Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Μία άλλη οπτική στο "ο δράκος έχει τρία κεφάλια"
Βασικά, για να είμαστε ακριβείς, δεν την έχουμε στα χέρια μας την προφητεία του Πρίγκιπα της Προφητείας για να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς περιλαμβάνει. Εξάγουμε τα συμπεράσματά μας από τα λόγια όσων την γνώριζαν, όσο και από την προφητεία του Άζορ Αχάι (εφόσον βέβαια ο ΑΑ και ο ΠτΠ είναι το ίδιο πρόσωπο).

Τα τρία κεφάλια του δράκου τα αναφέρει ο Ραίγκαρ στο όραμα όταν μιλάει για το ότι ο γιος του είναι ο Πρίγκιπας της Προφητείας. Οπότε από αυτό θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι η προφητεία τα περιλαμβάνει. Επίσης, την ίδια αναφορά κάνει και ο Αίμον, ο οποίος θα πρέπει να γνώριζε την προφητεία. Άρα, προσωπικά θεωρώ ότι μάλλον θα πρέπει να περιλαμβάνει τα τρία κεφάλια η προφητεία.

Ωστόσο, δεν ξέρουμε το ρόλο των υπόλοιπων κεφαλιών σε σχέση με τον Πρίγκιπα της Προφητείας και δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα ίδια χαρακτηριστικά μ' εκείνον (ματωμένο αστέρι, αλάτι-καπνό κλπ κλπ).

Ο Αίμον μιλώντας για την Ντάνυ λίγο πριν πεθάνει, λέει:

Quote:«Ο δράκος πρέπει να έχει τρία κεφάλια» θρήνησε «αλλά είμαι πολύ γέρος και αδύναμος για να είμαι ένα απ' αυτά. Θα 'πρεπε να είμαι μαζί της, να της δείχνω το δρόμο, αλλά το σώμα μου με προδίδει.»

Σύμφωνα μ' αυτό, ο Αίμον, που επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να γνώριζε κάτι παραπάνω για την προφητεία από μας, φαίνεται να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα κεφάλια. Άρα, ίσως να μην χρειάζεται όλα τα κεφάλια να είναι απόγονοι του Αίρυς και της Ραίλλα, ούτε να γεννηθούν ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι, ούτε να είναι πολεμιστές κλπ κλπ. Αυτά ίσως ισχύουν για τον Πρίγκιπα της Προφητείας, για το κεντρικό πρόσωπο της προφητείας, αλλά όχι και για τους άλλους δύο. Αλλά μάλλον τα κεφάλια θα πρέπει κι αυτά να είναι Ταργκάρυεν, αλλιώς ο Αίμον δεν θα έμοιαζε τόσο απελπισμένος για το ότι δεν μπορεί να αποτελέσει το ένα κεφάλι.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply

Messages In This Thread
Απ: Μία άλλη οπτική στο "ο δράκος έχει τρία κεφάλια" - by nirne - 28-07-2015, 05:53 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 15 Guest(s)