Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς]- Επεισόδιο 4ο - The Sons Of The Harpy
#41
(18-04-2015, 07:38 PM)Nica link Wrote:Nai σιγουρα απλα λεω θα μπορουσε να εμπιστευτει τη γυναικα του να χει και την ησυχια του και να μη την πληγωσει. Εκτος κι αν θεωρουσε σημαντικο να δειχνει την φρικη της ωστε να πειθει οτι ειναι δικο του μπασταρδο.

Νομίζω ότι αυτό που θεωρούσε σημαντικό ο Νεντ ήταν να μη μάθει κανείς για την πατρότητα του Τζον γιατί ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για το παιδί. Πέρα δηλαδή από το ότι είχε υποσχεθεί κάτι σχετικό στην αδερφή του κατά τα φαινόμενα. Αν εμπιστευόταν στη γυναίκα του το μυστικό και κάποια στιγμή κινδύνευαν τα παιδιά της από το βασιλιά (τον τότε βασιλιά ή έναν μεταγενέστερο όπως ήταν ο Τζόφρυ), τι θα εμπόδιζε μια μάνα σαν την Κατ να ανταλλάξει τη ζωή των παιδιών της με του Τζον αποκαλύπτοντας ότι είναι Ταργκάρυεν; Αυτό είναι το ζήτημα. Ακόμη και αν η Κατ ήταν άξια εμπιστοσύνης, ποτέ δεν ξέρει κανείς σε τι θέση θα βρεθεί ο άνθρωπος ώστε να χρειαστεί να μαρτυρήσει το μυστικό. Και θεωρώ ότι αυτό που είχε αναρωτηθεί ο Νεντ (και το πόσταρα από πάνω), δίνει ακριβώς το λόγο για τον οποίο ο Νεντ δεν εμπιστεύτηκε το μυστικό του ούτε στη γυναίκα του. Μόνο για τον εαυτό του μπορούσε ο Νεντ να είναι σίγουρος ότι θα κρατούσε το μυστικό, ένα μυστικό που η αποκάλυψή του ισοδυναμούσε με τον θάνατο του Τζον.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#42
Παιδιά, να ρωτησω κατι, μιας και δεν εχω διαβάσει τα βιβλία και δεν τα ξερω τοσο καλά: Επειδή εκανα ενα υποθετικό σενάριο για το πώς θα μαθευτεί για τις ρίζες του Τζον, μηπως και δεν καιγεται σαν την Νταινέρυς ?! Ο αδερφός της καιγόταν πάντως και ξενέρωσε αυτή .

Και κατι αλλο σαν απάντηση σε Nirne
Quote:(Και τι διάολο ήταν το φτερό;;;;;; )


Το φτερό το είχε αφήσει ο Ρομπερτ Μπαράθηον στην αρχη της πρώτης σεζόν που πήγε στο Winterfell. Δεν ξερω γιατί το αφησε ομως, αν ξερει κάποιος ας μας δωσει κανα στοιχείο.
Reply
#43
Τι να λεμε παιδια...ο Τζον κινδυνευε απο τον Ρομπερτ...και για να κινδυνευει απο τον ρομπερτ ειναι ταργκαριεν...ο Νεντ παρολο που διαφωνουσε με το να παει ο Τζον στο μαυρο καστρο(ισως και γιατι πιστευε οτι καποια στιγμη μπορει να γινει βασιλειας) ηταν η μονη ευκαιρια που θα ειχε για να του πει την αληθεια χωρις να φοβαται...ορκισμενος φρουρος σημενει οτι παυει να εχει αναμηξη σε οτιδηποτε πολιτικο βασιλικο κληρομικο...αρα δεν ειναι απειλη για τον τοτε βασιλεια Ρομπερτ...γι'αυτο του λεει εισαι αιμα μου και θα τα μαθεις ολα οταν γυρισω...οταν γυρισω που θα εχεις ορκιστει κιολας... Αν ηταν απλα μπασταρδο του Νεντ καποια στιγμη θα του ελεγε αγορι μου η μανα σου ειναι μια πορνη ή οποιαδηποτε αλλη...θα του ελεγε να μην πει τπτ σε κανεναν και θα τελειωνε...η πατροτητα του Τζον εχει τη μεγαλυτερη σημασια για μας,,,
και για τον Νεντ η μητροτητα του...
Για ενα ξενο παιδι απλα δεν θα εκανε τπτ για τον γιο της αδερφης του ομως πολλα...
ολα αρχιζουμε να τα βλεπουμε τωρα...ξαφνικα βρισκει η Σανσα στον ταφο της Λυαννα το φτερο..και ξαφνικα σε μια ησυχη στιγμη για την Ντανυ βλεπουμε να μιλανε για τον Ραεγκαρ...

