Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς]- Επεισόδιο 4ο - The Sons Of The Harpy
#61
Μα να μην εισαγουν στη σειρά κάποιο τόσο σημαντικό για την πορεία της ιστορίας όπως ο aegon? Τόσο μεγάλη διαφορά εχει η σειρά απ τα βιβλία? Καθότι δεν εχω διαβάσει τα βιβλία ,αν και πολυ θα θελα, προσπαθώ οσο γίνεται να καταλάβω τι παίζει μεσα απο αυτά που λέγονται εδώ. Μα με τέτοιες αποκλίσεις βιβλίων-σειράς, άντε να βγάλεις άκρη!
Αυτός ο Χάουι που λέτε ποιος είναι πάλι?! (με τοσα ομοματα, θα ξεχασω το δικό μ!)
Reply
#62
Ναι, δυστυχώς πλέον η σειρά έχει αποκλίνει αφάνταστα από τα βιβλία. Η ιστορία του Αίγκον δεν είναι η μόνη που αφαιρούν. Αφαιρούν την ιστορία των Σιδερογέννητων ολόκληρη, όπως και την Αριάν και τον Κουέντυν Μαρτέλ. Και αναγκαστικά, με τις αφαιρέσεις αυτές είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τις υποθέσεις χαρακτήρων που είχαν κάποια αλληλεπίδραση μ' αυτούς.

Ο Χάουι (Tongue) είναι ένας παλιός φίλος και συμπολεμιστής του Νεντ, που μετά την επικράτηση της επανάστασης του Ρόμπερτ, πήγε μαζί με τον Νεντ κι άλλους πέντε  για να βρουν την Λυάννα στον Πύργο της Χαράς. Οι επτά βόρειοι ήρθαν σε συμπλοκή με τους τρεις Βασιλικούς Φρουρούς που φυλούσαν την Λυάννα. Από τη συμπλοκή έμειναν ζωντανοί μόνο ο Νεντ και ο Χάουλαντ Ρηντ. Έτσι, ήταν αυτός μαζί με τον Νεντ όταν βρήκαν την Λυάννα. Καθώς το πιο πιθανό είναι να μίλησε η Λυάννα με τον αδερφό της πριν παραδώσει το πνεύμα, θεωρούμε ότι ο Ρηντ είναι ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν για το τι συνέβη με την απαγωγή της Λυάννα από τον Ραίγκαρ και για την πατρότητα του Τζον, αν πραγματικά ο Τζον ήταν το παιδί της.
Ο Χάουλαντ Ρηντ δεν έχει εμφανιστεί ο ίδιος στα βιβλία, υπάρχει μόνο σε διηγήσεις (ή και όνειρα) κύριων και δευτερευόντων χαρακτήρων. Ο Μάρτιν όμως έχει δηλώσει ότι θα εμφανιστεί σε μεταγενέστερο βιβλίο.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#63
"Η σειρά έχει αποκλίνει αφάνταστα από τα βιβλία" μεν, αλλα ίσως όχι όσο νομίζουμε;

Πολλές διαδρομές έχουν αλλάξει αλλα εγώ πιστεύω ότι όλες καταλήγουν σε παρόμοια σταυροδρόμια..

Κόπηκε δηλαδή ο Κουέντυν εντελώς, αλλα ξέρουμε ότι κόπηκε και καψαλίστηκε και στα βιβλία.
Κόπηκε το ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟΟΟ ταξίδι του Τύριον, αλλα πάλι στο ίδιο μέρος πάει και μαζί του και ο Αρκουδος.
Κόπηκε το απόλυτο τίποτα της Σάνσας στο Eyrie, να δουμε αν θα ξεκουμπιστεί ποτε απο εκεί στα βιβλία και που θα καταλήξουν αυτα τα 2...
Κόπηκε το αγροτικό/αγγαρία του Τζέιμι, να δούμε πως θα καταλήξει αυτός και στα βιβλία και στη σειρά.

