν πέταγε πάνω από μια πόλη, η πόλη βυθιζόταν στο σκοτάδι, κάτω από την σκιά του) και σε βοήθεια με τις 2 αδερφές του, να κατακτήσει και να ενώσει τα 6 από τα 7 Βασίλεια του Γουέστερος. Για αυτό, και έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο Άεγκον ο Κατακτητής !
Μάχη με μάχη, νίκη με νίκη, ο Άεγκον κατάφερε να κατακτήσει τα 6 Βασίλεια, εκτός από το Ντορν, το οποίο απέτυχε να νικήσει, και αργότερα αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την αυτονομία του. Ο τρόμος που προκάλεσε, ήταν αρκετός για να κάνει τον τελευταίο Βασιλιά του Βορρά, Τόρρεν Στάρκ (ο Βασιλιάς που γονάτισε) να κλίνει το γόνυ, μπροστά στους δράκους.
Αφού λοιπόν κατάφερε να ενώσει και να κατακτήσει τα Βασίλεια, έχτισε την πόλη του King\'s Landing (παίρνοντας την ονομασία από τον Βασιλιά, που προσγειώθηκε εκεί) καθώς και το Κόκκινο Οχυρό. Επίσης, με την βοήθεια του δράκου του, έλιωσε τα σπαθιά των ηττημένων εχθρών του, και δημιούργησε τον Σιδηρούν Θρόνο.
Τέλος ,δημιούργησε τους 4 Wardens (North, House Stark - East, House Arryn -West,House Lannister- South,Tyrell) καθώς και την θέση \"Χέρι του Βασιλιά\" όπου και όρισε τον μπάσταρδο αδερφό του, Όρυς.
Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση, για να αναφέρουμε ότι ο Όρυς, ήταν ο ιδρυτής του Οίκου των Μπαράθηον. Αφού έσφαξε τον τελευταίο Βασιλιά των Καταιγίδων, Άργκιλακ τον Αλαζώνα (του Οίκου Ντούρεντον), παντρέυτηκε την κόρη του, Αργκέλλα, υιοθέτησε το έμβλημα του (ελάφι σε κίτρινο φόντο) καθώς και τα λόγια του (Δική μας είναι η Οργή - Ours is the Fury) και ίδρυσε τον Οίκο Μπαράθηον.
Η νέα Αυτοκρατορία
Η νέα αυτοκρατορία λοιπόν που δημιούργησε ο Άεγκον ο Κατακτητής, έμελλε να μείνει στα χέρια των Ταργκάρυεν, για τα επόμενα 283 χρόνια. Πάμε όμως να δούμε με την σειρά, όλα τα γεγονότα που μεσολάβησαν μέχρι τότε.
2. Αένυς ο 1ος
Ο Άεγκον απέκτησε 2 γιους, έναν με κάθε γυναίκα του. Μετά τον θάνατο του, Βασιλιάς έγινε ο μεγαλύτερος γιος, Αένυς ο 1ος (γιος της Ραένυς). Ήταν όμως αρκετά αδύναμος, και η Βασιλεία του κράτησε μόλις για 5 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια όμως, η \"Πίστη\" (των 7) εντόπισε την αδυναμία του, και την χρησιμοποίησε προς όφελος της, για να μεγαλώσει την δύναμη της.
3. Μάεγκορ ο 1ος (ο Σκληρός)
Υπολόγισε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Για άγνωστο λόγο, μετά τον Θάνατο του Αένυς, στον θρόνο δεν ανέβηκε ο γιος του (Τζαυχέρυς ο 1ος) αλλά ο αδερφός του (γιος της Βισένυα) Μάεγκορ ο 1ος.
Ένα πραγματικό θηρίο, μεγαλύτερος σε όγκο και από τον πατέρα του, ήταν τρομερός πολεμιστής. Το 1ο και σημαντικότερο πράγμα που έκανε κατά την διάρκεια της Βασιλείας του, ήταν η εξόντωση των ταγμάτων της Πίστης. Συγκεκριμένα, έδινε 1 χρυσό δράκο (νόμισμα) για κάθε δέρμα κεφαλιού ενός \"Γιού του Πολεμιστή\" (τάγμα πολεμιστών της Πίστης), καθώς και 1 ασημένιο ελάφι (πάλι νόμισμα) για κάθε δέρμα κεφαλιού ενός \"Σπουργιτιού\"(τάγμα φτωχών που ακολουθούσαν την Πίστη).
Για αυτό και έμεινε στην ιστορία ως Μάεγκορ ο Σκληρός. Κατά την Βασιλεία του, συνήθιζε να σκοτώνει τις γυναίκες του, γιατί αποτύγχαναν να του κάνουν αρσενικό διάδοχο.
Μετά τον Θάνατο του Μάεγκορ, από άγνωστα αίτια (αν και κάποιοι λένε ότι σκοτώθηκε από τον ίδιο τον Σιδηρούν Θρόνο) την Βασιλεία την πήρε ο ανηψιός του, Τζαεχέρυς, γνωστός και ως Τζαεχέρυς ο συμφιλιωτής, ή ως \"ο γέρος Βασιλιάς\". Ο Τζαεχέρυς έκατσε στον θρόνο για 55 χρόνια !
4. Τζαεχέρυς ο 1ος (ο Συμφιλιωτής)
Ο Τζαεχέρυς κατά την Βασιλεία του, έληξε τον πόλεμο με την πίστη, προσφέροντας αμνηστία σε όσους παραδίνονταν, με την προϋπόθεση ότι θα διαλύονταν τα τάγματα της πίστης (όπως και έγινε) καθώς και ότι την πίστη θα την υπερασπιζόταν από εκεί και εμπρός ο Θρόνος. Επίσης, αφαίρεσε το δικαίωμα της πίστης, να κάνει δίκες για εγκλήματα.
Στα χρόνια Βασιλείας του Τζαεχέρυς και της γυναίκας του Αλυσέιν, το Βασίλειο έζησε ειρηνικούς καιρούς. Η Αλυσέιν έπεισε την Τζαεχέρυς να καταργήσει το έθιμο της Πρώτης Νύχτας (Αυτό το έθιμο, ήθελε τον Βασιλιά ή τον Άρχοντα, να μπορεί να κοιμηθεί με οποιαδήποτε νύφη, την 1η νύχτα του γάμου της). Επίσης, μιας και λάτρευε τα ταξίδια, μια φορά κατευθύνθηκε Βόρεια προς το Τείχος, όπου και έχτισε το κάστρο της Βαθιάς Λίμνης (deep lake). Τα χρήματα της κατασκευής τα έβαλε η Βασίλισσα, και τους άνδρες για να το κατασκευάσουν, ο Βασιλιάς.
