Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Spoilers] θεωρίες συνωμοσίας
#31
(26-08-2014, 11:12 PM)silvester link Wrote:επαναλαμβάνω οτι οτι κάνουν οι λανιστερ με την Βασιλική φρουρά ειναι τραγελαφικα.

Θα συμφωνήσω. Οι Λάννιστερ κάνουν απίστευτα τραγελαφικά πράγματα με τη Βασιλική Φρουρά και διορίζουν άτομα σ' αυτήν που δε θα έπρεπε ποτέ να μπουν εκεί. Αλλά στην περίπτωση του Άρυς Όουκχαρτ δεν υπάρχει τίποτα παράτυπο. Ο βασιλιάς έδωσε εντολή στον Άρυς να γίνει προσωπικός φρουρός της Μυρσέλλα, να την ακολουθήσει στο Ντορν και να υπακούει σ' αυτήν όσο βρίσκεται σ' αυτή τη θέση. Και ο Άρυς ακολουθεί την εντολή του βασιλιά του. Όπως και ο Άρθουρ και ο Όσγουελ ακολουθούσαν τις εντολές του Ραίγκαρ εφόσον ο βασιλιάς τους είχε ορίσει προσωπικούς φρουρούς του.

Για το υπόλοιπο ποστ σου που μιλάει για το πόσους της Βασιλικής Φρουράς έπρεπε να αφήσει στην κάθε "οικογένειά" του ο Ραίγκαρ, μοιάζει σαν να λες ότι η ασφάλεια της Έλια εξαρτάται αποκλειστικά από τη Βασιλική Φρουρά (που ήταν επτά άντρες όλοι κι όλοι και μοιρασμένοι ανάμεσα στο βασιλιά και διάφορα άλλα πρόσωπα) κι ότι αν ήταν ένας άντρας της Βασιλικής Φρουράς μαζί της θα ήταν ασφαλής, ενώ χωρίς αυτόν δεν ήταν. Μοιάζει να ξεχνάμε ότι η Έλια βρίσκεται στο Κινγκς Λάντινγκ και μάλιστα στο Κόκκινο Φρούριο, το οποίο είναι σαν αστακός. Εκεί υπάρχει ο στρατός, η Φρουρά της Πόλης, και επιπροσθέτως, η Έλια έχει μαζί της και τους προσωπικούς φρουρούς της από το Ντορν όπως συνηθίζεται. Ένας ακόμη άντρας δε θα έκανε μεγάλη διαφορά αν έπεφτε το κάστρο τελικά. Κι αν η Έλια κινδύνευε από τον ίδιο τον Αίρυς, τότε σίγουρα ο Βασιλικός Φρουρός δε θα την υπεράσπιζε ενάντια στο βασιλιά του, ίσα ίσα που μπορεί να αποδεικνυόταν επικίνδυνος γι' αυτήν αν έπαιρνε διαταγή από το βασιλιά να τη σκοτώσει.

Αντίθετα η Λυάννα δεν έχει καθόλου φρουρά στον Πύργο της Χαράς, οπότε φαίνεται πιο δικαιολογημένο να αφήσει κοντά σ' αυτήν τους φρουρούς του ο Ραίγκαρ. Ο λόγος που άφησε τον Χάιταουερ επίσης ίσως είναι για να τον εμποδίσει να γυρίσει στο Κινγκς Λάντινγκ, γιατί τότε αν τον ρωτούσε ο βασιλιάς του πού κρύβεται η Λυάννα, θα ήταν υποχρεωμένος να το πει. Αν ο Χάιταουερ δεν είχε πάρει από το βασιλιά εντολή να γυρίσει πίσω, τότε η εντολή του Ραίγκαρ ισχύει και ο Χάιταουερ μένει να φυλάει τον Πύργο. Αυτό το τελευταίο ωστόσο είναι εικασία, απλά είναι αρκετά πειστικό σαν εξήγηση για μένα προσωπικά.

