(28-06-2017, 09:04 PM)nirne link Wrote: Θα πρέπει να ξαναδιαβάσω το κεφάλαιο εκείνο, προκειμένου να απαντήσω με ακρίβεια, γιατί δεν το έχω φρέσκο και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από εκείνο το σημείο. Γενικά πάντως κι αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι ο Τζέιμι απογοητεύεται και πικραίνεται από την συμπεριφορά της αδερφής του αφού επέστρεψε από την αιχμαλωσία του με ένα χέρι. Καταλαβαίνει ότι η Σέρσεϊ τον χρησιμοποιεί αλλά δεν θέλει να πιστέψει ότι δεν τον αγαπάει όσο και όπως την αγαπάει αυτός.αναφέρω ορισμένα από τα πολύ ωραία που έχεις γράψει, τα οποία τα προσυπογράφω!
Όσο για τη Σέρσεϊ, νομίζω ότι στον Τζέιμι βλέπει τον εαυτό της κι αυτό αγαπάει. Ο Τζέιμι είναι αυτό που θα ήθελε εκείνη να είναι και είναι αυτός που τη βοηθάει να πετύχει τους σκοπούς της. Το ότι είναι δίδυμοι κάνει το δεσμό τους ακόμη πιο ισχυρό αλλά συγχρόνως ο αδερφός της αποτελεί το υποχείριό της, χωρίς αμφιβολία.
Ωστόσο, όταν ο Τζέιμι ακρωτηριάζεται, παύει να της μοιάζει, δεν είναι τέλειος πια, δεν είναι σαν κι αυτήν και τον περιγελά με κάθε ευκαιρία. Επίσης, τον θεωρεί ανεπαρκή, επειδή δεν είναι φιλόδοξος όπως αυτή και δεν τη βοηθάει πια.
Το ότι η επιστροφή του ακρωτηριασμένου Τζέιμι συμπίπτει με τον θάνατο του γιου της, που έχει ως συνέπεια να ξελασκάρει για τα καλά η βιδούλα στο μυαλό της, κάνει πιο δυσδιάκριτο το αν η Σέρσεϊ φερόταν πάντα έτσι στον Τζέιμι κι αν τον περιφρονούσε πάντα στον ίδιο βαθμό.
...Όσο για τη Σέρσεϊ, νομίζω ότι στον Τζέιμι βλέπει τον εαυτό της κι αυτό αγαπάει. Ο Τζέιμι είναι αυτό που θα ήθελε εκείνη να είναι και είναι αυτός που τη βοηθάει να πετύχει τους σκοπούς της.
Ωστόσο, όταν ο Τζέιμι ακρωτηριάζεται, παύει να της μοιάζει, δεν είναι τέλειος πια, δεν είναι σαν κι αυτήν και τον περιγελά με κάθε ευκαιρία. Επίσης, τον θεωρεί ανεπαρκή, επειδή δεν είναι φιλόδοξος όπως αυτή και δεν τη βοηθάει πια.
Το συμβαν στο βασιλικό πύργο ήταν το γεγονός εκείνο το οποίο έκανε τον Τζειμι πιο σοφό οσον αφορά την σχέση του με την αδελφή του. Μετά απο αυτό το συμβάν η Σερσει τελείωσε΄οριστικά για τον Τζειμι. Φαινεται άλλωστε καθαρά στο τελευταιο κεφάλαιο του Τζειμι στο 4ο βιβλιο όταν ο Τζειμι είναι στο Ριβεραν και λαμβάνει γράμμα απο το Κινγκς Λαντινγκ.
''...Ακούστηκε ένα ελαφρύ χτύπημα στην πόρτα...Ήταν ο γηραιός μέιστερ Βάιμαν του Ριβερραν, που καρατούσε σφιχτά στο ισχνό και ρυτιδιασμένο χέρι του ένα μηνυμα...΄΄Έλα αμέσως.Βοηθησέ με.Σώσε με. Σε χρειάζομαι τώρα όπως δεν σε χρειάστηκα ποτέ πριν.Σ'αγαπώ.Σ'αγαπώ.Σ'αγαπ'ω΄΄...Ο Βαιμαν στέκονταν στη πόρτα, περιμένοντας...΄΄Θα ήθελε ο άρχοντας μου να απαντήσει;΄΄...Μια νιφάδα προσγειώθηκε πάνω στο γράμμα, το μελανι άρχησε να μουτζουρώνεται...΄΄Όχι΄΄, είπε.΄΄Ριξτ΄το στη φωτιά.΄΄
Μένει και σε μένα ακόμα θολό το αν η Σερσει φερόταν πάντα έτσι στον Τζέιμι.