Μετά τον θάνατο του, τον θρόνο πήρε ο εγγονός του (δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον γιο/κόρη του) Βισέρυς ο 1ος.
5. Βισέρυς ο 1ος
Ο Βισέρυς ήταν πλαδαρός και καλοφαγάς. Παρόλα αυτά, η Βασιλεία του ήταν καλή και ειρηνική. Απέκτησε από τον 1ο του γάμο 2 γιους και 1 κόρη. Επειδή όμως οι γιοί πέθαναν νωρίς, αποφάσισε να τον διαδεχθεί στον θρόνο η κόρη του, Ραένυρα Ταργκάρυεν. Στην πορεία βέβαια παντρεύτηκε ξανά, και έκανε κι άλλους γιους, αλλά στην διαθήκη του παρέμεινε η Ραένυρα ως Βασίλισσα.
6. Άεγκον ο 2ος
Μετά τον θάνατο του όμως, ο Άρχοντας Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς, Κρίστον Κόουλ, δεν σεβάστηκε την επιθυμία του, και έχρισε για Βασιλιά τον γιο του, Άεγκον τον 2ο. Αυτό, οδήγησε σε έναν εμφύλιο, που ονομάστηκε \"Ο Χορός των Δράκων\".
Αυτό προκάλεσε τον διχασμό ολόκληρου του Βασιλείου, που διάλεξε μια από τις 2 πλευρές. Ακόμα και η Βασιλική Φρουρά χωρίστηκε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αδέρφια Άρρυκ και Έρρικ, που σκοτώθηκαν μεταξύ τους.
Ταργκάρυενς πολέμησαν Ταργκάρυενς, δράκοι πολέμησαν δράκους. Αυτό απέφερε μόνο καταστροφή στον Οίκο, και οδήγησε στον θάνατο των περισσότερων δράκων, αλλά και των 3 γιων της Ραένυρα (από την 1ο της γάμο), στην μάχη.
Η Ραένυρα καταδικάστηκε σε θάνατο από τον αδερφό της, ο οποίος και έβαλε τον δράκο του να την φάει ζωντανή, μπροστά στα μάτια του μικρότερου γιου της, Άεγκον του 3ου.
Ο εμφύλιος τέλειωσε το 131 AL (After Landing) με τον θάνατο του Άεγκον του 2ου, και την άνοδο του Ανηψιού του, Άεγκον του 3ου, στην εξουσία.
7. Άεγκον ο 3ος (ο Όλεθρος των Δράκων)
Ο Άεγκον ντυνόταν πάντα στα μαύρα, ήταν χλωμός, και δεν χαμογελούσε ποτέ, εξαιτίας της φρίκης που έζησε, βλέποντας έναν δράκο να κατασπαράζει την μητέρα του. Εξαιτίας αυτού, έτρεμε στην μετέπειτα ζωή του, τους δράκους, οδηγώντας τους, άθελα του, στον αφανισμό ! Ο Τελευταίος ζωντανός δράκος πέθανε κατά την διάρκεια της Βασιλείας του, και για αυτό ονομάστηκε o \"όλεθρος των δράκων (dragonbane)\", παρόλο των μετέπειτα προσπαθειών του να βρει αυγά δράκων. Σε μια δεδομένη στιγμή, είχε ταυτόχρονα 9 μάγους στην θάλασσα, από άκρη σε άκρη, να προσπαθούν να εκκολάψουν κάποια αυγά. Ο Άεγκον είχε 3 κόρες και 2 γιούς, τον Ντάερον τον 1ο (συχνά τον αποκαλούσαν και Νεαρό Δράκο) και Μπάελορ τον 1ο, που αργότερα πήρε το προσωνύμιο Μπάελορ ο Ευσεβής. Μετά τον θάνατο του, στον θρόνο ανέβηκε ο πρωτότοκος γιος του, Ντάερον.
8. Νταέριον ο 1ος (ο Νεαρός Δράκος)
Ο Ντάερον, ο 8ος Ταργκάρυεν που κάθισε στον Σιδηρούν Θρόνο, ήταν γεννημένος πολεμιστής. Χαρισματικός, με ωραία σωματοδομή, και καλές πολεμικές τεχνικές, έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο πρόγονος του, Άεγκον ο Κατακτητής (που φορούσε και το στέμμα του). Να κατακτήσει το Ντορν.
Μιας και ένιωθε ότι ήταν δουλειά που είχε μείνει στην μέση, ο Άεγκον προσπάθησε, και κατάφερε (με ευκολία κι όλας) να κατακτήσει το Ντορν. Δυστυχώς όμως, η κατάκτηση του δεν κράτησε πολύ. Μια έξυπνη παγίδα ήταν αρκετή, για να σκοτώσει τον \"Επόπτη\", Άρχοντα Τυρέλλ, που είχε αφήσει ο Ντάερον να κυβερνήσει το Ντορν. Ο Θάνατος του επέφερε μια μεγάλη επανάσταση, που \"ακύρωσε\" την όλη κατάκτηση του Ντορν, μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Ο Ντάερον έχασε 40 χιλιάδες άνδρες προσπαθώντας να κρατήσει το Ντορν, και εν τέλη, έχασε και την ζωή του, σε ηληκία 18 ετών. Δεδομένου του ότι δεν είχε προλάβει να αφήσει απόγονους (αν και παντρεμένος) ο θρόνος πέρασε στον αδερφό του, Μπάελορ τον Ευσεβή.
9. Μπάελορ ο 1ος (ο Ευσεβής)
Ο Μπάελορ ο αγαπητός, ήταν ο 1ος Βασιλιάς που ήταν παράλληλα και Σέπτον. Κατά την Βασιλεία του, έχτισε το Μεγάλο Σέπτ του Μπάελορ (από τον οποίο και πήρε το όνομα του), και έκανε το Κινγκς Λάντινγκ το κέντρο της πίστης στο Γουέστερος. Ο Μπάελορ ήταν με διαφορά, ο πιο αγαπητός Βασιλιάς του Γουέστερος. Λάτρευε τα πλήθη, και τα πλήθη των λάτρευαν.