R+L=J ;D
Reply
#44
(18-04-2015, 09:52 PM)efatsi link Wrote:Παιδιά, να ρωτησω κατι, μιας και δεν εχω διαβάσει τα βιβλία και δεν τα ξερω τοσο καλά: Επειδή εκανα ενα υποθετικό σενάριο για το πώς θα μαθευτεί για τις ρίζες του Τζον, μηπως και δεν καιγεται σαν την Νταινέρυς ?! Ο αδερφός της καιγόταν πάντως και ξενέρωσε αυτή .

Στα βιβλία οι Ταργκάρυεν δεν είναι απρόσβλητοι από τη φωτιά. Έχουν μια σχετική άνεση απέναντι στη ζέστη και τον ήλιο, αλλά καίγονται κανονικά. Συγκεκριμένα, ο Αίριον Ταργκάρυεν που ήταν μισότρελος και νόμιζε ότι ήταν εξανθρωπισμένος δράκος ή κάτι τέτοιο, ήπιε Υγρή Φωτιά πιστεύοντας ότι θα μεταμορφωθεί σε δράκο. Φυσικά, κάηκε ζωντανός. Επίσης, ο Αίγκον ο V πέθανε σε μια πυρκαγιά στο Σάμμερχωλ μαζί με άλλους Ταργκάρυεν. Ο Μάρτιν έχει επιβεβαιώσει άλλωστε ότι οι Ταργκάρυεν δεν είναι απρόσβλητοι στη φωτιά κι ότι το περιστατικό με την εκκόλαψη των δράκων της Νταινέρυς ήταν μία και μοναδική περίπτωση που οφειλόταν σε μαγεία. Άσχετα από το τι είπε η Νταινέρυς στη σειρά για τον Βισέρυς, η αλήθεια είναι ότι οι Ταργκ καίγονται κανονικά.

(18-04-2015, 09:52 PM)efatsi link Wrote:Και κατι αλλο σαν απάντηση σε Nirne
Quote:(Και τι διάολο ήταν το φτερό;;;;;; )


Το φτερό το είχε αφήσει ο Ρομπερτ Μπαράθηον στην αρχη της πρώτης σεζόν που πήγε στο Winterfell. Δεν ξερω γιατί το αφησε ομως, αν ξερει κάποιος ας μας δωσει κανα στοιχείο.

Πρέπει να ξαναδώ το επεισόδιο γιατί δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό. Μπορείς να μας θυμίσεις πώς ακριβώς έγινε και άφησε φτερό στον τάφο;
Βέβαια, από την άλλη, έχουν περάσει πέντε-έξι-επτά χρόνια από τότε, πώς είναι δυνατόν να έμεινε εκεί το φτερό;
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#45
(18-04-2015, 10:20 PM)elefantas link Wrote:Τι να λεμε παιδια...ο Τζον κινδυνευε απο τον Ρομπερτ...και για να κινδυνευει απο τον ρομπερτ ειναι ταργκαριεν...ο Νεντ παρολο που διαφωνουσε με το να παει ο Τζον στο μαυρο καστρο(ισως και γιατι πιστευε οτι καποια στιγμη μπορει να γινει βασιλειας) ηταν η μονη ευκαιρια που θα ειχε για να του πει την αληθεια χωρις να φοβαται...ορκισμενος φρουρος σημενει οτι παυει να εχει αναμηξη σε οτιδηποτε πολιτικο βασιλικο κληρομικο...αρα δεν ειναι απειλη για τον τοτε βασιλεια Ρομπερτ...γι'αυτο του λεει εισαι αιμα μου και θα τα μαθεις ολα οταν γυρισω...οταν γυρισω που θα εχεις ορκιστει κιολας... Αν ηταν απλα μπασταρδο του Νεντ καποια στιγμη θα του ελεγε αγορι μου η μανα σου ειναι μια πορνη ή οποιαδηποτε αλλη...θα του ελεγε να μην πει τπτ σε κανεναν και θα τελειωνε...η πατροτητα του Τζον εχει τη μεγαλυτερη σημασια για μας,,,
και για τον Νεντ η μητροτητα του...
Για ενα ξενο παιδι απλα δεν θα εκανε τπτ για τον γιο της αδερφης του ομως πολλα...
ολα αρχιζουμε να τα βλεπουμε τωρα...ξαφνικα βρισκει η Σανσα στον ταφο της Λυαννα το φτερο..και ξαφνικα σε μια ησυχη στιγμη για την Ντανυ βλεπουμε να μιλανε για τον Ραεγκαρ...

