Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς]- Επεισόδιο 4ο - The Sons Of The Harpy
#51
(18-04-2015, 11:26 PM)nirne link Wrote:Θα τον ξεπάστρευε, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Η Σέρσεϊ ξεπάστρεψε τα νόθα παιδιά του άντρα της κάποια στιγμή αν θυμάσαι. Όταν φοβάσαι για το θρόνο σου, φοβάσαι κάθε αντίπαλο που μπορεί να έχει και την παραμικρή αξίωση.

Και, δεν ξέρουμε εκατό τοις εκατό αν ο Τζον είναι μπάσταρδος. Δεν ξέρουμε τι συνέβη μετά την απαγωγή της Λυάννα. Δεν ξέρουμε αν την παντρεύτηκε ο Ραίγκαρ. Δεν ξέρουμε. Και ούτε ο Βάρυς θα ήξερε και ούτε ο Ρόμπερτ. Ένας Ταργκ είναι δυνάμει επικίνδυνος. Ακόμη κι αν βρίσκεται μίλια μακριά στην άλλη πλευρά της θάλασσας και "ζητιανεύει" (Βισέρυς).

Edit: Αυτή τη στιγμή όσοι έχουμε διαβάσει τα βιβλία γνωρίζουμε ότι ο Ιλλύριο και ο Βάρυς προετοίμαζαν εξ' αρχής τον Αίγκον για το θρόνο. Αυτό που συζητείται ακόμη είναι: α) αν ο Αίγκον είναι πραγματικά ο γιος του Ραίγκαρ, και β) ποιο ρόλο ήθελαν ο Βάρυς και ο Ιλλύριο να παίξουν οι Βισέρυς και Νταινέρυς σ' όλο αυτό. Αλλά γνωρίζουμε πια ποιον ετοίμαζαν για το θρόνο. Πήραν το παιδί από μικρό και το μεγάλωσαν για να γίνει βασιλιάς του Γουέστερος. Μιλάμε για το σχέδιο μιας ολόκληρης ζωής.

Aυτη ειναι μια σκεψη που περασε απο το μυαλο μου, αν δλδ με καποιο τροπο ο Τζον δεν ειναι μπασταρδος αλλα αυτο θα προυποθετει γαμο και ο Ραεγκαρ ηταν ηδη παντρεμενος αν καταλαβα καλα. Τη γυναικα του την σκοτωσαν κατα τη διαρκεια της επαναστασης.

Για τον Αιγκον ειχα διαβασει τα αρχεια σας την προηγουμενη σεζον αλλα δεν θυμαμαι πολλα. Ειναι ενας χαρακτηρας που καπου υπαρχει και θα αναδυθει σε καποια φαση? Αν θυμαμαι καλα κυκλοφορει με αλλο ονομα? Δεν εχει εμφανιστει ηδη ετσι? Ειναι και φανταχτεροι οι Ταργκαρυεν, δεν κρυβονται ευκολα  ;D απορω πως δεν πηρε ο Τζον τα γονιδια τους και βγηκε μελανουρι.
Reply
#52
μελανουρι , αφου και η λυαννα ως σταρκ μελανουρι πρέπει να ταν.
Πράγματι γιατι τον Αίγκον δεν τον δείχνει ποτε? Λετε να μην εμφανιστεί στη σειρά? Η Ντενέρυς πάντως και ο αδερφός της οταν στην αρχή είχαν πεί οτι ηταν ενα χρόνο φιλοξενούμενοι, δεν ανέφεραν για κανέναν άλλο Ταργκάρυεν. Ποτέ βασικα.
Reply
#53
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση με τον Αίγκον. Ο Αίγκον δεν εμφανίζεται εξ' αρχής στα βιβλία. Στην αρχή όλοι μας θεωρούμε ότι οι τελευταίοι Ταργκάρυεν είναι οι Βισέρυς-Νταινέρυς. Στο βιβλίο όμως Ο Χορός των Δράκων, στο ταξίδι του Τύριον στο Έσσος συναντάει τον Τζον Κόννινγκτον (πρώην Χέρι του βασιλιά Αίρυς ΙΙ, και στενός φίλος του Ραίγκαρ) που εμφανίζεται με το όνομα Γκριφ και έχει βαμμένα μπλε τα μαλλιά του (αν θυμάμαι καλά) και έχει επίσης μαζί του έναν νεαρό, που ονομάζεται Νεαρός Γκριφ, επίσης με βαμμένα μπλε μαλλιά (αυτό το θυμάμαι καλά  Smile ). Ο Τύριον καταλαβαίνει στην πορεία ότι ο μικρός είναι κάποιος πρίγκιπας και αποκαλύπτεται τελικά (το λέει ο Βάρυς στον Κήβαν καθώς τον σκοτώνει) ότι ο ίδιος άλλαξε τον γιο του Ραίγκαρ πριν την λεηλασία του Κινγκς Λάντινγκ με ένα άλλο μωρό κι ότι το Βουνό τελικά είχε σκοτώσει εκείνο το ψεύτικο μωρό. Ο Αίγκον φυγαδεύτηκε στο Έσσος και μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε σαν πρίγκιπας με τη φροντίδα (χρήματα, προστασία κλπ) του Βάρυς και του Ιλλύριο και τον Τζον Κόννινγκτον κοντά του. Έχει εμφανιστεί στα βιβλία και μάλιστα έχει φτάσει και στο Γουέστερος. Όπως είπα και πιο πάνω, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο Αίγκον είναι πραγματικά ο γιος του Ραίγκαρ ή αν ο Βάρυς και ο Ιλλύριο έστησαν κάποια απάτη. Ο Τζον Κόννινγκτον τους έχει πιστέψει βέβαια και κάνει ό, τι μπορεί για το παιδί. Η Ντάνυ κι ο Βισέρυς δεν γνώριζαν τίποτα γι' αυτόν. Η Ντάνυ ακόμη δεν έχει μάθει στο τελευταίο βιβλίο. Υποθέτω όμως ότι θα μάθει στο επόμενο. Όλοι θα μάθουν γι' αυτόν στο επόμενο.  ;D