Η πρώτη κίνηση που έκανε, μόλις ανέβηκε στην εξουσία, ήταν να περπατήσει ξυπόλυτος (!) μέχρι το Ντορν, για να σφραγίσει την ειρήνη. Λέγετε μάλιστα ότι έσωσε και την ζωή του ανηψιού του Άεμον του Δρακοϊππότη, μπαίνοντας σε έναν λάκκο με οχιές, οι οποίες των τσίμπησαν πολλές φορές, αλλά το δηλητήριο τους δεν τον πείραξε, λόγο της πίστης του στους 7. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και μια απλή μεταφορά, εννοώντας το Ντορν σαν τον λάκκο, και τους Ντορνισμεν σαν οχιές.
Αργότερα, πάντρεψε την μικρή του αδερφή, Νταυνέρυς, με τον Πρίγκιπα του Ντορν, σφραγίζοντας μια και καλή την συμφωνία.
Λόγο του ότι πέρναγε τις περισσότερες ώρες του στην προσευχή, το Βασίλειο κυβερνούσε το Χέρι του Βασιλιά, ο θείος του Βισέρυς (αδερφός του Άεγκον του 3ου), ο οποίος και έγινε ο 10ος Βασιλιάς του Σιδηρούν Θρόνου, μετά τον θάνατο του Μπάελορ του Ευσεβή, από υπερβολική νηστεία (αν και μερικοί λένε ότι δηλητηριάστηκε από τον θείο του).
10. Βισέρυς ο 2ος
Ο Βισέρυς ο 2ος έκατσε μόλις για 1 χρόνο στον Σιδηρούν Θρόνο, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Παρόλα αυτά τον θυμούνται με άσχημο τρόπο, μιας και είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία του Μπάελορ του Ευσεβή. Μετά τον θάνατο του, ο τον θρόνο πήρε ο Γιος του, Άεγκον ο 4ος.
11. Άεγκον ο 4ος (ο Ανάξιος)
O Άεγκον ο Ανάξιος, είναι ο 11ος Ταργκάρυεν που έκατσε στον Σιδηρούν Θρόνο, και θεωρείτε ως ένας από τους χειρότερους Βασιλείς. Απέκτησε αμέτρητα μπάσταρδα, νομιμοποιώντας τα στο νεκροκρέβατο του, μια πράξη που επέφερε την επανάσταση των Μπλακφάιρ, και σχεδόν διάλυσε τα 7 Βασίλεια.
Ο Άεγκον έκατσε στον θρόνο όταν ήταν νέος και όμορφος, αλλά κατέληξε χοντρός και διεφθαρμένος, κάτι που σε πολλούς θυμίζει τον Βασιλιά Ρόμπερτ. Ανάμεσα στα άλλα αμαρτήματα του, πόθησε την γυναίκα του θείου του, Νταένα Ταργκάρυεν, και έκανε μαζί της έναν μπάσταρδο, τον Ντάεμον. Μάλιστα, όταν τον έχρισε ιππότη στην ηλικία των 12 ετών, του έδωσε και το Βαλυριανό Σπαθί του Οίκου, Blackfyre (το οποίο το είχαν από τον Άεγκον τον Κατακτητή), αντί να το δώσει στον διάδοχο του, Ντάερον.
Σαν και τους προκατόχους του, ο Άεγκον ήθελε απελπισμένα να ξανά βρει δράκους. Σε αντίθεση όμως με άλλους, αντί να προσπαθεί να αναστήσει άλλους, ή να εκκολάψει αυτά, αποφάσισε να φτιάξει καινούργιους... από ξύλο και σίδερο... Και με αυτούς, προσπάθησε να κατακτήσει το Ντορν, και φυσικά, απέτυχε.
Στο νεκροκρέβατο του, όπως προαναφέραμε, νομιμοποίησε όλα τα μπάσταρδα του, προκαλώντας 5 γενιές πολέμων, μιας και αυτοί και οι απόγονοι τους, προσπάθησαν να πάρουν τον Σιδηρούν Θρόνο.
Ανάμεσα στα άλλα μπάσταρδά του, τα 4 πιο γνωστά ήταν :
α. Ντάεμον Μπλακφαιρ
β. Άεγκορ Ρίβερς (Bittersteel - παγερό ατσάλι)
γ. Σιέρα Σίστερ
δ. Μπρύντεν Ρίβερς (Bloodraven)
12. Ντάερον ο 2ος
Ο Ντάερον ο 2ος, διαδέχθηκε στον θρόνο τον πατέρα του Άεγκον τον 4ο, μετά τον θάνατο του. Ο μπάσταρδος αδερφός του, Ντάεμον Μπλακφαιρ αμφισβήτησε την κυριαρχία του, κάτι που οδήγησε σε έναν τρομερό εμφύλιο πόλεμο,
Ο Ντάερον περιγράφετε ως ένας ευγενικός και σοβαρός άνδρας. Δεν ήταν πολεμιστής, με καμία έννοια, αλλά ήταν μορφωμένος και λογικός. Το 1ο πράγμα που έκανε, όταν ανέβηκε στον θρόνο, ήταν να παντρέψει την μικρή του αδερφή, Νταυνέρυς, με τον Πρίγκιπα Μάρον Μαρτέλλ, ενώνοντας στην ουσία το Ντορν, με το υπόλοιπο Βασίλειο.
Ο Νταέρον με την γυναίκα του, απέκτησαν 3 γιούς (Μπάελορ, Αέρυς, Ράεγκαλ, Μάεκαρ) και τουλάχιστον 1 κόρη, την Αέλινορ (που παντρεύτηκε αργότερα τον αδερφό της, Αέρυς). Ο διάδοχος του Ντάερον, Μπάελορ (the BreakSpear) υπηρέτησε σαν χέρι του πατέρα του, και κανονικά θα τον διαδεχόταν στον θρόνο, αν δεν πέθαινε από το χέρι του αδερφού του Μάεκαρ (η ιστορία του περιγράφετε στα βιβλία Hedge Knight, του George R.R. Martin). Ο Μπάελορ ήταν και ο κύριος λόγος που ο πατέρας του κατάφερε να αντιμετωπίσει την επανάσταση των Μπλακφαιρ, δηλαδή του νόθου αδερφού του Ντάεμον. Αλλά ας κάνουμε μια παρένθεση, για να αναφερθούμε σε αυτήν την επανάσταση....