R+L=J ;D

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά το περιστατικό στο δρόμο για το Μαύρο Κάστρο ανάμεσα στον Νεντ και τον Τζον δεν συνέβη ποτέ στα βιβλία. Πιστεύω ότι το έβαλαν στη σειρά για να την κάνουν πιο μελό. Στα βιβλία ο Νεντ δεν του μίλησε ποτέ του Τζον για τη μητέρα του και όταν ήταν φυλακισμένος στα Μαύρα Κελιά, παραμονές του θανάτου του, σκεφτόταν πόσο θα ήθελε να μιλήσει μια τελευταία φορά με τον Τζον. Δεν σκέφτεται τα άλλα του τα παιδιά κι ότι θα ήθελε να τους μιλήσει, μόνο τον Τζον. Κι αυτό δείχνει ότι φοβόταν ότι ίσως δεν προλάβαινε να του πει την αλήθεια. Σκεφτόταν μάλιστα να δώσει στον Βάρυς ένα γράμμα για να το δώσει στον Τζον. Δόξα τω Θεώ που δεν το έκανε. Γνωρίζοντας πια ότι ο Βάρυς υποστήριζε τον Αίγκον για τον θρόνο, σίγουρα όταν θα διάβαζε το γράμμα, θα φρόντιζε να βγάλει από τη μέση τον Τζον για να μην αποτελέσει απειλή για τον δικό του υποψήφιο.

Η συζήτηση έχει γίνει πολύ R+L=J, φοβάμαι! Είμαστε εκτός τόπικ!  8)
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#46
Δεν αποκλειεται να εμεινε εκει το φτερο απο τοτε, αλλωστε η οικογενεια εφυγε και σιγα μη πηγαιναν στα μπουντρουμια να συμμαζεψουν οι αλλοι. Ακομα κι αν συμμαζευαν αν βρηκαν το φτερο εκει μπορει να θεωρησαν οτι ηταν για καποιο λογο.

Το αλλο που σκεφτομουν ειναι πως ο Τζον ακομα και ως γιος του Ραιγκαρ ειναι μπασταρδος ετσι? Οι μπασταρδοι δεν φαινεται να εχουν πολλα προνομια στο GOT, αντιθετα αποτελουν περιγελο. Πρεπει να παρουν ονομα απο τον πατερα για να γινουν νομιμοι διαδοχοι. Ποσες πιθανοτητες να ειχε να γινει βασιλιας? Θα μπορουσε βεβαια να ηγηθει καποιας επαναστασης οκ, αλλα και παλι μπασταρδος θα ηταν, δεν θα γινοταν σεβαστος. Αν ο Βαρυς το γνωριζε δεν νομιζω οτι θα τον ξεπαστρευε, απο οτι δηλωνει τον ενδιαφερει να ανεβει στο θρονο καποιος απο την οικογενεια μεν αλλα αξιος. Θα τον βολευε ισως καλυτερα να ειχε μεγαλυτερη πιθανοτητα επιλογης. Πιστευω οτι τον Βισερυς δεν θα τον ηθελε με τιποτα.
Reply
#47
Θα τον ξεπάστρευε, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Η Σέρσεϊ ξεπάστρεψε τα νόθα παιδιά του άντρα της κάποια στιγμή αν θυμάσαι. Όταν φοβάσαι για το θρόνο σου, φοβάσαι κάθε αντίπαλο που μπορεί να έχει και την παραμικρή αξίωση.

Και, δεν ξέρουμε εκατό τοις εκατό αν ο Τζον είναι μπάσταρδος. Δεν ξέρουμε τι συνέβη μετά την απαγωγή της Λυάννα. Δεν ξέρουμε αν την παντρεύτηκε ο Ραίγκαρ. Δεν ξέρουμε. Και ούτε ο Βάρυς θα ήξερε και ούτε ο Ρόμπερτ. Ένας Ταργκ είναι δυνάμει επικίνδυνος. Ακόμη κι αν βρίσκεται μίλια μακριά στην άλλη πλευρά της θάλασσας και "ζητιανεύει" (Βισέρυς).

