Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς] - Επεισόδιο 9ο - The Dance of Dragons
#61
Εχεις δικιο για τον Ζακεν δεν επρεπε να εχει αυτο το προσωπο αλλα επειδη ειναι μπανικος και ειχε σουξε εκαναν παραβαση οι δημιουργοι.
Reply
#62
(08-06-2015, 10:22 PM)Nica link Wrote:Εχεις δικιο για τον Ζακεν δεν επρεπε να εχει αυτο το προσωπο αλλα επειδη ειναι μπανικος και ειχε σουξε εκαναν παραβαση οι δημιουργοι.

Ποιο πρόσωπο έπρεπε να έχει; Τι εννοείτε και οι δύο;
Reply
#63
Γειά σας, είναι η πρώτη μου φορά που γράφω... καλώς σας βρήκα λοιπόν και καλές συζητήσεις εύχομαι σε όλους.
Να πω την άποψη μου για το 9ο επεισόδιο...ξετρελάθηκα, κυριολεκτικά!

Νομίζω πως τελικά και η σειρά αξίζει τα δικά της ξεχωριστά συγχαρητήρια και για το δέσιμο του σεναρίου και των σκηνών.

Σαν Τύριον fan, okey, προσωπικά νομίζω πως η συνάντηση του με την Ντάνυ πριν ακόμα αυτή εξαφανιστεί με το δράκος της, του δίνει μια καινούρια πίστη, και με τόσα που έχει δει και συναντήσει, αυτό το site τον αφήνει άφωνο. Και πάνω που έχει ξεμείνει από πίστη, βασιλιάδες και φιλοδοξία, με μόνη επιθυμία ένα φλασκί κρασί, ουαου something new.

Well done, λοιπόν στους παραγωγούς για αυτήν την υπέροχη σκηνή με παρόντα τον Τύριον...

Επίσης η σκηνή με το δράκο, που μπαίνει όταν κτυπούν οι Έρπιες, μία ακόμα δημιουργική παρέμβαση - παράβαση των σεναριογράφων της σειράς, που φυσικά δίνει άλλο νόημα στη σχέση των Dargaryen με τους δράκους τους. Κάτι σαν μεταφυσική, αφήστε που η διαφυγή του Drogon (που δεν ήταν αλυσοδεμένος σαν τα αδέλφια του) αποκτά επιπλέον σημασία όταν δούμε αυτή τη σκηνή όπου η ζωή της Dany και των υπολοίπων είναι σε κίνδυνο (τώρα θα μου πείτε μα στα βιβλία είναι αλλιώς...ακριβώς...η διαφυγή του Drogon έχει μία άλλη βαρύτητα εδώ...)

Οι Έρπυες παίζουν το δικό τους παιχνίδι, πιστεύω πως ακόμα και οι σκοτωμοί του πλήθους υπάγονται σε αυτό ως αντίποινα στην εξουσία της Ντάνυ (που ο θάνατος και οι διωγμοί των αδυνάτων είναι το πιο ευαίσθητο της σημείο, είναι σαν να της λένε "Ξεκουμπήσου, γιατί θα τους ξεκάνουμε όλους...και εσένα και αυτούς").

Επίσης Ντάριο και Τζόρα together, μαζί και ο Τύριον (το τρίο καμπαλέρο άπαικτοι)...

Χάρηκα πολύ που κέρδισε και δημόσια ο Τζόρα πια το συγχωροχάρτι του (πολύ σοφό να τον βάζουν οι σεναριογράφοι να σφραγίζει έτσι την πίστη του στη βασίλισσα, ώστε κανείς δεν μπορεί πια να μιλήσει για προδοσία).

Ο Stanis απαράδεκτος...όση φιλοδοξία...τόση φιλοδοξία ακυρώνει κάθε συμπάθεια που μπορεί να έχει το τηλεοπτικό κοινό για αυτόν...

Ο λόγος που έδιωξε τον Σερ Ντάβος, μου ακούστηκε αργότερα σαν μία φτηνή δικαιολογία γιατί γνώριζε πως ίσως ήταν ο μοναδικός που θα προέβαλλε αντιρρήσεις...