Στο ερώτημα γιατί ο Ραίγκαρ δεν άφησε την επανάσταση να ρίξει τον πατέρα του, θα πρέπει να πω ότι η επανάσταση δε δούλευε για το Ραίγκαρ ή για οποιονδήποτε Ταργκάρυεν, αντίθετα στρεφόταν εναντίον τους. Αν έπεφτε ο Αίρυς, έπεφτε κι ο Ραίγκαρ και ο γιος του και όλοι, όπως και έγινε. Αν η επανάσταση είχε σκοπό να ακολουθήσει τη "νόμιμη" οδό, θα έπρεπε μετά την επικράτησή της να στέψει το νόμιμο διάδοχο, δηλαδή τον Βισέρυς. Αντί γι' αυτό έστεψε τον Ρόμπερτ και κυνήγησε το Βισέρυς και την αδερφή του για να τους εξαφανίσει από προσώπου γης. Το ίδιο θα έκανε κι αν ο Ραίγκαρ ήταν ζωντανός, θα κυνηγούσε κι αυτόν, ιδιαίτερα μιας και αρχηγός της επανάστασης ήταν ο πρώην αρραβωνιαστικός αυτής που έκλεψε κι ο οποίος δε θα δεχόταν να συνομιλήσει μαζί του και δε θα υπήρχε και λόγος, φυσικά. Απλά, θα κυνηγούσε να σκοτώσει και το Ραίγκαρ. Άρα, κατ' εμέ ο Ραίγκαρ έπρεπε να πολεμήσει με το μέρος του Αίρυς σ' αυτόν τον πόλεμο για χάρη της δυναστείας του και όχι του πατέρα του.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#32
(28-08-2014, 08:37 AM)nirne link Wrote:Υ.Γ. Επειδή διάβασα στις εξομολογήσεις ότι πας σιγά σιγά με το βιβλίο επειδή έχεις δει τη σειρά και τα γεγονότα τα γνωρίζεις, απλά θα ήθελα επί τη ευκαιρία να σε ενημερώσω κι ας είμαστε οφ τόπικ ότι το πρώτο βιβλίο είναι το μοναδικό το οποίο η τηλεοπτική σειρά ακολούθησε αρκετά ευλαβικά και γι' αυτό ίσως να σου φαίνεται κάπως "βαρετό". Από το δεύτερο και μετά θα βρίσκεις στα βιβλία συνέχεια διαφορές με τη σειρά και πολύ συχνά μεγάλες και πολύ ενδιαφέρουσες (Οίκος των Αθανάτων για παράδειγμα με τα οράματα της Ντάνυ και τελείως διαφορετική προσέγγιση).  Smile
νιιι, έχω υπόψη μου την αναλογία 1ου βιβλίου-1ης σεζόν ;D
"Μόνοι γεννιόμαστε και μόνοι πεθαίνουμε,αλλά καθώς περπατούμε μέσα σε αυτό το μαύρο πέπλο παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο." - Μελισάντρα
Reply
#33
(26-08-2014, 11:12 PM)silvester link Wrote:Odykal, αυτο που εννοώ με τις πόλεις ειναι οτι οι βαλυριανοι μόνο συγκεκριμένες πόλεις ένωσαν με δρόμους, κ δρόμους μια αυτοκρατορία με τέτοια τεχνολογια δεν τους φτιάχνει για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και για στρατιωτικούς. Στο γισκαρι πάλι το κατέκτησαν αλλά δεν προχώρησαν πιο ανατολικά, όπως και προς τα βόρεια που ειναι εφορα τα χώματα στην γη των ντροθακι. Σαν να Σταμάτησαν ενα πράγμα λέγοντας μας αρκούν αυτά. Μην ξεχνάμε οτι είχαν δρακους κ αυτο του έδινε στρατιωτικό πλεονέκτημα... Οταν λοιπόν διμοιουργεις σύνορα μεγάλο μέρος της στρατιωτικής σου δύναμης το τοποθετείς κοντά στα σύνορα σου με δικούς σου διοικητές (απλώς κοιτά ρωμαϊκή αυτοκρατορία κ βυζαντινή) δεν τους μαζεύεις στην πρωτεύουσα... Πως ειναι δηλαδη δυνατόν μόνο οι ταργκαριεν να έχουν δρακους εκτός της βαλυρια εκείνη την εποχή? μπορει κάποιος να πει οτι ίσως να είχαν κάποιου είδους γενικής συγκέντρωσης (πχ θρησκευτική) αλλά κ πάλι... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι οτι η βαλυρια στη ουσια σαν αυτοκρατορία να μην ήταν εκ απλωμένη γιατι δεν την ενδιαφερε, τα όρια της να μην ήταν τόσο μάκρυνα (δηλαδη να έδερνε τους άλλους μόνο οταν ένιωθε απειλή η ήθελε δούλους κ μετα να γυρνούσε σπίτι ενα πράγμα, (σαν τους ντροθακι αλλά πολύ πιο σπάνια).