Εγώ σύμφωνα με τα παραπάνω συμπεραίνω τα εξής:
* Οι σιδερογέννητοι που δεν ειδαμε στην τηλεόραση, δε προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην ιστορία και θα πάνε άδοξα, αργά ή γρήγορα. (Ή θα εμφανιστει μια αρμάδα πλοία σε κάποια φάση στο Meereen απ'το πουθενά και θα μείνουμε κάγγελο!)
* Αντίστοιχα - δε προσφέρει τελικά τίποτα ουσιαστικό - και ο νεαρός Γκρίφ και βλέπω λίγα τα ψωμιά του στα βιβλία.
* Η Σκληρόκαρδη (που ΠΕΘΑΙΝΑ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ  >Sad ) δε ταίριαζε πλέον επειδή η Μπριεν παραανέβηκε και ο Τζέιμι παρακατέβηκε, οπότε απαλύφθηκε. Ίσως ότι ειναι να κάνει στα βιβλία να γίνει απο μόνο του ή να το κάνει κάποιος άλλος. (ακόμα ελπίζω πάντως να κάνει ένα κρυφο φινάλε στη σαιζον και να τρελαθώ  :Smile )
* Σημαντικό ρόλο θα παίξει η Μυρσέλα και γενικά το Ντορν για να βάλαν στο παιχνίδι του Νότου και τον Τζέιμι.
* Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η Sireen γιατί μας τη δείχνουν πολύ συχνά ενώ θα μπορούσαν ΑΝΕΤΑ να την αγνοήσουν.

Αυτά φυσικά ειναι δικές μου μεταφράσεις των όσων βλέπω, μπορεί και να ειμαι 100% λάθος  ??? .
Reply
#64
Ναι, αυτή είναι η άποψή σου για το αν σου αρέσουν ή όχι οι αλλαγές στη σειρά. Θα βρούμε δέκα χιλιάδες αναγνώστες κι ο καθένας θα έχει διαφορετική "μετάφραση" όπως την είπες για τις αλλαγές που είτε θα συμφωνούν με τη δική σου είτε όχι. Οι αλλαγές αυτές όμως έγιναν και είναι μεγάλες. Οπότε καταλήγουμε στα ίδια. Η σειρά στην πέμπτη σεζόν έχει αποκλίνει πάρα πολύ από τα βιβλία αφού δεν περιέχει τις μισές ιστορίες και οι άλλες άλλαξαν λόγω των αλλαγών των προηγούμενων. Και θα αποκλίνει ακόμη πιο πολύ στις επόμενες σεζόν λόγω του φαινομένου της πεταλούδας, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Μάρτιν.

Όσο για το ότι οδηγούμαστε στο ίδιο τέλος, το οποίο αναφέρεται συχνά, θα φέρω ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι ο Μάρτιν έφτιαξε μια τούρτα με μια συγκεκριμένη συνταγή. Η τούρτα είναι πεντανόστιμη. Οι D&D επιχειρούν να φτιάξουν την ίδια τούρτα, αλλά επιμένουν να αλλάξουν βασικά συστατικά της συνταγής. Η εμφάνισή της θα μείνει ίδια στο τέλος, ναι, μας βεβαιώνουν. Αλλά, θα γίνει πιο νόστιμη; Θα γίνει πιο άνοστη; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι η ίδια τούρτα στη γεύση.  Wink
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#65
Ναι, μα δε διαφωνούμε. Και ούτε εξέφρασα άποψη για τις αλλαγές, παρα μόνο στα συμπεράσματα/προβλέψεις μου. Απλά τόνισα το γεγονός του ότι κάποια κομμάτια που κόπηκαν ήταν μακροσκελή και αντικειμενικά αντιτηλεοπτικά.