Τέλος η Arya, too young, νομίζω πως τελικά αυτή η συνάντηση στο λιμάνι, το γεγονός που έπρεπε να πάει να δει, ήταν το σημερινό, γάτα ο δάσκαλος...και τώρα θα διαπιστώσει και η ίδια και ο δάσκαλος της αν τελικά μπορεί να αφήσει το παρελθόν πίσω της. Το βλέπω για αυτήν και σαν μία πρόκληση, ίσως και σαν ένα μάθημα για το μέλλον (εξαρτάται που θα το πάει), αλλά σίγουρα κάποια συμπεράσματα της για την εξέλιξη της θα βγουν ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η περιπέτεια... Πολύ έξυπνα στημένο (αν ισχύει φυσικά η θεωρία μου), για να διαπιστωθούν οι ειλικρινές της προθέσεις και για να ξεπεράσει και τον εαυτό της ακόμα, που ίσως χρειάζεται να το κάνει για κάποιο πιο σημαντικό reasoning. Συνέχεια αναρωτιέμαι τι ρόλο μπορεί να παίξει; αρνούμαι να δεχθώ πως η Arya θα μείνει ξεκρέμαστη στο Μπράβος δια παντός. Σίγουρα, δεν είναι η ώρα της ακόμα, έχει πολλά να μάθει.

Αγαπημένος Τζον, που πάει αυτό το παιδί με τους άγριους; ανησυχώ όλο και πιο πολύ, αλλά είναι μαχητής ο Τζον (λέτε να φταίει το αίμα; θα δείξειWink, είναι ο μοναδικός που έχει αίσθηση του πραγματικού κινδύνου (αυτός και ο Σαμ), άραγε αν ήξεραν και οι υπόλοιποι τι είναι στην άλλη μεριά, θα τον κοιτούσαν έτσι;

Φοβερός και ο Άλιστερ, για μια φορά έδειξε χαρακτήρα (ελπίζω να τον κρατήσει...).

Α, ξέχασα το Ντορν αλλά εκεί okey τίποτα το ουσιώδες, αλλά από οτι φαίνεται ο Jamie πέτυχε τον σκοπό του να επαναφέρει τη Μιρσέλα, του έκατσε και το γαμπρουδάκι (που υποθέτω πάει για επίσημη κατασκοπεία και όλα καλά... για την ώρα τουλάχιστον).

Αν μη τι άλλο ο Jamie μου κάνει ο μοναδικός που ίσως και λόγω της αγάπης του στη Cersei, αντιδράσει στην κυριαρχία του σπουργίτι, αλλά θα δούμε, κρίμα που τελειώνει, σαν χθες μου φαίνεται που άρχισε....
Reply
#64
(08-06-2015, 10:52 PM)Jon96 link Wrote:[quote author=Nica link=topic=10507.msg15451#msg15451 date=1433802159]
Εχεις δικιο για τον Ζακεν δεν επρεπε να εχει αυτο το προσωπο αλλα επειδη ειναι μπανικος και ειχε σουξε εκαναν παραβαση οι δημιουργοι.

Ποιο πρόσωπο έπρεπε να έχει; Τι εννοείτε και οι δύο;
[/quote]

Ο Ζάκεν που βλέπαμε σε ολόκληρη την δεύτερη σεζόν, την ώρα που αποχαιρετούσε την Άρυα, άλλαξε το πρόσωπό του και της έδειξε το πραγματικό του, αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένας Απρόσωπος που κυκλοφορούσε με "ψεύτικο" πρόσωπο μέχρι εκείνη τη στιγμή για κάποιο λόγο που δεν διευκρινίζεται (κάποια αποστολή δολοφονίας προφανώς).

Στην πέμπτη σεζόν εμφανίζεται ξανά ο Ζάκεν (στο ρόλο του Καλοσυνάτου Γέρου αυτή τη φορά) αλλά με το πρόσωπο που υποτίθεται ότι ήταν το ψεύτικο. Υποθέτω ότι όπως είπε και η Nica το έκαναν επειδή ο κόσμος άρεσε πολύ τον ηθοποιό και οι παραγωγοί ήθελαν να βάλουν γνωστό πρόσωπο που είχε ήδη επιτυχία στο κοινό.
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#65
Ας σημειώσω για τον Stannis, ότι τέτοια θυσία, για να αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, έγραψε χιλιάδες χρόνια πριν ο Όμηρος, με την δεύτερη σύναξητων Αχαιών στην Αυλίδα. Τραγωδία ολόκληρη του Ευρυπίδη "Ιφιγένεια εν Αυλίδι".

