Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Σπόιλερς] - Επεισόδιο 9ο - The Dance of Dragons
#81
Νομιζω οτι στο θεμα της εισοδου στο Καστρο αυτο που ειχε σημασια για τους δημιουργους ηταν το σασπενς και η αγωνια, να δουμε αν θα τους επιτρεψουν να μπουν μεσα η θα κανουν ανταρσια. Γιατι και οι Αγριοι του ελεγαν μη τυχον και δεν παει με τους αλλους γιατι δεν θα τους επιτρεψουν να μπει. Νομιζω ηταν σημαντικη αυτη η σκηνη και μονο και τηλεοπτικα δεν θα ειχε νοημα να περασουν αμεσως κι ευκολα.

Για τον Ζακεν ειμαι απολυτα σιγουρη οτι καταλαβε το ψεμμα αλλα ειναι μερος της εκπαιδευσης της ακομα κι αυτο που εκανε και θωρειται επιτυχια. Το αν θα σκοτωσει το γερο η καποιον που θελει αυτη δεν μετραει τοσο για τον Ζακεν οσο το να πετυχει να το κανει σωστα. Αλλωστε την ενθαρρυνουν να λεει ψεμματα κι ετρωγε ξυλο οταν δεν το εκανε πετυχημενα. Πιστευω λοιπον οτι οταν το καταφερει η Αρυα ο Ζακεν θα αναφερθει με επιβραβευση στο γεγονος ωστε να της δωσει να καταλαβει οτι δεν του ξεφευγει τιποτα.

Νομιζω θα εχουμε μια εντυπωσιακη μεταμορφωση απο την Αρυα. Πρωτα θα δουμε την Αρυα στην αιθουσα των προσωπων να προσπαθει να μεταμφιεστει με μεγαλη προσυλωση λεγοντας το μαντρα "ειμαι κανενας!". Μετα θα μας δειξουν μια οδαλισκη νεα να εμφανιζεται το επομενο βραδυ να σκοτωνει τον Μερυν και μετα φευγοντας θα την δουμε να αλλαζει προσωπο σε Αρυα προκαλωντας σοκ!  8)

Reply
#82
Ο Άλιστερ Θορν ανέβηκε στα μάτια μου επίπεδα!! Επίσης πολύ επιβλητική παρουσία και μορφή (στιλ Τάιγουιν) που έλειψε απ' αυτόν τον κύκλο.
Κινηματογραφικά, πάρα πολύ ωραία η λήψη κατά την είσοδο στο παλάτι του Σανσπήαρ και γενικότερα η διαρύθμιση ( Αραβική Ισπανία καθαρά θυμίζει )  και, ήθελα να ρωτήσω για τον Ντόραν Μαρτέλ. Έχω την εντύπωση ότι (στα βιβλία) ήταν πιο ηλικιωμένος και υπερβαρος, όχι ότι σημαίνει ή διαφοροποιεί κάτι.
Παιδιά τον Μπρον τον συμπαθώ ιδιαίτερα , αλλά μήπως είναι από άλλο "ανέκδοτο";!! (σίγουρα ελαφύνει το κλίμα)
  Κι ο Ντέιβος, η πιο αγία κι ανθρώπινη μορφή ...
A hound will die for you
  but never lie to you
Reply
#83
Ωραία παρατήρηση του Sandor!!! Αρχιντεκτονική των Μαυριτανών της Ιωηρικής Χερσονήσου!!! Ανάκτορο της Αλάμπρα κι έτσι!!!

+1 από εμένα!!!

Ο Άλιστερ Θορν ως παρουσία του χαρακτήρα σε συνδυασμό με την ηθοποιία ή κάτι άλλο;!
I am the God of tits and wine - Tyrion Lannister
Reply
#84
@Sandor, έχεις δίκιο ότι θυμίζει το παλάτι (είναι οι Υδάτινοι Κήποι) Αραβική Ισπανία, γιατί τα γυρίσματα έγιναν στο Αλκαζάρ της Σεβίλης.