Daemon Blackfyre - Brynden Rivers - Aegor Rivers
The Blackfyre Rebellion (τα 3 μπάσταρδα του Άεγκον του Ανάξιου)
O Ντάεμον, θεωρούταν ο \"υπέρτατος\" πολεμιστής. Ήταν ψηλός, πολύ δυνατός, με μυώδεις χέρια, και εμφανείς κοιλιακούς. Είχε πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά των Ταργκάρυεν (βαθιά μωβ μάτια, και λευκό-χρυσά μαλλιά). Τόσο \"απάνθρωπα\" όμορφος, και εκπαιδευμένος σε κάθε πιθανό όπλο, πολλοί των θεωρούσαν ως την προσωποποίηση του Πολεμιστή (του Θεού). Σε πολλά πορτρέτα, θύμιζε πάρα πολύ τον πρόγονο του, Άεγκον τον Κατακτητή.
Αν και νομιμοποιήθηκε από τον πατέρα του, περίμενε κάποιον καιρό μετά τον θάνατο του, για να ξεκινήσει την επανάσταση του, ωθούμενος από πολλούς, μεταξύ άλλων και του αδερφού του Άεγκορ Ρίβερς. Μιας και υπήρχαν φήμες ότι ο Ντάερον δεν ήταν πραγματικός γιος του Άεγκον του 4ου (αλλά μπάσταρδος του Άεμον του Δρακοιππότη) πολλοί θεωρούσαν τον Ντάεμον ως νόμιμο Βασιλιά, μιας και ήταν και από τις 2 πλευρές, Ταργκάρυεν, και επίσης ήταν \"καλύτερος άνδρας, και καλύτερος πολεμιστής\". Η αιτία ήταν αυτή. Η αφορμή όμως, για την επανάσταση, ήταν ότι ο Ντάερον πάντρεψε την αδερφή του, Νταενέρυς, με τον Πρίγκιπα του Ντορν.
Λέγετε ότι ο Ντάεμον την αγαπούσε, και αυτή το ίδιο, οπότε όταν ο Ντάερον του αρνήθηκε το χέρι της, ξεκίνησε επανάσταση.
Πήρε το όνομα του σπαθιού του, Μπλακφαιρ, σαν όνομα του Οίκου του, και τα αντίστροφα χρώματα των Ταργκάρυεν, σαν έμβλημα του (μαύρος δράκος σε κόκκινο φόντο). Σύμφωνα με τον Έστας Ωσγκρει, μάζεψε με το μέρος του όλους τους μεγάλους ιππότες του Βασιλείου.
Η μεγάλη και τελική μάχη, έγινε στην περιοχή \"κόκκινο γρασίδι\". Ο Άεγκον πολέμησε σαν να ήταν ο ίδιος ο Πολεμιστής, και νίκησε τον Γκουέιν Κορμπρει, της Βασιλικής Φρουράς, σε προσωπική μονομαχία. Μετά όμως, αντί να επιτεθεί στις κύριες δυνάμεις του Πρίγκιπα Μάεκαρ, υπερασπίστηκε τον πληγωμένο Κόρμπρει, και τον μετέφερε μακριά από την μάχη.
Παράλληλα, ο 3ος μπάσταρδος, Μπρύντεν Ρίβερς (The bloodraven) βρήκε μια τοποθεσία, όπου αυτός και οι ακόλουθοι του, έριξαν βέλη με μεγάλη ευκολία εκεί που βρισκόταν ο Ντάεμον, σκοτώνοντας αυτόν, και τους δύο δίδυμους δωδεκάχρονους γιους του, Άεμον και Άεγκον.
Τότε ο Άεγκορ Ρίβερς, κυνήγησε τον Μπρύντεν Ρίβερς (είχαν μεγάλη κόντρα, γιατί εκτός του ότι υποστίρηζαν 2 διαφορετικές πλευρές, αγαπούσαν και την ίδια γυναίκα, την μπάσταρδη αδερφή τους, Σιέρα Σίστερ), και κατάφερε να του βγάλει το ένα μάτι. Επίσης ανέκτησε το βαλυριανό σπαθί του αδερφού του, \"Blackfyre\", και έφυγε με τους υπόλοιπους γιους του Ντάεμον για το Έσσος, όπου και δημιούργησε τον μεγαλύτερο στρατό μισθοφόρων, τον Χρυσό Λόχο, ο οποίος και κάνει αναφορά στο μότο του, λέγοντας \"Beneath the gold, the bitter steel.\". Στο νεκροκρέβατο του, διέταξε τους διαδόχους του, να βράσουν το κρανίο του (ώστε να ξεκολλήσει η σάρκα) και να το βουτήξουν σε χρυσό, ώστε να το κουβαλήσουν όταν με το καλό, στο μέλλον, ανακτήσουν τον Σιδηρούν Θρόνο. Το παράδειγμα του ακολούθησαν και οι διάδοχοι του.
Τέλος, ο Άεγκον Ρίβερς, μετά το τέλος της επανάστασης, και τον θάνατο του Βασιλιά αδερφού του, υπηρέτησε σαν χέρι του Βασιλιά Αέρυς του 1ου (του ανηψιού του). Όταν ο γιος του Ντάεμον Μπλαφαιρ, εν ονόματι Ντάεμον ο 2ος, ξεκίνησε την 2η επανάσταση των Μπλακφαιρ, ο Μπλαντρειβεν ήταν και πάλι εκεί να τον αντιμετωπίσει. Αργότερα, φυλακίστηκε για άγνωστη αιτία (κατά την Βασιλεία του Μάεκαρ του 1ου) και αργότερα στάλθηκε συνοδεία του Μάεστερ Άεμον, στο Τείχος, όπου και έγινε Άρχοντας Διοικητής. Θεωρείτε πλέον νεκρός, αν και υπάρχει μια θεωρία που τον θέλει να είναι ο \"three eyed crow\", η κουρούνα με τα 3 μάτια που βρήκε ο Μπράντον Στάρκ, πέρα από το Τείχος.
Ας επιστρέψουμε όμως πίσω στον Σιδηρούν Θρόνο, και στον 13ο Βασιλειά, Αέρυς ο 1ος (γιος του Ντάερον του 2ου)
13. Αέρυς ο 1ος
O Αέρυς ο 1ος, διαδέχθηκε τον πατέρα του Ντάερον τον 2ο, αφού πέθανε από την μεγάλη Ανοιξιάτικη Αρρώστια.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Αέρυς ήταν βιβλιοφάγος. Λίγα όμως είναι αυτά που γνωρίζουμε για τον χαρακτήρα, αλλά και την βασιλεία του. Γνωρίζουμε πως έκανε χέρι του Βασιλιά τον Θείο του, Άεγκον Ρίβερς, και τον άφησε να διοικεί, όσο αυτός ήταν κλεισμένος στο δωμάτιο του, διαβάζοντας βιβλία. O Άεγκον ο 5ος μάλιστα, όταν ήταν ακόμα μικρός, θυμάται τον Θείο του Αέρυς, να διαβάζει για μια προφητεία που μίλαγε για την επιστροφή των δράκων. Επειδή δεν άφησε απογόνους, στον θρόνο μετά τον θάνατο του τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Μάεκαρ.