Εκεί ο Κάλχας (εδώ Μελισάντρα) θέτει ως προϋπόθεση την θυσία της κόρης του Αγαμέμνονα (εδώ Stannis), της Ιφιγένειας, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα καράβια των Αχαιών προς την Τροία. Μπορεί τελικά να σώθηκε η Ιφιγένεια, σε αντίθεση με την μικρούλα κόρη του Stannis εδώ.

Λέτε να φάει καμιά μαχαιριά ο Stannis, από την ημιπαράφρων γυναίκα του, όπως η Κλυταιμνήστρα δολοφόνησε τον Αγαμέμνονα;! Εεε;!

Αυτό το παιχνίδι με τον Ζάκεν (όπως και με τον Όλλυ) είναι λίγο παραπλανητικό κι ως ένα βαθμό κουραστικό, όταν δεν "λύνεται". Πολλές φορές η μαγεία της απροσδιοριστίας, όταν δεν φανερώνει η λύση της φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Στο"Κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου θα μου πεις, όταν μαθαίνεις ότι είναι άδειο δεν λες "α στα διάλα πια";! Αλλά ΟΚ Smile
I am the God of tits and wine - Tyrion Lannister
Reply
#66
Προσωπικα με ενδιαφερει η αντιδραση του Νταβος (κερμμυδας). Η μανα εκανε την εκλπληξη παντως.
Αλλη απορια που εχω. Η Αρυα  εγινε τοσο καλη ψευτρα που δεν την καταλαβε αν λεει ψεματα ο Τζακεν και γιάυτο εδειχνε ικανοποιημενος με την Αρυα Η την καταλαβε πως του λεει ψεματα αλλα ξερει τι εκανε και στην ουσια κανει αυτο που θελει αυτος??
Reply
#67
Στανταράκι την κατάλαβε την Άρυα!!!
I am the God of tits and wine - Tyrion Lannister
Reply
#68
(09-06-2015, 08:11 AM)nirne link Wrote:...Στην πέμπτη σεζόν εμφανίζεται ξανά ο Ζάκεν (στο ρόλο του Καλοσυνάτου Γέρου αυτή τη φορά) αλλά με το πρόσωπο που υποτίθεται ότι ήταν το ψεύτικο. Υποθέτω ότι όπως είπε και η Nica το έκαναν επειδή ο κόσμος άρεσε πολύ τον ηθοποιό και οι παραγωγοί ήθελαν να βάλουν γνωστό πρόσωπο που είχε ήδη επιτυχία στο κοινό.
Σωστά, επιτυχία στο κοινό, χημεία με την Άρυα+ το ότι επέφυγαν να προσθέσουν ΑΚΟΜΗ ένα πρόσωπο για να θυμούνται οι θεατές (αμφιβάλω αν υπάρχει ΕΝΑΣ που να μην έχει διαβάσει τα βιβλία και να θυμόταν τον Μέρυν Τραντ Big Grin ).

(08-06-2015, 11:28 AM)Nica link Wrote:...Α η απορια μου ηταν η εξης. Δειχνουν ξαφνικα τους καμικαζι να σκοτωνουν κοσμο στις εξεδρες, αντρες και γυναικες αδιακριτως. Γιατι βρε παιδια τους σκοτωνουν? Λαος ηταν και λογικα ηταν και της αρχουσας ταξης. Ποιοι ειναι πια αυτοι και σφαζουν ολο τον κοσμο? Θεωρητικα εχουμε ανθρωπους της αρχουσας ταξης που εξανιστανται στην κατοχη της Ντανυ και θελουν να απελευθερωσουν την πολη τους. Γιατι να σφαζουν δικα τους ατομα? Γυναικες της καλης κοινωνιας? Ειλικρινα μου φανηκε κουφο.
[member=2769]Nica[/member], το απαντάει αρκετά καλά και ο summer:

