Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Επεισόδιο 4ο - King of the Narrow Sea
#1
Συζήτηση για το 4ο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς, King of the Narrow Sea.

Το θρεντ αυτό είναι ασφαλές απέναντι στα σπόιλερ, αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης της σειράς. Όταν είναι ανάγκη να δοθεί κάποιο σπόιλερ, παρακαλούμε πολύ να γίνει μόνο σε πλαίσιο σπόιλερ κι αφού υπάρξει προειδοποίηση έξω απ' αυτό.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#2

Πολύ ωραίο επεισόδιο αυτό!

Η Ραινύρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαρετή παρέλαση μνηστήρων στην οποία αποφάσισε να θέσει τέλος πρόωρα. Το ίδιο και την υπόλοιπη περιοδεία της για την εύρεση συζύγου.

Ο Νταίμον επιστρέφει στα... πάτρια εδάφη και ο Καράξες "χαιρετάει" το καράβι της ανιψιάς του με τον τρόπο του Νταίμον!
Παρουσιάζεται στον βασιλιά, καταθέτει το σφυρί του Καβουροταϊστή για να το προσθέσουν στα σπαθιά του θρόνου και προσφέρει το στέμμα του Βασιλιά της Στενής Θάλασσας στον αδερφό του. Το κεφάλι που έγειρε στον ώμο του μου έλιωσε την καρδιά! Ρίλι όμως!

Η Ραινύρα ακολουθώντας τον θείο της επισκέπτεται ένα πορνείο. Ο Νταίμον την αφήνει στα κρύα του λουτρού και ο σερ Κρίστον Κόουλ τελειώνει αυτό που ξεκίνησε άλλος.

Η Άλισεντ, αντίθετα από τη φίλη της, δεν μοιάζει να απολαμβάνει το σεξ με τον βασιλιά άντρα της. Του οποίου τα τραύματα έχουν πληθύνει και δε φαίνονται να πηγαίνουν καθόλου καλά!

Την επομένη ο Όττο προλαβαίνει τα κατορθώματα της κόρης του στον Βισέρυς ο οποίος γίνεται έξαλλος και επιτίθεται στον Νταίμον. Εκείνος δεν αρνείται ότι διέφθειρε την ανιψιά του και ζητάει να την παντρευτεί!!! Ο βασιλιάς αντί γι' αυτό τον διώχνει και πάλι από το Κινγκς Λάντινγκ.

Σειρά της Ραινύρα να αντιμετωπίσει τον πατέρα της, αφού αντιμετώπισε πρώτα την Άλισεντ και της ορκίστηκε ότι δεν έκανε τίποτα με τον θείο της. Και όχι, Άλι, δεν σου ορκίστηκε ότι είναι ακόμη παρθένα, σου είπε ότι δεν το 'κανε με τον Νταίμον!. Θεωρητικά δεν είπε ψέματα, έτσι δεν είναι; Χαχα. Τέλος πάντων, ο βασιλιάς της βάζει κατσάδα και στο τέλος της δίνει τελεσίγραφο ότι πρέπει να παντρευτεί τον Λαινόρ Βελάρυον. Η Ραινύρα δέχεται αλλά βάζει όρο να ξεφορτωθούν τον Όττο! Μπράβο το κορίτσι μου!!!!

Κι έτσι και γίνεται! Ο Βισέρυς "απολύει" το Χέρι του λέγοντάς του τα ένα χεράκι για τις πράξεις του στο παρελθόν αλλά και το παρόν. Για μια φορά ο βασιλιάς Βισέρυς φάνηκε ότι σκέφτεται έξυπνα! Τελικά, όταν σκοπός του δεν είναι να ευχαριστήσει το σύμπαν, μπορεί και πονηρεύεται! Λίγο αργά για δάκρυα βέβαια, αλλά και δεν μπορούμε να τα χουμε όλα!