Silvester μη θεωρήσεις ότι σε "έγραψα", απλά τώρα είδα ότι έχεις κάνει τροποποίηση στο μήνυμά σου. Smile

-Σχετικά με το ότι η Βαλύρια δεν επεκτάθηκε βόρεια ή ανατολικά, μπορεί απλά να μην τους ενδιέφεραν τα εδάφη που βρίσκονταν εκεί.
-Αυτό που λες ότι ο στρατός της Βαλύρια βρισκόταν μαζεμένος στην πρωτεύουσα και ότι οι Ταργκ ήταν οι μόνοι που είχαν δράκους εκτός της Βαλύρια που αναφέρεται;
-Επίσης αυτό που λες ότι η Βαλύρια δεν είχε εξαπλωθεί, νομίζω ότι από τα μέρη που κατέκτησε και μόνο φαίνεται ότι η Βαλύρια είχε φτάσει πάρα πολύ μακριά. Καταλαβαίνω τον συσχετισμό που κάνεις με τους Ντοθράκι (ξέρω 'γω πάμε κάνουμε επιδρομή/πόλεμο και γυρίζουμε πίσω με τα λάφυρα), αλλά όταν κατακτάς κάτι, σημαίνει ότι βρίσκεται υπό την κατοχή σου.
“The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”
Reply
#34
(28-08-2014, 08:43 PM)odykal link Wrote:[quote author=silvester link=topic=10421.msg13460#msg13460 date=1409094734]
Odykal, αυτο που εννοώ με τις πόλεις ειναι οτι οι βαλυριανοι μόνο συγκεκριμένες πόλεις ένωσαν με δρόμους, κ δρόμους μια αυτοκρατορία με τέτοια τεχνολογια δεν τους φτιάχνει για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και για στρατιωτικούς. Στο γισκαρι πάλι το κατέκτησαν αλλά δεν προχώρησαν πιο ανατολικά, όπως και προς τα βόρεια που ειναι εφορα τα χώματα στην γη των ντροθακι. Σαν να Σταμάτησαν ενα πράγμα λέγοντας μας αρκούν αυτά. Μην ξεχνάμε οτι είχαν δρακους κ αυτο του έδινε στρατιωτικό πλεονέκτημα... Οταν λοιπόν διμοιουργεις σύνορα μεγάλο μέρος της στρατιωτικής σου δύναμης το τοποθετείς κοντά στα σύνορα σου με δικούς σου διοικητές (απλώς κοιτά ρωμαϊκή αυτοκρατορία κ βυζαντινή) δεν τους μαζεύεις στην πρωτεύουσα... Πως ειναι δηλαδη δυνατόν μόνο οι ταργκαριεν να έχουν δρακους εκτός της βαλυρια εκείνη την εποχή? μπορει κάποιος να πει οτι ίσως να είχαν κάποιου είδους γενικής συγκέντρωσης (πχ θρησκευτική) αλλά κ πάλι... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι οτι η βαλυρια στη ουσια σαν αυτοκρατορία να μην ήταν εκ απλωμένη γιατι δεν την ενδιαφερε, τα όρια της να μην ήταν τόσο μάκρυνα (δηλαδη να έδερνε τους άλλους μόνο οταν ένιωθε απειλή η ήθελε δούλους κ μετα να γυρνούσε σπίτι ενα πράγμα, (σαν τους ντροθακι αλλά πολύ πιο σπάνια).