14. Μάεκαρ ο 1ος
Ο Μάεκαρ διαδέχθηκε τον αδερφό του στον Σιδηρούν Θρόνο. Ήταν γερός σαν ταύρος, και ικανότατος πολεμιστής, και διοικητής. Το 208 AL, πήγε να παρακολουθήσει ένα Τουρνουά στο Άςφορντ, το οποίο θα αποδεικνυόταν καταστροφικό, για αυτόν και τους 2 γιους του. (Σκοτώθηκαν μεταξύ τους, σκότωσαν τον ξάδερφό τους και διάδοχο του θρόνου, και διάφορα άλλα. Την συγκεκριμένη ιστορία μπορούμε να την διαβάσουμε στο \"The Hedge Knight\" του George R.R. Martin).
ο Μάεκαρ διοίκησε το Βασίλειο μέχρι και το 233 AL, όπου και πέθανε σε μια μάχη από έναν άγνωστο επαναστάτη (προφανώς σε μια από τις επόμενες επαναστάσεις των Μπλακφαιρ).Ανάμεσα στις άλλες πράξεις του, ήταν και φυλάκιση του θείου του, Bloodraven. Μετά τον θάνατο του, τον διαδέχθηκε ο γιος του, Άεγκον ο 5ος.
15. Άεγκον ο 5ος (ο Απίθανος)
Ο Άεγκον έγινε Βασιλιάς, αφού το συμβούλιο προσπέρασε αρκετούς άλλους πιθανούς διεκδικητές, και αφού ο μεγαλύτερος αδερφός του, Άεμον, απέρριψε την θέση. Για αυτό και ονομάστηκε Άεγκον ο Απίθανος.
Στα νιάτα του, υπηρέτησε σαν ιπποκόμος του Σερ Ντάνκαν του ψηλού, με το ψευδώνυμο Έγκ (την ιστορία τους μπορείτε να διαβάσετε στο Dunk & Egg του George R.R. Martin). Κατά την βασιλεία του, εξόρισε τον σκληρό και σαδιστικό αδερφό του, Αέριον, ένα τρομερό παράδειγμα για την τρέλα που κυρίευε κατά καιρούς τους Ταργκάρυεν. Ο Αέριον πέταξε όταν ήταν μικρός την γάτα του Άεγκον σε ένα πηγάδι, και ένα βράδυ μάλιστα τον απείλησε ότι θα του έκοβε τα γεννητικά όργανα, ώστε να τον κάνει γυναίκα και να τον παντρευτεί. Ακολούθησαν και άλλες τρέλες, που οδήγησαν στην εξορία του, στο Λυς, όπου και υπηρέτησε στους Δευτερότοκους. Είναι πιθανών να άφησε και παιδιά πίσω του. Ο Αέριον πέθανε το 232 AL, πίνοντας υγρή φωτιά, θεωρώντας ότι θα τον μετατρέψει σε δράκο.
Ο Άεγκον λοιπόν, αν και ήταν έξυπνος και λογικός σαν νεαρός, εξακολούθησε να είναι νεαρός... Παρότι μεγάλωσε ηλικιακά, στο μυαλό έμεινε παιδί. Μάλιστα ο αδερφός του Άεμον, ανακαλεί να το λέει, πριν φύγει για το Τείχος, το εξής : \"Χρειάζεται να είσαι άντρας για να πολεμήσεις. Ένας Άεγκον, όχι ένας Έγκ. Σκότωσε το αγόρι μέσα σου, και άσε τον άνδρα να αναδυθεί\". Σαν τιμητική συνοδεία για τον αδερφό του, ο Άεγκον άδειασε τα μπουντρούμια του Κινγκ\'ς Λαντιγκ, στέλνοντας τους όλους στο Τείχος, ανάμεσα σε άλλους, και τον Bloodraven. Κατά την Βασιλεία του, όρισε τον παλιό του φίλο Ντάνκαν τον Ψηλό, σαν Άρχοντα Διοικητή της Βασιλικής Φρουράς.
Επίσης, φρόντισε τον γάμο μεταξύ του εγγονού του, Πρίγκιπα Αέρυς, και της αδερφής του Πριγκίπισσα Ραέλλα (την αδερφή του Αέρυς. Να μην μπερδευτεί με την αδερφή του Άεγκον, Ραέλλε !)αφού άκουσε μια προφητεία μιας μάγισσας των δασών, ότι ο Πρίγκιπας που υποσχέθηκαν, θα γεννιόταν από την γραμμή τους.
Κατά την Βασιλεία του, τέλειωσε και οριστικά τους πολέμους με τους Μπλακφαιρ, μιας και βρήκε τους τελευταίους από αυτούς στο Γουέστερος, και τους εξολόθρευσε. Ο Άεγκον, μαζί με τον μικρό του γιο Πρίγκιπα Ντάνκαν τον μικρό, καθώς και τον Άρχοντα Διοικητή της Φρουράς του, και φίλο του, Ντάνκαν τον Ψηλό, πέθαναν στην τραγωδία του Σάμερχολ, όπου κάηκε ζωντανός, προσπαθώντας να εκκολάψει κάποια αυγά δράκων.
Παρένθεση : Μάεστερ Άεμον Ταργκάρυεν
Ο Άεμον Ταργκάρυεν, είναι αδερφός του Άεγκον του 5ου και του Τζαεχέρυς του 2ου. Κανονικά δικαιούταν τον θρόνο, αλλά έκανε στην άκρη για να τον πάρει ο Τζαεχέρυς. Έγινε Μάεστερ, και πήγε στο Τείχος. Πέθανε σε τόσο μεγάλη ηλικία (102 ετών) που ο υπόλοιπος κόσμος, είχε ξεχάσει ποιος ήταν, και από που κράταγε το αίμα του. Ο Άεμον υποστηρίζει και βοηθάει τον Τζον Σνόου στην πορεία του στο Τείχος. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, εξελίσσεται στην ιστορία του Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου, και δεν τα αναφέρω εδώ, για τυχών σπόιλερς.