Η Ραινύρα δέχεται από τον Μέλλος το τσάι... της επόμενης μέρας που της έστειλε ο πατέρας της! Ουάου!

edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι το Λευκό Σκουλήκι, κατά κόσμον Μυσάρια, είναι πλέον σπιούνος του Όττο!


[Image: 306434397_678427503406376_40329603246210...e=6346199B]
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#3
(12-09-2022, 02:27 PM)nirne link Wrote: Η Ραινύρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαρετή παρέλαση μνηστήρων στην οποία αποφάσισε να θέσει τέλος πρόωρα. Το ίδιο και την υπόλοιπη περιοδεία της για την εύρεση συζύγου.

Ο Νταίμον επιστρέφει στα... πάτρια εδάφη και ο Καράξες "χαιρετάει" το καράβι της ανιψιάς του με τον τρόπο του Νταίμον!

Και στην ... ακρόαση των υποψήφιων μνηστήρων και στην δεύτερη περίπτωση, βλέπουμε την συμπάθεια της Rhaenyra για τον θείο της, αφ' ενός επειδή την στιγμή που ... βαριέται έως θανάτου, ακουμπάει το δώρο του θείου της και αφ' ετέρου ενώ χτύπησε ελαφρώς στέκεται να τον παρακολουθεί. Παρεμπιπτόντως η στιχομυθία με τον άρχοντα Dondarrion ήταν άκρως απολαυστική !!
Βέβαια είχα την εντύπωση από τα πρώτα επεισόδια ότι αυτή η συμπάθεια ήταν αμοιβαία, οι παρακάτω σκηνές όμως

(12-09-2022, 02:27 PM)nirne link Wrote: Η Ραινύρα ακολουθώντας τον θείο της επισκέπτεται ένα πορνείο. Ο Νταίμον την αφήνει στα κρύα του λουτρού και ο σερ Κρίστον Κόουλ τελειώνει αυτό που ξεκίνησε άλλος.
[...]
Βισέρυς ο οποίος γίνεται έξαλλος και επιτίθεται στον Νταίμον. Εκείνος δεν αρνείται ότι διέφθειρε την ανιψιά του και ζητάει να την παντρευτεί!!! Ο βασιλιάς αντί γι' αυτό τον διώχνει και πάλι από το Κινγκς Λάντινγκ.

μου φαίνεται ότι μπερδεύουν λίγο την υπόθεση... Και καλά, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να μην το συνέχισε ο θείος, λόγω του τόπου και του τρόπου (αν έχει όντως αισθήματα για την Rhaenyra) αλλά από τον διάλογο με τον αδερφό του, δεν του άφησε και περιθώρια να βγάλει άλλα συμπεράσματα από αυτά που έβγαλε.... Γιατί και ψέμματα του είπε κι ούτε αντίκρουσε την κατηγορία του αδερφού του ότι τον ενδιαφέρει μόνο ο θρόνος...
πάντως προς τιμήν του ο Viserys, ενώ είχε δηλώσει στον αδερφό του ότι θα αποκληρώσει και την κόρη του, στο τέλος έδειξε ότι την στηρίζει. Επίσης, η συμπεριφορά του Daemon δημιουργεί και υποψίες για τον λόγο που σε προηγούμενη σκηνή είχε παραδώσει το "στέμμα" του, στον αδερφό του...

(12-09-2022, 02:27 PM)nirne link Wrote: Σειρά της Ραινύρα να αντιμετωπίσει τον πατέρα της, αφού αντιμετώπισε πρώτα την Άλισεντ και της ορκίστηκε ότι δεν έκανε τίποτα με τον θείο της. Και όχι, Άλι, δεν σου ορκίστηκε ότι είναι ακόμη παρθένα, σου είπε ότι δεν το 'κανε με τον Νταίμον!. Θεωρητικά δεν είπε ψέματα, έτσι δεν είναι; Χαχα.
Γι αυτό το λόγο και πρέπει να ακούει κανείς προσεχτικά την απάντηση στις ερωτήσεις του και να μην βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα... Wink Big Grin Πάντως, αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Viserys πίστεψε τα ψέμματα του αδερφού του και όχι την αλήθεια της γυναίκας του (άσχετα αν κατάλαβε λάθος, δεν προσπάθησε να τον ξεγελάσει... του είπε αυτό που κατάλαβε)

