28-07-2015, 06:32 PM
Quote: γιατί να μας δώσει ο Μάρτιν μια αναφορά στα τρία κεφάλια του δράκου, αν δεν σημαίνει κάτι; Και ο Αίμον αναφέρει ότι αυτός και ο Ραίγκαρ αλληλογραφούσαν- και καθώς και οι δύο μιλάνε για τρία κεφάλια, πρέπει κάποια στιγμή, να έφτασαν και οι δύο στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρξουν τρεις Ταργκάρυεν, τρία κεφάλια δράκου.
"Ο Δράκος έχει τρια κεφάλια" δε λέει πουθενά 3 δράκοι.
όπως και ο θυρεός τους:
οκ, πιθανόν έγινε έτσι ο θυρεός λόγω ότι ο Αίγκον είχε 3 δράκους κι ήταν συνολικά 3 αδέρφια.
Ο θυρεός όμως είναι 1 Δράκος με 3 κεφάλια!
Μήπως είναι γενικότερα από παλιά για τους Ταργκ. κάτι ιδιαίτερο ο συμβολισμός του Τρικέφαλου Δράκου και παράλληλα η εκπλήρωση μιας πολύ παλαιότερης προφητείας;
Μήπως όμως και γι' αυτούς , Αιγκον και οι αδελφές του , με 3 δράκους ήταν εκπλήρωση μιας προφητείας; Η οποία φαινομενικά γι' αυτούς εκπληρώθηκε με την κατάκτηση του Γουέστερος, αλλά ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ (η πραγματοποίηση της προφητείας) ; και κάποιοι αργότερα, όπως ο Αίμον το κατάλαβε-αν;
Μήπως ο τρικέφαλος Δρακος είναι ο Άνθρωπος, ο Δράκος και κάτι άλλο;
>> >> >> ένας >> που έχει 3 βασικά εσωτερικά στοιχεία, όπως
πχ (πρόχειρα μου 'ρχονται) ισχυρή προσωπικότητα, διορατικός και ελεήμων :
Μήπως είναι κάποια ανώτερη θεότητα όπως ας πούμε η Αγ.Τριάδα;
(δε θέλω να σκεφτώ άλλα, απλώς λέω μήπως τελικά το " ο Δράκος έχει 3 κεφάλια " είναι κάτι το διαφορετικό απ' αυτό που όλοι - μαζί κι εγώ - νομίζουμε ... )
A hound will die for you
but never lie to you
but never lie to you