Στη σειρά δεν ξέρουμε αν θα τον δείξει, το πιθανότερο είναι να τον πέταξαν κι αυτόν έξω μιας και δεν έχει ανακοινωθεί κάστινγκ ούτε γι' αυτόν, ούτε για τον Κόννινγκτον. Βασικά έχει μεγάλη ιστορία εδώ γιατί εμπλέκεται ο Ντόραν Μαρτέλ και η κόρη του Αριάν με τον Αίγκον στην πορεία της υπόθεσης. Αλλά στη σειρά δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν. Έκοψαν τόσα πολλά που αναγκαστικά πρέπει να αλλάξουν τις ιστορίες όλων τώρα.

@elefantas
Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του Ιλλύριο και του Βάρυς αλλά κατά τα φαινόμενα οι τύποι δουλεύουν για να ανεβάσουν τον Αίγκον στον θρόνο. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν πάρει χαμπάρι ή ότι νοιάζονται για το τι γίνεται πέρα από το Τείχος. Είναι σαν όλους τους άλλους στο Κινγκς Λάντινγκ και αλλού που παίζουν το Παιχνίδι του Στέμματος και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική απειλή. Άρα δεν θεωρώ πιθανό το να δουλεύουν για να φτιάξουν τον ΑΑ. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να προσπαθεί κάποιος να φτιάξει τον Άζορ Αχάι για να φτιαχτεί τελικά ο Άζορ Αχάι. Αν είναι της "μοίρας" να γίνει κάποιος ΑΑ, θα γίνει ό, τι κι αν κάνει κάποιος ή ό, τι κι αν κάνει για να το εμποδίσει. Παράδειγμα η Μελισάντρα που παλεύει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον Στάννις και τελικά μάλλον τις δημιουργεί για άλλον (Τζον; θα δούμε).
Επίσης, ποτέ δεν θεωρούσα ότι ο Βισέρυς θα μπορούσε να είναι ένα από τα τρία κεφάλια.

Προσωπική μου άποψη ήταν πάντα ότι τα τρία κεφάλια θα είναι: Νταινέρυς-Τζον-Αίγκον. Άλλοι αναγνώστες όμως πιστεύουν ότι θα είναι: Νταινέρυς-Τζον-Τύριον. Κι άλλοι πιστεύουν άλλα βέβαια, αλλά βάζω εδώ δύο από τις πιο επικρατούσες θεωρίες μέχρι πρόσφατα.