Και για την τούρτα που αναφέρεις, έχεις δίκιο φυσικά.
Προσωπικά εγώ προτιμάω μια τούρτα με παρόμοια εμφάνιση και με καλή παρότι διαφορετική γεύση, παρα μια ίδια τούρτα εξωτερικά αλλα που να μη τρώγεται από την αποτυχημένη προσπάθεια να της δωθεί και η ίδια γεύση..

ΥΓ: Εδώ γνωστοί - προφανώς άτομα που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία - μου γκρινιάζουν για το ότι "δε γίνεται τίποτα με τη Ντενίρις" και γενικά "πάει αργά η πλοκή στην 5η σαιζον". Αμα είχανε και Σάνσα σε κάθε επεισόδιο στο Eerie, ή Τύριον να πλέει σε παντελώς άγνωστα πελάγη για όλη τη σαιζον, θα τους φαινόταν αβάσταχτα αργό το θέμα.
Reply
#66
Γενικά, μιλάς σαν να υποστήριξε κανείς ότι πρέπει να είναι ολόιδια η σειρά με τα βιβλία. Όχι, νομίζω κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο και κανείς δεν περιμένει κάτι τέτοιο. Από το να επισπευσθούν όμως κάποια γεγονότα μέχρι το σημείο να αλλάξουν χαρακτήρες, πλοκές, να αφαιρεθούν ολόκληρες ιστορίες, άλλοι χαρακτήρες να πάρουν τη θέση άλλων χαρακτήρων, ακόμη κι αν διαφέρουν παρασάγγας ως χαρακτήρες, να αλλαχθεί ακόμη και η φιλοσοφία πολύ συχνά, υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Και γι' αυτό δεν κάθομαι να συζητήσω λεπτομερώς του τι θα ήταν δικαιολογημένο να αλλάξει σ' αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει και τι όχι. Γιατί το θεωρώ εντελώς περιττό.

Όσο για την τούρτα που ανέφερες, δεν ξέρω αν γνωρίζεις από μαγειρική/ζαχαροπλαστική αλλά με δεδομένο ότι κάποιος γνωρίζει καλά τη δουλειά του, δηλαδή είναι καλός μάγειρας/ζαχαροπλάστης (και απ' ό, τι έχω καταλάβει εσύ θεωρείς ότι οι D&D είναι αστέρια στη δουλειά τους), δεν μπορώ να καταλάβω πόσες πιθανότητες θα υπήρχαν με μια εξαιρετικά πετυχημένη συνταγή να έβγαινε μια τούρτα που να μην τρώγεται. Θα έπρεπε να είναι άσχετοι οι τύποι από ζαχαροπλαστική για να το καταφέρουν αυτό, ειλικρινά.
Και πάλι, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι η "τούρτα" που θα βγάλουν οι D&D θα είναι μια τούρτα με παρόμοια εμφάνιση και με καλή παρότι διαφορετική γεύση, όπως είπες χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι και καλύτερη από του Μάρτιν αλλά μπορεί και να μην τρώγεται. Μην προεξοφλείς λοιπόν τίποτα. Ο καθένας βέβαια, κρίνει το αποτέλεσμα από αυτά που βλέπει ως τώρα για το τι "τούρτα" ετοιμάζονται να βγάλουν.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#67
Βασικά αφήνω τη μεταφορά με την τούρτα, αρκέτα μας πήγε, αλλα δε γίνεται apply ως τέλους Big Grin.

Όχι, δε τους θεωρώ αστέρια στη δουλειά τους, γιατί δεν είμαι του χώρου, ούτε υπερψαγμένος/παραγωγός wannabe  ;D . Απλά κρίνω όπως βλέπω τα πράγματα, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ και απλά λέω τη γνώμη μου, δε θέλω να σου την περάσω και φυσικά να "αντιπαραβαλθούμε" συζητώντας λεπτομέρειες. Το γράψιμο τους άλλωστε το θεωρώ σε κάποια σημεία επιεικώς μέτριο και οι σκηνές που ειναι 100% δικιές τους πολλές φορές βγάζουν μάτια (In a bad way αλλά και ορισμένες φορές in a good!).