Edit: Αυτή τη στιγμή όσοι έχουμε διαβάσει τα βιβλία γνωρίζουμε ότι ο Ιλλύριο και ο Βάρυς προετοίμαζαν εξ' αρχής τον Αίγκον για το θρόνο. Αυτό που συζητείται ακόμη είναι: α) αν ο Αίγκον είναι πραγματικά ο γιος του Ραίγκαρ, και β) ποιο ρόλο ήθελαν ο Βάρυς και ο Ιλλύριο να παίξουν οι Βισέρυς και Νταινέρυς σ' όλο αυτό. Αλλά γνωρίζουμε πια ποιον ετοίμαζαν για το θρόνο. Πήραν το παιδί από μικρό και το μεγάλωσαν για να γίνει βασιλιάς του Γουέστερος. Μιλάμε για το σχέδιο μιας ολόκληρης ζωής.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#48

Πρέπει να ξαναδώ το επεισόδιο γιατί δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό. Μπορείς να μας θυμίσεις πώς ακριβώς έγινε και άφησε φτερό στον τάφο;
Βέβαια, από την άλλη, έχουν περάσει πέντε-έξι-επτά χρόνια από τότε, πώς είναι δυνατόν να έμεινε εκεί το φτερό;
Nirne

Δεν εδειξε κάτι ιδιαίτερο σχετικά με το φτερό που άφησε στη Λυάννα ο Ρόμπερτ. Απλα δείχνει πως με το που φτάνει ο Κινγκ Ρόμπερτ στο Winterfell και χαιρεταει εκεί τους γουιντερφελιώτες (!) ζητάει κατευθείαν να κατέβει στους τάφους των Στάρκ, παρά την δυσαρέσκεια της βρώμας της Σέρσει. Εκεί μιλάει με τον Νεντ για διάφορα πράγματα και για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στο ονομα της Λυαννα ενώ ηταν μπροστά στο άγαλμα της και στο οτι θα την είχε παντρευτεί αν δε τη σκοτωναν οι Ταργκάρυεν. Βγάζει το φτερό λοιπόν και το αφήνει στο άγαλμα χωρίς να πουνε κάτι για αυτο το φτερό. Και ενω ο Ρόμπερτ λέει οτι σκοτώνει τον Τργκάρυεν κάθε βράδυ στον ύπνο του, ο Νέντ κάνει μια προσπάθεια να τον καθυσυχάσει λέγοντας οτι οι Ταργκάρυεν δεν ζούν πια. Όμως ο Ρόμπερτ επιμένει λέγοντας "όχι όλοι τους". Αυτό. ελπίζω να στο θύμισα!
Reply
#49
Μηπως ο ρολος των αλλων δυο ειναι οτι τα κεφαλια πρεπει να ειναι τρια...για αγνωστο λογο πρεπει να ειναι τρια αλλα το θεμα ειναι το πρεπει...ισως οι τρεις ΑΑ...με το θανατο του Βισερυς απο τον Ντρογκο μενουν δυο...και ο μπαλαντερ (maybe Targ) Jon...αρα παλι μενουν τρεις..
Βέβαια δεν ξερω κατα ποσο ο Βαρυς και ο Ιλλιριο εχουν κατα νου τον ή τους ΑΑ...
Αλλά μπορει και να ειναι αυτος ο σκοπος του Βαρυς ας πουμε...δεν εχω δει ξεκαθαρα τι θελει αυτος ο χαρακτηρας απο τον εαυτο του...Μονο ενα γενικο και αοριστο το καλο του westeros...
Υπαρχει περιπτωση να ξερει ή να επιδιωκει την "γεννηση" του/των ΑΑ απο την πρωτη κιολας στιγμη?Ισως στα βιβλια να υπαρχουν καποια στοιχεια που δεν τα ξερω...
Reply
#50
Για το φτερό βρήκα αυτό το βιντεάκι από το 2011, όπου ο Μπ εξηγεί τί σημαίνει.

https://www.youtube.com/watch?v=geye-7d5RM8

και η επίμαχη σκηνή


https://www.youtube.com/watch?v=8Rlflp7s66s
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 12 Guest(s)