16. Τζαεχέρυς ο 2ος
Ο Τζαεχέρυς ο 2ος, έγινε Βασιλιάς μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του Άεγκον. Σύμφωνα με μη-διασταυρωμένες πληροφορίες, ήταν χλωμός, και έδειχνε άρρωστος συνέχεια. Παρόλα αυτά περιγράφετε σαν έξυπνος και ευγενικός άνδρας, που πέθανε μικρός.
Αν και, όπως και τα αδέρφια του, παντρεύτηκε από αγάπη, διέταξε τα παιδιά του (Αέρυς και Ραέλλα) να παντρευτούν μεταξύ τους, μιας και πίστευε (μαζί με τον πατέρα του, Άεγκον) ότι από την γενιά τους, θα γεννηθεί ο Πρίγκιπας που είχε υποσχεθεί.
Μετά από 3 χρόνια Βασιλείας, πέθανε, αφήνοντας στον Θρόνο τον τελευταίο Ταργκάρυεν Βασιλειά. Τον γιο του, Αέρυς.
17. Αέρυς ο 2ος (Ο τρελός Βασιλιάς - The mad King)
O Αέρυς ο 2ος, γνωστός και ως \"ο Τρελός Αέρυς\", \"ο Τρελός Βασιλιάς\", και ο \"Βασιλιάς - ψώρα\" ήταν ο 17ος, και τελευταίος Ταργκάρυεν, που έκατσε στον Σιδηρούν Θρόνο.
ο Αέρυς ήταν πολλά υποσχόμενος στα νιάτα του, φέρνοντας ευημερία και ασφάλεια στα 7 Βασίλεια, αλλά αργότερα ανέπτυξε Σχιζοφρένεια, που οδήγησε σε ένα γεγονός εν ονόματι \"Η αψήφηση του Ντασκεντειλ (Defiance of Duskendale)\".
O Άρχοντας Ντένυς Ντάρκλιν είχε αρκετές απαιτήσεις, για μείωση φόρων και κατασκευή νέας πόλης για τον Οίκο του, κάτι το οποίο ο Αέρυς αρνήθηκε, και επέφερε την αδιαφορία του Άρχοντα Ντένυς, ο οποίος δεν πλήρωσε φόρους. Ο Αέρυς, μιας και ήδη είχε αρχίσει να απομακρύνετε από το Χέρι του, Τάιγουιν Λάννιστερ (Πολλοί λένε, γιατί τον ζήλευε, μιας και ο Τάιγουν θύμιζε περισσότερο Βασιλιάς, παρά ο Αέρυς. Άλλοι λένε ότι οφείλετε στον έρωτα του Αέρυς, προς την γυναίκα του Τάιγουιν, Τζοάννα.), αποφάσισε να πάει μόνος του στο Ντασκεντειλ, με συνοδεία την Βασιλική Φρουρά, για να συλλάβει και να εκτελέσει τον Ντάρκλιν. Αντ\'αυτού, ο Νταρκλιν τον φυλάκισε. Αμέσως ο Τάγουιν οδήγησε μια τεράστια δύναμη ανδρών, έξω από τα τείχη του Ντάρκλιν, αλλά δεν μπορούσε να κάνει καμία κίνηση, μιας και ο Νταρκλιν είχε διαμηνύσει ότι σε οποιαδήποτε υποψία επιθετικής κίνησης, θα έσφαζε τον Βασιλιά.
Η κατάσταση λύθηκε όταν ο Σερ Μπάρισταν Σέλμυ, εισέβαλε στο Ντασκεντειλ κρυφά, και ελευθέρωσε τον Βασιλιά. Αμέσως ο Ντάρκλιν άνοιξε τις πύλες του και παρακάλεσε για έλεος, αλλά αποκεφαλίστηκε, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του.
Από τότε διακόπηκε και κάθε σχέση μεταξύ του Βασιλιά, και του Χεριού του, μιας και ο Αέρυς πίστευε ότι ο Τάιγουιν τον άφησε στα μπουντρούμια για να σαπίσει. Από τότε, ο Αέρυς δεν ήταν ποτέ ξανά ίδιος. Η παράνοια και η σκληρότητα του, ήταν πλέον εκτός ελέγχου.
Έτρωγε λίγο, γιατί φοβόταν τον δηλητηριασμό. Επίσης, μιας και είχε κοπεί πολλές φορές στον Σιδηρούν Θρόνο, ανέπτυξε μια φοβία προς τις λεπίδες, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε λεπίδα εν παρουσία του, πλην των σπαθιών της Βασιλικής φρουράς. Τα νύχια του μεγάλωσαν σχεδόν μισό μέτρο, και τα μαλλιά του και το μούσι του συνέχισαν να μεγαλώνουν, απεριποίητα.
Την ίδια χρονιά με το γεγονός του Ντάσκεντειλ, ο Τάιγουιν διοργάνωσε ένα Τουρνουά προς τιμήν του Βασιλιά, όπου και πρότεινε τον γάμο της κόρης του, Σέρσει, με τον Πρίγκιπα Ράεγκαρ Ταργκάρυεν. ο Αέρυς όμως, φοβούμενος την αυξανόμενη δύναμη του Τάγουιν, απέρριψε την πρόταση, προσβάλλοντας τον. Ο Τάιγουιν όμως δεν το ξέχασε αυτό...
Δυο χρόνια μετά, ο Αέρυς πάντρεψε τον γιο του Ράεγκαρ, με την Έλια Μαρτέλλ. Αργότερα, διάλεξε τον διάδοχο του Τάιγουιν, Τζέιμυ Λάννιστερ, σαν το μικρότερο μέλος που έχει μπει ποτέ στην Βασιλική Φρουρά, στερώντας από τον Άρχοντα Τάιγουιν, τον πρωτότοκο (και μόνο ικανό σωματικά) διάδοχο του. Τότε ο Τάιγουιν βρήκε μια δικαιολογία για να παραιτηθεί από χέρι του Βασιλιά, και επέστρεψε στο Κάστερλυ Ροκ.