Silvester μη θεωρήσεις ότι σε "έγραψα", απλά τώρα είδα ότι έχεις κάνει τροποποίηση στο μήνυμά σου. Smile

-Σχετικά με το ότι η Βαλύρια δεν επεκτάθηκε βόρεια ή ανατολικά, μπορεί απλά να μην τους ενδιέφεραν τα εδάφη που βρίσκονταν εκεί.
-Αυτό που λες ότι ο στρατός της Βαλύρια βρισκόταν μαζεμένος στην πρωτεύουσα και ότι οι Ταργκ ήταν οι μόνοι που είχαν δράκους εκτός της Βαλύρια που αναφέρεται;
-Επίσης αυτό που λες ότι η Βαλύρια δεν είχε εξαπλωθεί, νομίζω ότι από τα μέρη που κατέκτησε και μόνο φαίνεται ότι η Βαλύρια είχε φτάσει πάρα πολύ μακριά. Καταλαβαίνω τον συσχετισμό που κάνεις με τους Ντοθράκι (ξέρω 'γω πάμε κάνουμε επιδρομή/πόλεμο και γυρίζουμε πίσω με τα λάφυρα), αλλά όταν κατακτάς κάτι, σημαίνει ότι βρίσκεται υπό την κατοχή σου.
[/quote]

Το που είχε φτάσει συνοριακά η βαλυρια θα το βλέπαμε απο τους δρόμους που έχουν φτιάξει.
Αυτο με τους δρακους κ τους οίκους που έπαιζησαν, δεν νομίζω να αναφέρεται πουθενά οτι επαιζησε οίκος που στην κατοχή του δρακους εκτός ρων ταργκ. Εξάλλου εαν είχε μείνει στρατός κάπου κάποιο τύπου βασίλειο θα είχε διμοιουργηθει και όχι ελεύθερες πόλεις η ο τα κράτη στον κόλπο των δουλεμπόρων... Απλώς σύγκρινε το westeros με τον υπόλοιπο γνωστό κόσμο (ελεύθερες πόλεις).
Για τα εδάφη κατακτήσεις ακριβώς το ίδιο λέμε με αλλά λόγια...

Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι κάνω κουβέντα τύπου καφέ, και δεν πολύ μιλάω σοβαρά, ουτε θελω να έρθω σε αντιπαράθεση...

ΥΓ σήμερα στο ielts πως έφερα την κουβέντα στο G.O.T. ουτε κ ξέρω, κ πιστεύω απο τα spoilers θα τιμωρηθω με κανά 5-6...
Reply
#35
Παιδί θα ήθελα να σας συστήσω συγνώμη εαν νομίσετε οτι μιλάω επιθετικά η οτι παρεξηγούμε εύκολα. Εγώ προσωπικά στο φόρουμ εδω μπαίνω πρώτον μου αρέσει να μιλάω για αυτά τα βιβλία, αλλά κυριως για να πίνω ευχάριστα ενα καφέ. Κυριολεκτικά.
Απλώς λοιπόν απάντησα ετσι οτι εγώ κουβέντα για καφέ κάνω απο την αρχή, οπότε μην νομίζετε οτι προσπαθώ τόσο να υποστηριξω την γνωμη μου, η οτι αυτά που λέω οτι ειναι κ τίποτα σοβαρό ως θεωρείς, αλλά περισσότερο στο κουβέντα να γίνεται τα λέω/ γράφω....
Reply
#36
Λέτε να είναι ο Μπραν τελικά αυτός που θα τιμωρήσει τους Φρέυ; Το σκεφτόμουν χθες, εφόσον ο Μπραν είναι πλέον θεός κ ο ίδιος είχε πει, όταν είχε μάθει για το Κόκκινο Γάμο, ότι οι θεοί τιμωρούν σκληρά όποιον φερθεί άσχημα στον φιλοξενούμενό του... θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει ο ίδιος... ε;
"Μόνοι γεννιόμαστε και μόνοι πεθαίνουμε,αλλά καθώς περπατούμε μέσα σε αυτό το μαύρο πέπλο παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο." - Μελισάντρα
Reply
#37
κ άλλη φλασιά: στο 1ο βιβλίο, μετά την απελευθέρωσή του, ο Τύριον (με τον Μπρον κ κάτι άλλους) πάνε στον Τάιγουιν. Έξω απ΄το πανδοχείο είναι κρεμασμένη η ιδιοκτήτρια κ γύρω της κοράκια. "Με το που πλησίασε ο Τύριον, τα κοράκια εξαφανίστηκαν". Μήπως σχετίζεται με τη νυχτερινή φρουρά; Μήπως είναι παρατραβηγμένο; Μήπως δε μάθουμε ποτέ; Tongue
"Μόνοι γεννιόμαστε και μόνοι πεθαίνουμε,αλλά καθώς περπατούμε μέσα σε αυτό το μαύρο πέπλο παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο." - Μελισάντρα
Reply
#38
(01-09-2014, 11:58 AM)Venier link Wrote:κ άλλη φλασιά: στο 1ο βιβλίο, μετά την απελευθέρωσή του, ο Τύριον (με τον Μπρον κ κάτι άλλους) πάνε στον Τάιγουιν. Έξω απ΄το πανδοχείο είναι κρεμασμένη η ιδιοκτήτρια κ γύρω της κοράκια. "Με το που πλησίασε ο Τύριον, τα κοράκια εξαφανίστηκαν". Μήπως σχετίζεται με τη νυχτερινή φρουρά; Μήπως είναι παρατραβηγμένο; Μήπως δε μάθουμε ποτέ; Tongue