@Nica
Οι Ταργκάρυεν έχουν παράδοση στην διγαμία. Ίσως λοιπόν ο Ραίγκαρ να παντρεύτηκε ΚΑΙ τη Λυάννα. Τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο, ωστόσο ο Μάρτιν μας έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Από την άλλη, και μπάσταρδος να είναι, μπορεί να μην πληρεί τις προϋποθέσεις να ανέβει στον Σιδερένιο Θρόνο, αλλά τις πληρεί κατά πολύ για να είναι ο Άζορ Αχάι/Πρίγκιπας της Προφητείας, κι αυτό είναι που έχει σημασία μιας και ο πραγματικός κίνδυνος είναι οι Άλλοι.
Ο Αίγκον, για να μην αναγνωρίζεται, είχε βαμμένα τα μαλλιά του μπλε, όπως συνηθίζεται στο Έσσος (βλέπε Νταάριο βιβλίου). Μάλιστα όσο τα μαλλιά του είναι βαμμένα, τα μάτια του φαίνονται μπλε. Αργότερα, όταν τα ξεβάφει, τα μάτια του μοιάζουν πλέον μωβ.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#54
@efatsi @Σιέρα

Σας ευχαριστώ για την περιγραφή της σκηνής και τα βίντεο.  Smile

Άρα το φτερό δεν σήμαινε απολύτως τίποτα για την περαιτέρω πλοκή της ιστορίας. Αυτό που είχε σημασία τελικά ήταν μόνο τα λόγια των χαρακτήρων για τους Ραίγκαρ-Λυάννα.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#55
Mαλιστα, πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα! Ευχαριστουμε για την περιληψη  :-*

Ως τωρα στη σειρα παντως δεν εχει ακουστει ουτε υπονοουμενο για τον Αιγκον ετσι δεν ειναι? Καποια κουβεντα του Βαρυς? Αντιθετα ο Βαρυς αναφερεται στην Νταναρις ως επομενη βασιλισσα των Επτα Βασιλειων. Και στο βιβλιο ετσι την αντιμετωπιζει?

Αυτο με τα 3 κεφαλια που λετε δεν εχω καταλαβει. Προκειται για καποια τριανδρια που θα διοικησει τα Βασιλεια?
Reply
#56
(19-04-2015, 09:37 PM)Nica link Wrote:Mαλιστα, πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα! Ευχαριστουμε για την περιληψη  :-*

Ως τωρα στη σειρα παντως δεν εχει ακουστει ουτε υπονοουμενο για τον Αιγκον ετσι δεν ειναι? Καποια κουβεντα του Βαρυς? Αντιθετα ο Βαρυς αναφερεται στην Νταναρις ως επομενη βασιλισσα των Επτα Βασιλειων. Και στο βιβλιο ετσι την αντιμετωπιζει?

Αυτο με τα 3 κεφαλια που λετε δεν εχω καταλαβει. Προκειται για καποια τριανδρια που θα διοικησει τα Βασιλεια?

Όχι, στη σειρά δεν έχει ακουστεί τίποτα για τον Αίγκον. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα τον αφαιρέσουν εντελώς. Επίσης, στη σειρά ο Βάρυς απ' ό, τι έδειξε στο πρώτο επεισόδιο, υποστηρίζει την Νταινέρυς. Ο Βάρυς στα βιβλία δεν αντιμετωπίζει την Νταινέρυς ως επόμενη βασίλισσα γιατί θεωρεί τον Αίγκον επόμενο βασιλιά (ή τουλάχιστον αυτό ελπίζει).

Αυτό με τα τρία κεφάλια έχει να κάνει με ένα από τα οράματα που είχε η Νταινέρυς μέσα στον Οίκο των Αθανάτων, όταν είδε τον Ραίγκαρ και της είπε: "Ο Δράκος έχει τρία κεφάλια. Πρέπει να υπάρχει άλλος ένας". Αυτό οδηγεί σε σκέψεις ότι ο Ραίγκαρ πήγαινε να δημιουργήσει τα τρία κεφάλια του δράκου κάνοντας τρία παιδιά. Και σίγουρα εννοεί ότι υπάρχουν ήδη τα δύο κεφάλια και πρέπει να βρεθεί (κάπου κρυμμένοWink ένα τρίτο. Στο όραμα είχε μπροστά του τον γιο του τον Αίγκον και την Ντάνυ και μιλούσε για ένα τρίτο κεφάλι...