Η μοναδική φορά που ξανά βγήκε από το Κόκκινο Οχυρό ο Βασιλιάς (μετά το Ντάσκεντειλ), ήταν για να παρευρεθεί στο Τουρνουά του Χάρενχαλ, το 281AL, και αυτό ύστερα από προτροπή του Βάρυς, που του είπε ότι ο γιος του, Ράεγκαρ, σκόπευε να χρησιμοποιήσει το Τουρνουά σαν πρόφαση για να βρει ιππότες, οι οποίοι θα τον υποστηρίξουν σε πιθανή εξέγερση εναντίον του πατέρα του.
Ράεγκαρ Ταργκάρυεν
Ο Ράεγκαρ Ταργκάρυεν, ήταν ο πρωτότοκος γιος του Τρελού Βασιλιά, και Πρίγκιπας του Ντραγκονστόουν. Ο Ράεγκαρ ήταν ιδιαίτερα ευφυής, και τέλειος σε ότι και αν αποφάσιζε να έκανε. Θεωρούταν ως ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός, και πολεμιστής. Ήταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, μιας και γεννήθηκε στην καταστροφή του Σάμμερχαλ, και θεωρούσε ότι γεννήθηκε μέσα σε θλίψη.
Οι περισσότεροι θυμούνται τον Ράεγκαρ με σεβασμό, ακόμα και ο Νεντ Σταρκ. Ο Ράεγκαρ ήταν ψηλός, με εξωπραγματική ομορφιά, και καλογυμνασμένο σώμα. Αν και όταν ήταν μικρός σε ηλικία του άρεσε απλά να διαβάσει, φαίνεται ότι βρήκε ένα κείμενο που του άλλαξε την ζωή, και αποφάσισε να γίνει πολεμιστής. Πιο συγκεκριμένα, είπε \"Απαιτώ ένα σπαθί και μια πανοπλία. Από ότι φαίνεται, πρέπει να γίνω ιππότης\". Από τα γραφόμενα, καταλαβαίνουμε ότι ο Ράεγκαρ θεωρούσε ότι ήταν ο Πρίγκιπας-που-υποσχέθηκαν, σύμφωνα με την προφητεία που ήθελε τον εκλεκτό να κατάγεται από την γραμμή του Αέρυς και της Ραέλλα. Αργότερα βέβαια, είχε πειστεί πως ο εκλεκτός ήταν ο γιος του, Άεγκον.
Αν και ο Ράεγκαρ ήταν ιδιαίτερα κλειστός και εσωστρεφής, ήταν πολύ αγαπητός από τον κόσμο. Συγκεκριμένα, η Σέρσει ανακαλεί ότι, ο κόσμος μια φορά είχε φωνάξει τουλάχιστον το διπλάσιο για τον πατέρα της, Τάιγουιν, σε σχέση με τον Βασιλιά, αλλά ούτε καν το μισό σε σχέση με τον Πρίγκιπα Ράεγκαρ.
Ο Ράεγκαρ απέκτησε 2 παιδιά με την γυναίκα του Έλια, την Ραένυς, και τον Άεγκον. Εξαντλήθηκε όμως τόσο πολύ από την γέννα, που οι Μάεστερ τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα μπορούσε να κάνει άλλα παιδιά. Ο Μάεστερ Άεμον, που συχνά συνομιλούσε με το τρισέγγονο του μέσω κορακιών, θυμάται ότι αργότερα στην ζωή του, ο Ράεγκαρ θεωρούσε πως ο γιος του, Άεγκον, ήταν ο εκλεκτός που είχαν υποσχεθεί, καθώς και ότι \"ο δράκος πρέπει να έχει 3 κεφάλια\", οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό.
Αλλά ας επιστρέψουμε στο Τουρνουά του Χάρενχαλ...
281 AL. Το τουρνουά στο Χάρενχαλ
Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον Άρχοντα Γουέντ, προς τιμήν της κόρης του, καθώς και για να δείξει την δύναμη του Οίκου του. Από πολλούς θεωρείτε ως το καλύτερο τουρνουά που έχει διοργανωθεί ποτέ. Ήταν και τότε που ο Τζέιμυ Λάννιστερ έγινε μέλος της Βασιλικής Φρουράς.
Σε αυτό το Τουρνουά λοιπόν, ο Πρίγκιπας Ράεγκαρ έκανε επίδειξη δύναμης. Νίκησε στην σειρά τους, Άρχοντα Γιον Ρόυς, τον Μπράντον Σταρκ (αδερφό του Νεντ), το Σπαθί του Πρωινού, Σερ Άρθουρ Ντευν (για πολλούς, ο καλύτερος πολεμιστής όλων των εποχών του Γουέστερος), και τον ίδιο τον Σερ Μπάρισταν Σέλμυ, κερδίζοντας το Τουρνουά. Αυτή η νίκη του όμως, έμελλε να ήταν τόσο σημαντική, όσο και η άφιξη στο Γουέστερος, από τον Άεγκον τον Κατακτητή.
Γιατί ο Άεγκον ξεκίνησε την δυναστεία των Ταργκάρυεν, και ο Ράεγκαρ την τέλειωσε !
Μετά την επιτυχία του, αντί να αφιερώσει την νίκη του, στην γυναίκα του Έλια Μαρτέλλ, την αφιέρωσε στην αδερφή του Νεντ και του Μπραντον. Την Λυάννα Σταρκ. Χρίζοντας την Βασίλισσα της ομορφιάς και της αγάπης. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν, μιας και η Λυάννα ήταν αρραβωνιασμένη με τον Ρόμπερτ Μπαράθηον.
1 Χρόνο αργότερα, απήγαγε την Λυάννα, για άγνωστους λόγους, επιφέροντας την τρομερή οργή του Ρόμπερτ Μπαράθηον, καθώς και του αδερφού της, Μπράντον Σταρκ.
Ο Μπράντον Σταρκ εμφανίστηκε με συνοδεία στο Κινγκς Λάντινγκ, όπου και απέτησε από τον Ράεγκαρ να \"βγει έξω και να πεθάνει\". Από ότι αποδείχθηκε, ο Ράεγκαρ δεν ήταν εκεί. Ήταν όμως ο πατέρας του, Βασιλιάς Αέρυς, ο οποίος και συνέλαβε τον Μπράντον και την συνοδεία του, και κάλεσε τους Άρχοντες Πατέρες τους, να λογοδοτήσουν για τις πράξεις των γιων τους.
