Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Θεωρία: Η Μεγάλη Συνομωσία των Βορείων - The Great Northern Conspiracy
[member=3000]Dragonlord[/member], πολλά συγχαρητήρια για την δουλειά που έκανες ώστε να μεταφραστεί το αγγλικό κείμενο και για την ανάρτηση της θεωρίας στο φόρουμ.  (bow)  (clap)

Νομίζω πως η "Μεγάλη Συνωμοσία των Βορείων" είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες του κόσμου του Μάρτιν, καθώς όχι μόνο βασίζεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στα βιβλία, αλλά προσπαθεί επίσης να συνδέσει γεγονότα που ανήκουν σε διαφορετικά βιβλία και που ίσως με την πρώτη ματιά να μην βγάζουν τόσο νόημα. Αυτό που, επίσης, πιστεύω πως πρέπει να επισημανθεί είναι ό,τι η θεωρία έχει αρκετές version, η κάθε μια από τις οποίες πέρα από τα βασικά νοήματα έχει και κάποια λιγότερα η περισσότερα στοιχεία ή υποθέσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η [member=194]nirne[/member] αναφέρεται στην Αρχόντισσα Σκληρόκαρδη, καθώς σε μια άλλη εκδοχή της θεωρίας εκείνη έχει συνδετικό ρόλο στην γνωστοποίηση και μεταφορά της διαθήκης του Ρομπ στον Βορρά.

Η θεωρία είναι καλά βασισμένη στα βιβλία, και ενώ κάποια στοιχεία ίσως φαντάζουν υπερβολικά, το γενικό "πνεύμα" της θεωρίας, ότι δηλαδή οι Βόρειοι σχεδιάζουν την ανατροπή των Μπόλτον και την άνοδο του κάποιου Σταρκ στο Γουίντερφελ, θεωρώ πως είναι σωστό. Νομίζω, άλλωστε, πως η γενικότερη κατάσταση και ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί την παρούσα στιγμή στον Βορρά γίνεται εύκολα αντιληπτή στον αναγνώστη και οδηγεί σε αυτό συμπέρασμα. Και μόνο το κεφάλαιο του Ντάβος στο Λευκό Λιμάνι να διαβάσει κανείς, καταλαβαίνει ότι κάτι παίζεται. Είναι τέτοιοι οι συνεχείς υπαινιγμοί του Γουάιμαν Μάντερλυ για το γεγονός ότι "ο Βορράς θυμάται", που μετά από ένα σημείο σταματούν να είναι πλέον υπαινιγμοί.

Ακόμη, αναφορικά με την "αποστολή" Galbart Glover και  Maege Mormont, αυτό που θυμάμαι είναι το γεγονός πως η εντολή που τους δόθηκε από τον Ρομπ Σταρκ είχε να κάνει με την επίθεση στην Τάφρο Κέιλιν που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω Κόκκινου Γάμου. Ο Ρομπ, δηλαδή, σχεδίαζε την ανακατάληψη του σημαντικού αυτού οχυρού από τους Σιδερογέννητους και για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας έστειλε τους δύο προαναφερθέντες στον Χάουλαντ Ρηντ, ώστε αυτός και οι υπήκοοι του να επιτεθούν εναντίον των Σιδερογέννητων από τα βόρεια. Η επίθεση ματαιώθηκε λόγω Κόκκινου Γάμου, ενώ η τελευταία γνωστή τοποθεσία των Γκλόβερ και Μόρμοντ ήταν όταν έφευγαν για τον Αυχένα, στο λιμάνι του Σήγκαρντ.

Όσο για το γράμμα των Μόρμοντ στον Στάννις

Quote:«H Νήσος της Άρκτου δεν γνωρίζει άλλο βασιλιά, εκτός από τον Βασιλιά στον Βορρά, του οποίου το όνομα είναι Stark.»

δεν νομίζω η Lyanna Mormont να αναφερόταν συγκεκριμένα σε κάποιον Σταρκ. Αν είναι κάτι που μας έχουν δείξει τα βιβλία μέχρι τώρα αναφορικά με τις σχέσεις των Βόρειων Οίκων και των Σταρκ, αυτό είναι το γεγονός πως η σχέση αυτή είναι ιδιαίτερη και παρότι οι πρόμαχοι των Σταρκ έχασαν τον πόλεμο έχοντας βαριές απώλειες συνεχίζουν ακόμη να μένουν πιστοί στους Σταρκ.

Quote:«Ξέρω για την υπόσχεση» επέμεινε το κορίτσι. «Μέιστερ Θήομορ, πες τους! Χίλια χρόνια πριν την Κατάκτηση, δόθηκε μια υπόσχεση και ειπώθηκαν όρκοι στη Φωλιά του Λύκου ενώπιον των παλιών και των νέων θεών. Όταν ήμασταν κατατρεγμένοι και μόνοι, κυνηγημένοι από τα σπίτια μας και με τις ζωές μας σε κίνδυνο, οι λύκοι μάς δέχτηκαν και μας τάισαν και μας προστάτεψαν από τους εχθρούς μας. Η πόλη χτίστηκε στη γη που μας έδωσαν. Και σε ανταπόδοση ορκιστήκαμε να είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Σύμμαχοι των Σταρκ!»

Quote:»Ο χειμώνας σχεδόν έχει φτάσει, αγόρι. Και ο χειμώνας είναι θάνατος. Προτιμώ να πεθάνουν οι άντρες μου πολεμώντας για το κορίτσι του Νεντ παρά μόνοι και πεινασμένοι στο χιόνι, ρίχνοντας δάκρυα που παγώνουν στα μάγουλά τους. Κανένας δε φτιάχνει τραγούδια για άντρες που πεθαίνουν έτσι. Όσο για μένα, είμαι γέρος. Αυτός θα είναι ο τελευταίος μου χειμώνας. Ας λουστώ στο αίμα του Μπόλτον προτού πεθάνω. Θέλω να νιώσω το αίμα να πετάγεται στο πρόσωπό μου καθώς χώνω το τσεκούρι μου σ' ένα κρανίο Μπόλτον. Θέλω να το γλείψω στα χείλη μου και να πεθάνω με τη γεύση του στη γλώσσα μου.»
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”
Reply

Messages In This Thread
Απ: Θεωρία: Η Μεγάλη Συνομωσία των Βορείων - The Great Northern Conspiracy - by odykal - 30-03-2016, 10:17 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)