(09-06-2015, 12:35 AM)summer link Wrote:...Οι Έρπυες παίζουν το δικό τους παιχνίδι, πιστεύω πως ακόμα και οι σκοτωμοί του πλήθους υπάγονται σε αυτό ως αντίποινα στην εξουσία της Ντάνυ (που ο θάνατος και οι διωγμοί των αδυνάτων είναι το πιο ευαίσθητο της σημείο, είναι σαν να της λένε "Ξεκουμπήσου, γιατί θα τους ξεκάνουμε όλους...και εσένα και αυτούς")....
Ουσιαστικά ειναι μια επίδηξη δύναμης και ανυπακοής. Δεν θα μπορούσαν να είχαν πάει 10-20 άτομα μόνο, επειδή θα τους τσάκιζαν εύκολα. Η Φρουρά της Ντάνυ όπως φάνηκε δεν παραδίνεται εύκολα... Είχαν πολύ κόσμο και διάσπαρτο, για να προκαλέσουν πανικό σε όλη την αρένα, να έχουν παντού άτομα να κλείνουν τις διεξόδους και να μπορέσουν να διασπάσουν τη φρουρά ως τη Ντάνυ. Ουσιαστικά ήταν ένα εξαιρετικό σχέδιο, για να δείξουν μπροστά σε ΟΛΟΥΣ ότι αυτοι κάνουν κουμάντο, όμως ο Ντρόγκον είχε άλλη γνώμη..


About Jon Snow
Η Σκηνή με τον Jon ήταν δυνατή, αλλα κ εγώ δε κατάλαβα γιατί ήρθαν απο την πάνω πλευρά του τείχους  :-\. Δεν μπορούσαν να προσαράξουν κάτω απτο Eastwatch και να έρθουν χαλαρά απο την κάτω πλευρά; Μήπως το αποφάσισε ο Τζον για να τους δείξει ότι δεν θέλει να το κάνει.. πλαγίως αλλα μπροστά σε όλους; Ενδιαφέρον τύπος ο Σερ Άλιστερ τελικά. Σκληρός αλλά ίσως όχι όσο δείχνει.

Περιμένω πως και πως το 10ο που λογικά θα γίνει χαμός εδώ.  :-X

About Stanis
Διαβάζοντας τα βιβλία πάντα είχα την αίσθηση ότι ο Στάνις ήταν σκοτεινότερος απ'ότι τον είδα στην τηλεόραση. Τώρα ήρθε σίγουρα πιο κοντά σε αυτο που είχα στο μυαλό μου ότι είναι. Ρεαλιστής ως εκεί που δεν πάει (αδυνατούσε να καταλάβει γιατί λέγεται dance of dragons εφόσον μιλούσε για μάχη..) και δίκαιος, αλλα ίσως δίκαιος στο μυαλό του μόνο ώρες ώρες. Σκότωσε τον αδερφό του και τώρα (τηλεοπτικά) και την κόρη του, δικαιολογώντας τις 2 πράξεις, για το καλό του τόπου. Η 1η δικαιολογήθηκε επειδή ο Ρένλι ήταν σφετεριστής, η 2η επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Εξαιρετικές οι σκηνές με τη μικρή, περίμενες και εσύ όπως και ο Ντάβος αυτό που ερχόταν. Δεν περίμενα τη μανα της την τελευταία στιγμή να αλλάξει γνώμη, αλλα μάλλον στο τέλος, θυμήθηκε και αυτη ότι ήταν μητέρα. Αργά.

About Dorne
Ως 2ο όνομα στα opening credits, ο Τζέιμι συνεχίζει να "πρωταγωνιστεί", αυτή τη φορά έστω με κανονική πλοκή, αφού η Μυρσέλα θα γυρίσει στην πρωτεύουσα, με τον γαμπρό και τον μπαμπά. Παντελώς άγνωστο το τι θα ακολουθίσει.

