Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σχολιασμός εξώφυλλων
Όταν πρωτοπήρα το βιβλίο  "Βορά Ορνίων",  με εντυπωσίαζε (και τώρα)  η εικόνα του εξώφυλλου.
Βέβαια  με το παρόν  "πιστοποίησα"  την παρουσία του Τζέιμι. 
Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο - και με εντυπωσιάζει -  είναι,  ας το πάρω με άλλον δρόμο:
Αν ήμουν εγώ ο καλλιτέχνης  και μου ζητούσαν να ζωγραφίσω (ή από μόνος μου)  το θέμα,  θα έκανα περίπου, πάνω-κάτω,
το ίδιο ή και διαφορετικό θέμα  με το ίδιο "νόημα" ( το βάζω εισαγωγικά,  γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα  εκτός ότι πάει κάπου).
Αυτό που δε θα σκεφτόμουνα  (ίσως και να το έκανα ,  δε μου αρέσουν  τα τυποποιημένα) να κάνω ή ας το πω με άλλα λόγια, είναι αυτή η φυσική του κίνηση  που κάνει  κοιτώντας προς τα πίσω και κάτω.  Σα να τον ενοχλεί κάτι,  σα να είδε κάποια ίχνη,  σα να ...  πάρα πολλά.  Αυτό νομιζω δίνει την ιδιαίτερη ομορφιά (για μένα)  στη συγκεκριμένη ζωγραφιά,  όπως και η καθαρότητα αλλά και γωνία προσώπου του. Αυτό που θεωρώ κατώτερο "των περιστάσεων"  είναι το κάστρο,  αλλά ίσως κάνω μια ιεροσυλία  με αυτόν τον παραλληλισμό, ας πούμε :
καλύτερα το δείχνω σε φωτο  και θα καταλάβετε τι εννοώ: 
Show Content
εδώ το κυρίως  είναι ο άσπρος ιππότης με τη φυσική κίνηση προς τα πίσω  που εγείρει ερωτηματικά...
A hound will die for you
  but never lie to you
Reply

Messages In This Thread
Απ: Σχολιασμός εξώφυλλων - by SANDOR CLEGANE - 15-09-2015, 12:49 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)