(12-09-2022, 02:27 PM)nirne link Wrote: Τέλος πάντων, ο βασιλιάς της βάζει κατσάδα και στο τέλος της δίνει τελεσίγραφο ότι πρέπει να παντρευτεί τον Λαινόρ Βελάρυον. Η Ραινύρα δέχεται αλλά βάζει όρο να ξεφορτωθούν τον Όττο! Μπράβο το κορίτσι μου!!!!

Κι έτσι και γίνεται! Ο Βισέρυς "απολύει" το Χέρι του λέγοντάς του τα ένα χεράκι για τις πράξεις του στο παρελθόν αλλά και το παρόν. Για μια φορά ο βασιλιάς Βισέρυς φάνηκε ότι σκέφτεται έξυπνα! Τελικά, όταν σκοπός του δεν είναι να ευχαριστήσει το σύμπαν, μπορεί και πονηρεύεται! Λίγο αργά για δάκρυα βέβαια, αλλά και δεν μπορούμε να τα χουμε όλα!
Άλλο ένα απολαυστικό σημείο του επεισοδίου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς εύκολα να "ξεφορτωθείς" τέτοιου είδους ανθρώπους... συν το ότι, χάνοντας την θέση του ο Otto, βάζει ακόμα μεγαλύτερο πείσμα να κυβερνήσει μέσω του εγγονού του...

(12-09-2022, 02:27 PM)nirne link Wrote: edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι το Λευκό Σκουλήκι, κατά κόσμον Μυσάρια, είναι πλέον σπιούνος του Όττο!
Δεν μπορώ να μην πω ότι μου θύμισε λίγο την ιστορία Tyrion - Shae...

Πολύ ωραία και η σκηνή με το στιλέτο με το κρυφό μήνυμα στην λεπίδα (όταν πυρακτώθηκε) για τον "Prince That Was Promised" και οι συχνές αναφορές στα επεισόδια για το song of ice and fire ελπίζω να μην είναι απλά μια πινελιά για να συνδέει τις δυο σειρές, αλλά να μας δώσει και περισσότερες πληροφορίες..

Τέλος ας μου συγχωρεθεί μια παρένθεση, αλλά θα ήθελα με ευκαιρία κι αυτό το επεισόδιο να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο για την σειρά, γιατί κάπου έπεσαν τα μάτια μου σε κάποια σχόλια για το cast της σειράς και για συγκρίσεις με το Game of Thrones. Κατ΄αρχήν νομίζω ότι το cast είναι πολύ προσεγμένο και μέχρι τώρα παίζουν εξαιρετικά. Τα βλέμματα, οι αντιδράσεις, το παραστατικό όλα συνθέτουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Και προσωπικά, δεν συμφωνώ ότι μετά το Game of Thrones είναι δύσκολο να σταθεί κάποια σειρά από τον κόσμο του G.R.R. Martin, γιατί οι αναπόφευκτες συγκρίσεις θα λειτουργούν εις βάρος του House of the Dragon το βλέπω μάλλον αντίθετα ότι θα λειτουργήσουν προς όφελος της νέας σειράς και σαν μια ευκαιρία να αποζημιώσει ο Martin (όντας και στην ομάδα της σειράς) τους αναγνώστες του, γιατί οι τρεις τελευταίοι κύκλοι του GoT ήταν απογοητευτικοί όσον αφορά τους διαλόγους, την πλοκή και την εξέλιξη των χαρακτήρων. 
[-] The following 1 user Likes libarchiv's post:
  • nirne
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)