About Arya
Η πλοκή της στο επόμενο επεισόδιο λογικά θα φτάσει το νέο κεφάλαιο του επόμενου βιβλίου που βγήκε πριν κάποιες βδομάδες αφού οδηγούμαστε στη δολοφονία του Μέριν Τραντ. Μας τον θύμησαν, μας θύμησαν το μίσος της και το πόσο καθίκι ειναι. Κοντοστάθηκε η Άρυα πριν δολοφονήσει τον έμπορο, αλλα όχι επειδή φοβήθηκε τελικά. Το ότι κορόιδεψε τον Ζαχεν δεν το πιστεύω. Ίσως απλά την άφησε να κλείσει αυτο το κεφάλαιο της παλιας της ζωής και να δει το πως θα τα πάει.

About the Mother of Dragons
Ίσως ότι πιο φαντασμαγορικό έχω δει τηλεοπτικά στη σειρά (και γενικότερα), σε ένταση, μέγεθος και δράση.
Ξεκινάει ζεστά με τρομερό αντίλογο στο θεωρείο, τις μάχες στην αρένα και το σασπένς για την τύχη του Τζόρα, με σημείο καμπής το δόρυ. Είναι το σημείο που είπα "Ναι ρε Τζόρα αλάνι!" και περίμενα αυτό ότι θα ήταν το high peak του επεισοδίου, αλλα δεν ήξερα τι με περίμενε.. Οι σκηνές με τους Γιούς της Άρπυας να κλείνουν κάθε διέξοδο και να πλησιάζουν όλο και περισσότερο ήταν τρομερά αγχωτικές και καθηλωτικές. Ρισπέκτ σε Τζόρα για την αφοσίωση και την Ιπποσύνη του, στον Νταάριο για τις ικανότητες του και στον Τύριον που δείχνει ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ δεξί χέρι για τη Ντάνυ (bonus το σώσιμο της Μισαντέι, καιρό είχε να παλέψει!).

Η σκηνές ερχόταν χωρίς ανάσα και όταν έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή πιστεύω όλοι περιμέναμε αυτό που έρχεται. Έκλεισε τα μάτια η Ντάνυ και ακούσαμε το Ντρόγκον. Το τι ακολούθισε με άφησε με το στόμα ανοιχτό ως το τέλος. Τρομερά πράγματα είδαμε, με μια κατάληξη παρόμοια με αυτή του τελευταίου βιβλίου.

Το επεισόδιο το χάρηκα περισσότερο και απο το προηγούμενο και δε κρατιέμαι για το φινάλε! (μετά κλασικά να δούμε πως θα περάσει ο καιρός... ελπίζω, διαβάζοντας!)
Reply
#69
Μια πιθανη εξηγηση που μπορει να δωσει η Μελ για να δικαιολογησει τη θυσια της Σιριν ειναι οτι η μικρη ηταν ετσι κι αλλιως καταδικασμενη να πεθανει απο το γκρευσκαιηλ και οτι στην ουσια δεν την γιατρεψε κανενας,απλα ο Ρλλορ την κρατησε στην ζωη οσο χρειαζοταν για να βοηθησει τον πατερα της να εκπληρωσει το πεπρωμενο του...Οχι οτι αυτο αποτελει σοβαρη δικαιολογια για την πραξη κατ'εμε...
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeGons even death may die.
Reply
#70
[member=3005]summer[/member]

Καλώςήρθες στο φόρουμ Smile
Έχεις απόλυτο δίκιο για το κίνητρο του Στάννις να ξεφορτωθεί τον Ντέιβος, εξάλλου αυτό δήλωσε και ο  Cunningham.

[member=2126]Laiono[/member]

Πολύ καλή παρατήρηση, αν και ο Αγαμέμνονας κέρδισε τον πόλεμο. Ο Στάννις όμως?

[member=2385]Feanor9[/member]
Δεν αποκλείεται να υσχυριστεί κάτι τέτοιο. Στα βιβλία βέβαια η οστρακιά είναι θανατηφόρα μόνο για τους ενήλικες. Τα μικρά παιδιά μπορούν να επιβιώσουν και στην συνέχεια η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική. Αναρωτιέμαι εαν όμως η Μελισάντρα εγκαταλείψει τον Στάννις ή εαν ο Στάννις εγκαταλείψει την Μελισάντρα ως συνέπεια του θανάτου της Σιρήν.


He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 13 Guest(s)