Το όλο θέμα υποθέτω ότι θα έχει κάποια σχέση με την προφητεία του Πρίγκιπα της Προφητείας/Άζορ Αχάι που μάλλον είναι ο ήρωας/ήρωες που θα σώσει/σώσουν τον κόσμο από τους Άλλους. Μπορεί όμως και να πρόκειται για κάποια τριανδρία που θα διοικήσει το βασίλειο. Ωστόσο, επειδή στο τέλος δεν ξέρω καν αν θα υπάρχει βασίλειο, πώς θα είναι αυτό το βασίλειο και τι κατάσταση γενικά θα επικρατεί μετά από τον πόλεμο με τους Άλλους, πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με τον Σιδερένιο Θρόνο αλλά με τους Άλλους πιο πολύ.
Επίσης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο τρικέφαλος δράκος είναι το οικόσημο των Ταργκ, που παραπέμπει στον Αίγκον τον Πρώτο και τις αδερφές-συζύγους του.

edit: Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να αναρτήσω στη Γενική Συζήτηση για τα Βιβλία ένα άρθρο για τις προφητείες του Άζορ Αχάι/Πρίγκιπα της Προφητείας και τους πιθανούς υποψήφιους όπου θα εξηγούνται όλα αναλυτικά.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#57
(17-04-2015, 01:25 PM)nirne link Wrote:Εννοείς την Τάφρο Κέιλιν ; [...]

Τέλος πάντων, τι ακριβώς φλασιά έφαγες; Νομίζω ότι η Σάνσα και ο Μικροδάχτυλος δεν έμειναν εκεί, απλά πέρασαν από εκεί. Τη σκηνή πιστεύω ότι μας την έδειξαν για να μας ενημερώσουν ότι η Μπριέν εξακολουθεί να τους ακολουθεί. Εσύ τι γνώμη έχεις;

edit: Τώρα έφαγα κι εγώ μεγάλη φλασιά! Υπάρχει κι άλλη σκηνή που μας προϊδεάζει για την πατρότητα του Τζον! Τρεις στο ίδιο επεισόδιο τελικά!

Ο Στάννις κάθεται και χαζεύει τον Τζον που εξασκεί στα όπλα κάποιους (ή κάτι τέτοιο) στην αυλή του Τείχους. Η Σελύς δίπλα του παρατηρεί ότι ο Στάννις τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση αυτόν τον νεαρό. Εκείνος λέει ότι είναι Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς κι εκείνη του απαντά ότι είναι μπάσταρδος από κάποια πόρνη κάποιου καπηλειού. Ο Στάννις τότε της απαντά: Ίσως, αλλά μια τέτοια πράξη δεν ταιριάζει στον Νεντ Σταρκ (But that wasn' t Ned Stark' s way)!!!! Ποιος ο λόγος να αναφέρει κάτι τέτοιο; Τι σημασία έχει για την κουβέντα τους το αν ταίριαζε ή όχι στον Νεντ να έχει μπάσταρδο;

Ποιος μπορεί να θεωρήσει τυχαίες πλέον τόσες αναφορές;;;;

Μπράβο!! Αυτο ήθελα, να δώσει η φλασιά μου τροφή για επόμενες φλασιές!  ;D

Κατ αρχάς σ'ευχαριστώ που με ξεκόλλησες. Η φλασιά μου ειναι βασισμένη στη θεωρεία μου ότι ΚΑΜΙΑ σκηνή της τηλεόρασης δεν ειναι παντελώς άχρηστη. Μπορεί όπως λες να ειναι απλα για να μας δείξει ότι η μπριέν τους ακολουθεί, αλλα αν δεν κάνω λάθος δείχνουν την τάφρο και στους τιτλους αρχής του επεισοδίου!! Τόσο πρεμούρα μονο για την stalker Μπριέν, δε νομίζω.

Βασικά πιστεύω ότι μας (ξανα)εισάγει τους crannogmen για να τους θυμηθούμε και επειδή αργά ή γρήγορα θα δούμε και Χάουλαντ, μη μας έρθει ξεκούδουνος... Ή για να μας θυμίσει την απροσπελαστότητα του σημείου; Δε ξέρω σίγουρα, πάντως ξέρω ότι μας το θύμησε για έναν σημαντικό λόγο!  ;D ;D
Reply
#58
Λες η Μπριέν καθώς περνάει τους βάλτους να μείνει για κάνα καφέ στου Χάουλαντ;  ;D
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#59
Καλα, πλάκα πλάκα πεθαίνω να δω σκηνή σε patio στο βάλτο με καφεδάκι-βουτήματα, διχάλα παντόφλα Χάουλαντ και να λένε:
Χάουι: Που πάτε παιδιά, πως απ'τα μέρη μας;
Μπριέν: Κάνουμε Stalking τη Σάνσα Στάρκ!
Χάουι: Α! Την ΝΤΕΜΕΚ αδερφή του Τζον Ταργκάρυεν λέτε;!
* άβολη σιωπή *
...
Reply
#60
;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ειδυλλιακό!
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 14 Guest(s)