Απ'ότι κατάλαβα απ'όσα λες, είσαι λίγο (ή πολύ) απογοητευμένη απο τις αλλαγές, σωστά; Σέβομαι 100% την άποψη σου και να σου πω ότι και εμένα σε προηγούμενες σαιζόν που δεν ήταν και ΤΟΣΟ μεγάλες όσο τώρα οι διαφορές, σπαζόμουνα (και που να'ξερα τι με περιμένει!) πολύ.

Όταν ειδα το φετεινό σπέσιαλ επεισόδιο και ειδα το μέγεθος του όλου εγχειρήματος, αλλα και όταν συζήτησα με πολλούς φίλους που τους ενοχλεί η αργή (κατα τη γνώμη τους πλοκή) και είδα ότι τους μισούς χαρακτήρες δε τους θυμούνται, εκτίμησα πολύ περισσότερο το έργο τους. Έχουν ένα budget συγκεκριμένο και μ'αυτό μας δίνουν αυτό το αποτέλεσμα. Εάν θυσίαζαν ένα κομμάτι του για να μας δείξουν όσα έγιναν πιο πιστοί στα βιβλία, θα είχαμε πολλούς παραπάνω ηθοποιούς, σκηνές και - άποψη μου - κατώτερο αποτέλεσμα.

Μακάρι στο μέλλον να ξαναγυρίσουν άλλοι τη σειρά με σενάριο τα ίδια τα βιβλία (προφανώς εννοώ πολύ κοντά) και να ξαναείμαστε εδώ να το ξανασυζητάμε  Smile , αλλα δε νομίζω προσωπικά ότι θα ήταν εφικτό. Και δε θεωρώ τους D&D τρομερούς, απλά έχω μεγάλο σεβασμό για το αποτέλεσμα που βγαίνει στην τηλεόραση και προσπαθεί να ισορροπίσει τα θέλω των αναγνωστών και των απλών θεατών.

Απλά συμφωνώ με την προσέγγιση τους.
Reply
#68
Γούστα είναι αυτά. Προσωπικά, θεωρώ ότι θα έκαναν καλύτερα τη δουλειά τους απέναντι στους τηλεθεατές, αν έκοβαν σκηνές επιεικώς απαράδεκτες και σίγουρα αχρείαστες (sexposition όλη την ώρα, Missandei-Greyworm κ.α) και να έβαζαν στη θέση τους πιο ουσιαστικά πράγματα ώστε να θυμούνται οι τηλεθεατές τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους. Αυτά από μένα και τελειώνω εδώ με την "γκρίνια"  Smile.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#69
Ε εδώ έχεις δίκιο 100%...

Να μη πω για την ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ σκηνή με Ποντ στο πορνείο του Μικροδάκτυλου κανα 2 σαιζον πριν... (μάλλον ταχαν πιει όταν την εγραφαν ή ο Ποντ είναι γιος του Σκορτσέζε ξερωγω και έχει κονέ).

ΥΓ: Και αν στο τέλος η Μισαντέι με τον Γκριζοσκώληκα ειναι αδέρφια της Ντανυ χαμένα και τελικά παίζουν ΤΡΟΜΕΡΟ ρολο και στα βιβλία;!  ;D ;D  ;D ;D Οκ, κ εγώ το τερμάτισα :-X
Reply
#70
(20-04-2015, 11:11 AM)atropos link Wrote:ΥΓ: Και αν στο τέλος η Μισαντέι με τον Γκριζοσκώληκα ειναι αδέρφια της Ντανυ χαμένα και τελικά παίζουν ΤΡΟΜΕΡΟ ρολο και στα βιβλία;!  ;D ;D  ;D ;D Οκ, κ εγώ το τερμάτισα :-X

;D ;D ;D ;D
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)