http://www.whosay.com/articles/2581-this...t-season-5
[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply
#85
Quote:Ο Άλιστερ Θορν ως παρουσία του χαρακτήρα σε συνδυασμό με την ηθοποιία ή κάτι άλλο;!
δεν ξέρω αν θα μπορέσω να γίνω κατανοητός  πχ ο Τάιγουιν  ως ήρωας της ιστορίας  ήταν δεσποτικός , ηγέτης , και ... και ...  πολλοί τον ήθελαν (πιστεύω ελάχιστοι - το "πολλοί" ως σχήμα λόγου το γράφω)  αλλά πάρα πάρα πολλοί δεν τον ήθελαν ή αλλίως νεκρό.  Σαν τηλεοπτική μορφή , πιστεύω , ήταν το νο: 1.  Πιθανόν να εννοώ το πώς βγάζει προς τα έξω  το είναι του  ως προς τον ρόλο.
Για τον Θορν το έγραψα  Και  γιατί έδειξε ένα (δεν μπορώ να γράψω καθαρά , ενώ προσπαθώ να συγκενρωθώ  ακούω τη διαφήμιση  με το "σκρατς"  " Ιατί πανυιρίζετε "  κι έχω αποσυντονιστεί)  άλλο πρόσωπο στην ιστορία που κάνει πίσω τις εμπάθειες.
Ως σκηνικό:  ο Θορν  με ύφος "απόλυτης" εξουσίας εκείνη τη στιγμή από ψηλά  και ζυγιάζοντας τα συναισθήματα-καθήκον  κι ως έκφρασης ηθοποιού  ήταν για μένα Μορφή.

ΥΓ πιστεύω επίσης ότι αν δεν γίνει δ......ία του Τζον, θα ειναι ο νο: 1 προστάτης του (μένει να διαψευστώ)
A hound will die for you
  but never lie to you
Reply
#86
[member=2032]SANDOR CLEGANE[/member]

Συμφωνω μαζι σου για τον Σερ Αλλιστερ... Για μενα που ακομα ειμαι τηλεθεατης ο Θορν ειναι εμεσα υποστηρικτης του Τζον...Τον εχει παραδεχτει και ξερει καλα οτι ειναι ικανος σαν διοικητης...
Οταν επιτεθηκαν οι Αγριοι στο Τειχος παταδεχτηκε στον Τζον οτι επρεπε να τον εχει ακουσει και να σφραγισει το τουνελ...και εδωσε και εξηγηση γιατι δεν το εκανε... Του ειπε καταμουτρα δυο φορες γιατι δεν συμφωνει με την αποφαση του να φερει τους αγριους μεσα...μια οταν εφευγε και μια οταν γυρισε..θα μπορουσε να ειχε κανει οτιδηποτε αλλο για διωξει το Τζον απο τη διοικηση αλλα συνεχιζει να υπακουει,εχοντας μαλιστα το μεγαλυτερο ποσοστο των ανδρων με το μερος τουν πλεον.. Γενικα μεχρι τωρα ειναι ντομπρος χαρακτηρας και τον συμπαθω αρκετα θα ελεγα...

Οι αγριοι στα βιβλια αν δεν κανω λαθος επανδρωσαν το Τειχος...Στη σειρα θα γινει το ιδιο; και αν εχουμε τελικα το φονικο πως θα συνεχισουν να βαρανε σκοπια χωρις την παρουσια του ανθρωπου που εμπιστευτηκαν για συμμετασχουν στη "δουλεια";
Reply
#87
Οντως εχει αλλαξει σταση απεναντι στο Τζον ο Θορν, προφανως τον θεωρουσε ασημαντο και αλλαξε γνωμη μετα την μαχη αλλα και τη συμπεριφορα του οταν κερδισε (ακομα και οταν αποκεφαλισε τον βοηθο του φανηκε οτι του εδωσε δικιο)
Reply
#88
Βέβαια είμαι ξανά στην ανάγνωση του Α' βιβλίου (και πάω πολύ αργά , δυστυχώς) , αλλά αν θυμάται κάποιος:  Ο Θορν  γιατί  βρέθηκε εξόριστος στο Τείχος; (ίσως και στα βιβλία να γίνει Ο Χαρακτήρας )
A hound will die for you
  but never lie to you
Reply
#89
[member=2032]SANDOR CLEGANE[/member]

O Thorne έχει καταγωγή από τα Crownlands, και η οικογένειά του όφειλε όρκο πίστης στους Targaryen, οπότε μετά την επανάσταση του Robert αρνήθηκε να υποστηρίξει τη νέα δυναστεία και τον εξόρισαν στο Τείχος.
"Most have been forgotten. Most deserve to be forgotten. The heroes will always be remembered. The best. The best and the worst. And a few who were a bit of both. Like him."
Reply
#90
Ο Άλλισερ Θορν ήταν από τους άρχοντες που πολέμησαν με το πλευρό των Ταργκάρυεν κατά την Επανάσταση του Ρόμπερτ. Υπερασπίστηκε το Κινγκς Λάντινγκ και μετά την λεηλασία της πόλης από τον Τάιγουιν, του δόθηκε η επιλογή "θάνατος ή Τείχος". Το τι επέλεξε το ξέρουμε.

[Image: tumblr_o93djqxP231rg4myfo1_500.gif]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)