Έχεις παρατηρητικότητα, αλλά νομίζω ότι έχουμε όλοι μας αναπτύξει εμμονές με τις θεωρίες!  Tongue  ;D

Θεωρώ ότι πιθανότατα τα κοράκια πέταξαν μακριά γιατί τα πουλιά συνηθίζουν να πετούν μακριά όταν τα πλησιάζουν άνθρωποι.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#39
(01-09-2014, 07:46 AM)silvester link Wrote:Παιδί θα ήθελα να σας συστήσω συγνώμη εαν νομίσετε οτι μιλάω επιθετικά η οτι παρεξηγούμε εύκολα. Εγώ προσωπικά στο φόρουμ εδω μπαίνω πρώτον μου αρέσει να μιλάω για αυτά τα βιβλία, αλλά κυριως για να πίνω ευχάριστα ενα καφέ. Κυριολεκτικά.
Απλώς λοιπόν απάντησα ετσι οτι εγώ κουβέντα για καφέ κάνω απο την αρχή, οπότε μην νομίζετε οτι προσπαθώ τόσο να υποστηριξω την γνωμη μου, η οτι αυτά που λέω οτι ειναι κ τίποτα σοβαρό ως θεωρείς, αλλά περισσότερο στο κουβέντα να γίνεται τα λέω/ γράφω....

Δεν είναι ανάγκη να ζητάς συγγνώμη, δεν έκανες ούτε είπες τίποτα κακό. Σ' όλους μας άλλωστε αρέσει να συζητάμε για το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου και γι' αυτό πιστεύω ότι απαντάμε στις αναρτήσεις σου και λέμε τη γνώμη μας! Θεωρώ μάλιστα ότι έτσι δίνουμε και σε ευρύτερο κοινό (σε άτομα που δε συμμετέχουν ενεργά με αναρτήσεις αλλά ενδιαφέρονται να μάθουν) πληροφορίες για τα βιβλία και τις θεωρίες και τους δίνεται η ευκαιρία να διαμορφώσουν άποψη.  Smile
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#40
(01-09-2014, 12:11 PM)nirne link Wrote:Έχεις παρατηρητικότητα, αλλά νομίζω ότι έχουμε όλοι μας αναπτύξει εμμονές με τις θεωρίες!  Tongue  ;D

Θεωρώ ότι πιθανότατα τα κοράκια πέταξαν μακριά γιατί τα πουλιά συνηθίζουν να πετούν μακριά όταν τα πλησιάζουν άνθρωποι.
ααα δεν το ήξερα αυτό για τα κοράκια, ομολογουμένως!
εν τω μεταξύ ο Τύριον ξέρει πώς είναι το τείχος, τι αδυναμίες έχει σε υλικό κ σε ανθρώπινο δυναμικό κλπ...
"Μόνοι γεννιόμαστε και μόνοι πεθαίνουμε,αλλά καθώς περπατούμε μέσα σε αυτό το μαύρο πέπλο παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο." - Μελισάντρα
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)