Όταν αυτοί παρουσιάστηκαν μπροστά στον Βασιλιά, ο Αέρυς διέταξε να εκτελεστούν, χωρίς δίκη. Συγκεκριμένα τον Άρχοντα Ρίκαρντ Σταρκ, τον έκαψε ζωντανό με υγρή φωτιά (wildfire) ενώ είχε φυλακισμένο σε μια μηχανή βασανιστηρίων τον Μπράντον, αναγκάζοντας τον να στραγγαλιστεί, προσπαθώντας να ελευθερωθεί για να σώσει τον πατέρα του. Με την παράνοια του ακόμα ανικανοποίητη, διέταξε τον Άρχοντα Τζον Άρρυν, να του στείλει τα κεφάλια των 2 προστατευόμενων του, Ένταρντ Σταρκ, και Ρόμπερτ Μπαράθηον. Ο Άρρυν αρνήθηκε, και οι παράνοια του Αέρυς οδήγησε σε ένα γεγονός, που θα έμενε στην ιστορία σαν τον \"Πόλεμο του Σφετεριστή\" για τους Ταργκάρυεν, και σαν την \"Επανάσταση του Ρόμπερτ\" για αυτούς που πολέμησαν με την άλλη πλευρά.
Οι Οίκοι Άρρυν, Σταρκ, Μπαράθηον και Τούλλυ, πολέμησαν κάτω από το λάβαρο του Ρόμπερτ Μπαράθηον, που είχε Βασιλικό αίμα, από την γιαγιά του, Ραέλλα Ταργκάρυεν, την θεία του Βασιλιά.
Ο Αέρυς κατά τον πόλεμο άλλαξε 4 Χέρια, τον Όουεν Μέρυγουέδερ, Τον Τζον Κόννιγκτον, τον Άρχοντα Καρλτον Τσέλστεντ, και τέλος τον Πυρομάντη Ρόσσαρντ.
Τα χτυπήματα όμως ήταν απανωτά. Στην αρχή έχασαν αμέτρητες μάχες, στην πορεία δεν κατάφεραν να πάρουν το Στορμς Έντ από τον Στάννις Μπαράθηον, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την πολιορκία εναντίων των Τυρέλλ για έναν ολόκληρο χρόνο,και τέλος έχασαν την πιο καθοριστική μάχη, την μάχη της Τρίαινας, όπου ο Ρόμπερτ Μπαράθηον (που πήρε και το προσωνύμιο Δαίμονας της Τρίαινας) σκότωσε τον Πρίγκιπα Ράεγκαρ σε μάχη σώμα με σώμα, με ένα τρομερό χτύπημα στο στήθος από το πολεμικό του σφυρί, σμπαραλιάζοντας το στήθος του Πρίγκιπα, και σκορπώντας τα διαμάντια που το στόλιζαν στην λίμνη.
Ο Αέρυς, αναγκάστηκε και έστειλε την σύζυγο του Βασίλισσα Ραέλλα στο Ντράγκονστουν (το μοναδικό κάστρο που τους είχε απομείνει) η οποία ήταν έγκυος στην Νταυνέρυς, μαζί με τον μικρό Βισέρυς, για να γλυτώσουν την πολιορκία. Κράτησε όμως την σύζυγο του Ράεγκαρ με τα 2 παιδιά του, θεωρώντας ότι θα του χρησίμευαν σαν όμηροι, για να μην αλλάξει πλευρά το Ντορν.
Η απόφαση του αυτή, απέφερε τον βιασμό της Πριγκίπισσας Έλια, και την δολοφονία της (καθώς και των παιδιών της) στα χέρια του Σερ Άμορυ Λορτς, και του Σερ Γκρέγκορ Κλεγκέιν.
Λίγο πριν την άλωση του Κινγκς Λάντινγκ λοιπόν από τον άρχοντα Ένταρντ Σταρκ, 12.000 στρατιώτες έφτασαν κάτω από τις διαταγές του Τάιγουιν Λάννιστερ, δηλώνοντας υπακοή. Ο Άρχοντας Βάρυς πρότεινε στον Βασιλιά να μην αφήσει τους Λάννιστερ να μπουν στην πόλη, αλλά ο Γκραντ Μάεστερ Παισέλ, επέμενε ότι οι Λάννιστερ ήταν άξιοι εμπιστοσύνης. Ο Βασιλιάς Άερυς έκανε το λάθος και εμπιστεύτηκε τον Μάεστερ, αφήνοντας τους Λάννιστερ να μπουν στην πόλη, ξεκινώντας την λεηλασία της, στο όνομα του Ρόμπερτ.
Όταν λοιπόν κατάλαβε ότι αυτό ήταν το τέλος, διέταξε τον Σερ Τζέιμυ Λάννιστερ να σκοτώσει τον πατέρα του, και τους πυρομάντεις να βάλουν φωτιά στο Κινγκς Λαντινγκ, σκοτώνοντας σχεδόν μισό εκατομμύριο πληθυσμό (έτσι ώστε ο Ρόμπερτ να έβρισκε στάχτες). Ο Τζέιμυ όμως σκότωσε τον Βασιλιά (για αυτό και ονομάστηκε Βασιλοκτόνος) και έσωσε το Κινγκς Λάντινγκ. Ο Ρόμπερτ Μπαράθηον έφτασε, διεκδίκησε τον Σιδηρούν Θρόνο, και έδωσε τέλος στην Δυναστεία των Ταργκάρυεν.
The Last Dragons
Rhaella - Viserys - Daenerys
Αφού κατέφυγαν στο Ντράγκονστοουν, λίγους μήνες μετά η Ραέλλα γέννησε την Νταυνέρυς, πεθαίνοντας στην γέννα. Τα 2 αδέρφια ήταν οι μοναδικοί επιζών αυτού του μεγάλου Οίκου. Οι τελευταίοι κληρονόμοι της μεγάλης Δυναστείας των Ταργκάρυεν, με αίμα από την Αρχαία Βαλύρια !
Για αρκετά χρόνια περιπλανήθηκαν στο Έσσος, κοιτώντας συνεχώς πίσω από την πλάτη τους, για τυχών δολοφόνους, απεσταλμένους από τον \"Σφετεριστή\", μέχρι που κάποτε βρήκαν καταφύγιο στην βίλα του Ιλλύριο Μοπάτις.
Και κάπου εδώ φίλοι μου, το ταξίδι μας πίσω στον χρόνο τέλειωσε, φτάνοντας στα γεγονότα του Game of Thrones. Στην αρχή του Τραγουδιού, του Πάγου και της Φωτιάς !
Πηγή και πληροφορίες : http://awoiaf.westeros.org/
Τα δικαιώματα των εικόνων ανήκουν σε τρίτους
Owner & Administrator